|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Japrak
12.8.2009 10:40:21   
Anoniman
Japrak , ako neko ne zna jesu sarmice koje se motaju u vinovu lozu (jalan dolma) ili raštiku

Listove raštike ili vinove loze potope se u vrelu posoljenu vodu i čeka se da počne da ključa nekih 5 minuta da bi listovi omekšali. Izvade se, a zatim stave u hladnu vodu te ocijede.Otkinu se peteljke i ako su veliki listovi oni se po dužini kidaju.

Za filovanje je potrebno:- fil je isti za sve dolme(punjene paprike, tikvice, paradajiz, sogan dolmu):
- mljeveno meso (najbolje junetina)
- riža
- narendana mrkva, luk i jedan paradajiz
- sol, biber i malo aleve paprike (vegeta se ne stavlja jer mijenja ukus)
- doda se jedna kocka šećera ili na vrh kašičice
- jedna kašičica ulja, i jedna kašika brašna

ovo se sve pomiješa i mota se japrak, koji ne smije biti veći od jednog zalogaja.

sve se poreda u širu šerpu i na kraju se japračići dobro pritisnu nekim tanjirom ili tavom i tek se onda preliju sa vodom, u koju se dodaje poveća kriška putera (moži i ulje). Kuha se na tihoj vatri i od 45-60 minuta.

Služi se uz pavlaku, kiselo mlijeko.

ako se japrak mota u vinovu lozu kod kuhanja je obavezna metvica!!!

user posted image


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 12.8.2009 10:47:21 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Japrak
12.8.2009 10:42:47   
guppy RR
VUčko, ajde sad copy-paste u RR recepte <-- KLIK

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Japrak
12.8.2009 10:43:18   
prolece
vule, šta ti je raštika?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Japrak
12.8.2009 10:46:02   
Anoniman
user posted image

raštika

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Japrak
12.8.2009 10:46:48   
Anoniman
NE VO LEM user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Japrak
12.8.2009 10:48:09   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

user posted image

raštika

ovo je cini mi se blitva

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Japrak
12.8.2009 10:50:57   
prolece
aaauser posted image user posted image user posted image blitva!
mi ove sarmice sa zelenišem obožavamo, ja ih pravim i sa zeljem. s tim što meso i povrće izdinstam, i pirinač skuvam, pa onda zamotam poređam u vatrostalnu ili još bolje zemljanu činiju i zalijem sa dosta kisele pavlake(mm bi se u njoj udavio) i zapečem. juče smo baš to jeli sa blitvom/raštikomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Japrak
12.8.2009 10:51:15   
Anoniman
nije baš raštika (jedino ako to nije istouser posted image )

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Japrak
12.8.2009 10:51:25   
gagana83
Ovo jedem kad odem kod rodjaka u Pirot al nisam znala kako se zove. Ja sam to zvala sarmice od vinove lozeuser posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Japrak
12.8.2009 10:52:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: prolece

aaauser posted image user posted image user posted image blitva!
mi ove sarmice sa zelenišem obožavamo, ja ih pravim i sa zeljem. s tim što meso i povrće izdinstam, i pirinač skuvam, pa onda zamotam poređam u vatrostalnu ili još bolje zemljanu činiju i zalijem sa dosta kisele pavlake(mm bi se u njoj udavio) i zapečem. juče smo baš to jeli sa blitvom/raštikomuser posted image




ovo je ono izvorno...doduše ja i ne znam sem sataraša niti jedno jelo u koje ne ide meso, niti to pravim
jbg kad sam mesožderuser posted image

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Japrak
12.8.2009 10:54:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagana83

Ovo jedem kad odem kod rodjaka u Pirot al nisam znala kako se zove. Ja sam to zvala sarmice od vinove lozeuser posted image


pa i jesu kao sarmice, ali ovo im je naziv u zavisnosti u šta motate

ako je u vinovoj lozi onda je JALAN DOLMA,
ako je u raštici onda je JAPRAK
user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Japrak
12.8.2009 10:58:27   
vodolija 82
IZVORNA PORUKA: prolece

vule, šta ti je raštika?


vrsta kupusa,koja se ne savija u glavicu,a mislim da potice iz Hercegovine,to sad lupam jer je tamo to jedno od glavnih jelauser posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Japrak
12.8.2009 10:58:39   
prolece
user posted image user posted image user posted image ni kod nas nije mnogo bolje. moju ćerku kad pitaš šta će da jede kaže: supu i meco. tako da je to na meniju svakog dana sa varijacijama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Japrak
12.8.2009 11:00:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vodolija 82

IZVORNA PORUKA: prolece

vule, šta ti je raštika?


a mislim da potice iz Hercegovine,to sad lupam jer je tamo to jedno od glavnih jelauser posted image


Pametna moja Bosanka i Hercegovka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vodolija 82)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Japrak
12.8.2009 11:02:03   
vodolija 82
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Japrak
12.8.2009 11:03:12   
Anoniman
ovo sam dodala Hercegovka ...znaš da se oni vrijeđaju zato što se samo potencira Bosna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a pošto smo im mahnuli recept ...moram user posted image

(odgovor članu vodolija 82)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Japrak
12.8.2009 11:04:35   
vodolija 82
neka,neka valja seuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Japrak
12.8.2009 11:08:27   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu vodolija 82)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Japrak
12.8.2009 14:30:08   
eugenija
Svaka čast svima, ali sarma je sarmauser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Japrak
12.8.2009 14:33:21   
prolece
nismo mi ništa ni rekli protiv sarme, taman posla. ja sam ih u prvoj user posted image i sanjalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Japrak
12.8.2009 14:33:55   
Anoniman
sarma je u kiselom kupusu... i to je zimsko jelo user posted image

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Japrak
12.8.2009 14:34:34   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

sarma je u kiselom kupusu... i to je zimsko jelo user posted image


Ozbiljno?

hahahahhahaauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Japrak
12.8.2009 14:36:36   
Anoniman
moš misliti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...al se ne filuje isto ko druge dolme user posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Japrak
12.8.2009 14:37:31   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

moš misliti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...al se ne filuje isto ko druge dolme user posted image


Ma nafilujem teuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Japrak
12.8.2009 14:38:47   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .... dosta sam se ja filovala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

sad može al bez završnog punjenja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Rolovana "slatka" piletina
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here