|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Carski rez
8.6.2008 15:53:13   
guppy RR
Sve o carskom rezu…
Vaša iskustva o pripremama na operaciju, o oporavku, bolovima, rani, …
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Carski rez
9.6.2008 14:45:52   
Anoniman
Prebaci to guppy iz teme "blizanci", pa nećemo kucati opet! user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Carski rez
10.6.2008 14:44:14   
Anoniman
Nakucala sam guppy, da ne moraš da prebacuješ.

Molim plašljivije da ne čitaju. Ja sam se trudila ne ublažavati, ali ni ne napumpavati priču, napisati je što realnije je moguće. Svi znamo da porođaj boli, pa u tom smislu, moja priča opisuje redosled dešavanja u bolnici, po malo operacionu salu i šta je ono što me je ustvari zaista bolelo.

Pošto nosim naočari, morala sam na carski rez. Ne, naravno da ne mora svako ko nosi naočari na carski rez, ali treba da poseti očnog lekara koji će mu pogledati očno dno. Postoji neka „kritična dioptrija" između, ako se dobro sećam 3.5 i 10, koja se može, ali ne mora, duplirati pri naprezanju na porođaju. Ali nije samo dioptrija bitna, nego i očno dno, i ne znam šta sve, najjednostavnije je konsultovati se sa očnim lekarom.
Porodila sam se 10 dana pre termina, u dogovoru sa lekarom.
Sa doktoricom sam se dogovorila da dođem u utorak uveče da me „zaprime" u bolnicu, odnosno da me izbodu onim „šestarom" kojim mere kukove (pazite žene, ne boli jako, nego je neočekivano, a sestre ne upozore da može malo da zaboli ali je više neočekivano), provere dal je sve ok sa bebom, zavedu dokumentaciju i sl, i da me onda puste kući da spavam a da ujutro u 6.30h budem u bolnici.  Ujutro sam ustala, ništa nisam jela i pila zbog anestezije, i ušetala sam u bolnicu jako opušteno, tek kasnije sam se uplašila – no, o tome kasnije. Skinula sam se i poveli su me na brijanje i klistriranje (jel se tako kaže?). Obrijala sam se kod kuće, što savetujem i ostalim trudnicama (za carski rez se brije i donji stomak i sve ono dole naravno), „očistili" su me, onda braunila, kateter, usput te prikače na ono za otkucaje bebinog srca (ne mogu sada na brzinu da se setim kako se zove), i onda te guraju u salu. E tada me je uhvatila panika – dal će oni dobro da mi iseku stomak da bebi ne bude ništa? (GLUPOST!)
Sala, bar ova u kojoj sam ja bila, izgleda sablasno. Neke bele pločice od poda do plafona, ali je jako malo dnevnog svetla pa nekako izgledaju sivo, na sred sale je sto, sa onim svetiljkama (ja to zovem svemirski brod. Ne znam dal ste nekada tonule u anesteziju a gledale u ta svetla – kao svemirski brod na filmovima), metalni stolovi za instrumente – no sve to tako mora da bi bilo sterilno. Ali zar ne može da bude sterilno u nekoj drugoj boji tipa narandžastoj, roza? Ja sam se porađala u