|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Test na antispermatozoidna antitela
15.12.2009 17:44:26   
Modessty
IZVORNA PORUKA: lucia

drage moje cekalice, ja sam stara-nova ringerajka, i malo vas znam od ranije ali vidim da ima puno novih cekalica. ja sam dugo bila u ovoj temi jedno vreme a sada se vracam kao trudnica da vam kazem svoje iskustvo, sigurno ce nekom da pomogne. naime, godinu dana sam pokusavala da zabebim, radila sam sve moguce analize, ono sto i same znate, briseve, folikulometrija,hsg,spermogram itd...sve sto se radi u vecini ordinacija. vec sam bila potpuno razocarana kada mi je jedna doktorka preporucila jevremovu(ginek.klinika). tamo su mi radili dodatne testove koje ne pominju drugde, kao sto je postkoitalni test(kojim se utvrdjuje da li spermatozoidi mogu da opstanu u vagini ili ih ta sredina"ubije") i test na antispermatozoidna antitela. ovaj drugi je za mene bio presudan jer nisam ni znala do tad da to postoji a bio je resenje mog problema! radi se samo na torlaku, uzimaju krv i muskarcu i zeni,kao i spermu muskarcu i proveravaju ta antitela koja mogu da sprece zacece! ja to nisam imala ali moj m jeste, a resenje je bilo vise nego lako, samo je popio neke tabletice pre moje ovulacije i iz prvog sam zabebila! nakon toliko mucenja... i jos jedna stvar, to nema veze s tim da li vec imate decu ili ne posto se ta antitela mogu stvoriti kad god.. preporucujem svima da provere i to ako nisu do sad,! i puno srece,cekam vas u trudnicama! katjice,ako ti jos nesto nije jasno pitaj!user posted image


IZVORNA PORUKA: lucia
antispermatozoidna tela se rade tek nekoliko godina,to je skroz novi test i pre se nije ni znalo za to, verovatno zato ljudi a ni lekari uglavnom to ne rade..naprosto,ne znaju svi. u jevremovoj su me poslali na torlak da to uradim dok se niko pre nije setio.



_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
15.12.2009 17:50:11   
lucia
jos jedna stvar, ako otkrijete da to imate, obavezno ginekolog mora da vam prepise lekice, nemojte sami da se lecite nikako! pri tom, iako vec imate decu to moze da se dobije kad god da znate,bez obzira na raniju plodnost. i nema nikakvih simptoma naravno. nije ni opasna stvar ne brinite.samo je bitno da saznate.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
15.12.2009 18:52:04   
dr boba
Lucia cestitam na user posted image !user posted image
Hvala ti sto si nas se setila i podelila svoje iskustvo sa nama.Kakav je bio spermogram tvog muza, da li je bio smanjen broj, pokretljivost? Pio je Pronizon pretpostavljam?
Za ostale devojke, vidim u cenovniku da i u Biomedici u Bg-u rade antispermatozoidna antitela, nadam se da je dovoljno pouzdano, cena je 950 din.

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.12.2009 22:40:11   
NinaMandarina
Lucia, bas mi je drago! Cestitam ti na trudnoci user posted image . Takva sitnica i tako lako se resava, ko zna koliko njih ima taj isti problem. Koliko sam shvatila to ne spada u redovne analize, a trebalo bi. Ja sam nedavno tek cula od svog ginekologa za antispermatozoidna antitela, rekla nam je da bismo trebali i to da uradimo, cula sam da se radi na Torlaku, ali treba uputnica. Nisam znala da se radi i u laboratorijama, ko zna koliko je to pouzdano.

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.12.2009 22:45:05   
Ana RR
LUCIA!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Presrećna sam zbog vas, draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Najsrećnija sam kad čujem da je zabebila neka od nas starih ringerajki user posted image user posted image user posted image

Ljubim te puuunoooooooooooo!!!!


