|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnice i ravnoteža
28.11.2008 12:05:33   
Anoniman
Sada sam prvi put pročitala da trudnice imaju problem sa ravnotežom. user posted image  Ja nisam imala takvih problema. A vi?

Evo gde sam to saznala KLIK
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Trudnice i ravnoteža
28.11.2008 19:43:25   
guppy RR
Da, i ja sam to čula, zato neke trudnice počnu da hodaju šire, ne samo zbog mekšanja zglobova itd. več i da uhvate ravnotežu. Zbog stomaka i bebe ti se promeni težište user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Trudnice i ravnoteža
28.11.2008 23:02:24   
Anoniman
Ja nisam padala - sva sreća. Kontam da to može biti opasno... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Trudnice i ravnoteža
11.12.2008 22:53:53   
sonja999s
ja sam sebi jako smesna sa ovim mojim debelim clankovima, a osecam kao da sam na 2cackalice. nemam ravnotezu uopste. stomak hoce dole, kicma na drugu stranu..smesno jakouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Trudnice i ravnoteža
29.8.2009 20:51:33   
gagana83
Setam sinoc gradom sa mm i na jednoj neravnini na asfaltu nezgodno zgazim i izvrnem zglob. Nije delovalo opasno,jeste bolelo par minuta al je bol ubrzo prestao. Jutros se probudim kad ono noga koja je i inace bila otecena otekla jos vise. Odem danas kod ortopeda on ustanovi uganuceuser posted image Fiksiraju mi nogu zavojem i preporuce mirovanje par dana i obloge od leda. Jos mi je to sad trebalo.
U mom slucaju se eto pokazalo da ima istine u tome da trudnice imaju problem sa ravnotezom,vec par puta mi se desavalo da tako nezgodno zgazim a jednom sam cak i pala,srecom bez posledica. Samoj sebi sam smesna koliko sam smotana.

< Poruku je uredio gagana83 -- 29.8.2009 20:52:20 >

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Trudnice i ravnoteža
29.8.2009 22:12:39   
Lu
Joj baš nezgodno,pazi se sad pred krajuser posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Trudnice i ravnoteža
29.8.2009 22:16:23   
gagana83
Mm me zeza kako sam sama kriva,pre nego sto se to desilo ja ga kritikovala kako nije promenio majicu nego posao u flekavoj-gledam u njegovu majicu i i izvrnem noguuser posted image


(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Trudnice i ravnoteža
29.8.2009 22:19:58   
Lu
IZVORNA PORUKA: gagana83

Mm me zeza kako sam sama kriva,pre nego sto se to desilo ja ga kritikovala kako nije promenio majicu nego posao u flekavoj-gledam u njegovu majicu i i izvrnem noguuser posted image



user posted image user posted image user posted image
Sad zamišljam scenu i slavne riječi ETO TI SADuser posted image

< Poruku je uredio lu -- 29.8.2009 22:20:18 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Trudnice i ravnoteža
27.5.2010 17:41:09   
Cvorak
E ja sam mislila da to neće meni da se desi, ali, saplela sama se na u ravnim cipelama na ravnom danas.
Samo sam se našla na asvaltu, lepo sam odrala koleno i uganula članak. Sad sam podigla nogu na jastuk i gledam moju krofnicu od zgloba.
I, kad sam stigla kući, od besa i hormona sam se isplakala. user posted image  Uf

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Trudnice i ravnoteža
15.7.2010 7:18:21   
Anoniman
Definitivno nemam problema sa ravnotežom... juče sam bila na reci ceo dan i skakutala sam po stenama i kamenju kao brdska kozauser posted image sve je bilo ok...
Moj jedini pad u trudnoći je bio pre mesec dana i to kad sam žurno izlazila iz lifta i stala na tek obrisane pločice... leva noga mi se komplet izmakla i bubnula sam na tur user posted image a spremačica me gleda: "jaoj gospođo pa vi ste baš pali..." da sam imala vremena verovatno bi spremačici zoger završio tamo gde sunce ne sija... dobro je sve prošlo user posted image

