|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 12:51:25   
ishler
Macaki
kao u svemu i u ovome su podeljenja misljenja ne samo nas nego i lekara....
Moj pedijatar porodicni,ima sto godina i iskustva na pretek prosao je pola sveta i video svasta a najvise u radu sa decom
Svaki put kada bih imala problem on bi ga resio za razliku od drugih,
ono sto on meni kaze testovi ne pre 3 godine,i ja nameravam da ga poslusam koliko je moguce jer do sada je sve bilo tacno.
Kod moje beke se ne zna da li je odreagovala na peniciin,
a on kaze vrlo verovatno ali penicilin je prevazidjen lek,cak i na sojeve streptokoka na koje je fenomenalno delovao vise ne deluje,
postoje lekovi novih generecija mnogo bolji sa sirim spektrom delovanja,kaze apsolutno te ne interesije da li je odreagovala,
ali mi smo siromasna drzava i nasi pedijatri njih prepisuju jer su najjeftiniji.user posted image
Ne kazem da je on sto posto u pravu,ne znam ali ja sam odabrala njega da slusam.
Takodje je i dermatolog (nas najbolji)to konstatovao,pa mozda oni grese.
Ovde se ne misli na decu sa teskim oblicima i ranamauser posted image
Uglavnom gledaj svoje dete pa se prema njemu upravljaj,ne treba bezati od nekih stvari ali ni preterivati.user posted image
Yula ja isto ne bih jos ribu...
Tash
kako ste jel se brckate.
Da li jed ozvoljeno decu sa ekcemom(naravno zalecenim) kupati u bazenu?

< Poruku je uredio ishler -- 22.6.2012 12:53:19 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 13:02:50   
Yula
 Evo i nas. Bili na testu, namirnice zaista trebale user posted image   Snasla sam se super sama, mnogo bolje nego kada idem sa mm ili sveki.

Ovako, radila je test na zivo belance, zumance, kuvano belance i krusku. Ribu sam potpuno zaboravila da izvadim a i da spomenem. Pokazao reakciju na zivo jaje, na kuvano NE. user posted image   Dr trazi da pocnem da mu dajem keks ( neki ovdasnji bebeci ) koji u sebi sadrzi jaja i pratim reakciju, svaki dan po jedan. Dala nam je uput za neku bolnicu u kojoj ce ga testirati na ziva jaja, sto mi se ni najmanje ne dopada! Pitala sam da li je to neophodno, ona je rekla DA. Kaze da MMR vakcinu moze bez problema da primi user posted image   i da je ponesemo sa sobom da mu je oni tamo u toj bolnici daju. Najverovatnije da necemo dobiti mesto u toj bolnici ranije do za 2-3 meseca. Tamo bi trebalo da budemo 2 dana.

Plikove je merila tek posle vise od 20 minuta, i oni su se vec pirlicno rasplinuli user posted image , ali ovaj od zivog belanceta je bio sigurno 1cm precnika, po mojoj slobodnoj proceni, moram da proverim da li je negde to i upisala. Nikakav papir nisam dobila, kao vi kada radite test.

5. jula imamo zakazano kdo nase pedijatrice, posavetovacu se sa njom oko svega ovoga i mislim da do tada ne dajem taj keks. Ne znam sta da radim, malo sam zbunjena. Molim vas da mi najiskrenije kazete sta bi ste vi uradile u ovakvoj situaciji?

Nije mu ruka nista otekla, niti je bilo preterane reakcije, plakao je ali tek posto se uplasio ove gospodje dr i bio je placljiv posle dok smo cekali u cekaonici da prodje vreme za ocitavanje reakcije. Ali, cim sam ga pustila da hoda sve je proslo. I da, uopste nije nista zagrebavala kozu, vec neki plasticnim stapic, slicno cackalici je umocila u namirnice i time ga malo samo bocnula, nikakve rupice nije bilo, ni krvi, nicega. To bukvalno svako od nas moze i kuci da uradi.