totalnoj anesteziji, nisam bila za epiduralnu jer mislim da bih pala u nesvest, ovako je bilo ok. Svi lekari su bili u zelenom, sa belim plastičnim keceljama i maskama, samo oči su im se videle. Gadno je – ali to shvatite da tako mora za vaše dobro! Legla sam na krevet, podmetnuli su mi čaršav pod jednu stranu zadnjice, tako da sam ležala blago nagnuta, vezali su mi ruke i noge i glavu. Tada sam već bila jako uplašena. Znam da sam mrdala prstima na nogama, anesteziolog me je pitao šta mi je, a ja sam rekla da se jako bojim i da mi što pre daju anesteziju – tako je i bilo, časkom sam zaspala. Sledeće čega se sećam je glas moje doktorke „Jel me čuješ? Čestitam, dobila si sina", onda sledeće je bilo „Hajde, prebaci se na drugi krevet", tada sam i otvoila oči, užasno me je bolelo, i samo sam vikala da boli, onda su mi rekli da su mi dali novalgetol sa trodonom i da će proći. Bebac se rodio u 7.55h, ja sam u 8.30h bila budna i uspela sam da ubedim doktoricu da mi prošvercuje mamu i muža u šok sobu. Bol je brzo nestao, naravno, ležala sam ceo dan, uopšte mi se nije spavalo, nije mi se povraćalo – nije mi bilo ništa. Nastojala sam noge savijati i spuštati, jer sam tako navikavala sebe na taj neki blagi bol (daleko je od blagog, ali nije za neizdržati), jedino kada me je bolelo je ako kašljem, kijam. Taj dan je tako prošao. Naravno, bebu su mi doneli da vidim.
Sledeće jutro u 5h su me probudili i rekli su da moram da ustanem. Naravno, sestra mi je pokazala kako se ustaje i pomogla mi da ustanem. Rekla je da moram da prošetam zbog tromboze, samo malo, do lavaboa i nazad. Lavabo je inače na 2-3m od kreveta, a meni se činilo kao da su km u pitanju. To je užasno bolelo, to ustajanje – imala sam utisak da su mi se svi organi nekako posložili kad sam ustala. Sve u svemu – to mi je bio najgori trenutak vezan za ceo porođaj! Kasnije u toku dana su me izmestili iz šok sobe. Mislim da još taj dan nismo dobile ništa da jedemo i pijemo, samo infuzija. Treći dan smo dobile čaja, a čini mi se tek četvrti dan nešto da jedemo (ali nisam baš sigurna, možda smo već treći dan dobile i da jedemo). I tu negde, treći – četvrti dan su nam izvadili i kateter – tako da smo češće ustajale da bi išle u WC. I tih dana su počeli da nam donose i bebe na svakih 3 sata na podoj.
Znači, u sredu ujutro sam se porodila, u nedelju ujutro sam izašla iz bolnice. Lepo sam hodala, malo je boluckalo. Ali taj bol mnogo brzo prolazi, posle 14 dana više nema ni konaca ni bola, ni ništa. Ustvari, bola nema i ranije, a onda 14ti dan ni konaca – i ni to ne boli – mislim na vađenje konaca.
Nadam se nisam nikoga uplašila, jer mi nije to bio cilj. Čovek se boji nepoznatog, a prvi porođaj je nepoznat. Ja mislim da ću se još više bojati drugog porođaja – što ne mogu da objasnim...


