|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Temperatura i spavanje
18.1.2009 13:57:12   
Anoniman
Mi odrasli kada smo bolesni ne izlazimo iz kreveta, preznojavamo se i spavamo.
A klinci? Rečeno mi je u jednom momentu da deca sa visokom temp (pri tom nisam sigurna šta je visoka temo... iznad 38,5?) ne smeju da spavaju jer im tako brže raste temp i mogu da upadnu u komu. Luka spava li spava, verovatno je sav iscrpljen (već 4 dana 38-39), i ja ne znam dal da mu to dozvoljavam? Kada ga dignem, on spava stojeći. user posted image  

S druge stane, jedino kada spava uspem da ga ugrejem toliko da se preznoji.

Šta vi radite kada dete ima temp? Jel ga puštate da spava?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 14:05:06   
Jeca*
Baš sam prekjuče, kada je moj Luka imao temperaturu, mada je njegova verovatno bila zbog vakcine, čitala da ne treba tada utopljavati dete ni slučajno. Jer mu možeš podići temperaturu.

< Poruku je uredio Jeca02 -- 18.1.2009 14:06:20 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 14:07:50   
Anoniman
Ja ne znam više šta da radim. A da se pedijatri nekako dogovore? user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 14:17:40   
Lu
Tasha ni slučajno ga nemoj utoipljavati,pitaj i doktoricu vidjećeš da će ti potvrditi da mu tako samo povisuješ temperaturu.
Ja svog Roka skinem u bodi bez čarapica ukoliko pod nije jako hladan
ili ga kupam,naspem vodu normalne topline i neka sjedi u kadi i trljam ga spužvicom po tjelu dok se nezacrveni,tako opada temperatura i stvarno pomaže.
Ako sumnjaš u ovo pitaj doktoricu ipak ali meni djeluje, sigurno.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 14:48:06   
Jeca*
Evo proverila sam sa mamom, da ne bude da sam nešto pogrešno zapamtila. Utopljavanje NI SLUČAJNO, da ne bi dobio fras. Čak bolje i tuširanje mlakom vodom.
Našla sam jedan članak o tome.

IZVOR

Tuširanje je jedan od načina za snižavanje telesne temperature koji može da bude koristan, ali, ako se neadekvatno upotrebi, može pogoršati stanje deteta. Ukoliko je voda kojom se dete tušira jako hladna, dolazi do sužavanja krvnih sudova pa je oslobađanje temperature umanjeno. Takođe, hladna voda predstavlja stres za dete koje ima toplu kožu. Ukoliko se odlučite za tuširanje, neka to bude mlaka voda.

 

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 15:38:32   
Lu
Da i meni je rekla pedijatrica to da se trljanjem kože pri kupanju šire krvni sudovi i tako se dijete oslobađa temperature.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:07:26   
Anoniman
Tuširala sam ja njega... to znam. Ali on pomodri čim ga skinem. Ne treba ni da ga potopim u vodu. Ne možete da zamislite. Onda se ja naravno zabrinem. user posted image


(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:13:14   
Anoniman
A evo šta prase kaže u temi Temperatura (sirupi i čepići):

... Na kraju, da podelim sa tobom i jedan naš porodični trik za skidanje temperature: dobro ugrejati stopala. Stopala se obično oledene kada temperatura raste, a mi onda vrelu vodu u flašu, flašu u peškir pa pod tabane. Onome ko je pod temperaturom prija, a kod nas i pomaže u skidanju temperature. Meni je u 99.9% slučajeva dovoljno samo da mi se ugreju stopala i temperatura spadne. Kod mog bate ponekad treba i da se preznoji, ali muka je bila kada je bio mali pa ne može ni da zaspe od izmrcvarenosti, a samo u snu se znoji. E onda neko priča sa njim dok ne zaspe, pa ga pokrije još jednim ćebetom (nije dozvoljavao kada je budan).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:22:23   
Jeca*
Nama celog života temperaturu skidaju tako što umoče čarapice u sirće, obuju nam te čarapice i uviju noge u peškir. I tako da stoji neko vreme. PRobaj. Jako brzo pada temperatura!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:28:23   
Anoniman
Isto to su nama radili samo čarapice u alkohol. BRRRRRRRRRRR

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:33:34   
Anoniman
I još jedan post od praseta:

Evo pitala sam mamu, kaže da jeste puštala batu da se preznoji ali mu je rashlađivala glavu oblozima, što sam ja skroz zaboravila user posted image Kaže, kada je dovoljno toplo u sobi, onda mu skroz skvasi kosicu i ona se za tren osuši pa ponovo. To je sve radila po savetu pedijatra koji je specijalizirao dečiju pulmologiju i kardiologiju. Kada je malo porastao, davala mu je neke lekove za preznojavanje umesto umotavanja u ćebad, ali se ne seća koje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:42:03   
Jeca*
Vidi ovo:

Uz davanje lekova za skidanje visokih temperatura, preporučljivo je i kupati dete. Kupanje uz kvašenje delova tela, koji nisu pod vodom u trajanju od 10-15 minuta takođe doprinosi skidanju temperature. Dete treba da bude lagano obučeno, ne treba ga previše utopljavati, kako su nas učile bake.
U slučaju visoke temperature obratite se lekaru.
Tradicionalne načine skidanja temperature alkoholom ili rakijom ne treba primenjivati kod odojčadi i male dece, jer može doći do apsorpcije alkohola preko kože. Tuširanje deteta mlakom vodom ili trljanje pelenom zamočenom u mlaku vodu, oko 5 minuta je prihvatljiviji postupak. Ako se temperatura ne spusti ispod 38°C, postupak se može nastaviti do 30 minuta. Nikako se ne sme utopljavati dete i ne sme se vlažiti glava.