Kada sam spomenula da se nekada kao malo ospe kada jede krusku, mada ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da je to bas od toga, jer on zaista katkada iz cista mira ima tackice po licu, ona mi kaze sledece: "Te teckice su nevazne. Obratite paznju ako se detetu pojavi crvenilo oko usta ili veliki crveni pecati po telu. To je alergija. Ili oticanje delova tela."

Da, piletinu i curetinu tek posle testiranja u bolnici! Pitala sam za jagode i maline, tek da znam, kaze moze kasije, ali veoma pazljivo. To je za mene bilo dovoljno da sa tim ne pokusavam sigurno pre 2. rodjendana. Sa ribom cu takodje sacekati do sledeceg naseg vidjenja sa njom, a imamo zakazano za oktobar. Tada cu se raspitati sta i kako sa tim. Ni bez ribe mu nista nece faliti, pa jede toliko toga.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 13:31:57   
ishler
Yulauser posted image
bas super da ste zavrsili,ja bih probala keks sa oprezom jer mala kolicina kuvanih tj u namirnici mozda nece smetatiuser posted image navijam da prodjem nasem drugu

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 14:49:54   
JasnaM
Da li postoji neko cije je dete reagovalo na jabukuuser posted image Prvi put sam mislila da je od vrucine posto je sav bio u tackicama, medjutim danas je u roku od minut i to posle par kasicica dobio crvene tacke oko oka i slepoocnici, ovaj put sam sam mu dala kupovnu hipp kasicu. Kapiram da treba da stopiram jabuku na neko vreme, nakon koliko vremena je ok da se ponovo proba (ako uopste treba ponovo probati)?

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 14:55:12   
Verus
Jasna, nije lose sacekati bar mesec do dva pa opet probati....ja jabuku jos nisam sinu dala, a cerka je prihvatila bez problema, tako da ne secam se da li je jos necije dete imalo reakciju na jabuku?

(odgovor članu JasnaM)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 15:56:36   
JasnaM
Hvala Verus, probacu ponovo za mesec-dva, nadam se da tada nece biti reakcije :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 18:57:58   
Yula
 Ja mislim da je pisao neko da mu je dete reagovalo na jabuku, ali se ne secam ko. Ma, deca reaguju na sve i svasta. Ja sam bas nesto strepela od jabuke, bas zato sto sam citala da deca znaju da odreaguju, ali ipak je sve dobro proslo. Svakako probaj kasnije.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu JasnaM)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 19:28:55   
Mariya

IZVORNA PORUKA: ishler
Da li jed ozvoljeno decu sa ekcemom(naravno zalecenim) kupati u bazenu?


Nama dr. reče da možemo. Naravno, treba da pratim da li ima promena ali kaže da je ok.

A što se tiče reakcija, eto moje dete se osipa od tikvica, onih belih i osipa se kad ja jedem krastavce.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 20:37:50   
Anoniman
Ja sam pisala za jabuku al se ispostavilo da je problem preethodno uvedeni pirinac. Mozda nije jabuka problem vec kupovna kasica.
Yula, probala bih sa keksom, al ne bih dala ceo odmah, i otisla bih u tu bolnicu na dalja testiranja.

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 509
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 20:52:50   
maslackic
a kazu mid a od tikvice da se ospe user posted image i moje se dete osulo od tikvice, i na jeziku je imala bubuljicice...kaze dr da nema sanse da je od tikvice, ali ja joj vise nisam ni davala...

recite mi, kada deca sa alegijom na kazein prerastu alergiju, tj kada moze da se uvode mlecne preradjevine? pitam vas, ali pitacu sigurno i dr a..ali da znam ,..



_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 21:20:08   
Anoniman
JasnaM, moje dete je alergicno i na jabuku, pored ostalih namirnica na koje je alergicno. Sa 4-5 meseci sam mu uvodila i osipao se od njih. A iskrena da budem, ni meni ne prijaju jabuke! Pojedem krisku i posle 2 minuta mi oteknu usne i jako me peku i svrbe u isto vreme. Grozan osecaj, ali traje vrlo kratko, mozda 15-20 minuta. I primetila sam da nisam na sve sorte alergicna, na Zlatni delises jesam sigurno, to sam odavno izbacila iz upotrebe.

