|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 3:58:18   
Anoniman
Dugo vremena lutam po raznim forumima , misleći da ću pronaći temu vezanu za glavobolje tj.šta raditi po pitanju istih ako se planira trudnoća?!Ali nigde je ne nađoh user posted image ?! Pa ako ima raspolozenih za savete i odgovore vezane za ovu temu.....
Licno ja imam problem sa cluster glavoboljom sa kojom nikako nemogu da se izborim..Imala sam u januaru spontani pobacaj, 19.01. reviziju-dijagnoza blighted ovum.Cluster me muči par godina unazad, doduše sada mnogo manje nego pre 2-3 god. ali imam konstantan strah da bi mi se mogao desiti taj bol(koji je verujte izuzetno jak)u narednoj trudnoći, a taj strah sam imala i kada sam prvi put ostala u drugom stanju.Taj bol nemože da prođe bez leka, pa me interesuje da li je  neko imao iskustva i da li se glavobolja javlja u trudnoći?! Napominjem da što pre želim da pokušam ponovo da  user posted image !


< Poruku je uredio Ana RR -- 31.3.2010 12:48:22 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 9:40:52   
pepino
I ja imam cesto glavobolje,moja mama ima tih problema pa sam ja to najvjerovatnije naslijedila od nje.Ne znam sta da ti kazem,i mene to brine.Ja nekada mogu da trpim,da ne pijem nista od lijekova,a nekada ne.Probudim se sledeci dan sa bolom i onda je gotovo,popijem lijek(KAFETIN) jer ne izdrzim vise bol.Ja sad opet trebam da radim na bebi i cesto mi to pada na pamet,al najvjerovatnije cu da trpim koliko mogu,necu piti nikakve liekove.Kod tebe je to vjerovatno jaca bol nego kod mene?!Probaj pitati doktora,iako cisto sumnjam da ce imati neki dobar odgovor ili rjesenje!Nezgodno je to jako i potpuno te razumijem!Ja sam imala 2 spontana,i mozda sam u obe trudnoce pila neki lijek koji nisam smjela,ali neredovni su mi ciklusi i budem trudna po 5-6 nedelja a nemam pojma da sam trudna,to me i sad plasi,moram se mjesecima paziti a ko zna koliko ce mi trebati da zatrudnim!?Kazu opustite se,ne razmisljajte o tome,a kako kad se bojimo da cemo lijekovima da naskodimo bebi!?
Nadam se da ce neko imati da ti da neki savjet ili rjesenje,srecno!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 12:45:00   
Anoniman
Pozdrav Pepino! U pravu si.Lekovi su bas opasni, a veruj da ni ja nisam znala da sam trudna, a pila sam ih.Isla sam kod najjboljeg neurologa u Srbiji(tako bar kazu) i čovek mi ladno da lek epil za epilepsiju?!A pri tom sam mu rekla da zelim uskoro da radim na user posted image !A nemam veze sa epilepsijom , niti je ko uposte ikada imao u mojoj familiji?!Da li je moguce da imamo takve doktore?!A moj ginekolog meni kaze da se konsultujem sa neurologom, da neveruje da cu u trudnoći imati bol, ali za svaki slučaj da mi da neki lek ako me glava zaboli da neškodi user posted image .Kada planiras ponovnu trudnoću? Ja ni sama neznam.Baš sam uplašena.user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 31.3.2010 12:48:33 >

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 14:17:23   
*Alexx*
Ovako... ja imam migrene. Ali takve da mi nikakvi kafetini i ostalo ne pomaže. Pila sam Imigran i Amigren, jednom mesečno sigurno, a nekad i češće (a radili smo na bebi). Popila sam i u vreme dok sam bila trudna, a nisam znala - pomenula sam to ginekologu, a on je rekao da je to OK i da ne bi trebalo da ima efekta. I nije ga bilo.
Moram da napomenem da smo mi godinu rada radili na bebi, možda i zbog lekova nisam mogla da zatrudnim - sa druge strane, nisam merila ovulaciju, bazalnu temp i šta već ne. Prosto smo išli sistemom - ne pazimo više, pa kad dođe.
Naravno, dok sam bila trudna, nisam pila te lekove, već samo Paracetamol, ali dva komada odjednom i to ponekad smiri bol. Posle prvog tromesečja nisam imala migrene uopšte, ponekad neku glavobolju koja prođe maltene sama od sebe.
Za vreme dojenja sam imala (i imam još uvek) migrene, ali ne onog intenziteta kao pre trudnoće. Opet, dva paracetamola i molim boga da prođe. Imamo temu o migreni u trudnoći KLIK. I temu o migreni uopšteno KLIK


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 15:06:28   
pepino
Za ljekare ne znam sta da ti kazem!?user posted image Katastrofa,uopste!
A ja idem najvjerovatnije u sledecu srijedu kod Dr. na kontrolu pa mislim da ce nam dati zeleno svijetlo da odma pocnemo raditi na bebi,ako ne,onda jos jedna meca da mi prodje i onda!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 15:58:49   
Suncicabg
Nemam previse bolne glavobolje, ali kad moram popijem febricet i meni pomaze a i mogu da ga piju trudilice.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
31.3.2010 23:05:01   
tweety82
Alexx, znam ja da postoje teme o migreni, ali ja nemam migrenu nego Vrlo jaku glavobolju.Ona se javlja par puta godisnje i nesnosnog je bola..Cluster je vrlo jaka glavobolja, kazu cak najjaci bol za koji se zna, a ako bi me u trudnoci strefio toliki bol?!ja stvarno neznam sta bih?!! a pri tom nasi doktori kao da su zavrsili neki kurs, a ne medicinu!! I onda sam resila da vidim da li slucajno jos neko ima takvih problema?A stvarno bih jako volela sto pre bebu, ali se plasim!

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
1.4.2010 0:31:00   
Tulija
Ovo je tema za mene,ja imam grozne glavobolje koje nekada predju u migrene, i nikakvi lekovi ne mogu da mi pomognu. Lecim sinuse vec decenijama ali sve je gore, svako strujanje vazduha oko moje glave izaziva glavobolju.
Posto radimo na bebi ja se kontrolisem sa lekovima, ali bezuspesno. Proslog meseca sam imala glavobolju 3 dana i nisam nista pila jer sam radila insim pa nisam smela, ali sam psihicki jedva izdrzala. I pored borbe sa steril. jos se borim i sa glavoboljama user posted image

(odgovor članu tweety82)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Glavobolje i planiranje trudnoce
1.4.2010 8:17:27   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: tweety82

Alexx, znam ja da postoje teme o migreni, ali ja nemam migrenu nego Vrlo jaku glavobolju.Ona se javlja par puta godisnje i nesnosnog je bola..Cluster je vrlo jaka glavobolja, kazu cak najjaci bol za koji se zna, a ako bi me u trudnoci strefio toliki bol?!ja stvarno neznam sta bih?!! a pri tom nasi doktori kao da su zavrsili neki kurs, a ne medicinu!! I onda sam resila da vidim da li slucajno jos neko ima takvih problema?A stvarno bih jako volela sto pre bebu, ali se plasim!


Tweety, nisam mislila da treba da pišemo u te druge teme, nego sam čisto dala smernice, pošto su teme relativno srodne user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu tweety82)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kolike su šanse da zatrudnite u toku meseca
Ako pravite bebu, dobar tajming je zlata vredan. Evo kako se verovatnoća da ostanete u drugom stanju menja tokom meseca.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here