|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:27:24   
Anoniman
tekst je kopiran sa drugog foruma, ali to nema veze, ista je vakcina.


"Želim par reči o DTP vakcini. Supruga mi je iz Rusije, jako je protiv vakcinisanja uopšte ali je pristala uz izuzetke. Često mi je pričala kako DTP vakcina može da izazove neželjene efekte kod dece, pri tome ne mislim na povišenu temperaturu i tsl. Mislim na trajne mentalne poremećaje kod dece. Mislio sam u početku da preteruje a onda sam malo istraživao na tu temu. Obzirom da sam advokat i da su mi dostupni propisi Republike Srbije, citiraću Vam par članova Pravilnika o imunizaciji i načinu zaštite lekovima (Službeni glasnik RS 11/2006) a Vi obratite pažnju na član 23:

Član 21: Potpuna vakcinacija protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja sprovodi se kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (u daljem tekstu: DTP vakcinom), u tri doze.

Član 22: Razmak između dve doze DTP vakcine ne sme biti kraći od jednog meseca.

Član 23: Pored opštih kontraindikacija iz člana 8. ovog pravilnika - posebne kontraindikacije za vakcinaciju protiv velikog kašlja DTP vakcinom su evolutivna neurološka oboljenja (nekontrolisana epilepsija, infantilni spazmi, progresivna encefalopatija).

Član 24. stav 3. (ostali članovi nisu bitni): Dete uzrasta od navršena dva meseca do navršenih pet godina života kod kojeg se utvrdi postojanje trajne kontraindikacije za primenu DTP vakcine zbog teže neželjene reakcije na prethodnu dozu DTP vakcine, vakciniše se DT vakcinom ili kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa sa acelularnom pertusis komponentom (u daljem tekstu: DTaP vakcina) na način koji utvrdi Stručni tim iz člana 11. ovog pravilnika.

Poenta moje priče jeste da se ZNA za potencijalne opasnosti od obične DTP vakcine (koja se btw. prima kod nas) a da NIKO ne govori roditeljima o tome!! Pretpostavljam da bi svako na ovaj ili onaj način našao sredstva da svom detetu kupi DTaP ili onu pentax... (ne znam kako se zove)."
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:28:19   
Anoniman
ovo sam pronašla na rr.ba.
zgrozila sam se ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:36:26   
Lu
Ja više ništa ne razumijem...moje je dijete isprimalo sve vakcine i sad nek mu je Bog na pomoćiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:39:54   
Anoniman
ne znam Lu ...iskreno jedva čekam da se Mihi javi
mojoj ćerki ide sad revakcinacija, sa 4 i pol godine , a sinu sa 18 mjeseci ....definitivno više nisam pametna
kupi ću pentaxim definitivno

moraću i Tashu pitati ...mislim da su njeni roditelji ljekari i znam da je ona davala pentaxim Luki


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 2.7.2009 9:40:32 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:42:53   
Lu
Pa da moj Roko sad mora primiti vakcinu i ja bi sigurno isto napravila...
nažalost gledala sam slučajeve i u HR od posljedica te vakcineuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:49:01   
Anoniman
znam da je u Hr mpr skinut sa liste redovne vakcinacije 

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:53:26   
Rivana
Mni je doktorka u domu zdravlja rekla da kupimo pentaxim vec je dva puta primio sada u avgustu treba treci put.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: DiTePer Polio ?????
2.7.2009 9:54:14   
Rivana
Inace ja sam kao beba posle polio vakcine zaglvila u bolnicu

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 9:56:53   
Anoniman
Da, Luka je primio Pentaxim, i nikada mu ne bih davala redovnu DiTePer vakcinu koja se daje u DZ, iz prostog razloga što ne vidim čemu to.