(odgovor članu Cvorak)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Trudnice i ravnoteža
21.7.2010 10:52:22   
Jele
Ja baš jutros obula sandale na platformu i nešto kao da više ne umem da hodam ''na visokom'', ravnoteža = 0, ali možda je to jednostavno zato što ih nisam dugo nosila, videćemo još u toku dana... Samo da ne bubnem..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Trudnice i ravnoteža
21.7.2010 11:11:18   
pepeljuga
ja i netrudna imam jako losu ravnotezu a tek trudna user posted image
to je bio sou program user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Trudnice i ravnoteža
22.7.2010 16:22:35   
Anoniman
evo šta sam ja našla... zvuči logično

Kako raste stomak u trudnoći, tako se kod nekih žena javlja trapavost ili nespretnost što povećava mogućnost da padnu dok hodaju ili obavljaju uobičajene poslove. Razlozi za to mogu da budu efekti trudnoće kao što je labavljenje zglobova i zadržavanje tečnosti u organizmu, što je direktna posledica hormona koji se tada pojačano luče. Neke trudnice imaju problema sa koncentracijom koja je smanjena što direktno utiče na povećanu nespretnost.

Da je trudnoća "drugo stanje" vidi se i u svakodnevnim situacijama. Hodanje u poodmakloj trudnoći zahteva posebnu umešnost, a ako to treba raditi po snegom i ledom prekrivenim ulicama, morate biti pravi umetnik.

Rizik od mogućih padova kod trudnica se povećava sa napredovanjem trudnoće. Gubitak ravnoteže se javlja zbog poremećene statike tela i oslabljenih zglobova. Sa izlaskom bebe iz male karlice i rastom stomaka kompezatorno se pojačava lumbalna lordoza (krivina u krstima) što bitno menja uobičajen položaj kičme i zahteva prilagođavanje novom stavu što nije ni malo jednostavno. Zato se savetuje redovno vežbanje kao i korekcija stava kako bi se očuvao pravilan položaj kičmenog stuba i time povećala stabilnost.

Povećanje ukupne telesne težine pomera težište malo u napred pa su i stopala drugačije opterećena što utiče na promenu hoda. Iako se sve odvija postepeno ipak su to dosta velike promene u navikama koje je žena imala pre trudnoće. Nekada se od stomaka noge uopšte ne vide pa je teško kontrolisati telo u situacijama gubitka ravnoteže. Zamor otežava situacije kao što su mogući padovi kada treba brzo reagovati. Zato se često čuje komentar trudnica da imaju utisak da nisu u svom telu, da ga ne poznaju i ne mogu da ga kontrolišu.

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Trudnice i ravnoteža
22.7.2010 16:25:56   
Anoniman
Ako do pada ipak dođe...

Ako do toga ipak dođe pokušajte da padnete na stranu (kao što to rade skijaši) i izbegnete direktan udarac u stomak. Beba je relativno dobro zaštićena plodovom vodom, plodovim ovojcima, mišićima materice u vašem stomaku i njoj se najverovatnije neće ništa dogoditi. Ali ako ste pred porođajem moglo bi da dođe do prskanja vodenjaka što bi dovelo do prevremenog porođaja. Ako se to nekim situacijama dogodi, morate odmah u bolnicu da bi ste dalje bili pod lekarskim nadzorom.

U većini slučajeva pad neće izazvati porođaj, ali svakako treba obratiti pažnju na moguće posledice. Pojava vaginalnog krvarenja, oticanje plodove vode, kontrakcije koje se pojačavaju i sve su učestalije, uznemirenost bebe ili preterana mirnoća svakako su razlozi za odlazak kod lekara.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Trudnice i ravnoteža
23.7.2010 14:49:27   
Trudnicica83
Ja sam pala dok jos nisam ni znala da sam trudna! Naime, pocetkom decembra sam imala jako napornu nedelju na poslu, bukvalno sam radila do 12-1 u noc. I na kraju te sedmice, u petak, krenula ja na posao, taman pred vikend a mrtva umorna i dok sam silazila niz stepenice ispred zgrade otvarajuci kisobran nisam gledala ispred sebe - preskocim stepenik, izvrne mi se noga u nekim cizmama na visoku stiklu i ja ljosnem na sred stepenica, doduse sela sam nekako na stranu nije bilo nista stomaku, ali tako cimnem vrat da sam nosila kragnu narednih sedam dana i hvala Bogu, odem na bolovanje. I tako na bolovanju uradim test, jer mi je kasnila menstruacija 1 dana (fanatik!!!), kad ono - ja trudna! Nije mi bilo svejedno, ali mi je doktor rekao da nema rizika u tako maloj trudnoci, pri tako izvedenom padu.
E sad, kad mi je stomak do zuba, pazim iako se cesto zanesem, pogotovo kad se tusiram pa treba da stojim na jednoj nozi.. Ali, sad vec mora da se pazi prilicno, jer nije uopste bezazleno ovako pred kraj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Trudnice i ravnoteža
12.8.2010 10:57:12   
nala
Dogodilo mi se par puta da osetim vrtoglavicu, ali tada uvek sednem. Ne bih da rizikujem i padnem. Dok nisam pocela da pijem tothemu, to mi se cesce dogadjalo, ali sada ne, hvala Bogu. user posted image

