|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko verujete vašem pedijatru?
2.7.2008 15:24:38   
Anoniman
Tema flaširane vode iz "Šta spakovati za more" me je podstakla na otvaranje ove teme, zato priča kreće tako glupo, i nekako kao iz sredine...Možda je bolje da kopiram i početak te priče o vodi...imaće više smisla...pa evo ga...

Meni je u savetovalištu rečeno, sa Lukinih 3 meseca da prekinem da prokuvavam vodu, jer je normalno da to beba neće da pije pod rečima "Ne bi pila ni ti!" i da dam kupovnu vodu, najbolje Rosu ili Aqua vivu.

Čak mi je pedijatar rekao da mu povremeno dam po malo obične vode sa slavine, da mu navikne stomak. Pa neću ga ja štiti zauvek.

Jel se sećate kada ste bile male, kada ste se igrale u dvorištu... Jeste trčale kući da pijete vode? Niste. Ušle ste u prvu prodavnicu, trafiku, i izgovorile poznatu rečenicu "MOGU DOBITI ČAŠU VODE???" I šta će biti kada ta deca sa specijalnom vodom za bebe, pa za decu, pa za tinejdžere, pa za odrasle (pobogu!?), pobegnu ispod staklenog zvona i popiju vodu sa slavine???

Čudno su me gledali kada sam pustila malog sa nepunih godinu dana u Dunav, kao "Ju, prljav je!"... "JU, PA ŠTA SAD DA RADIM, KADA JA ŽIVIM KRAJ DUNAVA, A NE KRAJ MORA, I IMAMO NAJLEPŠU PLAŽU NA DUNAVU, ŠTRAND NA KOJU ĆE MOJE DETE SIGURNO IĆI KADA PORASTE, SAMO"...Pa zar onda nije bolje da mu koža odmah navikne, i da to bude normalno??? NARAVNO, da mu nije bilo ništa.

Da zaključimo jednu stvar:

PEDIJATRI NEMAJU POJMA ŠTA JE DOBRO A ŠTA NE,PREPRIČAVAJU STVARI KOJE SU PROČITALI, BAŠ KAO ŠTO SMO MI PROČITALE (PRIČAM O SAVETOVALIŠTU, NE O BOLESNOJ DECI)... S OBZIROM NA TO DA SVAKI PEDIJATAR PRIČA SVOJU PRIČU! SVE SU TO ŠARENE LAŽE, A MI MAME TRAŽIMO POTPORU, KAO PEDIJATAR VALJDA ZNA, UMESTO DA GLEDAMO DETE I UDOVOLJAVAMO NJEGOVIM POTREBAMA.
BEBE SU KAO ŽIVOTINJE - SAME REGULIŠU SVOJE POTREBE, UZ VAŠU POMOĆ. PLAKAĆE DOK VI NE POGODITE ŠTA JE ONO ŠTO ŽELI, ZAR NE?

MALI MI JE IMAO PROLIV, MALO DEHIDRIRAO, I ŠTA JE RADIO? PIO VODE KOJU NIKADA NE PIJE I LAZAO SO SA BOBI ŠTAPIĆA, JER SO VEZUJE VODU ZA ORGANIZAM. KAKO JE TO ZNAO? ŽIVOTINJSKI INSTINKT!

Ja zaista mislim da se u današnje vreme preteruje sa mišljenjima pedijatra...koji, ponavljam, imaju apsolutno podeljena mišljenja o apsolutno svemu!
Pa kako su nekada rasla deca, pobogu!!??

Ja NE kažem da ne treba ići pedijatru, ali pedijatar nije Bog, on prepričava samo ono što je kod većine dece, a jel vaše dete isto kao većina dece, ili možda baš vaše dete odstupa od šablona???

STVARNO SAM SE IZNERVIRALA, NADAM SE DA ME NE SHVATATE KRIVO, SAMO SAM HTELA DA KAŽEM DA BI MOŽDA TREBALO RAZMISLITI O TOME DA SE BEBA NAVIKAVA NA OKRUŽENJE KAKVO JE TAKVO JE - naravno u granicama razumnog, JER TO MOŽE BITI SAMO DOBRO ZA BEBU U NEKOM NJENOM DALJEM ŽIVOTU.

Pod tim ne podrazumevam da se novorođenčetu ne prokuvava voda, jer se naravno prokuvava, ne mislim da dete ne mažete zaštitnim faktorima između 12 i 17h, ali posle 17h ih ostavite da dobiju malo boje... naviknite bebe na uslove života koji ih čekaju...

MOŽDA JA KRIVO SHVATAM SVE OVO, ALI JA JOŠ NIKADA NISAM OD DVA RAZLIČITA PEDIJATRA ČULA ISTI SAVET ZA ISTU STVAR.

