|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   campylobacter coli jejuni
4.2.2011 10:38:23   
gagins
Ovako,Luka mi je sredinom januara imao povisenu temperaturu do 38.5,pracenu prolivima( i do 10 na dan),temperatura je trajala 2-3 dana,dok je proliv vise od 7dana,nakon treceg dana primetila sam da mu je stolica postala sluzava i krvava i ponovo ga odvela lekaru,iako smo vec dobili terapiju sa probioticima.Analiza je pokazala prisustvo bakterije Campylobacter coli/ jejuni.Iscitavanjem sadrzaja na netu o toj bakteriji ziva sam se prepala,iako je Luka vec prizdravio i nije dehidrirao(hvala dragom Bogu).Morala sam da se javim u Higijenski(Zavod za javno zdravlje) i da uradim neku anketu(tipa,sta je dete jelo da je moglo da se zarazi itd.) o zaraznim bolestima,posto se to vodi tako.
Pre nedelju dana i Sonja je imala povisenu temperatutru (do 39.8),bolove u vratu i glavi,uvece su poceli i grcevi u stomaku,odvela kod dezurnog lekara,oni hitan uput za Infektivnu kliniku,tamo Dr utvrdi da i ina ima trovanje hranom,ona sumnja na Salmonelu,odnesemo stolicu na analizu i utvrdi se prisustvo iste bakterije kao i kod Luke.Opet ista procedura u Higijenski,sa tim sto su proglasili porodicnu epidemiju,jer jr i meni jedan dan bilo lose!
E sad,moguci uzroci zaraze su:
kucni ljubimci   -njih nemamo
pilece meso  -jesmo svi jeli,ali je bilo kuvano u supi,tako da mi nije jasno kako je bakterija prezivela toliku temperaturu
Dzigerica   -jesmo jeli isto iz supe
voda iz vodovoda  - mi pijemo deca ne.
Sve u svemu najveci % je na dzigerici.
Terapije nema,tj nikakvo lecenje antibioticima,samo probiotici i sve samo prodje,samo ostaje dilema,od cega,tacnije kako mi se moglo desiti kada uvek dugo kuvam meso,ne dajem sveza jaja,BAS ALI BAS pazim kako pripremam hranu!
Ovu sam temu otvorila cisto da bih bila primer,jer smo mislili da je neki stomacni virus,sto bi se i provuklo tako da nisam zapazila tragove sluzi i krvi u stolici i da nismo uradili analizu.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: campylobacter coli jejuni
7.2.2011 14:31:47   
lanajelena
Gagi ja tek sad ovo vidim....prvi put cujem za ovako nesto,nadam se da ste svi ok user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: campylobacter coli jejuni
10.1.2014 21:45:50   
pandina
Evo i mene sa istom bakterijom izolovanom kod deteta. Ni mi nismo dobili nikakav antibiotik, samo da nastavimo sa probiotikom.
Imali smo iste simptome kao gagins, visoka temperatura dva dana i ucestale tecne stolice vec 4 dana.

Ja ceo da nrazmisljam kako smo to dobili. Najčešći uzrok je nedovoljno termički obrađena hrana iz pernatih životinja i to najčešće roštilj i poh od jaja. Ništa od toga Vukan nije jeo u proteklih sedam dana. Jedino što može biti je dzigerica pecena na foliji. Pekla sam je jednako dugo kao što to radim godinu dana unazad. Nije mi jasno kako.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: campylobacter coli jejuni
10.1.2014 22:06:30   
Sanchy
Pre nekoliko meseci cini mi se bas smo vodili debatu o dzigerici na nekoj temi vezanoj za ishranu,,ja sam izricito protiv nje jer se preko nje neutralisu svi otrovi iz organizma i nikada ne mogu biti sigurna da li su u trenutku vadjenja bili eliminisani ili su se zadrzali..U UK dzigerica je bagatelno jeftina jer se smatra za najlosije meso,to sam skoro cula,,takodje i u Holandiji..tacno je da onna obiluje gvozdjem,bakrom,fosforom itd,,ali meni je u glavi uvek primarna uloga jetre u organizmu...naravno u toj debati ja sam bila u manjini ali eto cisto opet da iznesem svoj stav,,Mi je inace, ni ja ni mm ne jedemo pa ni bebac,sve te vitamine itd,mogu da se unesu i drugim namirnicama..Pandina proci ce i to,pozdravljam teuser posted image

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: campylobacter coli jejuni
10.1.2014 23:07:05   
pandina
Hej, Sanchy, jedva sam te prepoznala user posted image Nisam dugo bila ovde.

Ma, eto, ja je ne volim narocito, ali eto zbog krvne slike, jednom u mesec dana jedan dorucak ili vecera, napravim domacu pastetu ili nesto tako. I eto, sredismo se.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: campylobacter coli jejuni
10.1.2014 23:18:36   
serpica
ih ja to nikad nisam tako gledala ali u pravu ste skroz a moja deca i ja ih obozavamouser posted image pogotovo pilece dzigerice ali hvala bogu nista se do sad nije desilo,mada je i ne kupujemo jer roditelji mm su na selu pa cuvaju sve domace zivotinje...

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: campylobacter coli jejuni
10.1.2014 23:24:59   
pandina
Možda i nije od dzigerice. Jeo je i pitu u kojoj je bilo žumance, možda nije bilo dovoljno pečeno, mada stvarno vodim računa kada kuvam. Sve ostalo sam potpuno isključila.
Ipak, izgleda da takve stvari ne možeš ponekad da izbegneš koliko god da vodiš računa.
Osim toga, neka deca nemaju simptpome a mogu da budu kliconoše.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here