|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Deca i dijeta
26.9.2009 8:29:36   
mamanp
Otvaram ovu temu za sve one majke koje ce lutati po net-u i traziti savete i resenje za problem koji ja imam (i veliki broj majki) - gojaznost deteta.
U temi "Modrice po telu" sam pisala da moj sin ima probleme sa gojaznoscu i da smo poceli dijetu.
Ono sto znam iz licnog iskustva sa mrsavljenjem primenila sam i na njemu (ali ne toliko rigorozno). Znaci, izbacili smo slatkise, testenine, grickalice, kupovne sokove (miksam domace, prirodne), ide na karate gde ga trener forsira da dosta vezba. Jede vise voca, povrca i mesa. Juce je pojeo celo parce ribe koje sam mu servirala sto mu se nije desilo da ne preteram u zadnjih 7-8 meseci.
Zao mi ga je jer znam koliko je sve to tesko, ali bi mi ga zalije bilo da se ne daj Boze razboli od necega cemu je uzrok gojaznost.
Poceli smo dijetu 20.09.2009.
Danas je 26.09. i smrsao je 1kg sto je za njega dosta.
Kod nutricioniste imamo zakazano 27.10. i ako ovako nastavi do tog pregleda ce imati manje 4-5kg.


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 8:43:34   
Anoniman
Svaka čast mamanp. Istrajite u tome. user posted image

Evo malo googlanja:

Ovu dijetu mogu da drze svi od 5 godina pa nadalje! Stvarno je ucinkovita, a unosite sve sto vam je potrebno! Za decu u razvoju, koja imaju bas visak kilograma i trebalo bi da skinu koji, ova dijeta je najbolja jer ce rasti zdravo, a opet smrsati. Drzi se dugo za odrasle, a deca mogu da prave pauzu. Jedna "tura" traje 4 dana. Svaki dan dorucak je isti, 2 mandarine, jabuke ili breskve. Svaki dan mogu da se jedu velike kolicine salate (dozvoljeno za salatu: paprika, kupus, paradajz, luk, jabuke, breskve).

***1 DAN***
Jesti samo proteine (meso, sir, jaja...). Dozvoljeno je pojesti 2 mala parceta hleba. Ja ovog dana jedem veceru i rucak iste, obicno ovako: 1 tvrdo kuvano jaje, pola parceta hleba, namazem sir na hleb i 2 paprike.

***2 DAN***
Na ovaj dan jedete samo proteine (pirinac, kukuruz secerac,krompir, pasulj...)
Ja na 2 dan jedem obicno za rucak kukuruz secerac sa nekom salatom, a za veceru pasulj.

***3 DAN***
Dozvoljeni su samo ugljeni hidrati (testo, kecap, zasladjena hrana...)
za dorucak mozete pojesti i dve banane umesto mandarina, jabuka i bresaka.
Ja na ovaj dan za rucak pojedem testo za picu premazano kecapom, a za veceru 2 palacinke.

***4 DAN**
Samo voce i povrce. Od voca dozvoljeno: jabuke, breskve, mandarine, pomorandze, kajsije. Od povrca dozvoljeno: paradajz, paprika, kupus, karfiol, luk, bundeva. Ako pravite salatu, mozete malo da je zacinite.

Ovu dijetu mozete da nastavljate, pa da "odgurate" mesec dana i vise, ali za decu u razvoju se preporucuje da prave pauze: jedan dan izmedju tura, ili 5 dana izmedju dve ture. Izmedju obroka ne sme nista da se jede, niti da se piju zasladjeni sokovi. Moze da se pije nezasladjena kafa, nezasladjen caj i voda.

Izvor: svastara.com



Zdravom ishranom za dete u fazi rasta i razvoja treba zadovoljiti sve nutritivne potrebe, obroci trebaju biti raspoređeni u toku celog dana, a treba biti najmanje 5 obroka: 3 glavna obroka i najmanje 2 međuobroka.

Međuobroci mogu biti sastavljeni od voća ili mlečnih proizvoda. Obavezno treba konzumirati doručak, jer preskakanje obroka dovodi do neravnoteže u iskorištavanju energije i skladištenje više telesne masnoće.
Za ručak i večeru treba pripremti obrok koji će sadržavati nešto proteina - dakle meso (sve vrste mesa ali sa manje masnoća, meso živine, riba, sir, jaja), uz to najbolje je pripremiti priloge od povrća.

