|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:15:37   
Anoniman
Našla sam nekoliko postova... Kopiraću ih.

Moja djevojčica je imala konvulzije tri dana po rođenju, i uključili su joj terapiju koju je primala sve do druge godine(sada ima 3)...ta tri napada su bili prvi a i zadnji hvala bogu koje je ona imala..redovito idemo na kontrole...uključujući i snimak EEG-a koji je do sada pokazao da je sve ok, pazimo na temperaturu jer su nas upozorili da se usljed visoke temperature mogu javiti konvulzije....mada je ona imala i tu fazu visoke fibre ali sve je prošlo bez problema user posted image ...nadam se da sam te uspjela bar malo utješiti....user posted image   


Vidite,moj mali Semir kad je imao 5 i po mjeseci njemu su se pojavili napadi epilepsije ali jako cudno,dijete samo trzne rukicama i glavica mu klone klecne s njom pkao da nema snage u njoj ali to je na sekunde tako to par puta uradi i poslje sve u redu,nama kao roditeljima to je bilo nepoznato i cudno i odvedemo ga neurologu i na EEG i tamo su utvrdili da je epilepsija.Mi smo bili sokirani jer nam niki u familiji tu bolest nije imao.Iposlje kontrole dali su mu antiepileptik terapije od 500mg nakon 10dana epilepsija je nestala,vec na drugom EEG sve je bilo u redu.Od tad smo imali svake 4 do 6 sedmica kontrole i na svakoj je sve u redu bilo,nakon 2 mjeseca su mu smanjili terapiju za 100mg i dalje sve bilo ok,pa poslje na200mg i sad ako Bog da od 1.3,ukidamo ih skroz,dijete nam je hvala Bogu dobro.Sad mu je 12 mjeseci.
Interesuje me da li dijete moze da kasni zbog tih terapija,jer moj sin jos ne ustaje sam ,bas sam otvorila tu temu u roditeljskim razgovorima ,beba od 12 mjeseci jos ne ustaje sam pa ako nekom ovako nesto bude poznato ili ima vlastiti dozivljaj neka mi se javi i podjeli taj razgovor sa mnom ,mlada sam mama i jako zabrinuta i unaprijed hvala svakom ko mi se javi!!!


....drago mi je da je sa malim Semirom sve ok,znam taj osjecaj...nama je neuropedijatar rekao da su to sekundarni epi napadi..a hvala bogu nismo to vise nikada dozivjeli,bila je na terapiji fenobarbitona...Ja sam Miu rodila dva mjeseca ranije i uslijedila je borba za zivot koja je trajala deset dana na intezivnoj neonatologije u sarajevu i nakon sto smo prosli jednu bitku nastavila se druga koju i dan danas vodimo...mia je imala intraventrikularno krvarenje u mozgu user posted image , sto je ostavilo motoričke posljedice a ne mentalne na svu sreču user posted image , i od tada pa sve do danas stalno vježbamo...mia ima sada nepune tri godine, hoda ali ima problema sa desnom nogicom, sa osam mjeseci nije mogla da se okrene, a sjediti je počela sa godinu i osam mjeseci user posted image ....ja se iskreno nadam da je vas dječak lijen i neželi da hoda...nisam cula da terapija moze usporiti motoriku..rekli ste da ste redovno bili kod doktora i radili EEG-e, da je bilo nesto pokazalo bi se i na tom snimku, tako da mislim da je maleni jedna mala lijenčina user posted image , i da bezrazložno sikira mamu user posted image   

Preuzeto sa rr.ba

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:25:19   
Anoniman
uvijek se bojim te ebene temperature

ovim majkama želim puno sreće i hrabrosti da njihova djeca što prije ozdrave i da se nikada niti jednom djetetu to ne ponovi ako Bog da 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:29:01   
Anoniman
Febrilne konvulzije predstavljaju kratkotrajna stanja koja traju od nekoliko sekundi do nekoliko minuta i uzrokovane su povišenom temperaturom. Ne postoji jasna temperaturna granica, tako da ako su konvulzije (nesvjesno "bacanje" ruku i nogu, često praćene pogledom u stranu ili prema gore) prisutne iznad 38.5C, i to se može smatrati njihovim uzrokom. Najčešće su u prve dvije godine života bebe. Jedna febrilna konvulzija ne znači da će se javiti i druga, a svega je 5% vjerojatnost da bi dijete koje je imalo febrilnu konvulziju kasnije u životu moglo razviti epilepsiju (poremećaj svijesti uslijed promjena funkcije određenih dijelova mozga).
Izvor: cybermed.hr

Ovo je odgovor lekara na jedan post, ali sam ja izvukla samo deo.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 22.7.2009 15:47:48 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:30:44   
Rivana
uvijek se bojim te ebene temperature


