|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sjajna nega...direktno iz frižidera!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.6.2014
Pružite vašoj koži dodatnu negu prirodnim maskama koje za tili čas možete da napravite kod kuće.Listovi zelene salate vratiće sjaj umornoj koži, a kivi će je učiniti elastičnijom.
Ključne reči:

image
/11


Maske od svežih namirnica prave se brzo i veoma lako, a posebno su prijatne tokom leta jer osvežavaju kožu.

Da bi bile delotvorne, najbitnije je da sadrže sastojke koji odgovaraju vašem tipu kože i da budu napravljene po dobrom receptu.

 

Kivi protiv bora


Ako želite da imate elastičnu kožu i ublažite bore, maska od kivija je najbolji izbor. Visok sadržaj vitamina C podstiče regeneraciju kože, pa je preporučljivo da ovu masku posle 25. godine koristite bar jednom mesečno. Oljuštite kivi i izgnječite ga viljuškom, ocedite višak vode i dodajte kašičicu meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 20 minuta.

 

Grožđe omekšava kožu


Piling od grožđa odličan je tretman za grubu kožu bez sjaja. Oljuštite zrna grožđa, stavite ih u posudu i izgnječite viljuškom. Procedite dobijenu smesu kroz gazu, a zatim kružnim pokretima nanesite na lice ono što je ostalo u gazi. Tako ćete sa površine kože ukloniti izumrle ćelije, a vaš ten učiniti mekim i glatkim.

 

Banana protiv umora


Ako radite u zagušljivoj prostoriji, pušač ste i hronično neispavani, barem jednom nedeljno nanesite na lice masku od banana koje su bogate kalijumom, mineralom koji koži daje svež izgled. Istovremeno ćete rešiti problem naduvenog lica i otečenih kapaka. Izgnječite bananu viljuškom i dobijeni pire nanesite na lice. Ostavite masku da deluje petnaest minuta, a zatim uklonite masku pomoću vate i mlake vode.


Ako u masku od banane dodate sok od jednog limuna, dobićete odličan preparat za podmlađivanje kože.

 

Limun uklanja suvišnu masnoću


Ako vam se koža sija, imate proširene pore, bubuljice i mitesere, napravite masku od limuna koji ima antiseptičko dejstvo. Osim toga, limun je bogat vitaminom C koji ublažava bore i podstiče regeneraciju kože.

Potopite koru od jednog limuna u šoljicu vode, a zatim je izmiksirajte zajedno sa vodom da biste dobili kašu koju ćete koristiti umesto tonika. Nanesite je na kožu, ostavite da deluje nekoliko minuta, pa uklonite pomoću tupfera.

 

Zelena salata za vlažnost


Svakodnevni stres negativno se odražava na kožu, zato joj obezbedite neophodnu vlagu maskom od zelene salate koja sadrži dosta vode.

Ubacite sveže listove zelene salate u vrelu vodu, ocedite ih i ostavite da se prohlade. Stavite na lice dva do tri sloja listova i ostavite ih da deluju 20 minuta.

 

Jaja za mini-lifting


Ako vam je potrebna maska za zatezanje kože, najbolje rešenje su jaja. Sadrže albumin, supstancu bogatu aminokiselinama koje zatežu površinski sloj kože.

 

Da biste ublažili sitne bore, zatvorili pore i zategli lice, umutite sneg od dva belanceta sa kašičicom šećera. Nanesite šne na lice i ostavite ga da deluje pretnaest minuta, a zatim ga uklonite pomoću vlažnog tupfera.

 

Bršljan za osetljivu kožu

 

Bršljan ima stimulativno dejstvo i štiti krvne sudove, zbog čega je savršen za osetljivu kožu s ispucalim kapilarima. Skuvajte 20 grama listova bršljana u četvrtini litra vode, prohladite i procedite. Dodajte kašiku meda, kašiku pirinčanog skroba i nekoliko kapi bademovog ulja. Dobijenu masku nanesite na lice i isperite posle 15 minuta.


 


Izvor: zena.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

NIVEA Rose Touch sa organskom ružinom vodicom
Beograd, jul 2021. - Ruža je poznata kao kraljica cveća, simbol lepote i znak ljubavi. Međutim, ona ima i dugu tradiciju...
3
Kakve sve bakterije donosimo iz šopinga?
Svi volimo šoping! I dok bezbrižno isprobavamo novi bikini, haljinu, šešir ili ruž za usne, presabiramo koliko smo ušted...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2





Tvoj omiljeni Labello u limitiranom izdanju
Beograd, 19.februar 2024. – Bez obzira na godine, nikada nećemo biti spremni da se odreknemo slatkog, šarenog sveta crta...
Uživajte u svojim trenucima uz NIVEA Lumin...
photo
Beograd, 28. aprila 2024. – Male nepravilnosti na našoj koži poput strija i pigmentnih fleka od sunca često znaju da nam...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here