|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 7:18:21   
Anoniman
ne potamni kompot, ostavi ga u toj vodi u kojoj si kuvala, kad se ohladi, poklopi i ubaci u frizider. Taman ce i tebi ta vodica biti ukusnija do jutra.
Ako se nagutala slajma moze zbog toga da ne jede. Moja deca prestanu da jedu negde 5ti dan gutanja slina, i dok ih ne povrate, ne pocnu da jedu, nego mrljave. Aj Luka je vec veliki pa vise ne povraca, ali M zivne kad povrati i onda pocne da jede.
Pisi Macaki kad se vratite od dr.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1476
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 11:05:42   
Yula
Moj L. skoro nikada nije slinav, jedva da je malo slinavio i kada ono pre mesec-dva bese bolestan ( kada smo svi imali virus kaslja ) i to mu nisu curile slinice, jedva sam pumpicom uspela nesto da izvucem, ali sam tada cula da krklja. Opet, ne reaguju sva deca isto na nicanje zubica, kod nas je to prolazilo uglavnom sa malo vise nervoze, obilnog balavljenja i to je to.

Kompot. Citala sam bas ovde na rr da zene skuvaju kasice, onako vrele ubace u teglice od kupovnih kasica i zatvore, ohlade na sobnoj T. i posle u friz. Tako ja pocela sa kompotom i zaista je super. Ja to skuvam u baby cook-u na pari, posle onu vodicu sipam u flajku sa vodom, a voce izmiksam, vrelu sipam u teglice i zatvorim. Ostavim u kuhinji da se hlade, u friz i ne stavljam jer se taman do jutra to ohladi i mi to jedemo za jutarnju uzinu. Ne potamni ni malo, bude identicno kao kada sam ga skuvala. To mi ustedi mnogo zivaca ujutru.

Tash, ne rece kako je Mare? Povlaci li se reakcija na vakcinu?

Ja sam juce ponovo vratila krusku u bebinu ishranu, danas 3. dan teletine.
Eto, ostavila sam na sporetu bokoli da se kuva, jos je bio zamrznut i to se kuva za 4-5 min. max. Ja ovde citala, pisala, kada sam otisla u kuh. on se sav raskuvao user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1477
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 13:23:41   
Anoniman
Pa sta ako se raskuvao? Mozes misliti, danas ce jesti raskuvano, a za 5 dana ces vise paziti. Nemoj biti tuzna zbog takvih stvari.

Ekcem... Nema novih, ovi postojeci lagano prolaze.
Krecem bananu danas ili sutra.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1478
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 14:28:26   
Anoniman
vratili smo se...
dr je pregledao, trazio da se uradi bris nosa i bris te koze na bradi gde je ekcem, kao i kozne probe na hranu.. za sad. ostale probe na alergene drugom prilikom, ovo je bilo hitno.
uradili , drala se kao da je deremo, mislim da vise od onoga nije mogla.
rezultate vam stavljam kao slike u prilogu...

user posted image

user posted image

terapija: Avil sirup 2x1ml, Chloramphenikol 5% 3x1 spolja
da se javimo za 5-6 dana i kazemo kako je ekcem.. pa da vidimo sta dalje. eto rana joj se zagadila na kraju. rece nam da ne koristimo mustelu i da je kupamo i mazemo sa sto manje kozmetike. sto se bakterija u nosu tice, nije hteo nista da da, nada se da ce proci od antihistaminika.
onda smo kupili lekove i seli na klupu.. ja naravno procitala nezeljena dejstva za avil, i odlucila da ja to njoj necu da dajem. ja sam uvek pila nesto slabije (presing, bro
nal, tefen..), a moja tetka, ujak i brat piju avil ceo zivot i kada ga piju drogirani su po ceo dan. pa sam naterala muza da se vratimo kod dr i trazimo da nam promeni sirup. on kaze da ne postoji kod nas nista drugo sto bi mogao da joj da i da je to minimalna doza od koje joj nista nece biti. rece da se ne zezamo, nego da joj dajemo sirup jer je to kod nje kao tempirana bomba u organizmu i da bi moglo da bukne. kaze da je trebalo odmah da dodjemo kada su se pojavili crveni pecati od ad, da ne cekamo toliko (a meni dr sa halo bebe rekla da
to nije alergija nego "lokalna r-ja" i da nastavim da dajem pahuljice!). uglavnom, ja idem na dijetu, nju lecimo, i on mislim da ce to za mesec i po dana sve biti ok. tada ce je ponovo testirati.. kaze da je dobro sto ima svuda po 1+, ne vise..
eto, daleko od toga da je dobro, i mleko i jaja i prokleta soja koju tesko da cemo izbeci... ali sta da se radi. nadam se da ce joj biti bolje.
cekam vas da prokomentariset_e!

