|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pileće polpete sa tikvicama
14.7.2010 15:08:55   
Ana RR
user posted image


Sastojci:

2 manje tikvice, oko 400 g (350 očišćenih)
300 g fileta belog mesa
6-7 crnih maslina
1 jaje
50 g dimljenog kačkavalja
4 kašike tj. oko 100 g kukuruznog brašna
na vrh noža praška za pecivo
prezle
ulje

200 ml kisele pavlake
100 g rukole
so

Postupak:

1. Tikvice očistiti, izrendisati, posoliti jednom kašičicom soli i ostaviti da puste vodu.

2. Pripremiti sos - pola pavlake i 50 g rukole samleti u seckalici. Dodati drugu polovinu pavlake i promešati, posoliti po ukusu, pa staviti u frižider da se hladi.

3. Meso i masline samleti u seckalici. Dodati jaje, ocedjene tikvice, kačkavalj i prašak za pecivo, izmešati.

4. Dodavati kukuruzno brašno malo po malo i mešati, dok se ne dobije gusta lepljiva masa.

5. Kašikom izvaditi lopticu ove mase, spustiti u činiju sa prezlama, pa i odozgo posuti prezlama, da se ne lepi za ruke. Rukama formirati šniclu/polpetu manju od dlana, prečnika oko 8 cm, debljine 1-1.5 cm, spuštati u tiganj čije je dno u tankom sloju pokriveno uljem. Pržiti sa obe strane dok ne porumene, ne na najjačoj vatri (npr. 4 ili 5 na skali od 6).

6. Tople polpete servirati preko preostalih listova rukole, prelivene sosom. Po želji ukrasiti maslinama. Od ove mere dobije se oko 16-17 malih polpeta.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!
Direktna veza do poruke: 1
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here