|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 10:25:50   
Anoniman
Dakle, sta je za vas dobar ginekolog? Kako i zasto se odabrali svog? Da li ste menjali ginekologa u toku trudnoce i zasto?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 10:30:00   
Anoniman
Pitala sam mamu kod kog ginekologa mi savetuje da idem, otišla, bila zadovoljna što mi je sredila policistične jajnike, bila zadovoljna njenim vođenjem trudnoće, i ostala sam kod nje, i biću kod nje dokle god bude radila.

Smatram da nije pametno menjati lekara samo zbog toga što vam se ne dopada nešto što je rekao. Recimo, meni se nije dopalo kada je rekla da je rano da mi potvrdi trudnoću i da dođem za 7 dana, i da sam možda trudna, a možda prokrvarim. Ali nisam pomišljala da je menjam, jer mislim da je super što mi realno saopšti i dobro i loše.
S druge strane, kada ne bih verovala svom lekaru, definitivno bih potražila drugo mišljenje, iako mislim da posećivanje dva ili više lekara u isto vreme samo zbunjuje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 10:48:32   
Anoniman
Slazem se. Moja dilema pocinje od toga sto mi doktorka svake nedelje kaze da dodjem i svake nedelje mi naplati (50 e), a dodatno je to i u kojim klinikama radi (u grckoj se svi poradjaju po privatnim klinikama i to zadovoljstvo kosta od 2000e pa navise). tj, ja nemam pojma kakve su te klinike al mm cim je cuo odmah je zavrnuo nosom, u stilu - katastrofa jer je jedna klinika neopravdano preskupa, druga mu se nije dopala (tamo je rodila njegova sestra) i odmah mi je prebacio i to sto mi svaki put naplacuje punu cenu...i meni je to malo preterano, pa razmisljam mozda to ona u ova krizna vremena samo pokusava da zaradi i zato mi trazi da tako cesto dolazim? iskreno, nemam pojma sta da radim user posted image plasim se da ako krenem da trazim sad novog ginekologa mozda cu posetiti nekoliko i na kraju opet zavrsiti u istoj klinici sa nekim nepoznatim pored mene.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 11:01:23   
maslinica
e da...ja sam menjala...ali sam specifican slucaj, udala sam se u drugu drzavu i imala veliki problem da nadjem nekog kog verujem. sve u svemu u srbiji sam promenila tri i sad sam konacno zadovoljna. ja jednostavno moram da pronadjem zajednicki jezik sa lekarom, da kad me on gleda i govori nesto da ja verujem u to sto cujem. jos jedna stvar je kod mene sto sam principijelna i insistiram na nekim stvarima..tipa kad hocu bris, hocu bris..a ne da me otkantas  u stilu nema potrebe, kako bre ti znas ima li ili nema, ako ti se ja zalim i jos na to mi das vaginalete, eto odokativno...pa fras dozivim na to...
tako da dok nisam nasla svoju doktorku nisam imala mira, i nju sam testirala upravo ovim primerom i kad je zena rekla, pa ako osecate nesto ja bih da uradimo bris, da ne lupamo napamet...e tu samznala da je odgovorna, i sad smo ko drugarice....i opere me poneka, nagrdi, postujem to..reci, bolje nego da mi cutis.
eto otrprilike tako...i kad steknem poverenje, ma njih x mi moze reci ja nju ne volim..djaba, meni je najboljauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 11:04:18   
Anoniman
ovaj ginekolog sada je po preporuci moje koleginice kojoj je vodio trudnocu...i zadovoljna sam njime...za vodjenje trudnoce je fenomenalan!!!

menjala sam ginekologe, naravno...bilo je tu svakakvih...

dobar ginekolog mi je onaj
koga ne mrzi da se posveti
koji je detaljan
koji je pozitivnog stava a ne neki nadrndani skot