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.12.2009 22:53:42   
2002m
Lucijauser posted image user posted image user posted image user posted image
Nama je to predlozio ginek. i isto je rekao da nema veze sto imamo jedno dete, za osam godina u organizmu moze svasta da se izdesava.
Samo jos nismo to odradili.

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
19.1.2010 23:54:52   
cipiripi
mi to treba da radimo..a bas mi se ne ide na Torlak da mi uzimaju uzorke..sta cu moram..user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
20.1.2010 8:35:20   
bebironcic
Cipi nije nista strasno,veruj mi,i mi smo bili.Malo je onako neprijatno,ali ti razmisljaj kako ce sve biti ok i da ti je to zadnji analiza  pred user posted image !(ako nije problem,hoces li mi negde napisati sta je kod tebe i tm problem)

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
20.1.2010 11:55:31   
cipiripi
kod mene sve ok, kod njega spermogram oko 26 mil.
ne znam sta je problem vise jer ni vto nije uspela a ubacili su mi 4 oplodjene jc. user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
21.1.2010 15:17:06   
cipiripi
Jos malo o ASA
 
Antispermatozoidna antitela (ASA) su direktni odraz autoimunskog oboljenja vezanog za muski genitalni trakt. Autoimunsko oboljenje testisa se moze manifestovati i kao dirktno ostecenje tkiva testisa imunskim mehanizmima. Osim povreda, infekcija i hirurskih intervencija, autoimunske mehanizme mogu pokrenuti i stanja kao sto su psihogena anejakulacija, paraplegija ili kvadriplegija, kao i slicna stanja povezana sa ostecenjem nervnih puteva ejakulacije i erekcije. ASA najcesce pripadaju IgG klasi antitela ciji se titar u serumu ASA pozitivnih pacijenata odrzava veoma dugo. Kada su u pitanju ASA koja se pojavljuju u kontekstu autoimunskog oboljenja testisa ili infertiliteta, njihovo prisustvo je moguce dokazati cak desetine godina kasnije. ASA mogu da slepe celu grupu spermatozoida, imobilisu ih ili uniste. Najcesce se desava da ASA slepe spermatozoide u ceo paket celija i na taj nacin imobilisu spermatozoide. Kada su vezana za spermatozoide ASA ometaju prolazak spermatozoida kroz cervikaln kanal, matericu i jajovode. ASA pokazuju najveci afinitet za antigene glave spermatozoida, narocito ako su spermatozoidi slabo pokretni i sa ociglednim znacima starenja. Vitalni i progresivno pokretni spermatozoidi skoro da ne vezuju ASA.

ASA mogu u znacajnoj meri kompromitovati ne samo fertilnost muskaraca, vec i zena. Ranije se smatralo da su cervikalna sluz, uterusni i tubarni sekret primarno mesto delovanja ASA u zenskom genitalnom traktu. Iz ovih razloga, preovladavalo je misljenje da zaobilazenje ovih barijera vestackom inseminacijom ili in vitro fertilizacijom, moze resiti probleme imunoinfertilnih zena. Medjutim, pokazalo se da ASA pored kompromitovanja usmerenog kretanja spermatozoida kroz zenski genitalni trakt, kompromituju i vezivanje spermatozoida za zonu pelucidu i interakciju spermatozoida i oocite, cime onemogucavaju oplodjenje. Nove tehnike subzonalne inseminacije, odnosno arteficijelnog uvodjenja spermatozoida do jajne celije znacajno smanjuju mogucnost neuspeha spermatozoidno-zonalne reakcije i donose izvestan napredak u lecenju imunoinfertiliteta. Intracitoplazmatska fertilizacija (ICSI) je procedura kojom se u potpunos-ti eliminisu sve mogucnosti imunskim mehanizmima kompromitovanog oplodjenja. Radi se o proceduri direktnog injektiranja spermatozoida u oocitu, kojom se minimiziraju moguc-nosti ASA posredovanog blokiranja receptorske interakcije spermatozoida i ZP, kao i interakcije spermatozoida i oocite. Neki autori navode relativni uspeh intratubarne inseminacije ispranim spermatozoidima imunoinfertilnih muskaraca.