Iz teme Pentaxim:

IZVORNA PORUKA: sanna

a sto se tice clanka "kupuju vakcinu, a imaju besplatnu" moj komentar je samo nesto sto sam nasla na internetu :

"postoje dve varijante vakcine DTP, standardna namenjena za zemlje u razvoju (to smo mi) i vakcina koja se koristi u ostalim zemljama.
Obe varijante DTP vakcine su zadovoljavajuce, no, u pravu si. U Srbiji (ako ovde zivis) se primenjuje tzv DTwP. Ovo wP znaci da se u vakcini nalazi cela celija pertusisa (veliki kasalj). U nekim drugim zemljama se primenjuje DTaP. Ovo aP znaci acelularni pertusis, sto ce reci da su iz celije pertusisa odstranjene komponente koje izazivaju reakcije (lipidi), a ostavljene su komponente koje izazivaju imunitet. U Srbiji trenutno DTaP moze da se nadje samo u okviru Pentaxim vakcine (koja pored difterije, tetanusa i acelularne pertusis, sadzi jos i inaktivisanu vakcinu protiv poliomijelitisa, kao i konjugovanu vakcinu protiv Haemophylus influenzae tip B)."


Tako, za srpsku gamad moza svasta a za finu evropsku djecu samo fine vakcine :)


(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 10:18:56   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: mihi

Vučko pišem ovde, Svaka vakcina pa i ova nažalost nosi mogućnost nastajanja komplikacija. To piše u uputstvu proizvođač vakcine. Mogućnost komplikacija je oko 1%, to se odnosi pre svega na ugrožene grupe dece, dijabetičari, astmatičari, deca sa neurološkim oboljenjima, (tipa cerebralne paralize, i drugih neuroloških ispada). E sad ja koliko sam čitala o tome, pedijatri preporučuju PENTAXIM, jer daje slabiju lokalnu reakciju (temperatura, otok, bol na mestu uboda) a i navodno je manji broj neželjenih dejstava. ja sam Milošu dala PENTAXIM, kad je Luka bio mali bila je ova obična DiTePertusis i polio se pila na kašičicu. Stvarno Luka je imao temperaturu posle vakcinacije, a Miloš ništa ni crvenilo na mestu uboda. Što se tiče priča o nastajanu autuzma kao posledice vakcina ja u to lično ne verujem, mada ja nisam kompetentna da to  tvrdim, ali i ono malo stručnih publikacija koje postoje na tu temu ne daju odgovor na to pitanje, nažalost

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 10:29:58   
mihi
aP je atenuirani ili antigen pertusisa ili deo bakterije Bordetella Pertusis koja izaziva veliki kaašalj (obrađen tako da ne izaziva burnu imunološku reakciju).

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 10:32:15   
mihi
Lenkić ne znam da li su dobijači Pentaxim od početka ako nisu mislim daa moraš da nastaviš sa tim režimom koji su dobijali pre. Pitaću moju sestru od strica ona je pedijatar pa ti pišem ne brini.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 10:44:23   
Anoniman
Ne mora. MERYEN je (čini mi se ona) pisala da je njen mali primao malo redovne malo Pentaxim. Piše u temi Pentaxim.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 11:02:01   
mihi
E pa eto a ja ću još proveriti, jer devojčica moje mlađe sestre je primala DiteaP+Polio, sad putuju u Švajcarsku i tamo će da žive 4 godine, morala je ovde da primi jer tamo daju Pentaxim, pitaću pa javljam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 11:09:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MERYEN

Moj Joca je prvu primio pentaxim,nije imao bas nikakve reakcije,ma ni kenjkanje,nesto malo ma smesno.Drugu pre od prilike mesec dana kad je trebao da primi nismo na vreme rezervisali i nismo je kupili,sta drugo nego u domu zdravlja torlakovu,pricam sa mm pa i mi smo to primali,primaju mnoga deca pa neka primi i on,Jovan je imao temperaturu plakao je dva dana,spavao je na mojim grudima dva dana,i pored paracetamola temperatura je bila skoro 39 stepeni,dete mi se namucilo nasom nemarnoscu i mi se iskidali,sad cu lepo da na vreme rezervisem i necu da brinem i razmisljam.
Mi smo za pentaxim.user posted image


IZVORNA PORUKA: MERYEN

IZVORNA PORUKA: vesna74

Pentaxim moze da primi iako nije primio prvu dozu, ali ako prvi put primi pentaxim onda do kraja mora samo njega, tako je nama rekao pedijatar.