I moje dete je alergicno na tikvicu. Pisala sam na ovoj temi pre mesec-dva da sam bebi dala kasicicu tikvice pa se osuo bas jako, i imao je i stomacne tegoba pa se celu noc cesao i plakao.

Yula ne znam sta da ti kazem. Valjda su oni lekari kod tebe bolji i pametniji od ovih nasih, bar su moderniji ako nista drugo user posted image

Sto se tice brckanja u bazenu, ako mislite na onaj javni bazen gde se kupa pola grada, ja tu ne bih umakala svoje ekcemicno dete. Malo mi je frka zbog mikroorganizama i hlora. Ali zato potapam decu u bazencic u dvoristu, i pustim bebna da se brcka i po pola sata! Nista mu to ne smeta, cak mu koza bude i lepsa nego pre kupanja user posted image

< Poruku je uredio Zille -- 22.6.2012 21:21:34 >

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 511
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 21:28:31   
maslackic
znam da nije tema ,ali moja cim se pokvaci zacrveni se tamo gde joj inac ebudu ekcemi, ali prodje cim je prosusimo...

_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 21:32:12   
ishler
I ja se grozim javnih bazena,interesovalo me je zbog hlorauser posted image
Tash ne hvalis se kako se provoditeuser posted image
Deca mogu biti na sve alergicna ali mislim da vecinu prerastu.
Nas prijatelj ima cerku od 20 g,inace je kada je bila mala bila po testovima na sve i svasta alergicna,pa i na jaja,a kaze taj nas prijatelj jela jaja samo tako pa ko ce ga znatiuser posted image
Inace mi smo danas krenuli sa kupusomuser posted image
Sto se tice citrusa,ananasa,da li to moze odmah posle prve godine?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 21:50:15   
Yula
Eto, vidi sta nas ima ovde cija deca imaju neke alergijice, ali slabo navracate kod nas na temu.

Zille, sve zaboravim da vam cestitam na novim -starim namirnicama koje sada uspesno jedete! Uvek kada cujem neku dobru vest od vas obradujem se od srca! Lepo si ti govorila da ce od godine i po da krene sve na bolje, verovala si u to i vidis, malac je ocvrsnuo. LJubi ga puno!

 Macaki, cestitam novi zubic! ( sa malim zakasnjenjem )

 Tasho, kako Marko podnosi slanu vodu? Njemu je vec neko vreme cista koza?  Mazes li ga na moru emolijentnom kremom? Mislim da bi mu tamo koristila, ipak voda u kombinaciji sa suncem i solju isusuju kozu. Ja Lazara sada bas, bas retko mazem, jednom u npr. 4 kupanja. Lice namazem kada se setim, jednom u 2-3 dana. Ali, Lazaru je cista koza mesecima, on je imao ekcem mozda mesec dana i to vrlo malo, ali koza je znala po malo da mu bude suva, i to ne stalno i ne svuda.

 Ishler, i mene zanimaju ananas i citrusi a nisam se setila i to dr da pitam. Uopste, mislim da vi nemate sta da se preterano brinete, koliko kapiram iz ovoga sto si pisala, maloj samo smetaju jaja, sve ostalo je prolazilo bez ikakvih problema, tako da mislim da nema potrebe da se brines.



