|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Dirljiv oproštaj od tek rođenog sina

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.6.2022
Mlada majka Hana je pri rođenju sina shvatila da neće moći da se brine o njemu kako on zaslužuje, pa je donela najtežu odluku: usvajanje. U oproštaju od sina snimila je ovaj dirljiv video koji je dotakao ljude širom sveta.

image
Težak oproštaj majke od novorođenog sina. Foto: Hannah Mongie
/11


Rođenje deteta je nešto divno. Ali i veoma bolno kada morate da donesete najtežu odluku u životu: da svoje novorođeno dete predate na usvajanje. Hannah Mongie iz Jute (SAD) zatrudnela je neplanirano u 18. godini. Ona i njen dečko Kaden Whitney su za trudnoću saznali u osmoj nedelji i zajedno odlučili da bebu daju na usvajanje.


Dva meseca kasnije, mladi Kaden je zauvek zaspao usled srčanih problema i Hannah je ostala sama. Odlučila je da ostane pri odluci koju su doneli ona i njen pokojni dečko, verujući da je to najbolje što može da učini za njihovo dete.


Najtežih 48 sati u mom životu

Nakon porođaja, provela je dragocenih 48 sati sa sinom Taggartom pre nego što ga je predala njegovim novim roditeljima - Bradu i Emily Marsh. U znak sećanja na sina, snimila je ovaj izuzetno emotivan video u kome mu objašnjava zašto je morala da donese tako tešku odluku.

U devetominutnom klipu, Hannah se teška srca oprašta od svog sina, govoreći: „Da te nisam toliko volela, ne bih bila u ovoj poziciji i ne bih imala tako divnu porodicu. Daću ti što više poljubaca pre nego što te dam u ruke Bradu i Emily. Volim te, Taggart Caiend Marsh. Moj mali sin. Moj sin. Mnogo te volim. Tvoja mama, Hannah.”

 

PROČITAJ JOŠ: Dala sam ćerku na usvajanje ...

 

Teška i u isto vreme izuzetno hrabra odluka

Nakon Kadenove smrti, Hannah se borila da se oporavi i nije znala šta da radi: „Bila sam izgubljena neko vreme. Jednog dana sam se, međutim, probudla ujutru i osetila duboko u sebi. Znala sam da ću stići do kraja. To je bilo jedino što je bilo ispravno za naše dete."

Hannah se odlučila za otvoreno usvajanje, što znači da je u velikoj meri mogla sama da odluči ko će biti Taggartovi novi roditelji. U ovom obliku usvajanja, rođena majka i usvojioci se takođe unapred dogovaraju o kontaktima koje će majka i sin održavati nakon zvaničnog usvojenja.

Upoznala je Tagartove usvojitelje tokom svoje trudnoće preko veb-sajta adoption.com. Rodila je Taggarta dve nedelje pre termina i, kako je rekla, ti poslednji sati sa sinom su bili posebno teški zbog očevog odsustva: „Tih prvih 48 sati kada sam imala sina samo za sebe bilo je magično, ali istovremeno i tužno jer sam znala da nam vreme ističe i da ću uskoro morati da ga zauvek predam."


Hannah ostaje važan deo života svog sina

taggart
(FOTO: Hannah Mongie, swns.com)

Hannah, koja redovno posećuje svog sina Taggarta, kaže: „Ceo život sam želela da budem mama. Oduvek sam znala da ću postati mama, ali tajming jednostavno nije bio pravi. Kada smo Kaden i ja odlučili da sina damo na usvajanje osećali smo da je ovo najbolje što možemo da ponudimo svom sinu."

Danas je Taggart porastao i Hannah je i dalje veliki deo njegovog života, zahvaljujući sporazumu koji je sklopila sa usvojiteljskom porodicom. Mlada majka provodi dosta vremena sa sinom i njegova dva brata - Carterom (3 godine) i Lucasom (1 mesec) u njegovoj novoj porodičnoj kući. Emily (27), majka troje usvojene dece, kaže da je prema Hannah, a i biološkim majkama njeno drugo dvoje dece, izuzetno zahvalna na divnim poklonima - deci. Njoj i njenom suprugu je veoma važno da deca održavaju kontakt i vezu sa biološkim majkama, dodaje Emily, po profesiji vaspitačica.


Svaki roditelj zna koliko snage i hrabrosti zahteva ovakva odluka. Nemoguće je zamisliti koliko je u takvim slučajevima izuzetna ljubav prema detetu, pogotovo ako ste već izgubili voljenu osobu koja ne može da bude uz vas u ovim bolnim trenucima. Video je zaista dirljiv i teško ga je gledati bez suza.

 

 

Izvor: https://www.thesun.co.uk / Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
31
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
31
7 neobičnih činjenica o spermi
Istražujući, otkrili smo između ostalog i da sperma sprečava depresiju kod žena, kao i da služi za negu ženske kože, a d...
31
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
31





Koliko je teško usvojiti dete?
Koliko je teško usvojiti dete? Procedura često traje i nekoliko godina. Prošle godine je realizovano 195 usvojenja, od č...
Broj usvojene dece u Srbiji 40 odsto veći ...
photo
Podaci pokazuju da je broj usvojene dece 40 odsto veći nego prošle godine. Smatra se da je tome doprineo efikasniji rad ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

najlepse ime
pisuljica



Hana (41%)

Masha (34%)

Lara (24%)


Ukupan broj glasova: 148

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here