Isto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:37:37   
Anoniman
Ovako mojoj bebi je sad 16mjeseci,kad je imao 5 mj,pojavili su mu se napadi epilepsije,kako niko u nasoj familiji nije to imao,niti sta znamo o tome u pocetku nismo znali sta se s nasom bebom desava..
Pocelo je tako da beba samo trzne rukicama i na tren zazmiri a kad ima dignutu glavicu klecne s njomkao gublenje ali to je na sekunde tako radi par puta i prestane i malkice zapjenusi na usta,to je radio samo kad je umoran dakle kad treba da spava ili kad se probudi a poslje je poceo i malo cesce,znaci na jedan dan to bi radio vise puta..
Pa smo ga nakon tog odma sljedeci dan odveli djecijem doktoru ,kako mu je to bilo nepoznato,a sumnjao je na epilepsiju,on nam zakaze termin kod neurologa...
Kad smo otisli tamo prikopcali ga na EEG,nakon svih pretraga,doktor nam saopsti da nase dijete ima epilepsiju i da je mogucnost da to nestane 20% a 80% takva epilepsija ostaje kod djece...
I da diejte moze da kasni u svemu za drugom dijecom...
Taj dan je za nas bio sok od tad nit sam spavala nit sam imala apetit da sta jedem ,ni ja ni muz ,samo smo se blijedo gledali i unutra gorili i crkavali od brige..
Poceli smo i da koristimo antiepileptik od 500mg...
Nakon 10 dana ,nase dijete je to jos uvijek radilo i bio je cetvrtak a u ponedjeljak smo imali kontrolu,do tog dana nase dijete je to na dan cesto radilo i u cetvrtak nista,prekid napada.
Otisli smo na EEG u ponedjeljak,doktor kaze to je nevjerovatno nema vise nikakvih napada,sve je u redu,EEG je odlican,i nakon toga smo morali svake dvije sedmice obavljati redovnu kontrolu...
Svaka kontrola(hvala dragom Bogu )je bila u redu...
Pa nam je neurolog predlozio da po sto miligrama antiepileptika pocnemo da smanjivamo,i tako smo i uadili,svaki drugi mjesec smo po 100mg smanjili,kontrole su i dalje sve bile u redu..
Umjesecu martu tekuce godine,mi smo prekinuli s antiepileptikom,i dalje je sve u redu,nema nista od epilesije,i dalje molimo Boga da nikad ne dodje vise u nase zivote,u zivot naseg djeteta ,niti u iciji drugi zivot...
Nas sin je sad super,procjena doktora o njegovom stanju je da motoricki kasni rukicama,mislim konkretno i na ostale stvari,jer jos uvijek ne hoda ali prije 2mjeseca je poceo da puza,prije jedan mjesec vec i da se dize na nogice uz namjestaj,uz stepenice uziva da ide,govori mama,papi,hajde ,daj,ne ne,da da ali jos te rijeci ne koristi u odredjene svrhe..Neurolog nam je na zadnjoj kontroli rekao da on ide polako sve prema naprijed,Hvala Bogu..
I to je nasa tuzna prica,nisam jos nikog upozala da je imao ovaku situaciju s bebom kao a,bilo bi mi drago kad bi se neko javio ,jer ni sama ja o ovoj bolesti nista ne znam,ne znam ni da li se to povrati kod beba ,cak nam na to niko ne moze jos da odgovori..
Jedino sto me interesuje kako beba napreduje poslje ove bolesti,da li ce sve da bude u redu s mozgom i konkretno sa tim stvarima..


Nadam se da je dečko dobro i da nema više epi atake , da je sve ok. Htjela sam te ohrabriti svojim iskustvom. Naime, ja imam epilepsiju od svije 1. godine života ( danas imam 27). Prvotno su to bile febrilne konvulzije , znači vezano uz povišenu temperaturu a kasnije se "pretvorilo" u "pravu" epilepiju. Mogu ti reći da znam kako ti je jer znam kako je bilo mojim roditeljima ali i meni. Mogu ti preporučiti samo da se ne ponašaš previše zaštitnički prema djetetu ali i da ne zahtijevaš od njega nemoguće( npr. moji rod. su uvijek od mene očekivali sve same petice kako ima većina mojih vršnjaka dok je meni trebalo znatno više vremena da naučim nego njima). To me je dosta mučilo jer im nisam mogla reći da ja to ne mogu pa sam ponekad patila zbog toga. Ali sam im istovremeno i zahvalna jer sam sve radila kao vršnjaci - položila vozački, završila fakultet u roku (među prvih 10 na god- da se pohvalim user posted image , udala sam se i imam prekrasnog dečkića od godine dana. Nikad mu nemoj dozvoliti da se osjeća manje vrijednim.

Izvor: roda.hr


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.7.2009 15:41:15   
Anoniman
Nikad mu nemoj dozvoliti da se osjeća manje vrijednim.


ova rečenica se moze provući kroz sve naše teme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:11:04   
Diabla
Jao meni, molim da mi neko odgovori. mislim da mi je dijete upravo imalo napad. ne znam ni sama kako ovo pise, tresem se, placem, dodje mi da vristim. posto ga je mm legao da spava on mu je nocas stavljao pelene. nakon 2 sata sam usla u sobu da provjerim da li su davidu pelene zategnute- i tada je krenulo. sirom je otvorio oci i poceo da se trese. tijelo mu je bilo ukoceno, kao daska, i odskakivao je gore-dolje. odmah sam ga na bok okrenula, i onda je pocelo da popusta. samo me je gledao i posle 5 sekundi je poceo da trpece. MOLIM BOGA da sam ga samo prepala, ali dovoljno sam savjesna da razlikujem tresnju od straha od ovoga horora!!!

