|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prevremena menopauza - klimaks
21.1.2015 23:48:54   
tijana86
E pa ovako uz kosutacije sa moderatorima otvaram temu, nadam se da ce mi se javiti neko ko ima bilo kakve informacije o ovom problemu.

Imam 29 godina. Menzis mi kasni vec 4 meseca. Prvo sto mi je palo na pamet je bila trudnoca . radila sam 2 testa jedan u decembru jedan u januaru, negativni su bili i jedan i drugi. Kada sam pocela da se osecam cudno jako cudno otisla sam kod doktora.
Prvo sto mi je rekla na uz je da sam trudna ja sam joj odmah rekla da ne smem da zadrzim dete i da to moramo da resimo sto pre. A onda mi je rekla ajde napuni besiku pa dodji za 2 sata. Tako sam i uradila. Kada sam legla na krevet prvo sto je rekla bilo je pa ti si u klimaksu, imas matericu i jajnike kao baba od 60 godina , u tom ja pocinjem da placem. PIta zasto placem ja kazem da znam da je tesko prolaziti kroz klimaks i da imam samo 29 god. Ja da ispadnem ok kazem secate se da imam zavaljenu i dvorogu matericu mozda je to , a ona kaza ne ne ovo je klimaks plus imas cistu od 2*2 cm. Dala mi je da primim progesteron 250 i rekla mi je ako dobijem da sacekam da prodje pa da dodjem , a ako ne dobijem da dodjem za 11 dana. Jako mi sve ovo psihicki tesko pada i jako sam depresivna i ranije bila i sada cak sam odredjeno vreme pila i lexsilium . a ubija me jos vise to sto mi je majka sa 52 god tek usla u klimaks kao i svekrva sa 56 god. NIje nasledno i nikom se nije nista slicno desilo. kada prodju ovih 11 dana idem da trazim misljenje i drugih lekara .
kazite mi ako znate nesto o ovome ili ako ste cule bar malo da mi olaksate sve ovo.user posted image user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
21.1.2015 23:53:56   
bubulence
tijana ne razumem se ni malo , samo sam cula za par slucajeva ranog klimaksa... samo cu te user posted image . nadam se da ce se javiti neko ko ima nesto pametnije da ti kaze!

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 0:14:45   
isidora88
iskreno ja ne bih uzela tu terapiju, nego bih potrazila jos jedno misljenje. mislim totalno mi je nebulozno da ti prvo kaze da si trudna, pa onda da si u menopauzi, kao da je prvi put uzela UZuser posted image .
menopauza se prvo gleda po hormonima, ne znam kako neko bez osnovnih analiza propisuje hormonsku terapijuuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 1:39:34   
choopa choops
Ne razumijem se u tematiku uopšte, ali i ja bih sigurno pošla po još jedno mišljenje?!user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 6:41:16   
serpica

IZVORNA PORUKA: isidora88

iskreno ja ne bih uzela tu terapiju, nego bih potrazila jos jedno misljenje. mislim totalno mi je nebulozno da ti prvo kaze da si trudna, pa onda da si u menopauzi, kao da je prvi put uzela UZuser posted image .
menopauza se prvo gleda po hormonima, ne znam kako neko bez osnovnih analiza propisuje hormonsku terapijuuser posted image