< Poruku je uredio guppy -- 10.6.2008 22:23:35 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Carski rez
11.6.2008 21:07:02   
guppy RR
Kad sam počela da čitam tvoje iskustvo o CR Tasho, mislila sam - biće strašno. Kad ono, čitam, a moje mi se iskustvo čini još gore user posted image

Ja sam bila u porodilištu pred porođaj NON STOP. Več mi je išlo na živce da stalno pakujem torbu, a oni me vraćaju i kažu "može još malo da se sačeka, ali ko zna, možda se porodite na putu kući". Užasno sam se plašila toga, da sam sama kada počne porođaj jer kod blizanaca ipak nikad ne znaš.

Moj ginekolog je već dve nedelje upozoravao, da bebica A (blizance zovu A i B) ima veliku glavu i da je pitanje da li će izići prirodnim putem. Ali ja sam rekla, ajde da probamo, pošto je poznato, da druga bebica, ako je sve ok, samo sklizne za prvom bebicom i porođaj nije tako strašan i nije kao "dupli" porođaj.

I tako mene konačno jednog dana prime u porodilište, bila sam tamo dan dva, i doktori ipak zaključe, da je došao moj dan D i da treba da se porodim. Kao naručeno, ja dobijem preko noći svoje trudove i lepo me ujutro otpreme u porođajnu salu... O tome, šta se je tamo dešavalo radije ne bi da pričam (btw Tasho, ona sprava za merenje otkucaja srca se zove CTG) ali u glavnom od 8 ujutro do 16.00 smo pokušavali pridodnim putem dok doktorica nije odlučila da je vreme za urgentni CR.

Carski rez.... bit ove priče...

Premorena, umorna od bolova (nisam vrištala i skičala nego ih normalno podnosila, jer - ipak je to porođaj i "mora se") ... sve mi mutno pred očima. Odjednom oko mene gomila ljudi, skidaju me, čiste mi stomak... sad će biti hladno, sad ćemo ovo, sad ćemo ono.. potpišite ovo... ja rekoh "šta bre potpisujem, nemam ni naočare"... a oni "pa svejedno morate potpisati".. u glavnom, smešno...

muž me ljubi i kaže srećno, mene odvezu u salu. Sala lepa, a gore na plafonu bele ploče sa srebrnom ivicom. Tačkaste. Kažu mi - sad morate na sto da se premestite, a ja sa onolikim stomakom i trudovima, kidalo me je po stomaku nenormalno... kažem da mi daju minut... i oni svi podižu mene od 100 kilograma i premeštaju me na sto... a nad njim, baš kao što kaže Tasha, svemirski brod user posted image

Pričaju oni malo mežusobno šta sam već primila protiv bolova... šta treba da mi daju. Pitaju me za neke alergije i ne znam šta... i kako se zovem, da li živim na toj i toj adresi... Ja sve odgovaram potpuno svesna... i jedna tetica sedne meni iznad glave i kaže: "sada ćete polako zaspati, ništa ne brinite"... a ja se nasmejem i mislim sama sebi "nećeš ti mene tako lako..." i pogledam gore te bele ploče sa sivom ivicom i počnem kao da brojim koliko ih ima i PAFFFF!!! Zaspala.

Probude me NEZNAMGDE, oko mene GOMILA ljudi. Sa jedne strane mi spuštaju bebu i kažu "ovo vam je ćerka" ... i muž mi kaže da sam izljubila bebu od glave do pete (ja se ne sećam). Sa desne strane mi spuštaju drugu bebu i kažu "a ovo vam je sin"... i muž opet tvrdi, da sam i tu bebu izljubila, sasvim srećna i na sedmom nebu.... a posle toga sam pogledala njega i rekla "ljubiiii ženuuuu" :)))))))). Luda skroz od anestezije.

Zaspim, nestanem ... probudim se u nekoj sobi... daju mi piće na slamku. Pritiskaju stomak da se materica polako vrati na svoju veličinu. Užasni bolovi. ne znam ništa... ne znam da sam se porodila, gde mi je muž, koliko je sati, šta je sa bebicama. Ništa mi nije bilo jasno. Da li sam sanjala da sam ih videla... Jesu li zdravi... Jesu li stvarno dečak i devojčica... Možda samo sanjam, možda nešto nije OK... ?!?

Daju mi lekove protiv bola, ja reagujem povraćanjem. Mešaju neke koktele i infuziju i stalno ko god prođe, pita da li sam dobila transfuziju. Meni NIŠTA jasno, kakva bre transfuzija... kad kasnije objasne, da sam izgubila jako mnogo krvi i da sam na granici za transfuziju, da sam jako slaba i da loše reagujem na lekove. Kako su bebe?? Kako su bebe?? Samo sam to ispitivala, ali niko nam ništa nije rekao, svi su rekli "reći će vam pedijatar". Gde je muž? Nije mi bilo jasno koliko je sati, gde sam, zašto toliko boli.....

Sledeći dan objasne mi moje stanje. Treba da ustanem. Ja kažem: USTAJEM!!! tako ću pre da se oporavim!!! Podignu me na noge, boli boli boli, užasan bol, kako da imaš kamen u stomaku koji pritiska van na ranu... i meni se smuči, povraćam, nose me nazad. Nisam smela više da ustajem.