Ugljene hidrate kao što su hleb, testenina, pirinač i krompir - koji su u rafiniranom obliku čisti skrob, treba smanjiti na minimum, a umesto njih treba izabrati integralne oblike i pripremiti ih uz što više povrća.

Primer jednog ručka: pečena piletina, blitva sa malo krompira na maslinovom ulju, salata od paradajza - to je vrlo zasitan, količinski dosta velik obrok, a u ovoj verziji definitvno sa malo kalorija.

Sva jela treba pripremati na minimalnoj količini masnoća, jer masnoće nose duplo više energije od proteina i ugljenih hidrata. Koristite zdrava biljna ulja, najbolje maslinovo ulje.
Prženje u dubokoj masnoći zamenite zdravijim načinima pripreme hrane (ne pomfrit, da restani krompir, ne pohovano meso, da pečeno meso u teflonskoj posudi ili u nekoj drugoj posudi gde je moguća priprema na minimalnoj količini ulja).
Koristite što manje slatkiša - torti, čokolade, keksa, ako ih već koristite neka to bude povremeno i neka budu napravljeni sa voćem, ili neka to budu proizvodi koji sadrže celo zrno žitarica. Za desert ponudite voće - u ovim letnjim mesecima ima voća na pretek, a može se pojesti koliko se želi bez rizika po telesnu težinu.

Svakako treba paziti da dete pije puno tečnosti - najbolje vode, izbacite iz upotrebe sva gazirana pića koja su prezasićena šećerima. Voćne sokove koristite povremeno.
user posted image
Ove male promene u izboru hrane i načinu pripreme hrane svakako će pridoneti boljem nutritivnom statusu deteta u fazi rasta i razvoja. I svakako, u dnevnu rutinu treba ubaciti i fizičku aktivnost, u najmanjem obliku to može biti šetnja od 30-ak minuta, ili omogućite detetu da se aktivno bavi sportom.


Izvor: dijetica.com




(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 8:51:07   
mamanp
Ma meni je veliki problem taj sto ja radim, svekrva sprema rucak a oni su svi navikli na kaloricne obroke: pite, pomfrit, makarone, kolace...tako da ja ne mogu striktno da se upravljam savetima nutricionista i da spremam po propisu obroke za njega.
Razgovaram puno sa njim o hrani, o mrsavljenju, skinula sam mu sa neta i uporedjivala koliko pica ima kalorija, a koliko recimo pun tanjir povrca ima kalorija i kolika je to razlika. Meni je najvaznije da on sad ima volje da smrsa. Uz Bozju pomoc i moju i njegovu upornost smrsace.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 8:54:21   
Anoniman
Biće to sve dobro... user posted image

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 8:55:08   
mamanp
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 9:12:35   
Anoniman
Jao mamanp, nisi bas u zavidnoj situaciji, pretpostavljam da ti je jako tesko, ali ako on ima makar trunku volje, ako on zna da je to za njegovo dobro, bice sve ok. Jel voli da jede supice i corbe?

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 9:18:40   
mamanp
Ma kad je gladan jede sve...sad hoce sve i sve mu je lepo. Da mu ne znam sta stavim ispred njega pojeo bi.
Dusa me boli kad pocne da trazi nesto po frizideru a ja mu zatvaram vrata ili kad mu ne dam jos jednu zemicku a on moze jos, kad pocnemo da sabiramo kalorije, prodjemo pored restorana a ono slike pice i brze hrane po izlozima, na odmoru uzina vocni jogurt, umesto "pice za 50 dinara" (mozes misliti kakva je to pica pored skole za 50 dinara), ali smo istrajni u svemu ovome i resicemo mi taj problem.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 9:28:03   
Anoniman
Ne bih da naturam svoje misljenje, ali supe i corbe mogu da budu idealno resenje bas za te "napade" gladi koje deca imaju. Vrlo malo kalorija imaju, zdrave su i "protrce" kroz organizam. Ja sam jako mlada pocela da drzim razne dijete, malo sam bila starija od tvog sina, i pre svakog obroka sam jela supe i corbe, i to mi je bila i uzina. I zaista nikad nisam bila gladna, a kg su se lepo, polako topili, i ostala mi je dobra navika da jedem tecnu hranu.

