|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Cokxackie virus i dete
17.8.2013 23:01:41   
mscm
Molim za odgovor: moja cerka koja sada ima 9,5 godina, je pre 3 godine pocela imati stomacne tegobe. Svi lekari, specijaliste, kod kojih sam bila (pedijatri, gastroenterolozi, hematolozi, kardiolozi, neurolozi-objasnjenje za navedene profile sledi..) su tvrdili da je sve u redu, a ona je i dalje imala bolove otprilike celom duzinom pruzanja debelog creva, i u predelu zeluca. Povremeno.
Pored toga je imala redovno zamaranje, prilikom najobicnijih aktivnosti tada sestogodisnjeg deteta, a i povremenu trahikardiju koja je vrlo brzo prestajala (posle par minuta maksimalno). Nosila je i holter, pomocu koga se takodje nista nije moglo dijagnostikovati.
Tek kada je ujutru pocela kasljucati, po budjenju, sto je trajalo maksimalno po pola sata, ali u krakim intervalima, doktor (ORL) je poslao na analizu virusa.
Tada je utvrdjeno da ima titar koksakija od preko 1700 jedinica, ali IgG. Infektolog je poslao kod pedijatra, pedijatar kod imunologa.
imunolog je 27.06.2012. prepisao: folnak, Zn, probiotik, imunoflor. Medjutim vec 4.9.2012. je pocela ozbiljno poboljevati, tako da je decembra 2012. zavrsila u bolnici sa jakom upalom pluca, i to pod konstantnom imuno terapijom, a od septembra i antibiotskom terapijom.
Okobra je imala IgM 29,83 U/ml, a IgG 42,24 U/ml
Tada sam otisla kod imunologa, i izlozila problem. Rekao je da je aktivacija koksakija (pojavljivanje IgM-a) verovatno izazvao odlazak na more (?). iizbacio je sve imuno preparate.
Od januara mi se dete polako oporavljalo, tako da je marta ove godine imala IgM 18,23 U/ml, a IgG 26,54 U/ml.
Javljeno je putem sredstva javnog informisanja, da je serija folnaka koji je ona pila bio neispravan, cini mi se februara ove godine (kao dokaz cuvam ambalazu). Mozda je ovo nebitna informacija za celu pricu...
Elem, sve manje je imala i zamaranja, i kratkotrajne trahikardije, i bolove u stomaku.
Rezultat juna meseca ove godine bio je negativan i IgG i IgM.Dobila sam informaciju, da ko je imao IgM, ne moze vise nikada biti negativaan IgG (?), pa me je to podstaklo da ponovim analizu. Ali ne samo to: pored kasljucanja svakog jutra, ponovo se poceo javljati zamor i bolovi u stomaku i kratkotrajno povecanje pulsa (oko 120, najcesce).
Rezultat je porazavajuci: IgM je 18,95 U/ml, a IgG 28,81 U/ml.
Napominjem da su sve analize vrsene i Nisu.
Nikada nije odredjen ni tip, ni bilo sta drugo, jer se to kod nas ne radi...
MOLIM svakoga ko zna, ko je izlecio koksaki, ili kolege koji znaju sa sigurnoscu da odredjeni kolega ima rezultate u otklanjanju tegoba i pojacavanju imuniteta, samo da me uputi, da mi napise: KOM LEKARU da se obratim i odvedem dete, I GDE: u Beogradu, ili bilo gde u zemlji ili inostranstvu?
Tri godine dete vodim, svuda, ali nikakvih rezultata, ocigledno.
Vodila bih je sto pre, jer i prosle godine vise nije isla u skolu nego sto je isla, izosta je i za mnozenje i latinicu i... Nadoknadjeno, ali da li i koliko moze jos izdrzati odlaske kod lekara, koji su, do sada, nesvrsishodni.
MOLIM VAS, samo gde i kod koga da je odvedem?
Malo je reci kojima bih izrazila zahvalnost...
Unapred puno, puno hvala!

ps. prvo joj je radjen samo titar na infektivnoj klinici u Nisu, medjutim, posto oni vise ne rade te analize, navela sam rezultate mikrobioloske laboratorije u Nisu takodje. Referentna vrednost navedenih vrednosti je: vece od 15 U/ml, stitna zlezda je u redu, limfne zlezde uvecane.....
Hvala Vam unapred!!!

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Cokxackie virus i dete
18.8.2013 0:40:48   
pandina
Ja ne mogu konkretno da t pomognem, mnogo mi je zao i verujem da ti je svaka informacija znacajna.
Ima tema Koksaki kod dece koju sam bas ja nedavno zapocela zbog nekih sipmptoma koji su indicirali na koksaki. Radilo se samo o promenama na ekstremitetima u vidu cudnog osipa i izrazene malaksalosti. mozda ti bude od pomoci.
Mozda da potrazis uput za Torlak, mislim da to cak moze da izda i pedijatar, ne mora infektolog. Rade ujutru do 10 h.

(odgovor članu mscm)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Cokxackie virus i dete
18.8.2013 1:23:23   
Azra_
Nadam se da će se javiti mame iz Beograda koje imaju iskustva sa klinikama i specijalistima i preporučiti nekog... Rešiće se sve. Znam da brineš. Mene su kao klinu 3 -4 godine vukli po doktorima, neke bakterije, kljukali antibioticima...čekali da organizam ojača...onda u Bg-u, našli uzrok svega i sredilo se sve. Znam da je put mučan, ali tako kod nekog mora. Bitno je da se sve sa detetom sredi. Budi jaka....

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Cokxackie virus i dete
18.8.2013 8:29:12   
NadaR
Koksaki virus kod dece

Postove cu prebaciti u vec postojecu temu. user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu mscm)
Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here