< Poruku je uredio Macaki -- 3.3.2012 14:31:59 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1479
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 14:34:03   
Anoniman
ako neko zeli da kupi musleta stelatopia emolijentnu kremu i kupku upola cene, rado cu je dati. nama ocigledno ne odgovara. namazala sam joj 3-4x po truncicu, skoro da je nova novcata.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1480
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 18:34:57   
Anoniman
sa mobilnog citam pa ne vidim bas najbolje sve, nego sam vec brinula sto ne pises.
Kasnije cu detaljnije, a sad kazem NE OCAJAVAJ! PROCI CE!
Ne znam sta je Avil, ako je antihistaminik, onda postoji i Aerius, tako antihistaminik, Marko ga je pio 6m u kontinuitetu. Sad ga opeet pije 2 nedelje preventivno.
Grlim, ljubim, pisem oko 22h.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1481
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 19:45:57   
Christabel
Devojke, mozda je off ali zanima me sta znaci ako na koznom prik testu za alergije za histamin pise da je +? Je l' to tako treba uvek ili...?Mojoj maloj su radili za mleko i jos nesto, ne secam e sta je pisalo, mozda neka hemijska formula, mozda taj NaCl, ali za zumance i belance dr nije radila a ne znam sto??? Ali sad me zanima to za histamin, tu nam je pisalo +

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1482
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 21:10:30   
Anoniman
za histamin i treba da pise + koliko ja znam.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1483
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 21:27:29   
Anoniman
Ja nemam pojma ni šta je histamin.

Nađoh na Vikipedii, i tek sad mi nije jasno:
Histamin je organsko jedinjenje azota koje učestvuje u lokalnom imunološkom odgovoru, kao i u regulaciji fizioloških funkcija stomaka, i koje dejstvuje kao neurotransmiter.[1] Histamin inicira inflamatorni odgovor. Kao deo imunološkog odgovora na patogene, histaminske prodizvode bazofili i masne ćelije vezivnih tkiva. Histamin povećava kapilarnu permeabilost za bela krvna zrnca i proteine, čime im omogućava dejstvo protiv stranih organizama u inficiranim tkivima.

Uglavnom, ne znam dal treba da je +.


Ne znam dal sam ikada stavljala slike naših Specifičnih IgE, pa evo, neka stoji ako nekome zatreba. Ima i inhalatorni, i nutritivni.

user posted image

user posted image

Sada odoh da pogledam Macakin post.


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1484
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 21:36:18   
Anoniman
Macaki,

Veza mleko - soja, i belance - piletina, nisu novost. To su vezane reakcije. Malo me buni da čak i kod govedine ne stoji +, da ti budem iskrena. Ovo za breskvu me baš iznenadilo, još nisam čula da je neko alergičan na breskvu, ali to je garant kao naš pirinač, i to će garant prvo da prođe. Čim izraste mleko, izrašće i soju, ista priča i za belance i piletinu. Budi dosledna u svojoj i njenoj dijeti, i veruj mi da će brzo proći.

Nešto razmišljam, kad je ona prestala da jede? Jel to bilo negde oko uvođenja junetine? Ili sam nešto pomešala?



a meni dr sa halo bebe rekla da
to nije alergija nego "lokalna r-ja" i da nastavim da dajem pahuljice!


Mrzim ovo da kažem, ali jesam ti rekla?! user posted image


Pre novog PRIC testa morate imati 5-7 dana bez antihistaminika, konsultuj se sa dr oko toga na vreme.

