|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tart Tatin
3.10.2012 21:58:45   
MarijaBg
Fantazija od kolaca! Inace volim tartove, ali ovaj je prevazisao sva moja ocekivanja... Naravno recept sam malo izmenila i uprostila, pa vam prosledjujem od srca user posted image

Prhko testo:
solja secera (moze i upola manje)
solja ipo brasna
1 jaje
100 gr putera
prstohvat soli
kesica praska za pecivo

Karamel:
solja secera (ja stavim malo manje, ali karamel treba da je sladak pa sad kako volite)
125 gr putera

jos:
4-5 jabuka
malo cimeta i/ili vanil secera, po zelji i malo oraha ili lesnika.

Za serviranje:
slag i/ili sladoled od vanile

Zamesiti testo i ostaviti da se hladi.
Jabuke ocistiti i iseci na tanke kriske, nije lose poprskati ih malo limunom i posuti cimetom. U okrugli pleh (28-30 cm) sipati secer i staviti na ringlu da se karamelizuje, na kraju dodati puter i mesati da se istopi i izjednaci. Preko karamela naslagati kriske jabuke fino ukrug da pokriju dno, posuti orasima/lesnicima ako volite i prekriti testom, malo zavuci i testo okolo ivice. Izbockati testo viljuskom i staviti u rernu na 200 C nekih pola sata... Odmah ga izvrnuti na okrugli tanjir/posluzavnik za torte. Preporucuje se da se sluzi toplo, moze se i podgrevati, mada ja vise volim kad je gladan, karamel je tada krckav :)

Ovako to izgleda
user posted image

user posted image

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:06:46   
Kugla12
Ovo izgleda baš fantastično... Inače volim da pravim kolače, ali nemam baš iskustva sa ovim karameliziranim stvarima, probaću baš jednom... Svaka čast! user posted image

_____________________________

Jednom kad doneseš odluku, čitav svemir se udruži da bi se ostvarila.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:10:12   
MarijaBg
Pa za ovo ti i ne treba neko iskustvo, topis secer da pozuti (karamelizuje) prosto ne mozes da pogresis, a pravi se za pola sata i jos toliko pece, stvarno je brzinski user posted image

(odgovor članu Kugla12)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:42:41   
Ana RR
mmmmmmmm user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:47:10   
mamamikka
user posted image

_____________________________

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 23:39:17   
Kugla12
Ima li veze kakve jabuke staviš, ili moraju baš biti neke kisele ili slatke?

_____________________________

Jednom kad doneseš odluku, čitav svemir se udruži da bi se ostvarila.

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Tart Tatin
4.10.2012 11:02:40   
MarijaBg
U originalu bi trebale biti slatkaste, npr delishes (ako se uopste tako pise) ali sam ja stavila najobicnije kisele koje imam iz vocnjaka i ispalo je sjajno. Opet stvar ukusa... I ispadne poprilicno veliki tart, a jak je, mi onaj obican vocni pojedemo za dan, a ovog smo pojeli pola user posted image

(odgovor članu Kugla12)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Tart Tatin
13.10.2012 8:08:14   
Lu
Pošto smo imali već temu tart, prebacila sam i tvoj recept KLIK

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Jelo od starog hleba
Ringerajin kuvar: lelaigor
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here