|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koje vaginalete u trudnoći?
29.3.2013 22:34:05   
drudi
Posto imam stretokok grupe b na cerviksu u malom broju, moja doktorka mi je rekla da uzmem vaginalete sa laktobacilima pet dana pa da posle 5 dana uradimo opet bris. Nije rekla koje, kaze sve su iste. Jel neko koristio neke odredjene u trudnoci?

< Poruku je uredio Lu RR -- 13.4.2013 21:37:31 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 12:57:55   
mati
Nisam znala gde da postavim ovo pitanjce.
Koristim utrogestan 3x200 vaginalno i sad mi dr jos rekla da kupim Makmiror vaginalete, po jedna uvece. I rekla mi da uvece stavlja i jednu i dr, zajedno...user posted image Meni se to cini mnogo, a i ne znam kako cce to uticati na dejstvo jer su razlicite...
Jer imala neka sl iskustvo, da pored utrogestana koristi jos neke vaginalete?

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:00:02   
Olga75
makmiror je antimikotik tj ono protiv kojekakvih gljivica a utrogestan je hormon ?
mislim da oni ne potiru dejstvo jedno drugom

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:06:24   
mati
Pa da, ali kad ih stavim zajedno mnogo brzo iscure, jos sad kako se prevrcem po krevetu cas izadju...
I da, mm otiso da kupi i rekli mu da ima od 6 i od 12 kom, kupio od 6, a meni dr nista nije napomenula koliko da stavljam. Uf bas se nerviram sto nista ne ume da objasni.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:21:41   
dijana1*
Mati jel mozes nekako da napravis razmak. Pretpostavljam da je nezgodno ali bar pola sata. Sto ne volim talve dr. kao da smo.svi zavrsili medicinsku skolu.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:34:49   
mati
Pa tako i radim. Dve noci stavljam. Prvo stavim utrogestan kad legnem, posle u toku noci kad se probudim da odem do wc-a stavim ovu drugu. Ali se onda rasanim i tesko opet zaspim... Pa se zaspavam da stavim jutarnju, a vec vreme za popodnevnu, a i sama sam sa Matom... Jao dosta mi je ovih vaginaleta za ceo zivot.
Uklapam nekako , nego sam mislila mozda je neko imao sl iskustvo i normalnog dr koji je sve to objasnio...

< Poruku je uredio mati -- 6.7.2013 13:36:38 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:36:14   
Anoniman
mati, da li je u tom pakovanju vaginaleta razlika samo u broju komada ili i u jacini? moja dr mi je u trudnoci davala samo one najblaze (iako sam je ja molila da mi da canesten onaj sto je onako mekan, mastan, ali je taj najjaci, pa nije htela)

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 13:38:18   
mati
Mislim da su iste, tako su bar mm rekli, samo je u pitanju duzina terapije.
Dijana oni svi tako izdeklamuju a i ne obracaju paznju da ih gledas kao tele, da ti nista nije jasno, pa ja sa medicinom nemam veze. Nikad me nije ni zanimala dok me muka nije naterala. Skoro kad sam bila kod jedne dr, oko ovog krvarenja, ona kaze "jao pa vi se bas razumete" user posted image Pa razumem se zeno kad po ceo dan visim na kompu i trazim znacenja iz otpusne liste i pokusavam da rastumacim medicinske izraze koje mi niko niko nije objasnio... Pa tako i svasta procitam i jos mi bude gore, pa naplasimi mm i mamu i sve... Kada ce dr poceti poceti da pricaju srpski?user posted image

< Poruku je uredio mati -- 6.7.2013 13:50:15 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 15:53:08   
dijana1*
Mati bas mi je zao sto se tako mucisuser posted image
A to budjenje nocu me ubija, ja sam isto pre spavanja stavljala vaginaletu pa u tri se budila da popijem antibiotik i zaspim tek oko 5-6 ujutru i ceo dan budem nikakva.
Doktori ne mogu da shvate da mi ne znamo bas sve. Evo npr. ja nikada nisam koristila vaginalete povidon jod. U zivotu sam mozda 3-4 puta koristila vaginalete. Dr. mi prepise povidon jod u trudnoci koji kupujem u apoteci, stavljam uvece i nakon 3-4 sata se budim i vidim crveno na gacama. Oduzela sam se. Bila sam ubedjena da sam prokrvarila. Sutradan odem u apoteku da se raspitam i apotekarka mi kaze da je to sto posto od vaginalete zato sto su crvene boje i naglasi mi da ih ne stavljam duboko vec samo malo na pocetak grlica. Ja je gledam u cudu, a ona sva pametna pa zar niste znali da se u trudnoci vaginalete ne stavljaju duboko??? A ko mi je rekao da bih to znala ! Nije mi palo na pamet da i o tome caprkam po netu. Verovatno vecina to zna ali eto ima nas koji i ne znamo. Nisam o tome ucila u ekonomskoj skoliuser posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 16:15:33   
jelenazvezda
mati utrogestan stavljaj jedno 2h pre makmiror vaginaleta,i makmiror iskoristi samo 6,nema potrebe vise,to je doza

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 21:02:19   
zeksi
Meni su rekli da dok stavljam vaginalete, tih veceri pijem utrogestan....

