|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Matične ćelije u lečenju cerebralne paralize
4.4.2010 19:10:32   
dekson
Da li neko ima informacije o reyultatima u lecenju cerebralne paraliye transplatacijom maticnih celija?

< Poruku je uredio guppy RR -- 4.4.2010 19:29:36 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Matične ćelije u lečenju cerebralne paraliye
4.4.2010 19:27:48   
dunja RR
Dekson dobrodošli na portal....

pokušaćemo da pronađemo odgovor, i nadamo se uskoro objaviti na portalu....

(odgovor članu dekson)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Matične ćelije u lečenju cerebralne paralize
4.4.2010 19:30:26   
guppy RR

Dobrodošli na portalu,
raspitaćemo se :)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 3
12.4.2010 19:55:48   
Tatamata
Raspitali smo se :-)

Cryo-Save nam je prosledio rezultate studije koja je proverila hipotezu o korisnosti upotrebe krvi iz popčanika za lečenje raznih povrede mozga i cerebralnih poremećaja. Pilot studija u trajanju od šest meseci je bazirana na upitnicima sa zapažanjima roditelja dece pogođene cerebralnom paralizom koja su tretirana matičnim ćelijama iz pupčane vrpce. Predstavljamo vam ovo istraživanje:

Pročitajte više...

www.maticne-celije.rs 

www.facebook.com/maticnecelije

< Poruku je uredio Tatamata -- 26.12.2011 15:53:27 >

(odgovor članu dekson)
Direktna veza do poruke: 4
16.4.2010 1:19:22   
Tatamata
Evo i dodatnih informacija:

ScienceDaily (11.02.2010.): Istraživači Medicinskog fakulteta u Džordžiji, sprovode prvi FDA, klinički odobren, kako bi utvrdili da li infuzija matičnim ćalijama iz krvi pupčanika, poboljšava kvalitet života dece sa cerebralnom paralizom.

Pročitajte više…

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 5
12.10.2010 10:17:31   
sunce123
user posted image pa da li to znaci da se pomocu mat celija moze leciti i hemipareza?
Zanima me (posto sam ja trudna) da li bih ja mogla da dam svom bratu maticne celije koji boluje od hemipareze desne strane?

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 6
13.10.2010 12:28:43   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: sunce123

user posted image pa da li to znaci da se pomocu mat celija moze leciti i hemipareza?
Zanima me (posto sam ja trudna) da li bih ja mogla da dam svom bratu maticne celije koji boluje od hemipareze desne strane?

Draga Sunce upravo sam pričala sa dr Mimom koja je jedan od saradnika u kompaniji Life R.F. Rekla mi je da se u svetu primenjuje lečenje Hemipareze matičnim ćelijama ne i u Srbiji, međutim uspešnost lečenja zavisi pre svega od uzroka nastanka Hemipareze, tj. da li je ona posledica neke povrede pri porođaju, neke ciste na mozgu, izliva krvi u mozak itd.

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.10.2010 12:29:06 >

(odgovor članu sunce123)
Direktna veza do poruke: 7
13.10.2010 12:31:54   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Draga Sunce upravo sam pričala sa dr Mimom koja je jedan od saradnika u kompaniji Life R.F. Rekla mi je da se u svetu primenjuje lečenje Hemipareze matičnim ćelijama ne i u Srbiji, međutim uspešnost lečenja zavisi pre svega od uzroka nastanka Hemipareze, tj. da li je ona posledica neke povrede pri porođaju, neke ciste na mozgu, izliva krvi u mozak itd.

Ako želiš napiši mi ovde ili u pp, tačnu dijagnozu svoga brata, kako je došlo do nastanka Hemipareze, pa ću pokušati da dođem do nekog konkretnijeg odgovora.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 8
13.10.2010 18:59:53   
sunce123

Ako želiš napiši mi ovde ili u pp, tačnu dijagnozu svoga brata, kako je došlo do nastanka Hemipareze, pa ću pokušati da dođem do nekog konkretnijeg odgovora.

Dunja divna si hvala ti user posted image , nisam bas sigurna kako glasi tacna dijagnoza, pitacu mamu pa cu da ti javim. Ali znam da je mama pominjala da je doslo do ostecenja nerva na levoj polovini mozga prilikom porodjajauser posted image user posted image , on ima grcenje misica desne ruke i desne noge.
Hvala jos jednom i ako dodjes do nekih novih saznanja pisi mi user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 9
2.8.2011 16:26:51   
dunja RR