Nema to veze moje dete je prvo primilo pentaxim pa torlakovu pa pentaxim,pisala sam na prethodnoj strani,niko nam nije rekao da ne sme a bas smo se raspitali jer je dete u pitanju.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 14:06:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Lenkić ne znam da li su dobijači Pentaxim od početka ako nisu mislim daa moraš da nastaviš sa tim režimom koji su dobijali pre. Pitaću moju sestru od strica ona je pedijatar pa ti pišem ne brini.....


hvala Mihi puno .... a sačekaću i da provjeriš ...hvala u svakom slučaju

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 14:55:06   
mihi
Lenka, pitala sam moju sestru pedijatra, kaže da ako su primali do sada DiTe+polio, mogu da nastave, njihov imunološki sistem već dolazio u kontakt i da neće biti problema i da nema potrebe da primaju PENTAXIM, to je njeno mišljenje a ti možeš da pitaš još nekoga. Za ovu MRP, rekla mi je da je pravi Glaxo Smith Cline, zove se Priorix i da je prilično bezbedna i da nisu imali problema sa zdravom imunokompetentnom decom. Eto pa ti odlučiuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 14:56:42   
Anoniman
A šta je rekla, ako se primao Torlakov DiTePer, i roditelj želi da npr treća vakcina bude Pentaxim, jel to sme?

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 14:59:47   
Anoniman
hvala ti dusho moja draga ....

MPR mi je ćerka primila, ali nisam dala da mi sin primi jer je bila frka i oko njih .... i kako sam vidjela da je u hr izbačena sa kalendara redovne vakcinacije , onda sam rekla da mi je dijete alergično na bjelance i završila sa tim ....

Ali nema veze ako bi ja kupila pentaxim ...nije problematično poslije te obične da se daje????????????????

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: DiTePer Polio ?????
3.7.2009 15:45:25   
mihi
 Možeš da daš i Pentaxim to je isto što i Di TeaP+polio i još ima antigen Hemofilusa Inflence, bolje je purifikovana (prečišćena) i ne dolazi do povišenja telesne temperature niti do reakcije na mestu uboda (daje se i.m. u guzu kao i svaka druga injekcija) a možeš da nastaviš sa starom vakcinom. Razlika među njima je što u njoj nemaš antigen H. influence, što ti za Mary više nije važno a za Dina onako do druge godine ih je bitno zaštitit protiv H. inlunce i što ne daje otok i crvenilo na mestu uboda.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: DiTePer Polio ?????
6.7.2009 8:54:17   
Anoniman
Mihi draga ne skonta te dobro koja nema antigen H.influence, pentaxim ili ova druga, odnosno koja ga ima???????

kako te smaram ....al šta ćeš kad ti vjerujem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: DiTePer Polio ?????
6.7.2009 9:01:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Razlika među njima je što u njoj nemaš antigen H. influence, što ti za Mary više nije važno a za Dina onako do druge godine ih je bitno zaštitit protiv H. inlunce i što ne daje otok i crvenilo na mestu uboda.


Staroj.

Pentaxim ima 5 vakcina u sebi.
Pročitaj u temi Pentaxim. user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: DiTePer Polio ?????
4.8.2009 15:36:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: stevajela

Nebitno da li se detetu daje vakcina ili je revakcinacija,svaki put moze razlicito da deluje.
Ja sam se odlucila za vakcinu DeTePer Polio Torlakovog instituta,s obzirom da se Pentaxim u nasoj zemlji ne kontrolise.Prve vakcine i druge i trece revakcinacije su prosle samo sa bolom rukice.Medjutim pre mesec dana kada je primio trecu revakcinaciju,sutradan ujutru se osuo i epidemiolog i alergolog su konstatovali alergiju na tu vakcinu.Prema tome dete moze svaki put drugacije da reaguje na istu vakcinu.


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: DiTePer Polio ?????
4.8.2009 15:37:43   
Anoniman
i šta sada Stevajelo,jel ako ima tu alergijsku reakciju ne smije primiti u 5 godini života???????

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: DiTePer Polio ?????
4.8.2009 15:48:00   
Leki 77
Ja sam posle druge doze DiTePer imala anafilakticki sok, lezala u Tirsovoj i zakljucili da ne smem da primim ostale doze. I nisam primila, ali pila sam Polio do kraja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here