|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Muška neplodnost
8.1.2010 17:54:25   
cipiripi
S obzirom na činjenicu da problem muške nepolodnosti postaje sve prisutniji, cilj je da se ukaže na testove koji se moraju uraditi kao i na one koji se retko ili izuzetno rade kao sto je na primer biopsija testisa!


Pod biopsijom testisa se podrazueva uzimanje uzorka tkiva testisa za histološku analizu. Najčešće je dovoljno uzeti uzorak samo jednog testisa, sem ukoliko postoje razlike u veličini i konzistenciji testisa. Biopsija se najčešće vrši hirurškim putem, u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Pošto se napravi mali rez na skrotumu, otvaraju se ovojnice i zatim uzima isečak tkiva testisa. Sada se sve češće primenjuje neoperativna biopsija testisa koja se radi u lokalnoj anestziji uz korišćenje specijalne pištolj igle kojom se dobija adekvatna količina tkiva testisa koja patologu omogućava adekvatno tumačenje. Biopsija testisa ima opravdanja tek pošto su iscrpljene ostale neinvazivne dijagnostičke procedure. Najčečća indikacija za biospiju je normalna veličina testisa uz normalne vrednosti hormonskih analiza. Tada se uz biospiju može vršiti i eksploracija dostupnih izvodnih kanala (epididimisa i semevoda) sa ciljem eventualne korekcije postojeće prepreke. Na osnovu histološke analize uzetog uzorka može se videti da li je spermatogeneza očuvana i u kom stepenu, što je od velikog prognostičkog značaja.



kolevka.org

< Poruku je uredio Lilly RR -- 11.2.2010 15:58:38 >


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*




Direktna veza do poruke: 1
   RE: Muška neplodnost
11.2.2010 15:58:15   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Sterilitet kod muškaraca

Smanjen broj spermatozoida (oligospermija) ili njihov potpuni nedostatak (azospermija), u 50 posto slučajeva su glavni razlozi muškog steriliteta. Takvo stanje može biti stečeno, nastalo pod uticajem različitih spoljnih faktora, ali uzrok isto tako može biti i nasledne prirode.
Mikrodelecije Y hromozoma, odnosno nedostatci ili gubici gena koji utiču na formiranje muških polnih ćelija tokom embrionalnog razvoja, mogu dovesti do smanjenja ili potpunog nedostatka spermatozoida kod muških potomaka.
Ovakve promene nisu vidljive standardnim mikroskopskim procedurama i jedini način da se proveri nasledni faktor jeste PCR metoda.
Analiza nije samo poželjna u smislu stvaranja potomstva, jer muškarac koji ima genetski problem sa nedovoljnim brojem spermatozoida može ostvariti potomstvo veštačkom oplodnjom, ali je takođe u riziku da takvu mutaciju, odnosno sterilitet, prenese i na svog sina. 
Današnja tehnologija omogućava da se rezultati dobijaju za samo jedan dan.

IZVORNA PORUKA: cipiripi

user posted image

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Uvod/Cilj.

Poremećena plodnost muškog partnera je glavni uzrok infertiliteta kod polovine neplodnih parova.
Na genetskom nivou infertilitet kod muškaraca mogu uzrokovati hromozomske aberacije ili genske mutacije.
U ovoj studiji analizirano je prisustvo i tip mikrodelecija Y hromozoma i mutacija u genu za regulator transmembranske provodljivosti u cističnoj fibrozi (CFTR) kao genetska osnova infertiliteta kod muškaraca u Srbiji.

