Ringerajin kuvar: vikiveki

- 500 gr kora za pitu,
- 3-5 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 gr brašna (može i griza)
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- mešavina začina

- Na malo ulja prodinstati sitno seckani crni luk pa dodati mleveno meso i začin po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša a onda ostaviti da se malo ohladi.ohlađeno meso zamesiti sa 1 jajetom.
- Posebno ulupati 2 ili više jajeta sa jogurtom,pa tome dodati ulje,mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- PotomPo tri kore ređati jednu preko druge i svaku premazivati sa filom od jogurta i jaja.Preko staviti četvrtu koru i nju premazati filom od mlevenog mesa.Tako nafilovane kore urolati i staviti u pleh obložen papirom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal(od jednog pakovanja kora može se dobiti tri rolata.što zavisi od debljine kora)
- Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta.
Da bi ona gornja kora posle pečenja bila mekša,pitu pre pečenja malo preliti sa kiselom vodom
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2