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 10:06:11   
mamanp
IZVORNA PORUKA: Nedja

Ne bih da naturam svoje misljenje,



Ooooooo, pa ja prihvatam sve savete i uvazavam svacije misljenje.user posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Deca i dijeta
26.9.2009 10:20:37   
Anoniman
Drago mi je, ja uvek moram da se ogradim, da ne budem pogresno shvacena user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 8:25:19   
Anoniman
mamanp kako napredujete?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 8:43:11   
mamanp
U subotu je imao 1kg manje. Merenje nam je subotom, videcemo sutra sta ce biti. Nadam se bar jos 1 da ode, mada tesko...ali vidim da je jos uvek optimistican (ceka covek pareuser posted image user posted image user posted image ).
Uhvatila sam vezice i umesto 27. 10. kod nutricioniste idemo 07.10. (u sredu). Bas se pridrzava onoga sto sam mu rekla da ne sme da jede, ali se uzeleo cipsu... Zao mi ga, pustila bi bar pola kesice da pojede, ali ako cips opet udje u nasu kucu, tesko ga mogu posle izbaciti.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 9:45:55   
Anoniman
A jel ne postoji neka mogucnost da uvedete jedan dan nedeljno kad moze da pojede, recimo, dve-tri stvari kojih je najvise zeljan-recimo, nedeljom moze da pojede malo cipsa i parce pice, da ga mine zelja?Koliko bi to uticalo na ishod?

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 11:17:02   
mamanp
Ma, mogla bih, ali me je strah da posle toga cips i grickalice nece izaci iz kuce.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 11:29:03   
indy_25
i ja imam problema sa tezinom djeteta. Nije on  bas debeli djecak ali ima ga i ima stomak ko mali cika i noge debele uglavnom njegova tezina nije normalna u njegovim godinama sada ima 36 kg a ima 7 g. E ovako ja sam svom izbacila sokice( umjesto sokova vodu) i slatkise i grickalice( cipseve smokije itd) naravno dam mu jedan red cokoladice ili 2 bombonice u toku dana. Ali on nije prije imao granice nego je cijelu cokoladu pojede za 5 min. I znam da se iskljucivo debljao od slatkisa. Sada je poceo i da trenira pa se nadamo da cemo smrsati.

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Deca i dijeta
2.10.2009 11:31:31   
mamanp
Drugo moja po muci...user posted image  Ja se bas i ne secam koliko je imao sa 7 godina kg. Kad dobijem predlog nutricioniste za dijetu napisacu ga ovde, pa ga se mozete i vi pridrzavati.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Deca i dijeta
3.10.2009 11:22:31   
mamanp
Pola kilograma manje od prosle subote, znaci 1.5kg za 14 dana. Njemu milo, a ja bi zelela jos vise, ali opet...dete je...dovoljno je i to. Trudi se zaista, ali vidim da mu je tesko. Uspecemo ja i on. Hocemo!

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Deca i dijeta
7.10.2009 13:33:37   
mamanp
Nista novo nisam saznalauser posted image

Savet nutricioniste:
- Meso se priprema - dinstano, kuvano, peceno na rostilju, suvom tiganju ili u rerni bez masnoce
- Zabranjena upotreba: vegeta, ljutih zacina, preliva za salate, gaziranih pica, peciva, testenine, secera, slatkisa (ja ovome dodajem i grickalice tipa cips, smoki, stapici...)
- Tri glavna obroka i 2-3 vocne uzine.
- Jela przena u dubokom ulju izbaciti
- Zameniti grickalice vocem i povrcem ili sakom kikirikija (neoljusteni), badema i sl.
- Koristiti polumasno mleko i jogurt. Vise upotrebljavati jogurt.
- Izbaciti iz upotrebe suhomesnate proizvode.
- Slatkisi - nista, moze kocka-dve crne cokolade.
- Kasika meda dnevno.
- Uz obrok jesti vise salate.
- Ne koristiti samo razani vec pola/pola sa belim hlebom.
- Sokove (sem domacih) izbaciti iz upotrebe.


