|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i paradajz...
15.10.2009 22:49:34   
viking
500 g mlevenog mesa
2 manje ili srednje glavice luka
može neki čen belog luka, a i ne mora (stavim ako imam)
2 konzerve crvenog pasulja (ili običnog ili onog u pikantnom meksičnom sosu, ima u radnjama)
0,5 l tomatina ili nekog drugog paradajz sosa (ako volite da jelo bude tečnije, kao pravi pasulj, sipajte više paradajz soka) možete ubaciti čak i malo pelata.
so, biber, tucana paprika ili tabasko

Na ulju izdinstati crni i beli luk, krupnije sečen (ali ne previše krupno). Dodati meso i pola čaše vode i kuvati 15-20 minuta. Ako treba, dodajte još ulja. Zatim dodati paradajz sos i pasulj iz konzerve i ostaviti još 5-10 minuta. Na kraju zaljutiti po želji tucanom paprikom. Ako i deca jedu, njima naravno odvojiti porciju pre zaljućivanja. Ostaviti na ringli još bukvalno par minuta i voila...




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 22:51:35   
Lu
Ma vidi ti nju,što se razbacije super receptimauser posted image user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 22:57:07   
Anoniman
Ovo bi i ja znala napraviti...samo josh da volim pasulj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 22:59:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ovo bi i ja znala napraviti...samo josh da volim pasulj user posted image user posted image user posted image

A ti stavi kupususer posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:00:20   
bonita
mljac,probacu bas,a i deluje d se brzo sprema.user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:00:25   
Anoniman
Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:02:11   
viking
@lu
Doziram vam jedan nedeljno, taman da održim tenziju :)
Šalim se, ali kod nas u kući uglavnom muž kuva, ja se do'vatim šporeta jednom u dve nedelje, ali ima jela koje isključivo ja pravim i rado ću ih podeliti sa vama, pošto mislim da su stvarno super a jednostavna (čim ih ja pravim)

@smeskica
Draga, ni ja ne jedem pasulj (kuvano jelo) ni prebranac ni tako te stvari, ali ovde ga nećeš osetiti, ima dosta mesa i sos je super. Ne postoji osoba koja je ovo jelo probala kod nas, a da mi nije tražila recept user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:06:40   
Lu
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image


A da nam Smeski počneš pisati svoje recepte...kao one kolače,da vidimo šta voliš jestiuser posted image

Viking jesi vidjela moja krilcauser posted image
Nisu zagorena samo izgledaju takouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:09:47   
viking
jesam, lu, videla sam ih danas na poslu, ali sam bila vrlo, vrlo zauzeta stihoklepanjem ringeraja pesmice pa sam samo bacila pogled misleći "prokomentarisaću kasnije" ali sam, eto, zaboravila user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
15.10.2009 23:20:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image


A da nam Smeski počneš pisati svoje recepte...kao one kolače,da vidimo šta voliš jestiuser posted image

Viking jesi vidjela moja krilcauser posted image
Nisu zagorena samo izgledaju takouser posted image


Pa mogu samo da napishem recept za suparnu chorbu (kad bih ga znala...to je samo baka znala da skuva bash bash dobro) i za sos od paradajza i sos od gljiva za shpagete.... nishta drugo neznam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 11:57:01   
dunja RR
  pravila sam sinoc meksicki pasulj, s'tim sto sam sama skuvala pasulj( jer imam domaceg dosta, poslala mi svekrva), znaci stavila sam skuvani umesto ovog iz konzerve, i ispalo je mljac, mljac....odlicno je svidja mi se....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 12:24:30   
viking
Eeeee, suuupeeer! Znala sam da će ti se svideti, ko god je probao oduševio se!
A što se pasulja tiče, u originalnom receptu i stoji da se pasulj kuva ali ja to u životu nisam radila, pa sam napisala pasulj iz konzerve jer ja taj koristim (naročito od kad se pojavio pasulj u meksikana sosu). A i drastično se smanjuje vreme kuvanja. user posted image
Anyways, drago mi je da ti se dopalouser posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 14:20:16   
bonita
Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 14:23:12   
viking

IZVORNA PORUKA: bonita

Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image obavezno javi kako je ispalo!



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 14:24:33   
bonita
IZVORNA PORUKA: viking


IZVORNA PORUKA: bonita

Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image obavezno javi kako je ispalo!



user posted image
hocu draga.user posted image user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 14:34:52   
Verus
moracu da probam!  sad sam gladna!

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 14:37:49   
bonita
IZVORNA PORUKA: Verus RR

moracu da probam!  sad sam gladna!



Verus draga,ajd skokni do mene na rucakuser posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 15:05:41   
bonita
Gotov pasulj.
Viking,odlicnooooooooo smeka,mljac mljac.user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
20.10.2009 15:10:54   
viking
YEEEEEEEEEEEEE!!!!! user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: bonita

Gotov pasulj.
Viking,odlicnooooooooo smeka,mljac mljac.user posted image user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:49:11   
magnetic
A bas sam pre neki dan trazila savete sta da radim sa crvenim pasuljem u konzervi kojeg sam dosta dobila.Ovo pravim mozda vec sutrauser posted image

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:51:44   
maja19
Bas je dobar recept, nisam verovala da moze mleveno meso i pasulj..ali sto da ne..

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:54:10   
Ana RR
Ja bih skuvala pasulj pošto imam baš lep, poslala mi tetka iz sela user posted image

E sad, koja je to mera? 2 konzerve pasulja - koliko je to kuvanog pasulja? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:55:30   
viking
Prošle godine se na tžištu pojavio crveni pasulj u konzervi koji je već u nekom meksičkom sosu (nije ga bilo u vreme kada sam postavljala recept na RR), super je pa ako ga nađete, slobodno uzmite taj umesto običnog koji je u vodi.

Javite kako vam se svidelo :)

P.S. ne znam da li sam napomenula, ali ovo jelo "traži" dosta hleba, da znate.

< Poruku je uredio viking RR -- 26.1.2011 16:56:44 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:56:08   
viking
Jedna konzerva je oko 250 g pasulja (oceđenog). Nisam nikad pravila sa kuvanim.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja bih skuvala pasulj pošto imam baš lep, poslala mi tetka iz sela user posted image

E sad, koja je to mera? 2 konzerve pasulja - koliko je to kuvanog pasulja? user posted image



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i para...
26.1.2011 16:58:03   
magnetic
Dve konzerve budu oko pola kg kuvanog pasulja.Ja bih stavila oko 200 gr presnog.

< Poruku je uredio magnetic -- 26.1.2011 16:59:30 >


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here