|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Šta se dešava u školama
11.9.2016 10:10:01   
argus


NEĆU DA ĆUTIM !
Kao i sve majke radovala sam se polasku u školu moga deteta, vaspitala sam je da bude dobro dete i poštuje učitejicu i svoje vršnjake. Nikad nije udarila drugo dete i veoma je druželjubiva ali želim da izađu na videlo neke stvari koje se dešavaju roditeljima iza leđa i da roditelji povedu računa o zdravlju i nasilju nad njihovom decom. Upisala sam dete u OŠ Veljko Dugošević, sva srećna  ona i mi krenuli smo na put njenog odrastanja . Prvi dan proveden u školici jedva smo dočekali da je vidimo i pitamo kako je bilo upoznavanje drugara u školici, odgovor je bio da ih učiteljica nije ni upoznala. Pomislia sam da je to mozda prvi dan, roditeljima nisu dozvolili da ih vode do učionice . Tu noć je padala kiša kao iz kabla , drugi dan sam je odvela i došla kući i shvatia da joj nisam spremila omiljeni jogurt. Odem na veliki odmor i zateknem mališane kako sede na mokrim stepenicam do ulice i drže svoje užine na betonu po kojem se hoda i ulazi u dvorište škole pogledam sa neverecimo gde deca sede i jedu i shvatim da nema ni jedne učiteljice. Pitam svoje dete - ljubavi, pa mi nikada ne sedimo na betonu a tek mokrom a ona mi kaže da je učiteljica to rekla. Odem do učiteljice i objasnim joj da su to mala deca i devojčice da su one oset_ljive na upalu jajnika a ona mi kaže - Pa vi ste trebali to da ih naučite, kažem joj da sam ja naučila ali da je njima rekla učiteljica da sednu i dobijem odgovor : Ah, da bilo je lepo i sunčano vreme u petak . Pa zar je bitno da li je sunčano i kišno učiteljice , da li mi jedemo po stepenicama zgrade u vreme ručka, tu se hoda, pljuje , i sve sa ulice prolazi .
Devojčica mi dolazi i žali se da je jedan dečak udarao bokserom u glavu , sačekam jutro i prenesem to učiteljici koja je videla tog dečaka kada je to uradio i kažem da želim da mi se da njegovo ime i ime njegovih roditelja , našta dobijem odgovor da ne može . Ok,  povedem svoje dete do učionice, zateknem dečačića koji plače zapetljan u jaknicu i moli me - Teto , pomozite mi, malom slatkišu odmah priskočim u pomoć i shvatim dasu prepušteni sami sebi i nema ni jedne učiteljice. Otvaraju se vrata učionice i dve male princezice se pojavljuju i mašu mojoj devojčici pozivajući je - uđi, uđi . Iza njihovih leđa se pojavljuje krupan dečak sa podignutom flašom vode od 0.5 l i udaraih svom snagom po glavi vičući na njih. Stajem u odbranu dece i ako ih ne poznajem i sprečavam daljnje maltretiranje, silazim dole do učiteljice i obaveštavam je o nasilju nad decom. Kada mi je dete došlo kući pitala sam je da li je učiteljica upozorila dečaka, rekla mi je da nije i da je on nastavio da maltretira ali nju ne. Suprug je otišao i tražio od učiteljice da obavesti roditelje devojčica koje su udarane u glavu i pitao je da li je upozorila dečaka da ne sme tući devojčice . Učiteljica je odgovorila da nije jer ona procenjuje da nije bilo potrebe , braneći te devojčice shvatila sam da kriju nasilje u školi. Obratila sam se psihologu, pedagogu i direktoru škole,






Pokušavaju sve da zataškaju, roditelji tih devojčica još ne znaju koje traume su zadobila njihova deca, nisam stigla da upoznam decu i roditelje. Zato i jeste zabrana da vi dovodite decu do učionice da ne bi videli to što sam ja videla. Zato nam deca i dolaze iz škole nervozni i ne vole školu. Meni su pokušali da zaplaše s tim kako nisam smela da idem gore i kako nisam smela da se obratim dečaka i da mogu da me prijave . Na moj odgovor da po Ustavu RS imam pravo nadzora nad mojim detetom i da je moja dužnost kao građanina da sprečim, zaustavi i prijavim nasilje pa se ne bojim niti jedne njihove prijave . Nasilnici se ne rađaju upravo ovakvo zataškavanje ih pravi i daje im krila da manje, mirnije udaraju flašama po glavi a škola krije , pitam se šta je sledeće posle flaše- nož. Molim vas da ovo šerujete i šaljete , roditelje prvaka da dobro otvore oči i vrše nadzor na  svojom decom . Ako je škola dopustila taku vrstu nasilja među prvacima MI KAO RODITELJI  NE SMEMO ZATVARATI OČI. Našu decu nismo poslali u školu da ih zlostavljaju i zapostave, naše prvačiće nismo poslali da sede po ulici i jedu, našu decu smo poslali da uče i budu ljudi a ne da nam deca plaču i zaborave na dečiji osmeh.
Pozdrav za sve majke prvaka i ostalih osnovaca

 


Edit: Izvorna poruka sa drugog portala.