Sve ovo sam cula od nje, a sve ovo sam i sama znala i sprovodila u delo, tako da stvarno nista novo nisam saznala.
Ciljana tezina nam je 50kg.


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Deca i dijeta
16.10.2009 10:47:56   
mamanp
Ova tema mi dodje kao neki dnevnikuser posted image user posted image user posted image

Juce ga merila pa nisam mogla da verujem pa ga ponovo jutros merila. Dusa moja sada ima 55kg. user posted image user posted image user posted image user posted image Mrsa a hrani se zdravo.
Ranije kad bi mu pomenula ribu, meso,piletinu, sargarepu, persun u supi  i slicno nije imalo sanse da pojede, a sad sve to jede i disciplinovao se skroz u jelu. Tacno zna sta sme, a sta ne da jede i pije i ne jede vise u smecarnicama oko skole vec mu spremam zdrav i hranljiv obrok koji nosi u skolu.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Deca i dijeta
16.10.2009 11:04:10   
gracija
Bravo za vas dvojeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Deca i dijeta
16.10.2009 14:54:11   
viking
Draga mamanp, ali evo našeg iskustva ako će ti nešto pomoći - moj muž je oduvek bio gojazan, recimo od 3-4. godine života, a tako je i sada, išao je na razne dijete, sve strogo preporučene i kontrolisane od strane nutricioniste, nema pregleda koji nije prošao da bi utvrdili odakle poriče gojaznost (potiče odatle što mnogo jede a malo se kreće, zdrav je kao konj, rezultati su mu bolji od svih nas ovde zajedno) i tako... On jede mnogo, ali važno je to da jede zdravo - sve na maslinovom ulju, ništa pohovano, integralni hleb, morska so, raznovrsna hrana, niskomasno mleko itd. Poenta cele priče je - super je to sa dijetom, želim vam svu sreću, ali vodi računa o tome šta posle, da kada jednom dotignete željenih 50 kg ne zaboravite sve što ste do tada radili. Mislim da je način ishrane (govorim iz njegovog iskustva) koji nastupa po završetku dijete važniji od same dijete. Moj muž je gubio i po 10 kg za 6 meseci da bi posle za narednih 6 meseci vratio 20 kg. Mislim da je to najveći kamen spoticanja kada su dijete u pitanju. Dakle, čisp izbaci zauvek, ne samo dok traje dijeta. U redu je da ga kasnije pojede ponekad (npr jednom mesečno) ali te nezdrave masne stvari moraš da izbaciš iz njeogovog života zauvek! Samo tako će cela stvar imati smisla...