Dodatna komplikacija... moja preterano rastegnuta materica se nije vraćala nazad, pa su morali ručno da je masiraju izvana. Koji su to bolovi.... bolje da ne pričam.

Treći dan smeste me u sobu. Nisam mogla da stojim, nisam mogla da ustanem iz kreveta... ali sam sve to pokušavala. Htela sam sama da brinem za sebe i svoje bebe, a noću sam plakala od bola. Bezveze. Mogla sam da tražim pomoć. Moja cimerka je takođe imala CR. Njena rana je bila dugačka 10 cm i imala je 8 onih spajalica koje koriste umesto šavova sad... ja sam imala ogroman rez i 24 spajalice. Doktor se krstio kad me je video. A cimerka je stalno pričala "uf, ovaj carski rez stvarno nije ništa posebno i ništa ne boli".

Meni je CR jedno bolno iskustvo. Oporavak mi je bio jako težak. Dugo još nisam bila ona ista.

Sad je sve ok. Rez se još vidi. Bol UOPŠTE više nije bitan ni prisutan. Malo ponekad pecne, ali to nije ništa.

Sve u svemu - carski rez je spasio moje bebice. Dečak se je zaglavio u kanalu (glava, kao što je rekao moj G), a devojčica nije više ni disala, tako da su je stavili na kiseonik. Ne znam šta bi bilo, da me nisu operisali, i sve što sam doživela ni približno nije tako strašno. Sve to prođe u mesec, dva, a pogled na naše mališane tako me osrećuje, da ...... sve bi prošla ponovo.

Nekima je sve OK, nekima nije. Čudim se, kako olako dolazimo u period kad majke odlučuju da ne žele da se porode prirodnim putem već ugovaraju CR, kao da je to nešto banalno.

Carski rez je operacija....

(Valjda nisam nekog smorila ili uplašila? To je moje lično iskustvo)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Carski rez
7.7.2008 15:26:08   
Anoniman
guppy, jel veruješ da sam tek sada pročitala tvoj odgovor? Ne znam kako mi je promakao... user posted image  

Ti si baš loše prošla. Moj rez je isto 10ak cm kao od žene koja je ležala sa tobom, gotovo se ni ne vidi više, diskretno je druge boje, ali kao da nemam osećaj u tom delu kože, nije da baš ne osetim dodir, nego ga osetim sasvim drugačije nego ostatak tela.

I sem onog prvog ustajanja, ostalo mi se ne čini toliko strašno.

Pitajte Makili kako se porađala prirodnim putem pa procenite kome je bilo gore, meni ili njoj? (ja mislim njoj) Hoću da kažem da nema pravila! Nekada se zakomplikuje prirodan porođaj, nekada ide glatko. Nekada se zakomplikuje CR, nekada ide glatko...

Ima jedna priča, žena kada je rađala prvo dete, pošla je u porodilište čim je dobila česte trudove. Porodila se u kolima ispred bolnice.
Poučena tim iskustvom, kada je dobila trudove sa drugim detetom, pošla je u podolište odmah, i porodila se u liftu. Babica joj je rekla da ima još jedna žena koja se tako lagano i brzo porodila tu u kolima pred porodilištem, a ona je odgovorila: "To sam bila ja!"...user posted image

< Poruku je uredio Tasha -- 7.7.2008 15:28:21 >

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Carski rez
7.7.2008 16:48:10   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Tasha
Hoću da kažem da nema pravila! Nekada se zakomplikuje prirodan porođaj, nekada ide glatko. Nekada se zakomplikuje CR, nekada ide glatko...