Kad je bila Kandida:

1.pedijatar: dijeta, izbaci mleko, sok...
2.pedijatar: ne leči se dok dete nema 7 dana zelenu tečnu stolicu

Kad je bila piša:
1.pedijatar: čupa se između 2-2,5god
2.pedijatar: ne čupa se do 15god

Ja stvarno više ne znam šta da mislim!!!

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.9.2011 21:15:45 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pedijatar Nije Bog!
3.7.2008 8:38:47   
Danka86
 U vecini stvari se slazem sa tobom,stvarno su podeljena misljenj pedijatra.Kao recimo za mleka mislim na aptamil,bebelak,humanu.Da pitate pedijatra koje je najbolje svi ce vam razlicito reci i sta onda raditi kupiti sva tri pa davati detetuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pedijatar Nije Bog!
7.8.2008 14:30:19   
una77
Slazem se sa tobom svaki lekar govori razlicito. Moja mama je slepo slusala lekarku koja je kasno je saznala bila medju najgorima kod koje me je vodila. Kad je potrazila misljenje drugog lekara jer mi nije bilo dobro dobila sam inekcije i brdo lekova a nije mi trebalo nista od toga dobila je takve kritike....
Najgore od svega sto me je drzala kao pod staklenim zvonom pa sam imala problem sa imunitetom i sada ga imam, a to se ne moze popraviti bas lako. Nece dete zivot maziti morace u kolektiv i u skolu mora da ide.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pedijatar Nije Bog!
13.8.2008 14:03:45   
Mama37
Ponekad se covjek zapita sta u stvari treba a sta ne ,,vjerovati im ili na svoju ruku raditi jer su postali grabezljivci pravi vise nego ljekarii,,

_____________________________

Zdravlje je sreca.
.
Faris
Harun ...medicii mamini

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pedijatar Nije Bog!
28.3.2011 10:53:15   
jovicaa
ja verujem svom lekaru naravno.. ali do jedne mere opet naravno, iz jednog prostog razloga- to sto ti kazes olga, lekar mora da kaze ono sto mu nalazu, a to menjaju svakih godinu dana... tako da uglavnom pokupim sve informacije koje mogu i na osnovu nekog sveukupnog utiska odlucim. znaci pitam doktora, babu, mamu, olgu( ), internet, knjigu i odlucim ---- prekopirano iz spisak i razgovori rr mama-------
inace mi jos nismo izabrali jednog pedijatra, kako nas koji zatekne tamo... ni ne nameravam da izaberem jos neko vreme... svako drnda svoju pricu
eto tako smo dosli do toga da mi je jedna doktorka rekla da izmedju pentaxima i  drzavne vakcine nema razlikeuser posted image user posted image user posted image user posted image i onda smo mi uzeli drzavnu i dete mi je 3 dana imalo visoku temp i posle sline jos 2 nedelje, koje navodno ne mogu da budu od vakcine! kada sam se posavetovala sa patronoznom i drugim pedijatrom, ovi su bili zabezeknuti.. drugi put je primio pentaxim i nije bilo reakcije.. tako da -- nemam reci.

(odgovor članu Mama37)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pedijatar Nije Bog!
31.3.2011 23:07:01   
nencydrew
U principu ne treba ih slepo slušati.
Ja sam bila kod specijaliste u Mišoviću,mala je kašljala cele godine.on nam je davao stalno druge kapi i pogoršalo se stanje detetu.A on se ponašao kao mali Bog

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pedijatar Nije Bog!
8.4.2011 18:14:44   
Jele
Ne znam gde da pitam...

Novosađanke, da li neka ide privatno kod dr Sonje Bašić iz Vase Stajića, imate li njen br telefona?

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 12:54:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jele

Ne znam gde da pitam...

Novosađanke, da li neka ide privatno kod dr Sonje Bašić iz Vase Stajića, imate li njen br telefona?

Zar ona radi privatno? Meni nije htela da da br telefona, tj nesto je mnogo oklevala, pa nisam ni insistirala dalje.

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 12:58:42   
Iwana87
Ovao odveli smo pre dva dana MIhajla zbog nekog stomacnog virusa kod pedijatra da mi on izmedju ostalog kaze da uzmem dijazepam za temperaturuuser posted image Kao kad predje 38,5 polovinu dijazepama,ja mu kazem ja se sa tom filozofijom ne slazem.Stvarno se izvinjavam ali ne razumem ko jos daje deci dijazepam.Inace to je ovde praksa.Na sta mi on kaze ,pomodarstvouser posted image Ni ja nisam za to ali drzava propisuje sta da dajemo u kom slucaju.Boze sacuvaj.Moje dete nece piti dijazepam nikad!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:04:59   
Didy
Iwana, moje dete je imalo fras pre godinu dana i u bolnici su nam rekli da mu damo tubu i po (7,5 ml) dijazepama u guzu u slučaju da se ponovo javi fras. Imamo ga u frižideru od tada stalno, čak ga nosimo i na put ako negde idemo na duže, ali ga do sad, srećom, nismo koristili. On baš ima visoke temperature, 39,5 ili čak 40 vrlo često, ali mu dajem febricet ili brufen (na njega bolje reaguje), ali tek kad pređe 38,5.
Čula sam priču jedne mame čije je dete imalo fras da je davala detetu dijazepam uvek kad pređe 38,5 jer se bojala ponovnog frasa. Ja se sa time ne slažem.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:14:50   
Jele

IZVORNA PORUKA: magiNS


IZVORNA PORUKA: Jele

Ne znam gde da pitam...