Potpisujem ovo sto je rekla Isidora,bez osnovnih analza ne moze da ti da konacnu dijagnozu,mozda imas neki hormonski poremecaj i zato ti kasni,i zasto da primas progesteron???user posted image Vidim po tikeru da imas dvoje dece,user posted image
Idi kod drugog lekara,ja cisto sumnjam da je to rana menopauza.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 7:33:57   
mali_mis
Meni je mnogo rano za menopauzu u 29 godini. Ja bih potrazila misljenje jos par lekara. Sto kaze serpica moguce je da su hormoni poblesavili, jos ako si bila pod jakim stresom, hoce i od njega da kasni.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 9:31:12   
Peace*
Kako to dr misli da kada ti je prazna bešika si trudna, a kada ti je puna da si u menopauzi? user posted image Kakvu trudnoću je ona videla??? user posted image
Otišla bih kod drugog dr odmah, zašto čekati 11 dana?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 18:48:43   
tijana86
Zenice moje drage ja sam vam napisala od reci do reci kako je bilo i sta je bilo . I ja sam zbunjena zato i pitala rekoh da li sam jedina lujka koja ulazi u klimaks u 29 godina.
to mi je za trudnocu prvo rekla dok mi kao nije bila puna besika . A posle kada se lepo videlo onda je bilo da sam kako se ona izrazila pocetni klimakterijum.
verujte mi haos mi je u glavi. a tza inekciju mi je rekla ako ona ne izazove menstruaciju da obavezno dodjem za tacno 11 dana da mi opet radi ultra zvuk i kao da mi radi jos analize i svasta nesto , i ko da mi da nesto od lekova. ali ja sam se vec dogovorila sa tetkom koja rdi u Cupriji u bolnici da mi zakaze tamo pregled. idem 25-26 tamo.
ja sam najvise ovde pisala zog toga miseci da jos neko ima iskustva ili je cuo za ovaj moj "slucaj"

_____________________________

Vukasin i Bogdan moj zivot , moja sreca , moj razlog da se ujutru probudim !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 21:09:56   
Maslacak15
tijana nista se nece desiti od progesterona. Ona sam zeli da izazove ciklus, tj krvarenje. Cim dobijes, treba uraditi sve hornomne u prvom redu FSH, LH i AMH, estradiol i progesteron. Postoji nesto sto se zove POF premature ovarian faliure, ili prevremeno gasenje funkcije jajnika ali je tesko reci sta se dogadja bez ikakvih rezultata. A mi neznamo ni sta je ona tacno videla, tj na osnovu cega je donela zakljucak. Ako ti je trazila da praznis besiku predpostavljam da ti je radila ultrazvuk preko stomaka a ne vaginalni.
Mislim da ne mozes mnogo da pogresis ako uzmes progesteron. Mozes eventualno da uradis beta HCG i iskljucis i teoretsku sansu da si drudna i onda krenes sa terapijom. Premda i ako si trudna progesteron nebi skodio. Naprotiv. Samo nebi uspela da izazoves kvarenje.
Bitno je uraditi hormone. Drzi se i nadam se jako da je u pitanju zabuna....

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 21:13:46   
bubulence
maslacak imas pp

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
22.1.2015 21:26:42   
doktorkakristal
e svasta trudnoca se ili vidi ili ne nema tu neke misterije ,necu da komentarisem tu dr,MASLACAK ve lepo rece nemam sta da dodam,osim da se kod zena desava da se ciklus izgubi na neko vreme razlozi mnogobrojni od stresa,do poremecaja rada stitne zlezde na primer lepo ti pravac lab pa da odradis sve sto treba

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
17.8.2022 10:00:02   
nata11
Vidim da tema poodavni nije aktivna ali da probam.
Netom se protezu neke informacije da yene koje su bile pod vise hormonskih stimulacija mogu ranije u klimaks.

Ja punim uskoro 36 i od proleca imam bas dosta simptoma -

-netoleranciju prema toploti iako sam osoba koja je odlicno podnosila toplotu, meni je 40C bilo nista. Sada bukvalno toplota koja me savlada nailazi u talasima.

-nesanica. Doduse moje dete ne spava pa prisvajam tome ali uopste se ne mogu uspavati bez lekova ili valerijana.

-glavobolje su blage ali skoro svakodnevne

-promene raspoloženja kojebas primecujem a razvila sam i anksioznost koju sam opet pripisivala familijarnim problemima i guzvom na poslu.

-višak kilograma ne mogu reci da imam jer sam iance mrsavica bila celog zivota ali imam otecenost.

Ciklus mi je redovan.
Zaista ne znam da li prvo ici ginekologu i vaditi hormone ili pre prekontrolisati insulin i secer.