Istina
zato pre porođaja ne treba puno čitati tuže porođajne priče user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Carski rez
7.7.2008 23:56:40   
Anoniman
Ma  nisam imala nit brige nit pameti u trudnoći, nisam imala pojma šta sve može poći po zlu, valjda je zato i bilo sve ok... Ljudi, trudnoća je prirodno stanje. I tako ga treba shvatiti. Žene su oduvek bile trudne i rađale decu, i na to tako treba gledati. Što više brineš, to gore ti može biti.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Carski rez
6.8.2008 10:59:19   
AleksandraDj
Jao ljudi niste me naplasile sa ovim pricama, jako su poucne, ali sam se sad sva nekako udidila.. Meni su rekli od prvod dana trudnoce da ce me poradjati CR jer nece da rizikuju nista, i odusevili su se jer vec imam oziljak na mesti gde bi pravili za CR (operisali su mi cistu na jejniku) pa ce samo po njemu da me cecnu.. Pokusavam da ne mislim o tome ali se cesto setim moje tetke koja se obe trudnoce poradjala CR i imala je velike komplikacije na oba porodjaja tako da joj je rez od zeludca do pupka i od jajnika do jajnika.. (ISKASAPILI SU JE).
nadam se da ja necu biti te srece, ne plasim se operacija, imala sam ih na zalost nekoliko, samo da mi bebice budu dobro i da se sve zavrsi kako treba..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Carski rez
6.8.2008 14:49:09   
Anoniman
Bez brige, sve će biti dobro. Tek kada sam se probudila iz anestezije, i osvrnula se, sam shvatila da je to njima rutinska operacija. Ja sam bila prva u smeni, tako da sam odgledala kojom brzinom donose porođene žene... vrata od šok sobe se samo otvaraju i uguravaju se žene koje još spavaju... Isto tako brzo te i izbace iz šok-a, jer nema mesta za nove tek porođene žene...
Ne brini...

A ako misliš da je genetski... to sa komplikacijama - nije.
Mojoj mami su se oba carska raspala (tada se još seklo od pupka na dole, tako da ima široku štraftu na sred stomaka, a ja sam 14 dan najopuštenije skinula konce - kao da ništa nije bilo, imam ožiljak u bikini zoni, dužine 10cm, jedva vidljiv.

(odgovor članu AleksandraDj)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Carski rez
9.8.2008 12:25:45   
Jellena20
Jedva sam uspela sve da procitam,bila mi je  mala panika, (jeste da jos imam vremena) ali meni su rekli da ce se moj porodjaj zavrsiti sa CR jer mi posteljica stoji nisko. I dobro je sto sam sve procitala,malo mi je bolje, pogotovo posle one recenice Dobili ste sina ili cerku,cetitam! Tu sam se rasplakala! Vazno je da je beba dobro,a bolove cu valjda izdrzati. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Carski rez
9.8.2008 12:49:41   
Anoniman
Ovako ću da t kažem: lažim u onom krevetu - boli kad kašljem, boli kad kijam (opet kažem, sada kada se setim-nije bilo nepodnošljivo), donesu mi bebu i ja poskočim u krevetu u sedeći položaj-više ništa ne boli.

Drugarica moja mi je poslala sms posle prirodnog porođaja iz porodilišta u kojoj je jedan deo bio "beba je super a mama... mama je raspadnuta, ali će preživeti sve zbog bebe pa i ovo..." i bio je smajli na kraju poruke. Kad ti donesu bebu, kada znaš da je sve ok sa bebom-ostalo sve brzo prođe.

Nemojte razmišljati o tome. Muž i ja smo bili toliko nervozni dan pred moj carski-a pravili smo se da nam nije ništa, da smo taj dan doneli bušilicu od mog tate i pokačili sve slike po zidu (a pre toga su 1,5 god stajale sklonjene kao "sutra ćemo"). Radite najgluplje stvari-nemojte razmišljati, tako je lakše.

Nije to ništa strašno, videćete...

Sve za to malo nemoćno bebče koje toliko zavisi od vas...

poljubac!