Novosađanke, da li neka ide privatno kod dr Sonje Bašić iz Vase Stajića, imate li njen br telefona?

Zar ona radi privatno? Meni nije htela da da br telefona, tj nesto je mnogo oklevala, pa nisam ni insistirala dalje.



Radi, ali mislim po preporuci, tj. ako neko koga ona poznaje pita za tebe ili tako nešto, nisam sigurna

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:16:28   
Jele

IZVORNA PORUKA: Didy

Iwana, moje dete je imalo fras pre godinu dana i u bolnici su nam rekli da mu damo tubu i po (7,5 ml) dijazepama u guzu u slučaju da se ponovo javi fras. Imamo ga u frižideru od tada stalno, čak ga nosimo i na put ako negde idemo na duže, ali ga do sad, srećom, nismo koristili. On baš ima visoke temperature, 39,5 ili čak 40 vrlo često, ali mu dajem febricet ili brufen (na njega bolje reaguje), ali tek kad pređe 38,5.
Čula sam priču jedne mame čije je dete imalo fras da je davala detetu dijazepam uvek kad pređe 38,5 jer se bojala ponovnog frasa. Ja se sa time ne slažem.


Ovo prvi put čujem. Kako se traži taj dijazepam u tubi, kao za decu? volim da imam sve u kućnoj apoteci, pa daj Bože i da ne koristim

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:17:10   
lanajelena
Ni ja nisam znala da radi privatno,nemam njen broj,nazalost i meni bi dobro dosao u hitnim slucajevimauser posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:20:46   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Jele


IZVORNA PORUKA: Didy

Iwana, moje dete je imalo fras pre godinu dana i u bolnici su nam rekli da mu damo tubu i po (7,5 ml) dijazepama u guzu u slučaju da se ponovo javi fras. Imamo ga u frižideru od tada stalno, čak ga nosimo i na put ako negde idemo na duže, ali ga do sad, srećom, nismo koristili. On baš ima visoke temperature, 39,5 ili čak 40 vrlo često, ali mu dajem febricet ili brufen (na njega bolje reaguje), ali tek kad pređe 38,5.
Čula sam priču jedne mame čije je dete imalo fras da je davala detetu dijazepam uvek kad pređe 38,5 jer se bojala ponovnog frasa. Ja se sa time ne slažem.


Ovo prvi put čujem. Kako se traži taj dijazepam u tubi, kao za decu? volim da imam sve u kućnoj apoteci, pa daj Bože i da ne koristim



Ja mislim da traziš samo klizmu dijazepama za decu.I moja komšinica je maloj davala dijazepam ,pošto su dobili kada su uzasli iz bolnice posle frasa.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:24:26   
Jele
Hvala bokice, izem ti bolesti i temp user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:28:31   
Iwana87
Pisala sam ja vec o ovom kad mi nije jasno zasto su devorovom detetu od god dana dali dijazepam,mislim didy da si mi bas ti i odgovorila.Ne radi se o tubi sa dijazepamom vec o obicnim tabletama.I ja sam mu rekla da cu ga imati u kuci za ne daj boze,ali mi dete do sad nije imalo nikakve probleme niti neko u porodici takvo nesto.Kaze dr da je to propisano tako da mora da nam daje za temp dijazepam.Ma nisu nosrmalni

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:30:17   
lanajelena
U Nisu kad sam bila i zaglavimo mi u hitnu zbog T prvo sto su me pitali da li sam dala diazepam,oni to tamo praktikuju cim je malo veca T

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pedijatar Nije Bog!
2.6.2011 13:46:11   
Didy
Svašta!user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Koliko verujete vašem pedijatru?
2.6.2011 14:42:19   
lanajelena
I ja sam bila u soku,ali tamo me nista ne iznenadjuje user posted image ...ustvari nije ga ni pregledao pedijatar nego neka teta sto nisam znala da li je dr ili spremacica,ona me je pitala da li sam mu dala bensedin(sto je jos gore) ona zna da se tako nesto daje sacuvaj Boze a u jutarnjoj smeni su mi nudili diazepam a Dusanova T nije prelazila 38 nego sam ga ja dovela jer smo putovali pa da ih pitam da li smem na put

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.9.2011 21:16:41 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here