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Trudnice i ravnoteža
22.8.2010 21:36:04   
Anoniman
user posted image

Trudnice i ravnoteža imaju veze samo ako buduća mama nije prirodna smotuša!!!

kao ja u ovom slučajuuser posted image

(odgovor članu nala)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Trudnice i ravnoteža
23.8.2010 13:29:28   
Lilly*
Ajoj Rado user posted image user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Trudnice i ravnoteža
29.8.2010 5:32:40   
Anoniman
Sve je prošlo ok i noga je zarasla ima još koja krastica ali dobro je!

DRAGE TRUDNICE čuvajte se... samo polako, meni ne pada na pamet više, da potrčimuser posted image

< Poruku je uredio Rada T. -- 29.8.2010 5:33:07 >

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Trudnice i ravnoteža
30.8.2010 15:05:24   
pahulja76
joj, rado user posted image user posted image user posted image
znaci, nisam jedina, ja sam prosle nedelje kad sam isla na kontrolu pala, moj otac  samo sto se na tren okrenuo ja padoh, posle kukao covek kako ide sa mnom da mi pravi drustvo i da mi se slicno ne bi desilo al eto... zadrzala sam se nekako na ruke, dr mi radila uz i sve je u redu, mala se proteze kao i uvek user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Trudnice i ravnoteža
30.8.2010 15:07:40   
NadaR
 Pahuljiceee,only 3 days to go   ..user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Trudnice i ravnoteža
30.8.2010 15:10:35   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: nnaaddaa

Pahuljiceee,only 3 days to go   ..user posted image user posted image


jos 3 dana, qq meni user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Trudnice i ravnoteža
30.8.2010 15:59:56   
Anoniman
Pahuljice, žao mi je što si bubnula user posted image ne daj se sada, još malo pa će beba da ljoska guzom oko tebe za jedno 6-7 meseciuser posted image user posted image user posted image

želim ti svu sreću i da rodiš lepu i zdravu bebu!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pahulja76)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Trudnice i ravnoteža
3.4.2011 0:10:27   
Anoniman
A ja sam i smotana i sklona samopovredjivanju. Svaki dan zaradim po neku modricu ili nesto. Sta da ocekujem onda u trudnoci. A ja jos htela da postavim temu Stikle u trudnoci user posted image


IZVORNA PORUKA: pepeljuga

ja i netrudna imam jako losu ravnotezu a tek trudna user posted image
to je bio sou program user posted image


(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Trudnice i ravnoteža
3.4.2011 12:20:14   
minna
Ja sam pala u 9. mesecu u stanu. Nisam izgubila ravnotezu, nego sam guska isla unazad (ne pitajte zasto) i pala preko nekog stocica koji smo tek tih dana tu stavili, pa sam potpuno zaboravila da je tu.

Pala sam oko 8 uvece, a tek sutradan sam otisla na UZ. Bebac je mrdao, ali kad sam pozvala dr ujutru rekao mi je da ODMAH dodjem da pogleda za svaki slucaj.

Sve je bilo u redu, ali kad samo pomislim sta je moglo da se desi prevrne mi se zeludac.

Cuvajte se trudnicice

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Previše guranja tokom porođaja krivo za po...
U Velikoj Britaniji, trenutni projekat babica postiže odlične rezultate u smanjenju porođajnih razderotina jednostavno n...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here