(odgovor članu Jellena20)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Carski rez
9.8.2008 13:07:08   
Jellena20
dobra ideja, pozdrav!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Carski rez
11.8.2008 15:45:05   
Suncica
Ja sam se porodila na carski u novosadskoj Betaniji i rekla sam sledeci put kada se budem poradjala idem u Zimbabve, jer mislim da cu tamo bolje proci.
Osoblje ne da je neljubazno, jedna sestra zamalo nije razbila glavicu mojoj Loreni dok je nosila kroz vrata, niko mi nije pomogao, ama bas nista.
I jos na kraju kada je moj muz doneo poklone za "sestre" lepo sam pred svima rekla: "Sreca, pa sam sveze operisana inace bi sada dobile i batina od mene".

To je moje iskustvo, sto ne znaci da svako prodje isto..user posted image


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu Jellena20)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Carski rez
11.8.2008 23:03:12   
guppy RR
user posted image user posted image

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Carski rez
11.8.2008 23:21:39   
eman
Evo pokusacu da vam ispricam svoju porodajnu pricu posto je bio CR.
Prvo citavu trudnocu vodila sam kod raznih dr posto sam ja iz Zenice a dosla sam u Sarajevo gdje bas nikog nisam poznavala pa sam htjela da steknem vise iskustva i  neka sam ,super je proslo...
Onda citavu trudnocu beba je bila okrenuta guzom tacnije sjedio je prekrsteni nogu kako kazu (turski)ali su uvijek i govorili da se to zna okrenuti pred sami porod...nije se desilouser posted image user posted image
Sledece je bilo da dobijem trudove sedam dana prije ulaska u 9 mj.gdje mi daju tablete da pijem i zaustave trudove do ulaska bar u 9...uspjelo je
Nakon 7 dana odlazim na kontrolu i prilkom pregleda ginekoloski puca mi vodenjak i ostavljaju me u bolnici....u tom vremenu uspjela sam nazvati MM da mi spakuje i donese stvari i odma sam bila operisana posto se jel beba nije okrenila...operacije se bas i nesjecamuser posted image ali probudila sam se nakon 1 sat i normalno bolilo je ali kada se i porezemo nozem boli  tako da sam ja to tako shvatila i vec sljedeci trenutak kad su mi bebicu donjeli zaboravila svu tu bol....a sad sto se tice dr i sestara za svaku su pohvalu ,bila sam 5 dana svaki 5 min je sestra ulazila u sob trebali sta a dr je uradio rez da me nekad MM pita pa gdje ti jeuser posted image nista se nevidi.........to je moje iskustvo

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Carski rez
11.8.2008 23:26:46   
guppy RR
Ja još nisam zaboravila bol, a prošlo godinu dana
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Carski rez
12.8.2008 11:08:22   
ElmaB
Ja sam imala dva carska reza u tri godine. Nije da ne boli, ali ako vec ne moze prirodno, hvala Bogu, pa postoji i drugo rjesenje!

_____________________________

Mamina zlata

Tea, 11.02.2005.
Lana,31.03.2008.
Deni,31.03.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Carski rez
14.10.2008 17:58:51   
AleksandraDj
Drage moje, vidim da je eman ostala 5 dana posle carskog, koliko ste vi ostajale u bolnici posle porodjaja? I znam da je glupo pitanje ali jel bebice ostaju sa vama sve vreme i bolnici koliko god da ostanete, ja nista ne znam a polako se priblizava dan D pa cisto da se spremim.. Pozdrav!