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 21:51:21   
Anoniman
Sad cu i ja malo da odem off user posted image
Danas je mom srednjem detetu rodjendan, treci po redu. Bas smo ga lepo proslavili. Napunili smo bazencic i klinci su ze zabavljali , a j uzivala u njihovom radovanju i smehu. Mi smo jos u gostima i bas nam je lepo. Sutra idemo nazad kuci. Zao mi je jer su klinci ovde super, P se procistilo lice, izgleda fantasticno sad. Ubucio se, porastao, postao mangup, i to sve za ovih 10ak dana. Neverovatno je koliko mu prija promena, i ovaj cist planinski vazduh.
Kad sam pitala pulmologa da li ce detetu prijati promena sredine, ako ga cesto vodimo na planinu, ona je odgovorila da to nema veze sa poboljsanjem detetovog zravlja. A ja lepo vidim na mi dete preporodjeno, i to vec drugi put se desava. I prosli put je doslo dao boljitka kad smo bili ovde, to je bilo krajem februara. Eto, to je nase iskustvo, akonekom bude od koristi user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 515
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 22:06:31   
ishler
Cestitamo rodjususer posted image
Neka je sa srecomuser posted image
A lepo ja kazem selo je iz raja izaslo i planinski vazduh(pod ovim mislim selo na nekoj planini)
I ja bih na neko selo da zivim smucio mi se grad,odvratan jeuser posted image
Yula videcemo,nadam se a za jaja,pa pomirila sam se sta je tu je.Hvala Bogu ekcema nema,znaci da je stanje vec duze vreme boljeuser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 22.6.2012 22:07:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 22:06:57   
Yula
Sto se nas tice, pricala sam sa suprugom, a i sveki sam pitala za misljenje, ipak, starija je a vise glava znaju bolje od jedne i svi smo stava da sacekamo sastanak sa pedijatricom i da vidimo sta ce ona reci na sve ovo. U medjuvremenu cemo pokusati da zakazemo kod jos nekog alergologa, tek da cujemo jos neko strucno misljenje.  Ovo su krupne stvari a mi ovu dr alergologa vidimo tek drugi put, pa za svaki slucaj. I sa keksom cemo sacekati da vidimo sta ce nam pedijatar reci. Rado bi smo prolongirali te testove i vakcinu sto duze mozemo, ali videcemo sta ce nam ostali doktori reci.

Vidite, ovde bez problema rade testove, mada cujem opet od nekih kako njihovoj deci nisu hteli da rade.  Mi idemo inace kod privatnih doktora ( ovde vam je to uglavnom manje-vise svejedno ) a ova alergolog je u drzavnoj ustanovi ( dispanzer ), ali ima privatnu praksu, u dispanzeru rade jer onda manje placaju porez, to je neki benefit. I pedijatar je u dispanzeru. Privatni dr nije hteo da nam da mleko na recept bez konkretnog dokaza o alergiji, a ova u disp. dala bez problema. Da li su bolji od nasih, hm, ne znam, nekada mislim da jesu, nekada da nisu.  Kako koji. Imaju bolju tehnologiju a verovatno i vise iskustva jer ipak je ovo visemilionski grad, po nekoliko meseci cekas na sastanak sa specijalistom!  user posted image

Danas nam je bio 2. dan belog luka, smatram ga uvedenim. Sutra cu mu dati persun, to ce biti prakticno 3. konzumacija istog jer ga je dva puta probao preko vegete. Definitivno odustajem od slane hrane, bebi se ne dopada. Sutra cu isprobati Tashine recepte za namaze.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 22:16:36   
ishler
Gde se nalaze recepti koje je postavila Tash?
Pa mozda bolje, i sacekaj jos jedno misljenje ali mislim iskreno da ce biti ok,Laza je nas junakuser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 22.6.2012 22:31:26 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 22:30:35   
JasnaM
Zille, hvala user posted image Ja se ipak nadam da nije alergican tj. da je to ona prolazna varijanta pa cu probati opet za mesec dana. Zaista sam se iznenadila sto je u pitanju jabuka, prosto mi nije palo napamet da neko moze biti alergican na iste, doduse isto sam mislila i za tikvice pa sad vidim ovde na forumu da se deca osipaju i od njih...
Mozda je sto kaze Verus i od kasice (prvi put sam mu dala kasicu jabuku i sargarepu a sad cistu jabuku, obe hippove), ali sam mislila da su one bolje tipa standardi, bio hrana, prilagodjeno za bebe, nego da ja kupim u prodavnici/pijaci a ono prskano sa ko zna cim. Ne znam svakako cu sacekati pa cu za neko vreme probati opet... mozda prerastemo reakciju :)

