|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pet stvari koje će bebu sigurno učiniti srećnom
26.3.2009 14:31:23   
Anoniman
Rutina odlaska na spavanje, svakodnevno maženje i pevanje „Razbole se lisica“ po hiljaditi put učiniće da beba slatko i mirno zaspe. Bebe ne vole nove i uzbudljive stvari. Ništa ih ne oduševljava više od predvidljivosti, naglašava dr Džil Stem, profesorka na Univerzitetu Arizona i autorka knjige „Bright from the start“.

Sisanje je bebin prvi i refleks namenjen hranjenju. Ali beba često, čak i ako nije gladna, ima potrebu za sisanjem prstića ili cucle, što je smiruje i omogućava da lakše zaspi. A beba obožava posmatra roditelje, baš kao što roditelji obožavaju da gledaju nju. Zato joj se, širom otvorenih očiju, što češće smeškajte. Pokažite joj kako stvarno izgleda osećaj sreće i činite joj stvari koje je usrećuju, savetuje dr Džil Stem.

1 Istezanje prija bebama

Dok beba leži posle kupanja u toploj sobi, priredite joj malo istezanje. Lagano istegnite njenu levu nogu i desnu ruku od tela. Zatim približite njeno desno koleno ka grudima i nežno ga potisnite malo u levu stranu. Ponovite sve na drugoj strani. Bebe uživaju u istezanju.

2 Hvatanje igračke

Beba je s tri ili četiri meseca sposobna da sama uzme igračku u ruke. Lako ćete da je nasmejete ako uzmete šarenu i meku igračku i držite je ispred bebe. Neka pokuša da je dohvati... a onda joj dajte igračku.

3 Masaža stopala

Nežno masirajte nožne prstiće, a dlanom kružnim pokretima masirajte pete. Zatim palčevima prelazite preko tabana, a masažu završite poljupcem u oba velika nožna prsta.

4 Smejte se

Približite se i poljubite bebin nosić ili pokrivajte i otkrivajte svoje lice. Smešite se dok to radite. Svaki put dok vidi nasmešeno lice roditelja, beba će biti oduševljena.

5 Vožnja bicikla

Male bebe često posle obroka boli stomak, naravno reč je o grčevima. Evo nekoliko vežbi koje će opustiti stomačić. Stavite je potrbuške u krilo i tapkajte je po leđima. Možete da je stavite da legne i na leđa i da s njenim nogicama radite vežbu kao da vozi bicikl. Na taj način ćete olakšati i ubrzati bebin sistem za varenje.

Izvor: blic.rs
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pet stvari koje će bebu sigurno učiniti s...
27.3.2009 19:14:37   
sneza24
IZVORNA PORUKA: Tasha
4 Smejte se

Približite se i poljubite bebin nosić ili pokrivajte i otkrivajte svoje lice. Smešite se dok to radite. Svaki put dok vidi nasmešeno lice roditelja, beba će biti oduševljena.

Ovo je sigurno tacno.Cak i kad su bebe malo vece tj ako imaju i vise od godinu dana.Tako sam se igrala sa vecinom beba i ovo im se bas dopada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here