Pored metoda asistirane i in vitro fertilizacije, infertilitet muskaraca i zena uzrokovan imunskim faktorima moze biti resen i odgovarajucom imunomodulatornom terapijom koja podrazumeva protokolarnu primenu hormonskih preparata, citokina, pros-taglandina, stimulatora spermatogeneze i sl.




izvor: mama mami

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
27.1.2010 18:30:42   
cipiripi
radila sam ga u konzilijumu, i ja i mm, preko krvi.
negativno je.. user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
27.1.2010 20:08:56   
tixy1
Jel ima negde u Novom Sadu da se radi?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
28.1.2010 0:05:00   
cipiripi
trebalo bi u svakoj lab.. pozovi i pitaj...
ako zelis da radis privatno..


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
28.1.2010 19:05:18   
tixy1
Cipi, hvala!!! Videcu

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 11:11:07   
zvezdica009
za koliko vremena budu gotovi ovi rezultati i kako se to zna ako nije u redu ?

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 12:10:47   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: zvezdica009

za koliko vremena budu gotovi ovi rezultati i kako se to zna ako nije u redu ?




Meni su bili gotovi za 5-6 dana ,radila sam na Torlaku
Pise na rezultatima dali su ili nisu nadjena antitela

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 12:16:39   
zvezdica009
hvala kleo user posted image razmisljam da li i to da uradim, jos mi je ostalo to i onaj drugi test na p, pa reko mozda da i to uradim da vidim da li je ok

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 12:24:23   
kleopatra*
Pa trebalo bi da vidite da slucajno nemate antitela,razmisljas da radis i postkoitalni test?
Ja sam sve te pretrage obavila pre prve inseminacije,cak mi je dr.rekao da radim i OGTT test

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 14:33:49   
zvezdica009
da razmisljam da uradim jos ta dva testa i da budem mirna, a jel za ta antitela treba i njegova krv da se daje ili kako iz moje krvi utvrde da li imam ta antitela, nije mi jasno kako to utvrdjuju, kod svih su ta antitela ista user posted image mislim ako postoje user posted image

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 15:43:02   
liliana
Antitela rade oba partnera. Bar tako smo mi radili za Vantelesnu.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 15:46:02   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: zvezdica009

da razmisljam da uradim jos ta dva testa i da budem mirna, a jel za ta antitela treba i njegova krv da se daje ili kako iz moje krvi utvrde da li imam ta antitela, nije mi jasno kako to utvrdjuju, kod svih su ta antitela ista user posted image mislim ako postoje user posted image




Oba partnera draga ,samo sto tm vade krv i daje plivace ,a tebi samo vade krv.user posted image

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
16.3.2010 18:34:22   
nolinica
IZVORNA PORUKA: tixy1

Jel ima negde u Novom Sadu da se radi?


Jesi li saznala gde rade? Mislim da može u Biotestu na Telepu.

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
6.4.2010 14:00:48   
Iva979
Imam jedno pitanjce. Meni je dr predlozila da ovog meseca radim postkoitalni test, pa kaze ako on nije ok da uradim ASA test. Eh sad ja sam mislila da skratim postupak i odmah odem da uradim ASA ali privatno, ne mogu da cekam upute i idem na Torlak.
Jel neko upucen da li postkoitalni moze da mi pokaze nesto sto test na antisperm.tela ne moze?
Pretpostavljam da ne, ali ipak da proverim user posted image
user posted image

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
6.4.2010 14:06:25   
cipiripi
mani se postk. testa dzaba te maltretiraju to je zastarela metoda..
idi odmah na ASA, i ti i muzic..radi se iz krvi , rade ga Biomedica, Konzilijum, Inep...mislim sve lab...
ja sam radila u konzilijumu...


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
6.4.2010 14:09:50   
NinaMandarina
Ja sam se isto raspitivala u Beomedici i rekli su mi da rade antitela, kosta 950din. 

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here