Vučko.ba.
|
Leću (koja je provela noć namočena u hladnoj vodi) naliti novom vodom tako da bude tri prsta prekrivena, kuhati na umjerenoj vatri s lovorom i sjeckanom kapulom (Luk) dok ne omekša (oko jedan sat). Zatim dodati krompir i mrkvu izrezane na kockice, začiniti i kuhati dok i oni ne smekšaju. Na maslinovom ulju lagano popržiti sjeckani češnjak (ne smije požutjeti jer će biti gorak!), skloniti s vatre i dodati konšervu (paradajz koncentrat). Izmiješati i ukuhati s lećom. Na kraju posuti bosiljkom, svježe samljevenim paprom. Kako je leća puna proteina, ja nikada ne dodajem meso uz nju. Po želji je svakako možete spremiti i sa suhim mesom, kobasicama isl. Poslužiti uz crni kruh i salatu po želji. Može sa bilo kojom vrstom mesa da se priprema Alexx ovo je jedini recept koji sam našla
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 11.8.2010 10:21:23 >
_____________________________
PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK "Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"
|