< Poruku je uredio Tash -- 3.3.2012 21:37:30 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1485
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 21:40:21   
Anoniman
Kod nas... ekcemčići se uglavnom povlače, na ručicama najsporije, leđa su skoro pa skroz čista.
Danas smo bili napolju, ja kupila kifle, one slane štapove, i Marko zapenio da jede. Jeo već pre i nije mu bilo ništa, no danas smo jeli napolju, pa malko vetra, malko jakna češala po bradici a mrve upale u jaknu, pa se malo osuo po bradi. Ja se zaista nadam da je iritacija, ne nešto drugo.
Inače, imamo i četvrtu četvorku, tako da prethodnu noć nismo spavali, samo je cvileo, vrteo se. Valjda je sada i sa tim gotovo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1486
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 21:59:24   
Anoniman
Evo nešto zanimljivo, nisam ni znala da to postoji:

Draga, moj sin je imao tri godine kada mu je na moje insistiranje utvrdjeno da ima alergijski rinitis, zato sto i ja patim od toga. dotle su mu stalno lecili svasta nesto drugo, ali nikome nije palo napamet da proveri alergiju. E ovako, ako je dete malo za bockanje a jeste, odete u laboratoriju i trazite da se uradi bris nosa na Eozinofile, ukoliko ih ima u brisu, a sada kolicine ce vec znati pedijatar radi se o alergijsko rinitisu. Tada i bez alergo testa sa bockanjem mogu vam ispisati neku terapiju i dati savet.
Izvor: doktor.rs, tema: Sirup za prolećnu alergiju


I moj sin je pio Aerius sirup, mada ja vise volim Avil, on je bas za alergijski rinitis, no ni ovaj nije los, zaustavi kijavicu i stvaranje sekreta, koji iz nosa moze da se spusti i u grlo u i pluca. Samo da se ne iznenadis ovaj sirup malo uspavljuje decu, ja sam klincu davala samo uvece pre spavanja
Izvor: doktor.rs, tema: Sirup za prolećnu alergiju


Kupali smo ga u naparenom kupatilu i posle toga je popio Avil sirup.
Izvor: ana.rs, tema: Laringitis


Nisam dalje gledala, uglavnom, moj zaključak je da su Aerius (koji Marko pije), i taj Avil (koji je vama Macaki prepisan), isto sr*nje, drugo pakovanje. Nama je Aerius dat za alergije, i dat je Luki kad je imao laringitis, a vidim da se po netu Avil spominje u istim kontextima.

< Poruku je uredio Tash -- 3.3.2012 22:01:42 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1487
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:02:30   
Anoniman
Macaki, kopiraću tvoje i moje postove u kojima su slike alergotestva u temu o alergotestovima, da ne budemo off.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1488
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:19:54   
Yula
Jao Macaki, ja sam bila uverena da mala ima neki vid alergije, ali nisam znala da joj smeta toliko stvari. Prosto je super da nije reagovala nekim jacim vidom alergije i sva sreca sto odoste koliko toliko na vreme. Jos ono prvi put kada si pisala da su maloj izasle crvene flekice od tih pahuljica, znas sta smo ti rekle, a kada sam cula sta ti je rekla dr sa halo bebe, bila sam zgranuta, ali ajde, necu da pametujem. Bice to sve ok, sada bar znate gde ste i sta vam je ciniti.

A i mi, tek za mesec dana kod alergologa, a otkad mi se dete muci sa alergijama. Ono, mi bejasmo kdo gastroenterologa koja je kao i nekia lergolog, ko ce ga znati, nahvali je ova nasa pedijatrica, kao vazi za poznatog strucnjaka ovde, ali meni se nije dopala.I mi smo trebali ranije kdo alergologa, ali s obzirom na iskustvo od gastro, pravo da vam kazem, mislila sma da ce mi alergolog reci da uvodim detetu namirnice i da pratim kako na koju reaguje, a to vec uveliko znam i radim sama. sada, kada ideh na sta Ksenijica sve reaguje, mislim da smo trebali otici ranije, ko zna da li mom Lakiju smeta jos nesto, a ja mu ne znajuci dajem. Iz iskustva sa pirincom sam se sama uverila da neke alergije nisu jake, bar nama na oko jer ne izazivaju strasne kozne promene, ali su tu tu u smetaju detetu, a nama treba prilicno vremena da je uocimo, shvatimo da je to alergijska reakcija i da pronadjemo krivca za to i izbacimo ga iz ishrane. Jao, sada jedva cekam da odemo kod alergologa.

