|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Papilomi u trudnoci
3.5.2010 14:44:33   
Daca88
Evo ovako,pisala sam vec u temi III tromesecje da su mi se na velikim i malim usminama pojavile neke visece bradavice,oko 3 mm,tanke,siljate,imam ih nekoliko,jedna uz drugu,lice na povrsinu karfiola.
Posto su praznici pa dr.nisu radili sem ako su hitni slucajevi u pitanju,otisla sam sa sestrom mm,koja je babica kod njenog ginekologa kuci.Zena ginekolog,radi u dispanzeru,najavili smo se i dosli.
Posto nije imala adekvatne uslove kao u ordinaciji,pregledala me je samo rucno,i rekla mi je da imam kondilomeuser posted image
Kaze da HPV ima puno tipova,da su neki kancerogeni,neki ne ispolje nikakve simptome,a neki su nosioci virusnih bradavica tj kondiloma.
Onda sam ja njoj rekla kako ipak mislim da nisu kondilomi posto nisam imala odnose u trudnoci jer mi je dr.zabranio.
MM nema nikakve vidljive znakove,a kada sam ja imala trihomonijazu pre trudnoce,on se pored toga testirao po preporuci lekara i na hpv jer je imao malecne bele tackice.Test je negirao kondilome,i ispostavilo se da su mu u pitanju sicusne lojne zlezde,koje su se i povukle.
Pitala me je za moje prethodne papa testove,koji nisu bili bas uvek uredni,te je ona zakljucila da sam ja imala hpv u organizmu,ali da je bio neaktivan,pa mi se aktivirao padom imuniteta,te je tek tada ispoljio simptome u vidu genitalnih bradavica,sto je mozda i tacno jer promene su mi se pojavile bukvalno sa jednog dana na drugi,i to bas kada sam dobila neku temperatuticu od 37-38.
Danas sam bila privatno,nisam isla kod ginekologa jer sam zakazana za 17 maj,nego sam otisla kod lekara za kozne i venericne bolesti.Ovaj dr.pak tvrdi da nisu u pitanju kondilomi nego papilomiuser posted image .
Kondilomi su valda visoko prenosni,brzo se mnoze,brzo zahvataju ostale regije,mogu da krvare...Papilomi su takodje prenosivi,ali su malo manje zarazni,ne moraju uopste da rastu veci i da se mnoze.Veca je verovatnoca za papilomima nego za kondilomima bas zbog toga jer nisam imala odnose vec dugo vremena,a papilomi se mogu preneti neposrednim kontaktom sa kozom obolele osobe,preko peskira,preko wc solje,u solarijumu,tudjim priborom za brijanje,kod kozmeticara,preko pozajmljene garderobe od osobe koja je nosioc virusa,pa i od nedovoljno sterilisanog ginekoloskog pribora.Ne pamtim nista od ovoga,eeeventualno ako sam bila u kontaktu sa osobom koja ih ima,tipa rukovanje ako se visece bradavice nalaze na sakama,ili mozda kod ginekologa a drugo nista.
Dr.je rekla da papa test nema svrhe raditi u trudnociuser posted image Posto mi se trudnoca vodi kao rizicna ne preporucuje mi ni kolposkopiju,sekret mi je II b grupa.Ne preporucuje nikakvo uklanjanje dok se ne razresi dilema da li su kondilomi ili papilomi.Izgled zna da zavara i cesto jedna stvar jako lici na drugu.Kako da saznam da li su kondilomi ili papilomi ako toliko lici,a morala bi znati jer kaze dr.ako su kondilomi onda se radi CR da se beba nebi inficirala prolaskom kroz porodjajni kanal,a ako su papilomi onda moze vaginalno.I sad kako da saznam ako ne rade kolposkopiju u trudnociuser posted image .
Rekla je dr.da ce mi se mozda i spontano povuci kada mi malo ojaca imunitet,a ako su kondilomi onda se nece povuci i sirice se.
Da li je neka od vas imala papilome,i sta znate o njima,o kondilomima dosta toga ima,a papilomi se nesto ne pominju,barem nisam nasla temu,ako postoji tema molim vas prebacite moj post.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 11:25:35   
Zoka81
Imam i ja par tih bradavica i bila sam prosle nedelje kod koznog dr ali nije mi rekao dal su kondilomi ili papiloni, ali kako sam primetila sire se jer sam imala samu jednu i sada imam nekoliko cak i na guzi. Dr mi je rekao da ne smem u trudnoci da koristim nikakve kreme protiv toga a ni laserski ne sme da mi ih skloni nego da moram da cekam da se porodim.