MOLI VAS KO BOGA, AKO ISTA ZNATE DA MI ODGOVORITE, JER NECU SPAVATI DO SUTRA KADA GA ODVEDEMO KOD DR. Jos sam se vise sledila kada sam vidjela da se epi-napadi javljaju nocu.


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:14:30   
Olga75
Diabla a da li je penio ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:15:36   
Diabla
nije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image umiremuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:18:16   
Anoniman
Diabla, ja mislim da se samo uplašio, možda si ga trgnula iz one faze sna kad je to nezgodno (ne znam koja je to). Stavi ga pored sebe u krevet i prati noćas, znam da nećeš spavati al makar lezi pored njega i odmaraj. Je l' imaš neku dežurnu ambulantu da nazoveš?

(odgovor članu Diabla)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:18:58   
choopa choops
Jao jbt user posted image

A temperaturu?

od moje prije mala je imala fras, isto tako izgleda, samo je imala i visoku T. Isla je u PG na snimanje glave. Za ovo ti nista ne znam :((((( A da ga povedesti na hitnu ipak?????user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:19:51   
Mishica 77
Jel zaspao posle?


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:21:18   
Olga75
Diabla , ne mora da znaci da je bio grand epi napad , sto kaze Nedja stavi ga kod sebe a ujutru pravac kod dr da odete na EEG za svaki slucaj.
Sad se nesto razmisljam , mozda bi svaka od nas u kucnu apoteku trebalo da stavi cepice diazepama , zlu ne trebalo .
Jos da te pitam : da li je ispustao neke , onako nedefinisane zvuke , kao krkljanje a nije krkljanje ?


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:21:36   
Anoniman
Diabla user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:23:05   
Diabla
Nema temperaturu, zdrav je. Kazem vam, u snu sam mu dlijepljivala one trakice i u tom momentu on je iskolacio oci poceo da se trese, ali to je trajalo 10 sekundi, oci sirom otovorene, tijelo kruto, i kad sam ga na bok okrenula i dalje se tresao. onda sam poecela da zovem mm i taman kad je on dosao on je prestao, ali me je i dalje gledao, jedno 5 sekundi, dok nije dobio blagi osmjeh na licu. tako bih voljela da sam pogrijesila, ne mogu da vjerujem da se ovo desava. potoci suza mi idu, mm se skamienio. ne znam kako cu noc prezivjeti.

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:23:18   
Nensi*
Moj brat ima epilepsiju,i napade je dobijao i danju,ne mora da znaci da se javljaju samo nocu...A ni pena ne mora uvek da bude prisutna...
Mozda da ga ipak odvedes kod doktora,neka ga pogledaju...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:24:08   
Diabla
Nikakve zvuke, nista, mrtva tisina. 

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:24:25   
Olga75
znaci nije se ni budio? najbolje je odmah ujutru kod dr

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:24:37   
Nensi*
Ako je bio epi napad EEG ce to pokazati...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:24:52   
Diabla
Jeste, odmah je zaspao, nakon 3 minuta.
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Jel zaspao posle?



_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:25:16   
Nensi*
IZVORNA PORUKA: Diabla

Nikakve zvuke, nista, mrtva tisina. 


Ne bih da te plasim,ali ni moj brat nije ispustao nikakve zvuke,samo se tresao...

< Poruku je uredio Nensi RR -- 10.3.2011 23:27:45 >


_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:26:28   
Diabla
Bio je budan par minuta, meskolji se i zaspao. Mm me je istjerao iz sobe, jer je mislio da sam ga prepala, ali sam cula ispred vrata da se meskoljio malo i zaspao.

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:27:11   
Mishica 77
IZVORNA PORUKA: Olga RR

znaci nije se ni budio?


Ovo i ja pitam. Koliko sam skapirala jeste.
Ljudi/deca posle epi napada obično klonu jer ih napad jako iscrpi. Kako je on?


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:28:08   
choopa choops
Diabla, pozovi ti ipak hitnu pa im objasni sta je bilo i na sta sumnjas, pa ce ti oni reci da li da dolazis ili ne user posted image A i da bi ti bila sigurna i smirenija. Drzi se user posted image user posted image user posted image user posted image

Drzim fige da sve bude u redu user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
10.3.2011 23:28:17   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

IZVORNA PORUKA: Olga RR

znaci nije se ni budio?


Ovo i ja pitam. Koliko sam skapirala jeste.
Ljudi/deca posle epi napada obično klonu jer ih napad jako iscrpi. Kako je on?



Da,ovo je tacno.

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Click Here