|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

TAJNE MISLI "NEZAPOSLENE" MAME

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 31.3.2023
Ako ste majka koja ostaje kod kuće sa ovim mislima, one su 100% normalne, a vaša osećanja su validna. Zapamtite da nema ništa važnije od odgajanja vaše dece. Iako se možda neće uvek činiti tako, imate najbolji posao koji je ikada postojao.

image
Prilagođavanje sa žene sa karijerom na majku koja ostaje kod kuće bilo je ozbiljan mentalni izazov. Foto: Freepik.com
/11


Sve dok to sami ne iskusite, biti mama koja ostaje kod kuće izgleda tako jednostavno. Ali kao i svaka mama koja je to probala, znamo da ovaj posao nije nimalo lak. Većinu vremena nalepimo osmeh na lice i trudimo se da preživimo dan sa što manje samosažaljevanja (uglavnom). Ali postoje neke „tajne misli“ sa kojima se većina nas mama "domaćica" bori redovno.


Zašto ljudi ne shvataju da je ovo takođe posao? Svako ko nikada nije bio majka koja ostaje kod kuće jednostavno ne može da zamisli šta se pod tim sve podrazumeva. "Samo se igraš po ceo dan"! Ne, ja se ne 'samo igram' sa svojim detetom po ceo dan. Moj dan je ispunjen hranjenjem deteta, pospremanjem za detetom i mnogim drugim poslovima. Nikada nemam utisak da je moja kuća kompletno čista. Nemoguće je da odremam, jer se trudim da toliko toga uradim. Posle redovnog „radnog“ vremena, vreme je za večeru i druženje sa mužem, a onda izjutra sve opet "Jovo nanovo". To je posao koji se obavlja 7 dana u nedelji, 24 sata dnevno. Ako se beba probudi, obično je moja odgovornost da brinem o njoj, jer sam ja roditelj koji ostaje kod kuće. Ako žrtvujem kućne poslove zbog vremena za sebe, osećam se tako krivom!

 

Da li ću ikada ponovo razgovorati sa odraslima? 
Nikada se nisam osećala usamljenije. Prolazim dane bez ljudskog kontakta, ako izuzmem sina i muža. Uviđam da žudim za razgovorom za odrasle. Umesto toga, u glavi stalno pevam tekst pesme „Mama voli bebu“! 

Da li ću ikada više razgovorati sa odraslima? 

Nikada se nisam osećala usamljenije. Prolazim kroz dane, bez ljudskog kontakta, ako izuzmem sina i muža. Uviđam da žudim za razgovorom za odrasle. Umesto toga, u glavi stalno pevam tekst pesme „Mama voli bebu“! 


Ne želim da me dodiruju! 

Ne mogu da podnesem da me još jedna osoba dodiruje danas. Ovo jeste problem ako imate muža koji žudi za fizičkom naklonošću. Moje dete je na meni/uz mene po ceo dan, a imam i dva psa koji žele moju pažnju čim beba to dopusti. Nakon što beba ode u krevet... e tada moj muž želi svu moju pažnju, a ja nemam više šta da dam, na kraju dana.


Iscrpljena sam i pod stresom

Moj partner radi van kuće ceo dan. Tako da očajnički osećam potrebu da ga zabavim i pomognem mu da se opusti kada se vrati kući sa posla. Ali i meni treba odmor! Volela bih da imam malo vremena za sebe. Ja provodim ceo dan brinući se o našem detetu i brinući se o našem domu, pre nego što se srušim u krevet ubrzo nakon što moje dete zaspi. Nikada ne osećam da je to što radim dovoljno: za mene, za moje dete, za mog muža, za moju kuću, za moje pse. . . lista je sve duža i duža. Sve ove misli me dovode do toga da se stalno osećam izgorelo.


Osećam da mi treba posao van kuće kako bi moj trud bio priznat

Prilagođavanje sa "žene sa karijerom", na majku koja ostaje kod kuće bilo je ozbiljan mentalni izazov. Iako smo, na sreću, mogli da to priuštimo finansijski, i dalje se osećam sasvim drugačije kada ne zarađujem sopstveni novac. Iako duboko u sebi znam da je ono što radim za svoju porodicu, važnije od finansijskog doprinosa, u meni se vodi mentalna borba. Osećam se danima kao iznajmljena pomoć, osim što ne zarađujem platu. Većinu dana čak ne čujem ni jednostavno „hvala“.


Umorna sam od iste svakodnevne rutine 

Kao majka koja ostaje kod kuće, nije teško da doživljavam svaki dan kao Dan mrmota. Neretko se dešava da nemam pojma koji je dan jer nema razlike. Bukvalno, svaki dan je isti! Ovo je dostiglo vrhunac tokom karantina kod kuće, jer sve što smo mogli da radimo je da se igramo sa igračkama, gledamo crtane filmove i šetamo. 


Volim svoj posao

Uprkos svim izazovima, nikada ne bih za nešto drugo zamenila svoje vreme, kao majka koja ostaje kod kuće sa svojim sinom. Ni za šta na celom svetu!  


Ako ste majka koja ostaje kod kuće sa ovim mislima, one su 100% normalne, a vaša osećanja su validna. Imate najteži i najvažniji posao na svetu. Zapamtite da nema ništa važnije od odgajanja vaše dece. Iako se možda neće uvek činiti tako, imate najbolji posao koji je ikada postojao.


Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Piše: Katie Williams

Izvor: Babychick.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
16
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
7
Prekretnice u razvoju deteta (od rođenja d...
Od momenta kada žena ostane u drugom stanju, roditelji stalno nešto iščekuju vezano za dete. Da osete pokrete u stomaku,...
6
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
6





5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama po...
Roditeljstvo je izazov, a novi roditelji su posebno podložni greškama.
Kad pomisliš da više nećeš prespavati noć....
Kad se osećaš kao da više ne znaš ko si, kad sebe ne želiš videti u ogledalu. Ti si osoba koju ću tražiti kada nešto pos...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here