|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   mokrenje kod bebe
3.9.2011 0:42:54   
lavica4
ćao svima... molim vas ako neko ima iskustva da mi odgovori.. dakle, moj sin je star 6 mjeseci.. inače smo paket pelena imali tjedan dana, a ovaj sada dva tjedna. hoću da kažem da on puno manje piški, a tekućine pije isto kao i prije. s tim da mu stalno nudim da pije pa kada hoće-hoće... malo me to brine.. kod pedijatra idemo na redovan pregled za 12 dana, a nekako se bojim nazvati da pitam za to što me muči da me nebi ismijala. jer možda je to normalno a ja ne znam.. POMOZITE !
Direktna veza do poruke: 1
   RE: mokrenje kod bebe
3.9.2011 8:43:08   
Anoniman
LAvice, dobrodošlauser posted image
Iskopiraću ti iz druge teme šta je jedna forumašica pisala o tome:


IZVORNA PORUKA: indy_25

Ja necu da skidam nocnu pelenu nego sam se sada zabrinula sto ne piski po noci ima 10 tak dana i kad se upiski vrlo je malo to a prije je bio pun. Po danu piski sasvim normalno al po noci tako. Pije isto tecnosti po danu a po noci vise ne pije mlijeko zaspe oko 8 tada je i presvucem i probudi se oko 22 nekad 23 sta i tada je presvucem i do ujutro pola 7 nekad 7 nema nista ili vrlo malo. Molim vas imali ijedna takvo iskustvo. Ne zelim da mi dijete ne piski nego da mi piski al nisam ja znala da to nije normalno ja sve kontam tako treba. svakako cu da je u ponedeljak vodim doktoru da se konsultujem. sad sam se bas isprepadala user posted image




IZVORNA PORUKA: indy_25

Googlala sam al nisam nista konkretno nasla ni da je bolest a ni da je normalno. Samo pise jedna zena sa nekog foruma da postoje bebe koje ne pisaju preko noci ili skroz malo pisaju nije navela mjesece niti godine. A ostalo su sve iskustva od 2,5 godine pa nadalje za nocno . Nisam je namjerno presvukla jutros jer naravno nije bila puna samo mozda malo pa cu vidjeti jel se napuni do makar 9 sati. Popila je i 100 ml mlijeka jutros. Jedva cekam da sutra pitam doktoricu o cemu se radi. Denijal je opet imao probleme on je imao i nocno mokrenje dugo pa cak do unazad 1 godinu po noci bi se ponekad upiskio ali je po danu znao za tutu od 2 g moja mama ga je naucila. Al zato po noci je morao imati pampers. njega sam isto vodila doktorima i rekli su mi da ce proci samo od sebe.

Eto proslo je i to hvala Bogu. Imam dvoje razlicite djece sve sto je jedno radilo drugo ne radi al bas u svemu.




IZVORNA PORUKA: indy_25

Sad sam je presvukla i bio je pun ali ne bas prepun onako umjereno tezak user posted image Pojma nemam sta se desava idem pod hitno sutra dokotru da se raspitam i ako moze da joj provjeri urin mozda ima problem sa mokracnim kanalima .




IZVORNA PORUKA: indy_25

Jao ja se toliko brinem user posted image user posted image user posted image od jutros da to nije normalno jao boze pocela sam da panaicarim. Danas je isto neradni dan praznik je , nigdje me niko nece primiti osim ako je hitna slucaj a meni je najhitniji na svijetu. Evo presvukla sam je prije pola sata ma ma ni jedne jedine kapi na pampersu. Ustvari pipnula sam preko pidzame prvo i vidim nema nista hajde reko skinucu ima mozda makar malo kad ono ni jedna jedina kap. Kad sam vidjela bas sam pocela da se tresem user posted image i neki nemir u meni. Ne znam kako da izdrzim do sutra jedva cekam da idem kod doktora. Sad mi je gotovo nemoguce da pomislim da je to normalno jer sam googlala i googlala sa nema kakvim nisam nazivima i nista nisam nasla na internetu o tome. Jao meni sta ako joj bubrezi ne rade . Nema ni temeraturu ne izgleda bolesna mozda je malo smrsala tj izduzila se i nista vise ne primjecujem. Osim tog ne piskenja po noci. Do neki dan dok me niste osvijestile ja sam mislila da je to normalno .

Mnogo brinem mira nemam user posted image




IZVORNA PORUKA: indy_25

jabudic ona vecera oko 6 najkasnije 7 i popije malo vode poslije toga mozda pola case i to je to mlijeko vise ne pije navece od nedavno. zaspe oko 8 nekad 9 i jos jednom se probudi oko 11 tada joj promijenim pelenu i do ujutru ili se jednom upiski ili ni kapi ko danas. Vratil sam pelenu i presvukla je za sat vremena i ispiskila se jednom nije tezak. a popila je 100 ml mlijeka cim se ustala. Ne znam bas se brinem samo da je s bubrezima sve uredu. Citam na internetu da to dolazi tek kasnije da bebe prestanu piskiti po noci.

Vodu pije cijeli dan i jos neka mlijeka sa jagodam i vocem i po danu normalno piski.