Nama danas bio III dan teletine i zasita za sada sve super prolazi. ALI, uvek ima ovo grozno ali, i dalje ima one bezbojne bubuljicice o licu koje ima jos odavno! Da li je od hrane, ili mozda od toga sto puzi pa posle gura ruke u usta i maze se po licu, ne znam, ali ne preolaze. Bar se ne pojacavaju. Ne mogu da se setim da li sam izbacivala jabuku iz ishrane ili ne, krusku jesam i sigurna sam da nije do nje. Par namirnica za koje sam milion % sigurna da su ok jede skoro svakodneno, ostale tek po nekada, tako da... ma nemam pojma!
Tash, L. brokoli jede uglavnom svaki drugi, eventualno treci dan, to nam je jedna od osnovnih namirnica uz krompir, tikvice i karfiol. Jesam li trebala redje da mu ga dajem? Ako i njega proredim onda ce jesti krompir i tikvice stalno, jer blitvu dajem jednom u 5 dana, sada i cveklu isto tako, kupuscic jednom u tri dana... jedino bundevu dajem svaki drugi dan. Uostalom evo spiska namirnica koje trenutno hedemo:

*krompir
*tikvica
*karfiol
*brokoli
*blitva
*keleraba
*cvekla
*bundeva
*prokelj ( ja ga zovem kupuscic user posted image )

voce:
*jabuka
*kruska

zitarice:
*palenta
*belo kukuruzno brasno u vidu kacamka

meso:
*jagnjetina
*zec
*teletina

ulja:
*maslinovo
*suncokretovo

mlecno:
*jogurt

Kao sto vidite, nemamo bas neki ludi izbor povrcki da bi bilo neke raznovrsnosti u ishrani, ali sta je tu je. Sledeca namirnica je plavi patlidzan, ako on prodje dobro, bice mi to veeeelika stavka u ishrani, mislim bebinoj, jer cu moci cesto da mu ga dajem, socan je i hranljiv i necu morati da gledam na koliko dana smem da mu da da to jede, sto me, pravo da vam kazem izludjuje kada moram da se preslisavam kada sam mu sta dala.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1489
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:24:44   
Anoniman
Koliko čvrstih obroka imate na dan?

Nemam pojma koliko često sme brokoli, ja se u tu priču nisam udubljivala.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1490
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:26:11   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Kod nas... ekcemčići se uglavnom povlače, na ručicama najsporije, leđa su skoro pa skroz čista.
Danas smo bili napolju, ja kupila kifle, one slane štapove, i Marko zapenio da jede. Jeo već pre i nije mu bilo ništa, no danas smo jeli napolju, pa malko vetra, malko jakna češala po bradici a mrve upale u jaknu, pa se malo osuo po bradi. Ja se zaista nadam da je iritacija, ne nešto drugo.
Inače, imamo i četvrtu četvorku, tako da prethodnu noć nismo spavali, samo je cvileo, vrteo se. Valjda je sada i sa tim gotovo.


user posted image user posted image user posted image
Bravo za Mareta!
I ja se nadam da je samo iritacija i da nije od perece. I ekstra sto sutra krecete sa bananom! Bas me zivo zanima kako ce to sve proci sa ovim namirnicama, a javlja mi se da ce proci dobro! Tash, podseti me samo molim te, kada vi opet terba da radite alergo testove i koje cete raditi?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1491
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:28:58   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Koliko čvrstih obroka imate na dan?

Nemam pojma koliko često sme brokoli, ja se u tu priču nisam udubljivala.


4. Ujutru vocna kasica od kompota od jabuke, kruske ili mix ta dva.
Podne, meso plus jos dve povrcke.
Popodne, kasica od povrca, uglavnom tri povrcke;
Uvece palenta ili kacamak, ranije sa dodatim ad mlekom, sada sa jogurtom.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1492
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:37:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula


IZVORNA PORUKA: Tash

Kod nas... ekcemčići se uglavnom povlače, na ručicama najsporije, leđa su skoro pa skroz čista.
Danas smo bili napolju, ja kupila kifle, one slane štapove, i Marko zapenio da jede. Jeo već pre i nije mu bilo ništa, no danas smo jeli napolju, pa malko vetra, malko jakna češala po bradici a mrve upale u jaknu, pa se malo osuo po bradi. Ja se zaista nadam da je iritacija, ne nešto drugo.
Inače, imamo i četvrtu četvorku, tako da prethodnu noć nismo spavali, samo je cvileo, vrteo se. Valjda je sada i sa tim gotovo.


user posted image user posted image user posted image
Bravo za Mareta!
I ja se nadam da je samo iritacija i da nije od perece. I ekstra sto sutra krecete sa bananom! Bas me zivo zanima kako ce to sve proci sa ovim namirnicama, a javlja mi se da ce proci dobro! Tash, podset_i me samo molim te, kada vi opet terba da radite alergo testove i koje cete raditi?