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 11:08:09   
Anoniman
Realno,svi su oni zavrsili iste skole, i retki su oni koji ne znaju sta rade. Stvar je najvise u pristupu i strpljenju.
Kod mog dr sam krenula samo zbog jedne preporuke, dopao mi se jer je bio otvoren.Ne volim cvece i prolece, zamotavanje u svetlucave papirice i masnice. Ako je lose, kazi, i pomozi ako mozes. On je upravo takav, surovo realan, ali nije panicar i taktican je, ume sa ljudima, i ne bih ga menjala ni za karton vinjakauser posted image

(odgovor članu maslinica)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 11:30:10   
upgrade011
U mom DZ radi jedan ginekolog i tu nema biranja. Sreca je u tome sto je ne bi ni menjala jer zaista zna da radi svoj posao. Prosto imas osecaj da se nalazis u sigurnim rukama. Svi pregledi i analize na koje me je slala su bili potrebni i uobicajeni za rizicnu trudnocu kao sto je moja. Svi saveti su bili kratki, jasni i razumljivi . Nisam ja neki razmazni pacijent  koji davi sa milion nepotrebnih pitanja ali kad god sam imala makar i neko glupo, naizgled nevazno pitanje dobila sam pravi odgovor i to smatram da je najvaznije.


(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 11:41:42   
Mari86
Ja sam menjala ginekologa samo jednom,ova kod koje sam isla pre necu ni da je spominjem..user posted image
Pricala mi je da je sve u redu,nikada hormone nisam radila,pokazala je moje snimke jajnika i materice
jednoj osobi koja je eto i njen pacijent user posted image user posted image user posted image user posted image
A ja sam vec u tom periodu bila zagrejana da menjam lekara,zato sto mi je mm-ov urolog preporucio doktorku kod koje sada idem..
Doktorka kod koje sam sada je fina,sve kaze kako jeste,pravo stanje iznese,nema tu zamotavanja,
Strucnjak je i  imam potpuno poverenje u nju!!!user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 12:04:58   
Unica
meni je ovaj ginekolog treci po redu.
  • prvi ginekolog mi je bila zena koja se postidi kad treba da upotrebi rec vagina, sex, sekret,... sva se pogubi. druga stvar je sto uvek izdrami kad sam odlazila na sistematske jer je meni "ijuuuu, pojacan sekret" sto nije istina jer sam uvek bila oko ovulacije i to je kod mene normalno + nikad nista na brisevima. pojavio mi se pre koju godinu dole mladez a ona mi je rekla kondilomi i naplasila me najstrasnije.
  • tad sam presla kod njenog kolege koji mi je bio super do trudnoce (ali sam tad vec bila njihova "koleginica") pa sam dozivela da na krvarenje u trudnoci dobijem odgovor "idi kuci, pij utrogestan" bez da mi je zakazao oper pregled.
  • na preporuku sam presla kod sadasnjeg lekara i prezadovoljna sam.
kriterijum je jednostavan- strucnost i posvecenost. nista vise... znam 10 zena koje su kod njega vodile trudnocu i ne znam ni jednog ginekologa koji se tako raduje kad vidi da je beba ok, koji je u stanju nedeljom da prekine rucak i dodje u ordinaciju da pregleda pacijentkinju koja ima neki problem, da pojasni sta i kako kad nesto pitam. a na sve to svaka trudnica ga zove da mu javi kolika je beba na porodjaju i coveku je puna ordinacija slika beba koje je pratio u trudnoci.


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 15:13:42   
magnetic
Volim da nesto uzmem po preporuci.Tako je i sa doktorima.Mada,naravno,ni to ne mora nista da znaci.Jer ako je mojoj drugarici njen ginekolog extra,ne znaci da ce se obavezno i meni dopasti i da cu kao i ona biti zadovoljna.

Meni je ginekologa za vodjenje trudnoce predlozila Smeskica,ja bila zadovoljna i ostala kod njeuser posted image

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 15:34:32   
Anoniman
I ja sam mog ginekologa izabrala po preporuci....

Zakazala pregled kod nje...dopalo mi se shto je zena temeljna... na prvom pregledu mi uzela sve briseve...i pitala me o mojoj ginekoloshkoj istoriji...
Ubrzo sam zatrudnela (isti mesec) pa mi se dopalo i to shto mi sve ispricha objasni...tako da tokom celog pregleda ma koliko trajao...ona mi pricha ili objashnjava...ili ja pitam i pricham... shto deluje vrlo dobro na mene....