(odgovor članu ElmaB)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Carski rez
14.10.2008 18:17:12   
mamy2
Nase porodilište ima titulu,,Bolnica prijatelj majke i djeteta"
To ti znači da je beby stalno uz majku,leže u istoj sobi!
Sestre te za to vrijeme educiraju o dojenju itd
Otpust iz bolnice je četvrti ili peti dan nakon
sekcije.
Uslov da te puste kući je da si imala stolicu!user posted image

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Carski rez
14.10.2008 23:16:46   
Anoniman
U NS, u Betaniji bebe nisu sa mamama posle carskog. Nulti dan je dan poroda. Tada si u šok sobi, ja dobro podnosim totalnu anesteziju i umrla sam od dosade taj dan, jer tu nema tel-a. Sledeće jutro su me premestili na intenzinu. Sledeći dan uveče su počeli da donose bebe na podoj. Do tada su ih donosili da ih vidimo, onako na koji minut. Bebe su donosili svakih 3 sata na podoj. Iz porodilišta sam izašla 4ti dan (odnosno bila sam 5 dana, jer imaš i nulti), jer je Luka imao bilirubin na granici.  Sve ostale žene koje su se porodile isti dan i ja, su otišle dan ranije. Pošto sam ja kukala da me puste kući kao i ostale žene, rekli su da mogu da idem bez bebe, pa sam odlučila da ipak ostanem. user posted image  

(odgovor članu mamy2)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Carski rez
15.10.2008 10:00:41   
Anoniman
A što se tiče stolice kao uslova da te puste iz bolnice, napisaće u otpusnoj listi da si je imala čak i ako nisi (kao meni), pa se ti dalje zlopati kod kuće... ja još 5 dana po otpustu nisam imala stolicu, i ta prva je bila baš mučna i bolna, ali je brzo sve došlo u red.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Carski rez
15.10.2008 10:11:45   
Anoniman
Aleksandra draga, meni nije problem da ti odgovaram na pitanja, naprotiv-drago mi je da ti mogu pomoći, ali sam sada otišla da vidim tvoj termin, i tek je 25. januara...imaš ti još da "trudniš" puuuuuuuuuno! Opusti se, prerano si počela da razmišljaš o porođaju. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Carski rez
15.10.2008 15:25:51   
Jeca*
Ja sam se carskim porodila na Zvezdari. Puštaju kući petog ili sedmog dana po porođaju, a dan porođaja je nulti dan. Mene su na sreću pustili petog, mada sam ja i bila uporna da me puste user posted image  Čak je i Luka imao žuticu, ali vrlo nizak nivo bilirubina, pa su ga sunčali jedan dan i to nije bio razlog da ostanemo više od 5 dana. Mislim da varijanta puste mamu, a ne bebu, nije moguća, a ja na nju ne bih ni pristala.
prva tri dana sam ležala na intenzivnoj i tamo je sasvim ok, sestre su sjajne i uslovi su super. Onda su mi skinuli kateter, opet me klistirali (kazem opet jer su me naravno klistirali pre porodjaja) i onda sam sisla na porodiljsko. Nisam htela beby friendly jer sam mislila da nisam sposobna nakon carskog (i bila sam u pravu), ali su mi ovako donosili bebu kao i drugim majkama, na 3 sata. U intenzivnoj ti je donesu samo jednom dnevno na minut, da je vidis. Uslovi na porodiljskom su, onako, mada kazu da je to jedno od boljih porodilista u Beogradu. Ja sam ocekivala vise. Ali sve to brzo prodje.
Sto se tice stolice, moja sestra se carskim porodjala u Frontu i nisu je klistirali i bas se mucila posle kad je dosla kuci. Ja nisam imala nikakvih problema, naprotiv, mnogo mi je bolje nego pre porodjaja. A uvek sam imala los metabolizam. Ne znam da li to ima veze sa klistiranjem nakon porodjaja, ali meni kao da je znacilo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Carski rez
15.10.2008 15:29:14   
Anoniman
Vidiš, mene nisu ni puštali sa intenzivne na obično odeljenje, nego sam direktno sa intenzivne išla kućici...

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Carski rez
16.10.2008 12:00:28   
guppy RR
A ne... i ja sam sa intenzivnog prvo išla na odeljenje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
D.L.: Moja porođajna priča
Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elekt...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here