Ne znam dal ću krenuti bananu. Ako iritacija na bradi bude prisutna i dalje, možda preskočim. Radija sam da odložim još koji dan nego da se posle kajem. Nije jeo bananu godinu i po, pa može sačekati još koji dan.
Sledeća doza Pentaxima bi trebala biti 10.04. Pretpostavljam da će opet piti Aerius 2 nedelje, to je 24.04. Treba bar 5-7 dana bez antihistaminika, to je 1 maj, tj praznici, pa pretpostavljam posle praznika. PRIC će mu raditi ovaj put, moja dr tvrdi da su pouzdaniji od IgE.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1493
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:45:11   
Snelle
Ja nisam u toku - zašto je banana problematično voće user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1494
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:51:41   
Anoniman
Zašto nisi uvela šargarepu? Nju možeš i na slatko i na slano?

Moj savet ti je da sedneš i napraviš jelovnik. Ti imaš pozamašan br namirnica, moglo bi ti dete jesti svaki dan drugo, ladno.

Hajde da malo lupetam...

PON
- palenta jabuka
- jagnjetna krompir, tikvica
- krompir blitva
- palenta

UT
- palenta kruška
- zečetina krompir karfiol
- krompir prokelj
- kačamak jogurt

SRE
- bundeva
- teletina krompir brokoli
- jabuka cvekla
- palenta

ČETV
- jabuka kruška
- jagnjetina krompir prokelj
- krompir keleraba tikvica (ja ne volim kelerabu bez još neke povrćke, možda grešim)
- kačamak jogurt

PET
- jogurt jabuka (kao vočni jogurt)
- zečetina krompir tikvice
NE ZNAM. user posted image
Ali sam shvatila, nemoj dalje produbljivati meso, treba ti još povrća i voća. Pošto daješ dva povrćna obroka, ja bih forsirala povrće. Konkretno šargarepu jer ide i na slatko i na slano. Šta je bilo sa šargarepom? Jel reagovao na nju? Kako je bre nisi uvela, mora da je nešto bilo a da se ja ne sećam. Zatim, paradajz, papriku, kupus. Time imaš još dovoljno namirnica da upotpuniš te obroke da bebac ne jede stalno isto. Zatim, višnja, šljiva, pa kada krenu breskve i kajsije (njih baš nigde ne viđam, jel ih ima kod vas?), a tada ožda po nekada popodne može biti umesto povrća i voće?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1495
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 22:52:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja nisam u toku - zašto je banana problematično voće user posted image

Zato što ne raste na našem podneblju, a moja dr je stava da se atopičarima uvodi samo ono što raste baš tu, oko mesta u kom dete raste.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1496
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 23:05:55   
Yula
Tash, hvala ti puno sto si se potrudila ovoliko oko nas. znam, trebala bih napraviti neki raspored i da po njemu radim. I to cu upravo sada, cim zavrsim ovu poruku i da uradim, a ne sto belezim u dnevnik kada je sta jeo, to mi je bezveze totalno.

Sargarepa nam je bila prva namirnica. Kada sam uvela pirinac reagovao je osipom po icu, pisala sam o tome i te slike sam ti slala; Prvenstveno tada sam sumnjala na pirinac, medjutim posto se osip nije povukao ni kada sam ibacila isti, auvela krfiol, ja sam prekinula sa svim namirnicama na par dana i zakljucila da problem sargarepa a ne pirinac! Kasnije, kada sam po drugi pput uvodila namirnice, posle nekog vremena resim da testiram, pirinac ili sargarepa i krenem prvo sa pirincem misleci da je ipak sargarepa u pitanju; Par dana sve ok, posle znas da se polako osipao pored usta i da sam na kraju zakljucila da je pirinac problem! E, sada, nikako da mi stigne sargarepa na red za testiranje. U svakiom slucaju, uskoro cu pokusati i sa njom.