Cilj studije je bio da se analiziraju mutacije u CFTR genu i mikrodelecije Y hromozoma, kao potencijalni uzroci infertiliteta kod muškaraca u Srbiji, kao i da se testira hipoteza da su CFTR mutacije kod infertilnih muškaraca predominantno locirane u nekoliko poslednjih egzona. Metode. Studija je obuhvatila 33 muškarca sa oligo ili azospermijom. Detekcija mikrodelecija Y hromozoma u regionu faktora azospermije (AZF) vršena je pomoću multipleks PCR metode. Pretraživanje CFTR gena vršeno je metodom elektroforeze u gelu sa gradijentom denaturišućeg agensa (DGGE). Rezultati. Delecije Y hromozoma su detektovane kod četiri bolesnika, predominantno u AZFc regionu (četiri od ukupno šest). Mutacije u CFTR genu su detektovane na osam od 66 analizovanih hromozoma infertilnih muškaraca. Najčešće detektovana CFTR mutacija je F508del (šest od osam).



 Zaključak.

Ova studija je potvrdila da mikrodelecije Y hromozoma i mutacije u CFTR genu igraju važnu ulogu u etiologiji infertiliteta kod muškaraca u Srbiji. Genetsko testiranje koje obuhvata detekciju mikrodelecija Y hromozoma i mutacija u CFTR genu uvedeno je u rutinsku dijagnostičku praksu i ponuđeno je parovima koji pristupaju asistiranoj reprodukciji. S obzirom da tip mikrodelecija Y hromozoma i tip mutacija u CFTR genu imaju prognostički značaj, preporuka je da se genotipizacija AZF regiona i CFTR gena ne vrši samo kod bolesnika sa umanjenim kvalitetom sperme pre pristupanja asistiranoj reprodukciji, već i u svrhe preimplantacione i prenatalne dijagnostike kod parova kod kojih je uspešno izvršena in vitro fertilizacija.




scindeks.nd.rs



(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Muška neplodnost
6.7.2012 13:41:51   
NadaR

IZVORNA PORUKA: sandrasrki

Ja i siprug imamo problem oko potomstva, najveci problem ima on jer nema dovoljan broj spermatozoida.On krivi sebe za sve i totlno je povucen, prestali smo cak i odnose da imamo. Volela bi da mi neko pomogne ko ima isti problem.Zelim da mu pomognem jer bez obzira na rezultate ni jednog momenta ga nisam okrivila. Stalno pricam sa njim ali nista.user posted image .Vidim koliko pati ali nemogu nikako da mu pomognem





IZVORNA PORUKA: Tash

Koliko sam upućena, postoje lekovi za to, i postoji mogućnost da se popravi, tako da ne znam zašto je upao u baš toliki očaj.
Ja bih probala da izlazim sa njim, da se zezamo, da potomstvo ostavimo po strani koji mesec, da se on malo povrati, a onda bismo se konsultovali sa lekarom i on bi krenuo terapiju.
Držite se user posted image





IZVORNA PORUKA: sandrasrki

On se leci vec cetiri godine i rezultata nema cak su mu sve losiji i losiji a dotuklo ga je to kada smo otisli da se prijavimo za vto i kada ga je doktor pitao da li bi pristali na donorsku ako od njega ne uspeju nista da izvuku. Veruj mi da sam sve probala ali on jednostavno krivi sebe i sve vise se sklanja od mene jer misli da treba da ga ostavim i da nadjem nekog sa kim bi mogla imati decu a ja pokusavam da mu objasnim da ja nisam sa njim samo da bi imali decu i da nismo ni prvi ni poslednji par sa takvim problemom NAZALOST.



IZVORNA PORUKA: Tash

Uh, pa verujem da ga je to dotuklo. user posted image Mi nismo imali takvih problema, pa ja imam neka shvatanja o svemu tome sa kojima se ljudi uglavnom ne slažu... Nisam sigurna da bih pristala na donorsku spermu, niti mislim da bih pristala da je mm donira, nisam pristalica surogat majki, pa čak ni usvajanja. Ali kaže, to su moja viđenja verovatno jer nikada nisam bila u toj situaciji. I o nekim drugim stvarima sam imala isključiva shvatanja, pa se rodilo ovo moje drugo (alergično) dete i mnoooogooo mojih stavova se od tada promenilo.
A šta si ti rekla na donorsku spermu?