Cula sam da zene koje imaju to u trudnoci ne sme da radjaju normalno da ne bi zarazile i bebu vec sam CR pa samo o tome razmisljam. Nisam bas za CR i evo trazim po netu neko resenje da ih se resim do porodjaja ali bez uspeha.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 12:31:48   
Daca88
Zoko,a gde ti se nalaze,kakvog su oblika i boje,od kada ih imas?
Meni su se bukvalno pojavile sa jednog dana na drugi,znaci prethodan dan kada sam se mazala pavlovicevom sto inace radim da mi omeksa medjica nista,a vec sledeci dan su bile tamo,znaci hpv mi se aktivirao bas sa jednog dana na drugi padom imuniteta jer sam taj dan dobila temperaturu,i aktiviralo se u vidu tih visecih bradavica jedna uz drugu...kondilomi-papilomi...neznaju da procene jer jedna stvar jako lici na drugu,a nece da diraju i gledaju kolposkopski zbog trudnoce.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 13:07:59   
Zoka81
Imam 5 komada bas sam ih sad brojala, jedan je napred na vagini a 4 vise na guzi. Ovaj na vagini je najveci jer sam ga jednom tokom brijanja sasekla pa je sada jos veci nego sto je bio i braon boje je tako nesto na malo tamnije vuse a ovih cetiri na guzi si mali i svetliji-boja koze-malo taniji. Mm ima isto par komada ali on je dobio neku tecnost da namaze i posle par dana nestane ali se nakon nekog vremena opet pojave. Tako da ja mislim da se mi medjusobno zarazujemouser posted image (ili kako se to vec kaze). Bojim se sada zbog trudnoce-ne bi da moram zbog toga da idem na CR.
Sta je tebi jos rekao tvoj dr sto se tice toga i trudnoce?

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 13:22:59   
Daca88
Nisam jos bila kod ginekologa,mislim ne kod mog,bila sam kod dr.za kozne i venericne bolesti privatno,on je rekao da hpv zauvek ostaje u organizmu,samo da se metodama lecenja uspava,tj prestane biti aktivan do sledeceg pada imuniteta,onda se opet moze vratiti.Ako je to-TO,onda treba CR,a ako ustanove da ipak nije onda normalnouser posted image a kako ce da ustanove nemam pojma jer ne rade tipizaciju hpv i kolposkopiju trudnicama,ustvari mozda rade ali u normalnim trudnocama,a posto se moja od prvog dana vodi kao rizicna,rizicnim trudnocama ne rade.
Cula sam da se skidaju tecnim azotom,zamrzavanjem,spaljivanjem,laserom,i nekim kremicama ako nisu puno uznapredovale.
Zato se i tvom muzu privremeno povuku od kremice,pa se vrate verovatno padom imuniteta opet,i tako u beskonacnost jer virus zauvek ostaje u organizmu,zaznuti stvorovi.
Ja bi najvise volela da nije ni jedno ni drugo u pitanju,ne boli me,ne smeta mi ali opet muci me to sto postoji tamo gde ne treba da postoji.
Da li mozda imas i unutrasnje,onako kad se kupas,pa iznutra napipas neke neravnine.
Ja sam jos davno napipala na grlicu jedno malo ispupcenje kao bubuljica,i tada mi je dr.rekao da cemo samo pratiti,i da necemo dirati,nesme da prodre do kapilara,jer ce se onda hraniti krvlju i tako obezbediti sebi rast i mnozenje,a posto je meni to vec godinu dana isto,ne raste,ne mnozi se,on misli da je to ok jer se nije duboko usadilo pa se ne snabdeva mojom krvlju.
A sad neznam sta je ovouser posted image

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 13:24:55   
Daca88
E a sta su rekli tvom muzu kad je dobio kremicu,jer su mu ustanovljeni papilomi ili kondilomi,pa da je sigurno to-to,il ni on sam nezna tacno sta je

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 13:45:37   
Zoka81

IZVORNA PORUKA: Daca88

E a sta su rekli tvom muzu kad je dobio kremicu,jer su mu ustanovljeni papilomi ili kondilomi,pa da je sigurno to-to,il ni on sam nezna tacno sta je

Kondilomi su nam rekli oboma jos ranije. Mm je prvi put dobio od mene a ja od mog bivseg koji je imao jako puno ali nismo tada oboje znali sta je to. Ja sam ih se brzo resila sa kremom Aldara5% a moj bivsi se mesecima borio protiv njih i nakraju je moralo laserom da se maknu. Posle veze sa nijm jedno godinu dana nisam imala i onda je dobio mm i ja odma posle toga ttako da ja verujem da sam ja mm prenela.
Ne znam sta da radim i da li postoji neko resenje za mene? ne bi na carski rez zbog toga?