Elem, slazem se oko mesa i nisam ga ja bzvz uvodila tako. Sa jagnjetinom sa prvo krenula, posle i zecetim da bi jeo belo meso. To je jeo duze vreme. sada sam krenula sa teletinom da bih testirala alergiju na mleko, zato imamo tri mesa trenutno u ishrani. Znam da nam trebaju porcke i zato planiram da uvodim plavi patlidzan kao sledecu namirnicu.
Inace, imam i taj problem sto mi je ponestalo kelerabe, nigde je nema, samo u onoj BIO radnji gde sam ranije kupovala, ali tamo sam poslednji put videl au korpama sa vocem i povrcem puno izmeta od miseva i ne ogu tamo vise da kupujem! Moram da odem na neku bolje snabdeveniju pijacu i potrazim je, zamrznutu je nsiam nalazila.
user posted image

Ljubim vas puno i zelim vam laku noc!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1497
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 23:07:13   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula


IZVORNA PORUKA: Tash

Kod nas... ekcemčići se uglavnom povlače, na ručicama najsporije, leđa su skoro pa skroz čista.
Danas smo bili napolju, ja kupila kifle, one slane štapove, i Marko zapenio da jede. Jeo već pre i nije mu bilo ništa, no danas smo jeli napolju, pa malko vetra, malko jakna češala po bradici a mrve upale u jaknu, pa se malo osuo po bradi. Ja se zaista nadam da je iritacija, ne nešto drugo.
Inače, imamo i četvrtu četvorku, tako da prethodnu noć nismo spavali, samo je cvileo, vrteo se. Valjda je sada i sa tim gotovo.


user posted image user posted image user posted image
Bravo za Mareta!
I ja se nadam da je samo iritacija i da nije od perece. I ekstra sto sutra krecete sa bananom! Bas me zivo zanima kako ce to sve proci sa ovim namirnicama, a javlja mi se da ce proci dobro! Tash, podset_i me samo molim te, kada vi opet terba da radite alergo testove i koje cete raditi?

Ne znam dal ću krenuti bananu. Ako iritacija na bradi bude prisutna i dalje, možda preskočim. Radija sam da odložim još koji dan nego da se posle kajem. Nije jeo bananu godinu i po, pa može sačekati još koji dan.
Sledeća doza Pentaxima bi trebala biti 10.04. Pretpostavljam da će opet piti Aerius 2 nedelje, to je 24.04. Treba bar 5-7 dana bez antihistaminika, to je 1 maj, tj praznici, pa pretpostavljam posle praznika. PRIC će mu raditi ovaj put, moja dr tvrdi da su pouzdaniji od IgE.


Samo jos da dodam, da ti je pametno za ovo da sacekas sa bananom. Pretpostavljala sam da ces tako odluciti. user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1498
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
3.3.2012 23:12:44   
Anoniman
Probaj draga posle pl. patlidžana da uvedeš šargarepu, olakšaće ti mnogo. Ona je meni extra namirnica.
Može da se trpa u više varijanti:
- krompir šargerpa
- meso krompir šargarepa
- jabuka šargarepa
- jabuka cvekla šargarepa
I sve je ukusno! A ako ste uveli teletinu, i teleća supica sa šarg i kelerabom npr može biti extra ukusna, i može biti lep obrok ako je napraviš gušće, kao čorbicu.
I ja bih možda prvo to pa onda plavi patlidžan. Uskoro kreće breza, probala bih to pre breze, da znam na čemu sam.

Pični nam jelovnik kada ga napraviš. Veruj mi da to olakšava stvari mnoooogoooo!

Macaki, javi se. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1499
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
4.3.2012 1:11:13   
Yula
Hm.... u pravu si jbg, kao i obicno user posted image

Napravila sam raspored, odnosno jelovnik za sledecu nedelju, ispisacu ga sutra. I zaista je ovako mnogo, mnogo lakse! sada mi je sve pregledno!

Nego, zaboravih da napisem u spisak i articoku! Nju vodim kao uvedenu namirnicu. Jeste da je nisam uvodila 5 dana vec 4, ali ok je prosla. Nije neka povrcka puna vitamina, ali jednom nedeljno nece da smeta. Otanjila sam sa namirnicama strasno, moracu u nabavku, a najveci mi je problem to sto po ovim marketima gde mi za nas nabavljamo klopu, nema neki poseban izbor svezih BIO namirnica, kao u toj radnji gde sma ranije kupovala, ali kada videh misju kaku zivot mi se smucio. Ne mogu to bebi da kupujem. U mojoj prodavnici je sve bio zapakovano u kartonske kutijice i zatvoreno folijom. To mi je mnogo sigurnija varijanta. Kao i zamrznuto povrce. Sutra sveki ide na pijacu, pa ce pokusati da nadje nesto da mi dokupi, samo sto na pijaci nije BIO vec obicno.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here