|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.6.2012 23:39:23   
Yula
IZVORNA PORUKA: Christabel


Yula, mislila sam da li si mesala sa Allernovom pa da se pije na flasicu? Flasica mi je bitna jer moja nece kasiku zadnjih dana (valjda zubi, ko ce je znati). A kad si vec pomenula, je l; dodas direktno prah u griz ili ipak napravis normalno sa vodom kao kad treba da se pije pa tako pomesas sa grizom?



Nisam mesala jer nisam imala potrebe, ali svakako da mozes da pomesas. Skoro sam u dva navrata dodala po kasiku cerealija u vecernje mleko, bas da vidim hoce li se beba probuditi za jutarnje mleko u isto vreme ili ce je duze drzati sitost i zamisli, probudio se dva sata kasnije! Inace, po receptu sa kutije dodaje se 3 supene kasike na ovu kolicinu mleka koju pije moj bebac, a ja dodala smao jednu. Ipak, nisam nastavila sa tim, jer mi se onda remeti cela koncepcija rasporeda obroka.

I da, dodaj prvo nekoliko doza mleka, onoliko koliko smatras da treba i tek onda polako razredjuj sa vodom, da ti slucajno ne bude previse retko ako sa strane razredis, mada sam ja radila i na jedan i na drugi nacin.

Zasto ne krenes sa glutenom, mislim da bi trebala. I da li je moguce da ti beba ima vec 9 punih meseci?! Pa, kao da je juce bilo kada si dosla na forum i cini mi se da je malena imala 4 meseca, zar ne?

< Poruku je uredio Yula -- 20.6.2012 23:40:00 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.6.2012 23:44:40   
MOCICA
Sto se tice prenosenja namirnica u majcino mleko, ja sam sto posto sigurna u tu pricu. Tipa ja jedem spanac, beba kaki zeleno, sargarep-narandzasto i sl. Kaka joj izgleda kao da sam njoj dala. Ako te upozore da izbacis mleko iz ishrane ako je dete alergicno pa zasto onda ne i druge proizvode koji je iriitraju? Ja otkad sam procitala ovde za eliminacijonu dijetu sam preporodila svoje dete. Iz ishrane sam izbacila sve sto je njoj pravilo probleme, nadimalo, podizalo kiselinu i sad je bolje pu pu. Jos se pitam pa kako sam bila toliko glupa da i sama nisam provalila da izbacim iz ishrane sta detetu smeta pored mleka i nastavim da dojim. Desavalo se da majka pojede jagode a da se dete ospe, pa kako ako je mleko konstantno? I ako danas jedes puno mesa mleko sutradan je lepo, belo, gusto, a ako nista ne jedes a pijes samo vodu bude bledo, providno, vodenasto.

Christabel, ubaci malo Medolina i daj joj na flasicu. Poboljsa ukus Alernovi i beba ce biti zadovoljna.

A sto se tice kontaktnih alergija, meni se M dva puta osula oko ocije, cak joj se kakap skroz zatvorio. Nisam sigurna da li je od jagoda ili paradajza, a ruke nisam oprala vec obrisala salvetom. Posle mi se jos jednom to desilo i isto sam taj dan ove dve namirice spremala za rucak.

< Poruku je uredio MOCICA -- 20.6.2012 23:47:48 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 12:33:40   
Anoniman
Joj zene, sta ste zapenile oko majcinog mleka, rekoh i ja da se bas i ne slazem sa njom, al mi mrsko da se nastavljam, posebno jer mislim da je majcino mleko magareca usluga atopicnom detetu, pa me ustvari tematika ne zanima, no, moram primetiti daa su moja deca imala grceve kompletno nevezano za moju ishranu, takodje, nikada nisu kakila one boje koje sam ja jela, to se desavalo tek kada su poceli sami da unose odredjene namirnice.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 478
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 14:29:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
I niste valjda onaj moj post shvatile kao kritiku Macaki!??