IZVORNA PORUKA: sandrasrki

Pa ni ja to nikako nebih volela a koliko vidim istih smo shvatanja . Al opet imam neku nadu da ce to biti uredu i da cu normalno moci na vto.Ipak su to neke stvari za ceo zivot i bez obzira sto on mene uverava da bi mogli da radimo donorsku ja znam da ce ga to celog zivota boleti





IZVORNA PORUKA: Tash

Zaista se nadam da ćete nakupiti dosta njegove sperme za vto. user posted image



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Muška neplodnost
6.7.2012 14:41:19   
sandrasrki
Tash nadam se i ja.Pricai smo i sa drugim dopktorima i reki su nam da ako ostane ovaj broj koji je sad da nebi trebao da bude probemauser posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Muška neplodnost
12.7.2012 12:58:45   
babby
sandra budi pozitivna za oboje a resenje cete vec naci jeste li probali sa nekim prirpdnim preparatima ima ih puno nemogu da skode a mogu pomoci:mumija,peruanska maca vitamini, onaj preparat sa medom ima negde na forumu recept i sto je najvanije puuuuno ljubaviuser posted image

(odgovor članu sandrasrki)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Muška neplodnost
13.7.2012 5:19:19   
sandrasrki
Sve smo to koristili sto si navela i nema sta nije probao ali pomoci nema.Evo sinoc sam opet plakala zbog toga, bila nam je godisnjica a nije hteo ni da mi pridje kada sam ga pitala da mi objasni o cemu je problem rekao mi je da jednostavno nema volju jer je nula od coveka. I da sebi nikad nece oprostiti sto je on krivac za svu nasu patnju oko ovog. Ja zaista neznam vise ni sta da mu radim ni stuser posted image a da mu kazem

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Muška neplodnost
13.7.2012 8:13:46   
babby
user posted image zagrli ga jako i nepustaj ga makar i plakala u tom trenutku i pusti ga da se isplace i on bice mu lakse znam da je njima tesko ali bice mu bolje i posle se ispricajte i kazi mu da nije nula vec jedan veliiki covek isto kao i svi mi koji se borimo sa tim nasim problemima nije lako uopste a najbitnije u svemu ovome je da se parovi koji se bore za svojeuser posted image vole i to cini mi se na neki mnogo dublji nacin nego ostali,svi smo dotakli to dno natopljeno suzama ali je pobeda na kraju mnogo slatka,ljubim te puno budi hrabra za obojeuser posted image

(odgovor članu sandrasrki)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Muška neplodnost
13.7.2012 8:46:37   
sandrasrki
Drage moje sve ja to radim i stalno mu pokazujem koliko ga volim ali on jednostavno smatra da mi on takav netreba.Pakali smo zajedno bezbroj puta i pricali i on mi obeca da ce se boriti i cim odemo kod lekara pocinje ista prica. Vidim koliko pati ali ja sam uradila sve sto sam mogla svoje zdravlje sam upropastila jer sam se skroz njemu posvetila

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Muška neplodnost
5.8.2012 0:58:41   
Anoniman
kazi mu da, kakvih roditelja ima, biti otac je vise od gena, da nisu roditelji oni koji te "rode" nego oni koji brinu o tebi, vole te i naprave coveka za ponos. biti tata moze svako, biti dobar tata ne moze.
i da tu energiju umesto u sazaljenje prebaci u resavanje problema, da li je to donorstvo da li je to usvajanje. ako nece-nece, sta sad.
mozda mu je sudjeno da nekom malom nesretnom bicu pruzi buducnost.

(odgovor članu sandrasrki)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Muška neplodnost
25.10.2012 6:22:05   
dashen
Real mystery about the cow:
Maybe a lot of people do not know how Happy Valley entrance initially found d3 gold in the figure we see the special place it?
Hut roof should have discovered it! Most of the roof is a chicken but here the two roof is two Mavericks.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Muška neplodnost
4.11.2012 22:35:52   
nata11
Sandra drzi se user posted image .

_____________________________





(odgovor članu dashen)
Direktna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here