Josh jedna prednost je shto ona radi u privatno i u bolnici...pa se moze desiti da ona bude na porodjaju...

Pre nje sam imala lekara kojim nisam bila zadovoljna...napravio mi je vishe problema nego shto sam imala...i jedna kap je bila dovoljna da ga promenim....a ta kap je bila ova trudnoca....

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 20:05:09   
afrodita
Moja sestra je isla kod ovog ginekologa kod kojeg
ja idem od prvog dana. On me je porodio sa prvim
detetom i onda se odselio na drugi kontinent. Koliko
on nije bio tu, toliko ja nisam isla kod ginekologa. Kada
se vratio odma sam zatrudnela pa me je porodio i drugi put.
Idem samo kod njega, ne zato sto je naj bolji...
nego ne volim da menjam svojoj ...kako je ono zovemo...
publiku.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 20:29:39   
Zoka81
Ma nikako, sto se tice ginekologa jako sam neodlucna. Imam dva i oba su dobra te sam kod jednog te kod drugog i do sada mi je vodio trudnocu jedan a sledeci put idem vec kod drugog.
Tu sam bas zbunjena i ne mogu da se odlucim za jednog samo!!!!

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
11.3.2010 20:34:47   
*Alexx*
Ja nikako da izađem na zelenu granu sa ginekolozima.
Prvi je bio neki matori debil u DZ, koji nikad nije hteo da me pregleda.
Druga je bila OK, u studentskoj poliklinici, ali se odselila van države.
Treća je bila EKSTRA, ali prestala da radi privatno, a nisam ovako mogla do nje.
Četvrti mi je vodio trudnoću i bio OK, ali je ispao seljak na kraju i neću više kod njega iz principa.
I sad imam jednu divnu ginekologinju (whatever), ali radi privatno samo petkom od 15-17h, što meni nikako ne odgovara jer ona mm mora da dođe ranije s posla kući kako bi čuvao Andreja, da bih ja išla na pregled.

Sve u svemu, grozomorno user posted image I dalje sam bez ginekologa.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
12.3.2010 8:24:30   
Anoniman
bas grozno kad ti neki glupi prakticni problem smeta, a nasao si pravog coveka (ili zenu) u tvom slucaju Alexx. Ja sam pokusala da zakazem kod jednog za kog mi je nekoliko osoba reklo da je extra, ali je covek zauzet i moze tek za nedelju dana! onda zakazah kod gin. moje zaove koji mi se preko tel nije nimalo dopao. :( al ajde da cujem drugo misljenje.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
12.3.2010 8:58:25   
Snelle
Meni je u domu zdravlja trudnocu vodila 5 meseci jedna doktorka, i uopste nisam bila zadovoljna. Ja sam htela da je menjam jos cim sam saznala da sam trudna, jer mi je godinama bila ginekolog i par puta mi je rekla neke stvari, za koje sam i ja kao laik znala da nisu tacne. Nisu mi dozvolili da je menjam, jer je protokol takav da sam morala da sacekam pocetak naredne godine da bih promenila lekara user posted image Sad sam kod drugog, nije ni on savrsen, ali mi barem odgovori na svako pitanje, i uredno vodi racuna da sve od analiza i pregleda odradim sto je potrebno za odredjeni mesec trudnoce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
12.3.2010 9:47:02   
lenaa
Ja biram po tome da nije rasista i da nema nista protiv Srba. To mi je osnova pa kad odem kod njega onda gledam i sve ostalo.Srecom, nadam se, nadjoh jednog koji je fin pametan, vodi ginekologiju u bolnici pa je verovatno i dobar. Za sada je u redu nadam se da necu morati da ga menjam. Inace nece da kaze pol deteta ako smatra da ne treba da vam kaze. Recimo jedna moja prijateljica ima dva sina i uskoro treba da se porodi i doktor joj jos uvek nije rekao pol detet, kao navodno ne vidi, nije siguran, ma kakvi, user posted image verovatno ce i trece biti musko zato nece da kaze.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
15.3.2010 10:43:17   
caca81
Moj ginekolog u DZ je zena, koja me ne gleda u oci kad sa mnom razgovara i to me u pocetku veoma nerviralo, pa i nisam cesto isla kod nje. Kad sam ostala trudna, iznenadila sam se koliko je pre svega strucna, nezna i pazljiva i sa koliko ljubavi prilazi svakoj trudnici. Kroz 9 meseci smo se upoznale toliko da mi je sad kao drugarica, uvek me posavetuje i odgovori na sva moja pitanja, ali i dalje je retka situacija da me gleda u oci svo vreme dok prica sa mnom, to joj je jedina mana. Imam i privatnog ginekologa, jer kad sam se porodila i imala bebu nisam mogla da cekam po nekoliko sati da dodjem na red, pa sam preko preporuke otisla privatno. Ok je, ali je debelo i platim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
15.3.2010 11:03:21   
Shishica
Tako sto slusam mamu!