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
6.7.2013 21:28:01   
jelenazvezda
moze i tako,ja sam naprimer svo vreme pila,tako su mi predlozili al imam drugaricu koja je koristila vaginalno

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
8.7.2013 10:51:05   
doktorkakristal
ja koristim utrogestan 200mg dva puta od samog pocetka trudnoce (jadna moja jetra),imam kontrakcije od pocetka,ja ih pijem iskreno to stavljanje me strasno iritira,cure pa mi stvaraju neugodan osecaj,ne vidim razlog zbog cega ga i vi ne bi pile osim sto uspavljuje ali meni to uvece ekstra odgovara.Sto se macmiora tice to je kobminacija antibiotika i antimikotika,protiv bakterija i gljivica,odlicne su,treba staviti svih 12 jer je to preporucena doza,uvek posle njih mozete i malo vaginaleta od kantariona da se sluznica obnovi,ako postoji neki lokalni svrab namazite se malo povidonom uvece i stavite ulozak da se ne prlja ves.

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
21.12.2013 11:59:02   
Mille
Ja primevujem da mi se menja sekret iz nedelje u nedelju. Da li je vama dr radio bris vagine i papa test na pocetku trudnoce? Ja mislim da to treba da se radi, ali mi niko nista ne govori...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
27.10.2014 18:43:49   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR
apotekarka mi kaze da je to sto posto od vaginalete zato sto su crvene boje i naglasi mi da ih ne stavljam duboko vec samo malo na pocetak grlica. Ja je gledam u cudu, a ona sva pametna pa zar niste znali da se u trudnoci vaginalete ne stavljaju duboko??? A ko mi je rekao da bih to znala ! Nije mi palo na pamet da i o tome caprkam po netu. Verovatno vecina to zna ali eto ima nas koji i ne znamo. Nisam o tome ucila u ekonomskoj skoliuser posted image


user posted image

Evo ja ovo prvi put čujem, a nije baš da mi je prva trudnoća user posted image

Mene interesuje sledeće...Ja vag. sekret imam stalno. Dr kaže da mi se to dešava zbog ranice na grliću. I sada u trudnoći mi je na početku bio onako proziran i sluzava i bilo ga je dosta, pa sam uradila briseve. Kad su došli rezultati dr je rekla da su dobri, ali da sam pretjerala sa higijenom user posted image šta god to značilo user posted image i da moram da stavljam Lactogyn vaginalete da oporavim floru. Ja sam stavila 3 kom, i nešto mi nije prijalo više da stavljam. Po raznim forumima sam čitala da one mogu da se stave i jedan kom mjesečno. Pa se ja razmišljam da li da stavim sad pošto mi je ostalo, a iscjedak mi je opet pojačan. Nego me buni to što je apotekarka tada rekla da ih držim u frižideru i iskoristim u dana. Da li im je prošao rok ako su stajale oko mjesec dana, u frižideru u kutiji?

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
28.10.2014 0:52:08   
mati

IZVORNA PORUKA: choopa choops


[

Kad su došli rezultati dr je rekla da su dobri, ali da sam pretjerala sa higijenom user posted image šta god to značilo user posted image i da moram da stavljam Lactogyn vaginalete da oporavim floru. Ja sam stavila 3 kom, i nešto mi nije prijalo više da stavljam. Po raznim forumima sam čitala da one mogu da se stave i jedan kom mjesečno. Pa se ja razmišljam da li da stavim sad pošto mi je ostalo, a iscjedak mi je opet pojačan. Nego me buni to što je apotekarka tada rekla da ih držim u frižideru i iskoristim u dana. Da li im je prošao rok ako su stajale oko mjesec dana, u frižideru u kutiji?

Ovo je isto i meni dr rekla ali nijje znala da mi objasni.user posted image
Ja sam u trudnoci stavljala samo macmirror pisala sam gore/
A za ove mislim da je najbolje da pitas u apoteci za misljenje

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Koje vaginalete u trudnoći?
28.10.2014 13:57:12   
choopa choops
Kao stavljala sam previše vaginaleta prije trudnoće (a nisam na svoju ruku ništa, nego samo kad su mi prepisali, nakon Papa testa, pregleda...) i kao onda sam "ubila" i tu dobru floru?
Nemam pojma, ne bih ja ni stavljala zato pto mi smeta (ja sam se navikla na asekret, ne znam šta znači život bez njega user posted image ), nego jer me strah da ne utiče na neki način na grlić i njegovo eventualno skraćivanje, omekšavanje i šta ti ja znam user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here