Da li je neko imao iskustva sa slicnim simptomima.

_____________________________





(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
17.8.2022 11:15:20   
dunja RR
Nato, nije na odmet da proveriš hormone, mada ja ne verujem da si blizu klimaksa, već prosto, menjaju se hormoni.

To da žene koje su imale stimulacije idu ranije u klimaks meni ima logike, jer ipak su nam toliko rezervi jajnih ćelija iscrpeli.

A opet, evo ja obaram sve te pretpostavke, nisam blizu klimaksa, imam 46, redovne cikluse, čak i ovulacije ponekada. A bila sam na 4 baš jake stimulacije. Mada, ja sam poseban slučaj, jer imam i endometriozu, znači previše estrogena, što je eto dobra stvar u smislu, taj estrogen mi odlaže klimaks, izgledam zahvaljujući njemu puno mlađe, tako da i to kod mene možda utiče.


Ja sam primetila da se pred ciklus nenormalno znojim (ciklus se meni sada produžio i dobijam na 28-30 dana a ranije sam na 23, što je opet čudno, obično se pred klimaksom ciklus skrati). Znojim se samo ispod ruke, tih par dana, i taj znoj toliko smrdi da mi bukvalno majica posle 2 minuta, ali uopšte ne preterujem, toliko smrdi da ne mogu sama sebe da trpim. I taj smrad obično krene 2 dana pred ciklus. U danima između ciklusa sada se uopšte ne znojim, što je isto čudno, nije tako bilo ranije. Evo sada čekam ciklus, nema ga još u njaavi, a još nisma počela da smrdim. Sve čekam kada ću, i bukvalno tih dana neću nigde u javnost, jer više nije normalno koliko je jak taj smrad, i tačno znam da je od hormona, godine.

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.8.2022 11:18:44 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
17.8.2022 12:55:24   
Peace*
Pa gde sam ja pisala o perimenopauzi?

KLIK

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
17.8.2022 16:26:45   
Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: nata11

Vidim da tema poodavni nije aktivna ali da probam.
Netom se protezu neke informacije da yene koje su bile pod vise hormonskih stimulacija mogu ranije u klimaks.

Ja punim uskoro 36 i od proleca imam bas dosta simptoma -

-netoleranciju prema toploti iako sam osoba koja je odlicno podnosila toplotu, meni je 40C bilo nista. Sada bukvalno toplota koja me savlada nailazi u talasima.

-nesanica. Doduse moje dete ne spava pa prisvajam tome ali uopste se ne mogu uspavati bez lekova ili valerijana.

-glavobolje su blage ali skoro svakodnevne

-promene raspoloženja kojebas primecujem a razvila sam i anksioznost koju sam opet pripisivala familijarnim problemima i guzvom na poslu.

-višak kilograma ne mogu reci da imam jer sam iance mrsavica bila celog zivota ali imam otecenost.

Ciklus mi je redovan.
Zaista ne znam da li prvo ici ginekologu i vaditi hormone ili pre prekontrolisati insulin i secer.

Da li je neko imao iskustva sa slicnim simptomima.



Nato, odradi hormone pa onda kod endokrinologa. Meni nije mnogo pomogao ginekolog. Samo sam se vrtela u krug. Mogu kasnije da ti napisem sta sam radila od hormona. Posto ti je ciklus redovan onda ga uradi drugog ili petog dana ciklusa. Ja nisam imala znojanje. Imala sam nesanice ali to prepisujem mojim obavezama i stresovima. Glavobolje sam imala. Neredovne cikluse sam imala. Otecenost hoce zbog drugih problema, ali hoce zbog hormonskog disbalansa. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
17.8.2022 16:27:58   
Sanjica26 RR
Vitamin D obavezno da odradis. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Prevremena menopauza - klimaks
18.8.2022 9:56:36   
nata11
Vit D je bio granicni ali OK.
Provericu sve svakako posle odmora.



_____________________________





(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here