I da dodam i ovo: iako meni njegova debiljna nikad nije smetala, on je izuzetno društvena i dobra osoba, ima gomilu prijatelja, nikada ga niko (pa i u školi) nije zezao zbog debljine, ja se "plašim" da će nam dete biti debelo pa sam sa velikim zanimanjem pročitala ove postove.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu gracija)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Deca i dijeta
16.11.2009 15:04:04   
viking
Mama, kako napreduje dijeta?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Deca i dijeta
17.11.2009 10:38:38   
mamanp
Draga Viking, ja tek sad videla postove...ispisala i ispisala i puko netuser posted image  Svega sam svesna, a narocito rizika posle tih ciljanih 50kg ali ja mu necu dozvoliti da se opet opusti jer imam licnog iskustva a i mm je pre nekih godinu dana za mesec smrsao 13kg i posle nekog vremena ih opet vratio.
Trenutno smo na tih 55kg (ovaj mesec nije skinuo ni dobio ni grama), ali meni je najvaznije da se on sad ZDRAVO hrani, da se SAM pridrzava i da SAM sebi odredjuje sta moze i sta hoce da jede, sto znaci da sam uspela u nameri da mu utuvim u glavu razlog te njegove dijete a to je pre svega njegovo zdravlje.
Imam mali problemcic, a to je uzina koju nosi za skolu, a koju ostala deca kupuju u kako ih ja zovem smecarnicama pored skole. Dete je dete ma koliko ono bilo i "ode mu oko" na to smece koje deca kupuju za uzinu. Ne krivim decu, krivim roditelje koji daju deci novac da bi se trovala. Zamisli picu za 25 din, ili hamburger za 50 din i to je "znas li mama kakaaaav hamburger"...mogu da zamislim kakva je ta pica ili taj hamburger. On se malo oseca ugrozeno zbog te uzine koju nosi od kuce jer je ostala deca kupuju i misle da je on siromasan i da nema novca da to smece kupi. Jedne prilike mi je rekao da samo on i jos jedan decak nose od kuce ali "on je mama siromasan"... Mi roditelji smo krivi za takav stav nase dece i dok mi ne promenimo nasu svest deca ce nam se trovati u smecarnicama pored skole. Zato mu dajem novac da kupi neki caj ili sta vec da se ne bi osecao ugrozenim.
Sa mojim detetom imam samo taj problemcic a inace se drzimo nase dijete...sem nekad neke malecke cokoladiceuser posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Deca i dijeta
22.11.2009 15:40:10   
viking
Pa dobro, ne možeš baš sve da kontrolišeš, ali ono što možeš "drži na oku". Neće ga ta jedna užina "ubiti", ako su mu ostali obroci zdravi i hranljivi. I mislim da je fizička aktivnost tu najvažnija...
Već sam navela primer mog muža, i on je sada na dijeti, evo već skoro 4 nedelje. Ići će na kontrolu u sredu ili četvrtak. On se baš, baš ugojio (30 kg) ali samo zato što se ne kreće. A inače se vrlo zdravo hranimo što je velika sreća jer su mu upkos težini svi rezultati odlični. Sad je pred dijetu išao na sve moguće kontrole (da bi nutricionista znala kako da mu napravi dijetu), vadio je krv, hormone, išao na ulrta zvuk stomaka i srca, kod kardiologa, ma sve živo - lekar mu je rekao da su mu vrednosti kao da ima 75 kg, a to je samo zato što se zdravo hrani. Ali, džabe, kad sipa po tri puta user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Deca i dijeta
10.7.2011 15:51:54   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: valenti

moj sin ima 11 godina i vec je dogurao do 59 kg tezine.s obzirom da i ma i bronhijalnu astmu zdravlje mu se pogorsava.dok je bio manji negde do 9 godina bio je jako hiperaktivan i nije imao problema sa tezinom,kasnije je malo stao zainteresovao ga tv i kompjuter postao je fizicki neaktivan i tako dsegao tezinu sa kojom je 4 kg tezi od svoje majke.a sa astmom se borimo vec deset godina i nema nikakvog poboljsanja uprkos svim zvanicnim lekovima koje je koristio za lecenje astme.cula sam od jedne doktorke koja nije iz naseg mesta da preko zdravstvenog osiguranja i na racun drzave moze da se dobije lecenje gojaznosti na zlatiboru u specijalnoj bolnici cigota.da li je neko od vas roditelja imao takva iskustva sa svojom decom,ustvari da li bi imalo moje dete pravo na to i kako to pravo ostvariti..molim vas da me neko posavetuje...unapred zahvalna.otvorila sam novu temu jer mislim da o tome nije bilo reci na forumu.


IZVORNA PORUKA: Jeca*

Dobrodosli na forum. Za pocetak pogledajte i ovu temu, pisalo se vec o deci i problemu gojaznosti. KLIK.
Koliko vam je sin visok i koliko bi trebalo da ima kilograma?


IZVORNA PORUKA: BubaMira

Valenti, dobro došla.

Što se tiče gojaznosti tvog deteta, tu ti najviše može pomoći naša forumašica mina vb, verujem da si čitala njene postove sa savetima o ishrani, a imamo i temu "pitajte Minu" (ona je nutricionista) pa verujem da ti može pomoći svojim znanjem. Isto je dobra tema "kombinacija namirnica u procesu mršavljenja", e sad ne znam koliko se ta pravila iz te teme odnose na decu u pubertetu, a i ne znam kakve navike u ishrani ima tvoj sin.
Drugo, za bronhitis, ne znam odakle si, ali su pojedine forumašice sa tim problemom pisale da im je dosta pomogao boravak u slanim pećinama, imamo i tu temu, pa prostudiraj.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here