Godinama isla je kod ginekologice X, a onda je ta X otvorila privatno....
Kad je mama morala kod ginekologa upala je u savetovaliste kod gin.Y i to nervozna jer je cekala vise nego sto treba..cula sam ceo razgovor iz cekaonice user posted image

Moja doktorica je Y, a ako moram kod privatnika to je gin.X... Jer ako mama kaze da je doktorica dobra to stvarno to znaci i tacka!

Znaci kako mama kaze i zadovoljna sam i prezadovoljna...user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
15.3.2010 11:06:22   
Anoniman
Hehe, sHishice, pa to je super, ja moju mamu stalno moram da teram kog gin, i to joj ja preporucujem kod koga da odeuser posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
15.3.2010 11:17:01   
Shishica
Aaaa pa nece ni moja nego je morala... u klimaksu je imala problema sa krvarenjem i tako...
Ali tesko je naterati...sve one tako valjda...


_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
15.3.2010 11:19:18   
Anoniman
Uf, gora mi je muka kad ona treba kod lekara nego ja, danima traju muke Tantaloveuser posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
16.3.2010 14:19:42   
Santorini@
Cao,ja sam nova user posted image na forumu,danas sam se uclanila.U 24. sam nedelji trudnoce i svog ginekologa sam izabrala tako sto su mi sve bivse trudnice koje znam pricale o istom doktoru i kako su ili vodile trudnocu kod njega ili cule kako je odlican.Vise sam nego zadovoljna,do sad sam isla na 6 pregleda i nemam ni jednu zamerku.

Mislim da je najbolje da svaka trudnica nadje doktora koji joj uliva poverenje i smiruje je,pa makar morala i da menja,a ne da se vrati kuci i razmislja o tome sta,zasto i kako joj je doktor rekao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
17.3.2010 10:12:45   
marija32
Devojke,ja bih vas zamolila da mi na pp posaljete ime vaseg lekara koji radi u Misovicu ili Visegradskoj, koji bi dosao na porodja kada krene isti, a ne da odem na dezurstvo njegovo, pa mi (da ne znam) stavi prilikom pregleda citotek, pa kao ja dobijem bolove bas taj dan.  

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Santorini@)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: KAKO BIRATE GINEKOLOGA
31.3.2010 12:39:04   
marinak
Odabrala sam svog ginekologa po preporuci prijateljice. Odusevljena sam drTodoro.icem. Jedan predivan, smiren i strpljiv lekar, specijalista za UZ. Posle duzeg lutanja po raznim poznatim privatnim ordinacijama i povecim iznosima tamo ostavljenim ni za sta, ostajem ovde user posted image . Ono sto sam trazila jeste informativnost, stalozenost,paznja,profesionalnost (dakle,ne slatkorecivost i preterano smeskanje) uz naravno prihvatljivu cenu. To sam kod dr T.i nasla user posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Može li intimni odnos zaista da "pokre...
Mnogi veruju u to da intimni odnos može da "pokrene" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here