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 23:06:17   
Anoniman
bazen-potapam ga u nas privatni, cist je ali mnogo hlorisan, isusi mu se koza, ali se oporavi nakon uljane kupke. U javne ga ne bih mnogo trpala, mada pustala sam ga prosle godine u bazen u hotelu.
Apropo crvenila na mestu ekcema, ne znam ko je ppisao, mozda je vruca voda u kojju stavljate bebu?
Mi smo ok. Marku je vec duze cista koza pu pu pu, tako da nema problema sa moreem. Namazala sam ga juuce emolijwntnom kremom jer mu se perutaju ramena (dupe bih sebi ujela zbog toga), ali ne prija mu, osipa se kao da koza ne dise. Vise mu prija Melop. Lepo se provodimo, pisala sam negde, nisam ovde??? Pisem sa mob pa ne znam gde sta pisem. :)
Vreme leti, tako brzo ce kraj ovog Raja. :(
Kupila sam lubenicu, krecemo sutra.
Danas je jeo sveze jabuke.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 520
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 23:06:26   
Anoniman
bazen-potapam ga u nas privatni, cist je ali mnogo hlorisan, isusi mu se koza, ali se oporavi nakon uljane kupke. U javne ga ne bih mnogo trpala, mada pustala sam ga prosle godine u bazen u hotelu.
Apropo crvenila na mestu ekcema, ne znam ko je ppisao, mozda je vruca voda u kojju stavljate bebu?
Mi smo ok. Marku je vec duze cista koza pu pu pu, tako da nema problema sa moreem. Namazala sam ga juuce emolijwntnom kremom jer mu se perutaju ramena (dupe bih sebi ujela zbog toga), ali ne prija mu, osipa se kao da koza ne dise. Vise mu prija Melop. Lepo se provodimo, pisala sam negde, nisam ovde??? Pisem sa mob pa ne znam gde sta pisem. :)
Vreme leti, tako brzo ce kraj ovog Raja. :(
Kupila sam lubenicu, krecemo sutra.
Danas je jeo sveze jabuke.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 521
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 0:44:49   
Anoniman
yula, ja bih isto uradila kao ti. sacekala bih razgovor sa pedijatrom, pa bih cula njeno misljenje i onda odlucila. a zasto ti se ne ide u tu bolnicu na testiranje? to vam moze samo koristiti, saznaces valjda vise na taj nacin. ako ti vec predlazu prihvati. user posted image ja mislim da kod vas stvari super napreduju user posted image i da lakiju cak i ta alergija na jaja prolazi. tako objasnjavam sebi to sto na bareno nije reagovao, mozda gresim.
nego, sto ne ukrade od nje te iglice za bockanje, pa da nam posaljes? ja bih svoje dete bockala svako malo user posted image da vidim kako napredujemo.

zille, bravo za pekija! user posted image koja planina je u pitanju? mi obozavamo planine, uvek idemo pre, nego na more.
inace, i ja bih rado na selo! dosta mi je ovog smrdljivog grada. osecam se kao zatvorenih u stanu na cetvrtom spratu. jadno moje dete, nema cak ni dvoriste. user posted image
cestitamo rodjendancic milanu! user posted image user posted image

ishler, kada je tvoja beka reagovala na penicilin i kako? mi smo sad nedavno prvi put bili antibiotik i bas sam se odsekla ziva da joj nesto ne bude. drzala sam sveki citav dan kod nas, nisam joj dala d aide kuci, sve plaseci se da beka nekako grozno ne odreaguje. posle nam je nas alergolog rekao da joj se od njega pogorsalo stanje sa alergijom. kaze uvek ce se pogorsati kada budemo pili an. pa da ga izbegavamo kad god mozemo.

sta nam je sa christabel?

tash, uzivaj !!! user posted image navijamo za lubenicu! imamo je i mi sutra, ali samo za nas. posto smo krenuli sa piletinom, ne bih se usudila da dajem jos nesto novo pored toga.