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Papilomi u trudnoci
4.5.2010 13:52:01   
dakana
Devojke, evo i mene sa slicnim problemom. Meni su se pre par dana pojavila tri-cetiri komada, sitni su i spolja su, kod ulaza u vaginu, ali vec malo ka guzi. Odmah sam isla kod moje doktroke i rekla je da moramo odmah da ih se resimo jer se oni brzo sire, tako da u petak idem da mi ih ukloni, i to verovatno radio talasima. Eto, to je moje iskustvo....

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Papilomi u trudnoci
5.5.2010 8:54:09   
stasha77
Evo i mene, pune iskustva sa kondilomima user posted image
Kao prvo i papilome i kondilome izaziva HPV virus. Kao sto ste vec rekli postoji vise od 100 tipova, od kojih su neki prokancerogeni, neki ne, i razlicito se ispoljavaju: kao bradavice na kozi i sluzokozi, bele flekice, izmene na celijama epitela itd.
Virus zauvek ostaje u organizmu, ali se kod vecine osoba posle izvesnog vremena razvije imunitet, dok se kod drugih javljaju ponovo i ponovo. Kada su u pitanju "papilomi" kako ih neki dr nazivaju, uglavnom rastu na kozi kao bradavice i u tom smislu su najotporniji.
Ja sam ih imala pre nekoliko godina, i to su bili na kozi tih intimnih delova, dr ih je zvao kondilomi, a druga dr. papilomi, kako god pržili su mi ih laserom 1,5 godina i potrosila sam para na to kao za polovni auto. Onda su iznenada prestali opet da se pojavljuju.
Dve godine kasnije, kad sam vec upoznala mm, pojavi mi se jedan na velikim usnama i uopste ne raste. On je imao nekoliko, ali jako sitnih sto nije ni znao, pa sam zakljucila da me on opet zarazio nekim drugim podtipom. Otisla sam kod neke dr. na VMA koja je kao strucnjak za HPV i ona mi kaze da on ode da poskida sve, a ja da ne diram nista, i da obavezno koristimo kondome. Godinu i po dana, meni se ta jedna bradavica nije menjala, sirila, nista. Cak se i smanjila. Njemu su poskidali, i isao je jos nekoliko puta. Da skratim, ni mi nemamo odnose uopste bukvalno od kad smo napravili bebca. Meni pre mesec dana ta jedna bradavica krene da raste kao nenormalna, u panici kazem dr. i ona kaze da to nije nista dramaticno, i da ce mi je skinuti laserom (posto je na kozi) kao i da to nije nikakva prepreka za poradjanje prirodnim putem. Radili su mi papa test na pocetku trudnoce i sve je bilo ok.
Sledece nedelje idem na kontrolu i da mi to skine, pa cu vam javiti sve detalje.
Imate vise detalja o virusu i simptomima ovde:
http://www.medicacentar.info/HPV_Vakcina_Tipizacija.htm
malo je gadno, da znate.
Uglavnom pise i da se brisom kod muskaraca ne mogu pouzdano identifikovati HPV, mada ti ti nista specijalno ne znaci D.

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Papilomi u trudnoci
5.5.2010 10:39:59   
Daca88
Bila sam na ovom sajtu sto si postavila link,joj pa te slike su strasne,ja nemam nista takvog izgleda,a gledala sam i tabelu,po toj logici skoro svaka zena i muskarac imaju hpv virus,neki mozda to i neznaju,jer bas gledam i mislim se,pa retke su osobe koje nemaju bas ni jednu visecu bradavicu pod dojkom,na usminu,na vratu,ili ko nema mladeze na nekom delu tela,citam i za bele flekice,to gotovo svi matorci imaju na sakama,a i ona ravna i blaga ispupcenja sto lice na bubuljice samo su tvrdje i nedaju se iscediti su hpv...znaci imamo ih gotovo svi bar na nekom delu tela,u vidu nekog belega,tackice,mladeza,bradavice,samo od tih 130 tipova virusa nema svako isti tip,neki su izgleda skroz normalni i bezazleni.


_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu stasha77)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Papilomi u trudnoci
7.5.2010 11:50:09   
Daca88
...sada mi je TO izaslo i na bradaviciuser posted image

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Papilomi u trudnoci
7.5.2010 11:59:56   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Daca88

...sada mi je TO izaslo i na bradaviciuser posted image


Ja imam na areolama kao po 2-3 viseca mladescica, boje bradavicei to me nervira i jedva cekam od nedelje da idem kod dr da vidim sta je to i zbog cega


_____________________________

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Papilomi u trudnoci
7.5.2010 12:15:22   
Daca88
Jel ti se to u trudnoci pojavilo,moja je sicusna,ja mislila da mi se guli koza pa uzela da skinem,i tako povukla noktima,i aaaa,ono boli,pa sam tek onda skontala da mi to malecna viseca bradavica isto na areoli.
A da li si citala sta sam pisala u temi,imas li iskustva sa timuser posted image

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Papilomi u trudnoci
7.5.2010 12:24:21   
bebablue
Daco, meni su se ti viseci mladezi, ili sta je vec pojavili u trudnoci, citala sam sta si pisala za papilome, ali nemam iskustva sa tim, ali posto si spomenula da imas i na areoli, imam i ja to nesto, ne znam sta, pa moram videti sa dr.