 
IZVOR


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 20:50:27   
prase
Mi jesmo primenjivali na bati i to tuširanje, ali samo kada je toplije u stanu, a posle toga ga mama obično samo umota u čaršaf ili peškir koji prvo bude skroz mokar ali se na njemu brzo osuši. Sad, da je moje dete u pitanju, mislim da bih samo zvala mamu da mi kaže šta da radim ili da dođe da mu skida temperaturu. Nekako mi je ona najsigurnija (mada verujem da od deteta do deteta različito deluju razne metode), ipak je izvukla mog brata koga su čak 2 puta do polaska u školu puštali kući iz bolnice da umre kod kuće jer više nisu znali šta da rade user posted image A danas je zdrav i jak, niko nam ne veruje da je bio tako bolestan kao klinja user posted image Doduše, nije ona njega izvlačila skidanjem temperature, presudno je bilo to što je izbacila gomiletine lekova koje su mu prepisivali i ubacila narodnu medicinu i duge boravke na obali mora.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 21:02:01   
Anoniman
A meni je dr rekla da kada ga tuširam zbog temp, obavezno glavu da mu pokvasim, kao to je mnogo efektivno! user posted image  Samo što je jbg zima u stanu, pa je to imbecilno, jer onda posle toga moram da mu sušim kosu, a šta sam onda uradila? user posted image

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 21:12:12   
stella
Ja uzmem pamucnu pelenu,pokvasim vodom sa sobne T i onda je svu izmasiram a najvise kicmeni stub masiram gore-dole,i onda je stavim na vrat kao sal  i provedem do pazuha.ostavim jedno 30 sec ispod obadva pazuha.(pokazale mi sestre jer je Hana u cekaonici dobila visoku T)I prije pregleda kod dr joj smanjili  ovako T


_____________________________

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Temperatura i spavanje
18.1.2009 22:44:22   
MERYEN
A da narendas krompiric i stavis u carapice,to isto jako brzo skida temperaturu,nama je majka tako skidala.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Temperatura i spavanje
19.2.2009 0:52:17   
Anoniman
Probala sam to sa krompirom - Luki ne pomaže. user posted image

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Temperatura i spavanje
6.3.2015 22:59:00   
mila83
Pored leka i tusiranja,obavezno dete obucem u nesto lakse i pamucno i ne pretopljavam nekim debelim prekrivacem...i dajem dosta tecnosti,makar po gutljaj dva nudim cesto.. Ne praktikujem stavljanje krompira,sirceta,belanaca i ostalog na tabane i sake,jer sam citala da to ne moze mnogo pomoci jer su te povrsine koze male da bi delovalo.
E sad,secam se da nam je mama stavljala krompir u carape i da mi bas nije bilo prijatno...neko kaze ima efekta,neko ne...
Moooozda nekad i probam.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:15:28   
amdn
nama kad Juri ima tem. a u poslednje vreme ima cesto (tek smo krenuli u vrtic),tusiramo ga i raskomotima, tek da ima na sebi garderobe, nikako utopljavanje, kad ima visoke tem 38.6-39 mi ga tusiramo 20-25 do 30 min i tek onda mu damo lek, i dajemo mu da spava jer je bas iscrpljen, svako ima teoriju, nase mame, bake, tetke muka mi je vise slusati nemoj ovo, nego ono itd....

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:18:39   
veselicaa
Ja moje pustam da se uspavaju tek kada im se spusti temperatura,do tada ih obicno zanimam necim,citam im,pevamo pesmice i slicno jer u snu raste temperatura.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:22:03   
Bibilib
Marka temperatura hvata u pola noci dok svi spavamo,e onda ja reagujem ali njega ne mogu razboraviti,prvo mu se spava a druga obori ga temperatura...

< Poruku je uredio Bibilib -- 10.3.2015 13:23:41 >


_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:25:56   
veselicaa
Pa ti mu samo daj sirup,i rashladi ga oblogama,tesko ih je razbuditi u pola noci.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:28:30   
Bibilib
Ma dajem i sirup i masiram ali nekad je dzabe.Cak sam ga par puta tusirala i trenutno se malo spusti ali posle ponovo skoci,a on spava,...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:30:43   
veselicaa
Normalno je da su uspavani od temperature,sve zavisi kolika je,kada je bas visoka preko 39 ne bi trebalo da spavaju.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Temperatura i spavanje
10.3.2015 13:34:19   
mila83
Ja moje pustam da spavaju i proveravam temperaturu cesto ukoliko je visoka bas.Ali uglavnom moji ni ne spavaju pod visokom t,valjda ne mogu da zaspe..zavisi i od pratecih simptoma...

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here