Šestogodišnja devojčica koja boluje od cerebralne paralize, lečena sopstvenim matičnim ćelijama iz krvi pupčanika.   Pre šest godina Portugalski par je pred rođenje njihove ćerke, odlučio da sačuva njene matične ćelije u Cryo-Save banci (Euronext: CRYO, "Cryo-Save"). Tokom prethodne nedelje bolesna devojčica lečena je u SAD koristeći sopstvene matične ćelije. Medicinsko čudo, ali ne više tako jedinstveno, jer se autologne (pacijentove) matične ćelije redovno koriste u kliničkim studijama, ispitujući uticaj i mogućnosti lečenja raznih oboljenja. Vodeća Evropska banka matičnih ćelija, Cryo-Save trenutno čuva preko 175.000 uzoraka krvi pupčanika, tkiva pupčanika i masnog tkiva. Sva ova tkiva su bogata matičnim ćelijama, a ovime se pristupa ogromnom potencijalu za lečenje do sada neizlečivih bolesti.
Odluka ovog para da sačuva matične ćelije svoje ćerke, danas može potpuno promeniti njen život. Devojčica pati od neizlečive bolesti: cerebralne paralize, moždanog poremećaja koji izaziva brojne probleme, uključujući i otežano kretanje, drhtanje udova, spastične napade ili epilepsiju, smetnje u razvoju i učenju, i još mnogo toga. Deca koja boluju od cerebralne paralize zahtevaju posebno obrazovanje i negu. Za ovaj poremećaj ne postoji treman. Javlja se kod male dece, a samo u Americi, skoro pola miliona osoba je obolelo.
Pionirski tretman.......koristeći soprstvene matične ćelije! Devojčica iz Portugala se trenutno nalazi na lečenju na "Djuk" Univerzitetu (Duke University) u SAD, koristeći matične ćelije dobijene iz sopstvene pupčane vrpce. To je jednostavna i bezbedna procedura kojom se matične ćelije ubrzigavaju intravenski u organizam. Devojčica je svoju prvu transfuziju primila tokom prethodne nedelje. Ova procedura, koristeći autologne matične ćelije je do sada već omogućila većem broju dece značajna poboljšanja u zdravstvenom stanju.
Lekari sa "Djuk" Univerziteta u kliničkom ispitivanju tretiraju decu obolelu od cerebralne paralize kojima su prilikom rođenja matične ćelije prikupljene i sačuvane.
Raste broj poremećaja koji se mogu lečiti koristeći autologne matične ćelije. Ovaj razvoj terapija čini generalnog dirketora kompanije Cryo-Save, Arnud van Tuldena, veoma srećnim:"Mi smo ponosni što možemo ponovo učiniti napredak, doprinoseći poboljšanju života ove devojčice. Drago mi je da vidim povećanje u broju tretmana matičnim ćelijama koje se koriste za lečenje raznih oboljenja. To je veoma obećavajuće. Cryo-Save uzorci ispunjavaju sve visoke standarde za terapeutske proizvode, postavljene od strane bolnica. Osiguravanje kvaliteta prikupljanja, transporta, procesuiranja i čuvanja, bio je i ostaje naš najviši prioritet."                Upiti Life R.F. - Cryo-Save Group 011/2018-955     Informacije o kliničkoj studiji lečenja cerebralne paralize na Duke University: http://www.wral.com/lifestyles/healthteam/story/9587943/    Besplatan video www.videobankonline.com   O Cryo-Save  grupaciji (www.cryo-save.com/group)   Cryo-Save, vodeća međunarodna porodična banka matičnih ćelija, već čuva više od 175.000 uzoraka iz krvi pupčanika i tkiva pupčanika, za novorođenčad, kao i adipoznog (masnog) tkiva za odrasle. Ove matične ćelije mogu da znače razliku između života i smrti u slučaju budućih pretnji zdravlju donora. Postoji već nekoliko oboljenja koja se mogu lečiti koristeći matične ćelije, a broj ovih terapija je u porastu. Vođena njenom međunarodnom poslovnom strategijom, Cryo-Save je sada zastupljena u preko 40 zemalja na četiri kontinenta, sa ultra-modernim objektima za procesuiranje i čuvanje, u Belgiji, Nemačkoj, Dubaiu, Indiji, Južnoj Africi i Francuskoj (validacija u toku).          

(odgovor članu sunce123)
Direktna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Kada je vreme za brigu pre i posle Bete?
Implantacijsko krvarenje, blagi pad hormona, „čudne“ vrednosti Bete – šta sve (ne) znači i zašto je u ovoj fazi najvažni...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Kako dve godine dojenja mogu uticati na va...
Stručnjaci objašnjavaju šta se dešava sa našim telima nakon dojenja tokom dve godine i kakav je uticaj kada se ti postpo...
Tabela rasta dece (po polu)
Da li će dete i dostići prosečnu visinu, može lako da se prati na karti rasta još od rođenja.
PILION SA DECOM: Avantura koju nikada neće...
Planirate porodično putovanje u Grčku? Pilion je savršen spoj avanture, prirode i opuštanja!

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here