_____________________________

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Papilomi u trudnoci
7.5.2010 18:25:44   
dakana
ja se upravo vratila od doktorke gde sam isla na intervenciju skidanja kondiloma. Radila mi je radio talasima. Prvo mi je dala lokalnu anesteziju, koju da budem iskrena nesto i nisam osecala da deluje user posted image . I onda je krenula intervencija. Bilo je onako neprijatno, peckalo je poprilicno, ali se nadam da cu sada biti mirna. Resila sam se svojih kondiloma user posted image , nadam se zauvek, ali videcemo vec.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Papilomi u trudnoci
8.5.2010 8:05:38   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: dakana

ja se upravo vratila od doktorke gde sam isla na intervenciju skidanja kondiloma. Radila mi je radio talasima. Prvo mi je dala lokalnu anesteziju, koju da budem iskrena nesto i nisam osecala da deluje user posted image . I onda je krenula intervencija. Bilo je onako neprijatno, peckalo je poprilicno, ali se nadam da cu sada biti mirna. Resila sam se svojih kondiloma user posted image , nadam se zauvek, ali videcemo vec.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Papilomi u trudnoci
8.5.2010 9:26:48   
nepopravljiva
evo citam sta ste napisale i moram da napisem i svoje iskustvo..pre tri godine imala sam slican problem..prvi put doktor je skidao spatulom u totalnoj anaesteziji i citave 2 nedelje je bilo sve ok, a onda su pocele ponovo da se pojavljuju..ja sam bila ocajna..u razgovoru sa doktorom prijateljicama saznam da se one definitvno javljaju kod pada imuniteta i onda sta?? raditi na poboljsanju istog..terapija nije bila sa lekovima vec sve na biljnoj bazi..2boce aloje, ehinacea(ali ne sme u trudnoci pa treba naci zamenu) zeleni caj u tabletama, beta karotin, propolis tablete za sisanje mogu i one decije..a one se same mogu mazati propolis kremom..verujte 40 dana ove terapije je dovoljno za pocetak, a kasnije opet ponoviti..najbolje u prolece i u jesen..

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Papilomi u trudnoci
14.5.2010 11:51:20   
stasha77
bila na pregledu pre dva dana i dr kaze da nece da skida, nema nikakve potrebe i to nema uticaja na porodjajuser posted image  ja imam jedan, koji je poprilicno porastao poslednjih mesec dana, i nalazi se na kozi, na samoj ivici velikih usana. Ona me gledala da li imam nesto u vagini, na sluzokozi, i kaze to je sve cisto.. ovo neka ostane, pa cemo resiti posle porodjaja..
eto tako prodjoh, i sad ne znam sta bi.. iskustvo mi govori da bi skidanje moglo da dovede do bujanja i izrastanja novih, a i ona zena zna sta radi valjda..
Da li je neko imao slican slucaj i poradjao se normalno?

p.s. i meni se pojavili ti neki elementi na grudima, na areolama, kao neka proliferacija koze deluje mrtvo i malo tamnije, ali kad je skinem slucajno krene mi krv. to je sitno i lici malo na flekice, koje mi se pojavljuju i na kozi stomaka.. zaboravih za to da pitam dr, zapisacu kad budem isla u dz za 10tak dana

(odgovor članu nepopravljiva)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Papilomi u trudnoci
14.5.2010 13:52:59   
bebablue
Sto se tice tih bradavica-mladeza na areolama, moja dr kaze da je to hormonska pojava, zbog trudnoce, nista strasno i da nece smetati dojenju i da se to kasnije povuce samo od sebe.

_____________________________

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu stasha77)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Papilomi u trudnoci
23.7.2010 10:05:20   
Mimče
IZVORNA PORUKA: bebablue

Sto se tice tih bradavica-mladeza na areolama, moja dr kaze da je to hormonska pojava, zbog trudnoce, nista strasno i da nece smetati dojenju i da se to kasnije povuce samo od sebe.


ne znam da li sam ubola temu  ako nisam neka me moderatori upute please... u trudnoci su mi se rasirili mladezi bradavice svuda imala sam par na stomaku i vratu a sada ih imam  gomilu po vratu neke na ledjima a neke cak i na bradavicama grudi onako kao braon tackice po areolama i pitam se jel to prenosno hoce li skoditi bebcu dok sisa ne znam ima li ko iskustva koga da pitam????

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Može li intimni odnos zaista da "pokre...
Mnogi veruju u to da intimni odnos može da "pokrene" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here