< Poruku je uredio lesica RR -- 11.9.2016 10:55:50 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Šta se dešava u školama
11.9.2016 16:15:35   
argus
user posted image tuga i žalost .

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 0:44:58   
wivern
Hmmmm...
U ovom postu sve nabacano... Imam utisak da je pisano sa puno besa jer je sve potpuno nepovezano.
slazem se da ima svega i svacega po skolama, ali nisam sigurna da sve ovo sto je napisano spada pod nasilje.
U ovom postu ste napisali toliko dogadjaja da je moja prva pomisao bila "da li je ova zena po ceo dan u skoli" , vi svaki put kad odete u skolu vidite neko nasilje?
Skole su nam uzasne, i dosta prosvetnih radnika takodje, puno je nasilja medju decom ali ovaj post mi je potpuna budalastina.
Mozete sad svi da me napljujete ali ovo nema veze sa vezom, pa ovo je kao epizoda male neveste gde se pojavljuje majka babe tetkinog muza sestra.
Blah!

< Poruku je uredio wivern RR -- 12.9.2016 0:45:37 >


_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 10:28:41   
argus
Ako ste pažljivo pročitali tekst a niste, ovo je prenesen tekst sa drugog portala i nisam ga ja pisala.
Vama izgleda razbacan i konfuzan , kako kažete da je pisan u besu, valjda je majka prvo trebala da
odgleda malu nevestu pa tek da onda napiše post o nasilju u školama. Vi ovde niste videli nasilje i zanemarivanje,
naravno svako od nas ima drugačiji pogled .Porodični zakon i prava deteta nisu mrtvo slovo na papiru i naši pogledi.
Svaka majka ima pravo da štiti, nadzire i odlučuje šta je dobro a šta loše za njeno dete.
Vi odmah kritikujete da li je majka "visila" u školi brinući za svoje dete, umesto da vidite poruku i apel majke svim
majkama da čuvaju decu od nasilja u školama . Naše škole su pune nasilja, tabloidi su puni o nasilju dece,
Aleksin zakon treba da se usvoji i primeni na nasinike i prosvetne radnike koji poput Vas zatvaraju oči od
očiglednog nasilj.



< Poruku je uredio argus -- 12.9.2016 10:33:58 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 12:31:02   
wivern
I opet gomila nabacanih stvari u postu.
Ne, ne zatvaram oči i ne ne okrećem glavu.
Ali trazim realno obrazlozenje a ne nabacan svaki moguci dogadjaj koji je neko video. Kao što rekoh stanje u prosveti i deca su nam katastrofalni i za to smo delom i sami krivi.
Način na koji odgajamo decu je kod većine pogrešan, zato su nam deca i takva. I to treba rešavati što pre.
Ali i dalje stojim iza toga da je tekst pisan u afektu i rekla bih ko zna iz kog razloga. Ne zanima me ko ga je pisao, nije mi dao ni jedan valjan razlog ni situaciju nego samo nabacivao sve živo sto je mogao da vidi u skoli.



_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 14:49:04   
Sanjalicaaa
Deca nikako ne treba da trpe nasilje. Ali roditelji prezaštićuju svoju decu. Izađem u parkiću nemam s kim da popričam jer roditelji deci stoje nad glavom. Sačuvaj Bože da se odalji dva metra od mame. Me sme da se udari, ne sme da potrči jer ne sme da padne, ne sme da dođe u "sukob" (da se otima oko igračaka) Verovatno je neka takva mama i napisala post. Ne može roditelj zaštiti dete od svega, ni
ti treba.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 15:05:15   
argus
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/nezapamceno-vrsnjacko-nasilje-u-sapcu-devojcica-13-u-snimku-preti-da-ce-ubiti-skolske-drugfarice-clanak-2440129oj poslednji komentar povodom ove teme , danas u kuriru. Možda je i ovde nabacano , ZATO prave majke brinu o deci

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Šta se dešava u školama
12.9.2016 15:22:25   
wivern

IZVORNA PORUKA: argus

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/nezapamceno-vrsnjacko-nasilje-u-sapcu-devojcica-13-u-snimku-preti-da-ce-ubiti-skolske-drugfarice-clanak-2440129oj poslednji komentar povodom ove teme , danas u kuriru. Možda je i ovde nabacano , ZATO prave majke brinu o deci



user posted image
E neka si mi rekla.
To je ono kad nemas cime da dokumentujes svoje tvrdnje pa lupis glupost.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Šta se dešava u školama
13.9.2016 0:01:18   
dijana1*
Citala sam u Blicu za ovu devojcicu sto preti smrcu. Tugauser posted image
Sta se desava sa danasnjom decom, kuda sve ovo vodi? Odakle nam dolazi ovolika mrznjauser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Šta se dešava u školama
13.9.2016 15:58:24   
wivern
Dijo sve ide iz porodice. Roditelji nemaju vremena za decu tj umesto da se bave decom bave se nekim drugim stvarima. Kod problema je uvek neko drugi kriv, deca su prezasticena i misle da sve mogu i da im je sve dozvoljeno. I da, sta god da urade, nece biti kaznjeni za svoje postupke.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here