nama je danas prvi dan piletine. sutra nastavljamo.. inace, krastavac sam joj nekoliko puta davala da glodje i nista se ne desava. tj. uvek kada ga mi jedemo u salati ja dam i njoj po malo. nisam ga posebno uvodila, ali dacu ga tako joj par puta i onda cu ga smatrati uvedenim.
moje dete danas nije imalo ni jedan obrok user posted image - ni dorucak, ni rucak, ni uzinu, ni veceru! znaci ako je pocela 3 kasicice hrane za ceo dan.. ja ne znam sta cu vise sa njom. user posted image i to sto je pojela je bilo na silu, da se ona pitala ni jednom ne bi zinula. moracu da promenim tehniku, samo ne znam sta da radim. POMOZITE! user posted image cim vidi kasiku, ona odmah okrene glavu, ako pokusam da je prinesem pocne da se brani rukama, da se baca, onda me udari po kasicici i sve prospemo. bude umazana kao prase kada jede, a u ustima ni dva zalogaja. nekada pomogne da joj namazem oko usta kasicu (na silu), ona lizne i ako joj se dopadne na sledecu kasicicu zine. ako joj se ne dopadne, bacim sve sto sam skuvala. user posted image bas se uvece iscimam oko spremanja njenih obroka i uglavnom sve bacim. inace, ja sam pocela odavno da joj stavljam ulje dok kuvam kacicu, da bude kao da je dinstano, sve ne bi li ukus bio bolji.. a pocela sam i da joj solim. pre sam stavljala kalijumovu so, a sad stavljam obicnu, jodiranu. mislim da je potrebno soliti po ovim vrucinama jer se jako brzo gube elektroliti. bar se moja beka uzasno puno znoji.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 522
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 0:49:14   
Anoniman
pocela je da radi jos nesto.. ako joj slucajno na silu gurnem kasiku u usta, toliko se uvredi da hoce da se zaceni od plakanja. onda gurne ruku u usta i krene da vadi hranu. user posted image a danas je kao htela da se napinje da povraca, ali sve na silu, zapravo joj nista ne fali.
bas sam ocajna. user posted image
ono sto ona hoce je da jede sama. nece njeno jelo, samo gleda po stolu sta mi jedemo. nece da ja je hranim, hoce sama da jede, nece blendano, hoce u komadu. a nije sposobna, ne ume, jos je mala.
pokusala sam da je stavim u moje krilo dok jedemo, pa da ona drzi kasiku, a ja samo da joj pomazem da zahvati i prinese ustima. nece ni to, odmah se ljuti, negoduje. pocela je da kuka svaki put kada je stavljam u hranilicu, nece ni u njoj vise da sedi. pomaze jedino ako se slucajno zaigra, onda joj ja samo guram i ona guta, nije ni svesna.
hocu da osedim, po sat vremena gubimo na jedan obrok i na kraju nista. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 23.6.2012 0:52:16 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 523
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 1:16:43   
Anoniman
Macaki draga,ako hoce sama da jede ti joj daj kasiku pa nek trpa. user posted image P sedi sa nama za ruckim,posadim ga za sto i hranim, a cesto trazi sam da jede,i ja mu dam. Budemo flekavi i prljavi i on i ja,i sve oko nas,ali on sam hoce. Meso mu vec odavno ne blendiram,isto nije hteo da jede,vec mu seccem na sitne komade i tako klopa. Budi strpljiva,i dozvoli joj sama da jede. Naucice brzo kako se koristi kasika. A moj M je svaki put okretao glavu kad treba prvi zalogaj da proba,i to smo mu na silu otvarali usta. Posle prvog zal.bi pojeo sve. Bio je uvek jesan,samo je izvodio besne gliste,i to je trajalo jako dugo,pa skoro godinu dana! Samo budi strpljiva i uporna,nema labavo sa njima, bebe su jako cudljiva stvorenja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 524
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 10:01:36   
Anoniman
zile, dala sam joj, nista ne pomaze. budne smo od 7:20, oko 8 smo krenule sa doruckom. zajedno smo spremale, pustila sam je cak da sedi na stolu, da maze svuda po sebi i meni, nista nije pomoglo. evo koliko sad ima sati, a ona jos nije jela, nismo ni u setnju izasle jos. u dva navrata sam plakala user posted image . na kraju sam joj na silu ugurala dve kasicice, bilo je uzasno. ne mogu vise na silu da je hranim, ne mogu. ne znam koliko imam mleka.. tj. imala sam dovoljno kada je sisala 4x dnevno. ali nemam za citav dan kad ona nista drugo nece da jede user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here