IZVORNA PORUKA: indy_25

Jutros bili doktoru i ispricala joj ja kkao i sta se desava. On kaze da je to normalno s obzirom da poslije 6-7 nista ne pije a jos je pri tome presvucem zadnji put oko 10 nekaad 11 zavisi kad se probudi i odma nastavi da spava do ujutro do 6-7 . I onda popije 100 ml mlijeka i u sat vremena se ispiski ponovo. Eto ona kaze da sam ja jedna velika panicarka posto dolazim stalno i rekla mi je da joj nijedan pacijent nije tako cest ko ja ali, rekla mi je uz smijesak i ljubazno inace da nije vidjela bi ona user posted image . Posto ja nekad dodjem i radi infromacija zakazem sastanak ako procitam nesto na internetu pa imam sumnju neku odem dam je ona otkloni user posted image . Posto smo danas svi dobili proliv i sutra cu morati da je zovem za sastanak ima da joj pozli kad me vidi na vratima user posted image .



A ako si zabrinuta, i ovde ne nađeš odgovor, ne vidim razlog da ne pozoveš svog pedijatra, ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovoriuser posted image

(odgovor članu lavica4)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: mokrenje kod bebe
1.2.2015 16:52:06   
Diabla
Cega moze biti znak previse mokrenja? S se budi svako jutro do grla mokar, a sinoc je u 3 ujutru plakao i bio mokar, a pelena puna. Pelene su mu dobre, nije da su male ili velike. Tecnosti ne pije previse. I kad pije i kad ne pije, ista je pjesma. Moze li biti znak urinarne infekcije? Inace zadnjih dana bas lose spava preko dana. Svega 40 min. i onda se probudi vristeci( uvijek spava po sat i po do 2). Cak se istih nekoliko zadnjih noci budi placuci, tj vristeci. Ne vjerujem da su mu zubici, jer je osmi zub izbio prije 5 dana(donje i gorne dvojke i jedinice), i pretpostavljam da je rano za trojke ili cetvorke. Inace, jakooo lose podnosi nicanje zubica; za mjesec i po dana su mu izbili 6 zubica i to je bila agonija.
Probala sam da vidim da nije gladan ili presit. Ne mogu da dokucim sta se desava. Jer vidim da nije to ista ona beba. Lijepo jede, nema temperaturu. Malo su mu obrazi crveni i hrapavi.

Jer pelena ne izdrzi ni 6 sati. Iste pelene koristimo mjesecima, i znaju izdrzati i po 13 sati, i kad su pune.

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: mokrenje kod bebe
24.3.2015 20:40:43   
Anal
Treba mi pomoc user posted image Moj sin ima 5 meseci, danas sam primetila da za 7 ipo sati je mokrio jako malo.Mozda svega nekoliko kapi jer je pelena bila skoro pa suva.Za to vreme koliko ga nisam presvukla je popio oko 200 ml dohrane i par gutljaja vode (jako slabo pije vode i bukvalno ga teram). Sada sam preplasena zasto toliko dugo nije mokrio,nisam to do sada primetila a neprestano posmatram svaki detalj. Moram reci i da mu se kozica na pis jos nije otvorila iako navlacim svakodnevno,deluje mi zatvoreno pa se pitam da li to moze biti problem sto ne piski. Do sada se desavalo da pelena bude krcato puna a po nekad sasvim normalno.Ovo danas me UBILO. Da li neko ima slicno iskustvo ili da idem kod pedijatra???user posted image

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: mokrenje kod bebe
24.3.2015 22:04:49   
serpica
Ne mora da bude nista strasno ne brini unapred,i meni se desavalo da nocna pelena bude suva ujutru. To sto se kozica nije otvorila mislim da nema veze sa mokrenjem,ispravice me neko ko bolje zna,mislim da je to trenutno stanje i da nije alarmantno,prati ga jos malo,ako vidis da su i sledece de pelene suve idi pedijatru.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: mokrenje kod bebe
25.3.2015 10:17:57   
Anal
Hvala,mada ne radi se o nocnim vec o dnevnim pelenama zato sam i uplasena.Do sada je svako dnevno presvlacenje bilo bez problema,pelena prilicno natopljena.sada je to promenjeno naglo i odjednom. Sa starijim sinom nisam imala ni slicnih problema user posted image Istina, maleni pije jako malo vode ali zato pije dohranu na svakih 3 sata najmanje po 100ml. Gde se onda zadrzava ta tecnost koju nije izbacio mokrenjem user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: mokrenje kod bebe
25.3.2015 11:17:03   
ivaMark
Anal, mislim da nemas razloga za brigu... A ako bas ne mozes da se smiris-nazovi svog pedijatra.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: mokrenje kod bebe
25.3.2015 12:23:32   
Anal
Upravo sam ga presvukla i oprala jer se ukakio poprilicno.Naravno prvo sam pogledala deo pelene oko pise i deluje natopljeniji u odnosu na predhodne 2 od jutros. Mozda se tesim ali se nadam da ce biti i bolje od ovoga. Jos uvek to nije kao sto je znalo biti ali mi se cini da piski vise nego juce.user posted image user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

troumim se :)
Skockica

Tri zenska imena, svako lepo na svoj nacin

Anastasija (24%)

Una (39%)

Mina (37%)


Ukupan broj glasova: 182

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here