user posted image user posted image

sto se tice prenosenja u majcino mleko...
ovako stoje stari kod nas. dok sam kseniju samo dojila, a to je bilo punih 5 meseci apsolutno joj nista nije falilo. koza joj je bila savrseno cista, doduse njoj je koza bila savrsena jos u porodilistu. kakila je zlatnozuto, kao i sve dojene bebe, lepo i kasasto. jednom je oko nedelju dana imala zelenije i neformirane stolice, ali je dr rekla da je virus i stvar smo resili probiotikom. inace je uvek kakila zlatnozuto, boja nije imala nikakve veze sa tim sta ja jedem. a jela sam sve od pocetka savrseno normalno, ma sta jela, krkala user posted image mleko i sve mlecno, jaja, sve vreste mesa, voca i povrca.. jedino nisam jela kikiriki, jagode isl.
prvi nagovestaj da ce biti alergicna na nesto je bio kada smo krenuli sa uvodjenjem crvste hrane, sa punih 5 meseci. dala sam joj milupine pahuljice sa ad mlekom, jela ih je 5 dana bez problema, a 6-og dana je dobila crvene pecate oko usta. ponavljam se kao papagaj, koliko sam vec puta pricala o ovome.. user posted image
kada nam je dr dao dijetu, nisam primecivala ni da joj je losije ni bolje. onda on kaze mleko prolazi, uvedite mleko u svoju ishranu, ja kroz par nedelja u njenu. ja uvedem u svoju, njoj nista, suepr dete. kada sam uvela njoj isti pecati se pojave, posle 5,6 dana.. sad zabranio opet gomilu stvari, ja jedem, nista joj ne smeta. resila sam da pratim nju, ali i da ne preterujem!!!

juce smo u parku sreli moju skolsku, ima cerku od 5 godina i sina od 7 mesci. mali ima ekceme svuda po telu, po rukama, nogama, oko clanaka, na licu. kaze da je te na nogama i rukama imao jos od kada se rodio. inace je po rodjenju dobio sepsu, pa su bili na neonatologiji dugo..ovo na licu mu se pojavilo pre par dana. izgleda strasno, skoro da mu otpada koza. isli su kod dermatologa, ona pitala jel jeo jaje, majka rekla jeo je pre 10-ak dana cetvrtinu, dr dala aerius. kaze drugarica ne pada mi na pamet da mu to dajem da pije, ja to ni cerki ne dajem!! kaze ja znam da njemu to nije od hrane, jer ima ekceme od rodjenja. nisam smela ni da pokazujem ksenijin ekcem, jer je to nista u odnosu na ono sto on ima. kaze ne pada joj na pamet da ga vodi na alergo testove i simpaticno joj sto ovaj nas cuveni lekar to radi bebama sva dva meseca. kaze vodila cerku kod drzavnog kada je imala 4 god na testiranje, nasli joj svasta, ali ona u to ne veruje, realno misli misli da je dete alergicno samo na ambroziju.
pomislila sam samo da je ispala pametnija od nas. mislim da nam je sve nizbrdo krenulo kada smo prvi put odveli dete kod alergologa.

nama je danas bio treci dan visanja! visnje uvedene..
od sutra krecemo sa piletinom. nabavila sam i domacu pilecu dzigericu!
posle toga kajsije, breskve, lubenica, curetina..

< Poruku je uredio Macaki -- 21.6.2012 14:31:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 479
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 15:09:38   
Christabel
mocice, nije nama problem ukus alernove, lepo pije, pije ar, nego me zanimalo kako ce biti sa pahuljicama, tj.mlecna kasa, taj obrok ili 2 sto sad pije sa mojim mlekom. Eto pahuljice sa mojim mlekom su u tecnom obliku a sa ad mora na kasiku. Inace, mislim da Medolino ima mleka u sebi, od svih lino-a jedino rizolino nema.
Al eto moja nece da jede, koju kasicicu rucka i nesto malo mleka sto mog sto ad u toku dana i to je to. Voce ni liz. Nadam se da su zubi, da nije neka averzija :(
Davala sam griz danas, umesala malo u rucak. Nesto je pojela. A ako i narednih dana bude jela tek tek, smatra li se to onda uvedenim? A smem li joj sutra dati malo hleba da gricka ili tek nakon par dana griza?
Yula, a tek meni sto je proletelo od 5-9.meseca!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 15:23:02   
Yula
 Mislis da zato sto ona u to ne veruje ( citaj : ne zeli da poveruje ) da je to i istina?  Naravno da joj dete ima ekceme od rodjenja, bas iz razloga o kome smo pisale na poslednjoj strani.  Ako nju ne brinu ekcemi i bol njenog deteta, sto bi nekog drugog boleli. Mada, kada tako sta cujem toliko se iznerviram, ne mogu vam opisati user posted image

Sto se tice kaka, i moje dete je kakilo savrseno zlatno-zuto i nije bilo nikakvih problema osim grceva od 3. dana rodjenja, koje je nekada imao a nekada ne. Ne treba zaboraviti da sam ja cim sam izasla iz porodilista pa narednih meseca dana izbacila sve mlecno iz ishrane jer sam cula da mlecno moze da izazove grceve, te tako u mnogome ublazila to sve.  Neobicno je bilo blago tegljenje kake, kao neke niti koje se razvlace kada se zalepi pelena o pelenu i posle razdvoji i jednom prilikom sam videla i jednu milimetarsku crvenu tackicu. Skoro mi svekrva rece: " Zar si ti zaboravila dahleba.je da biva katkada zelenkasta, ali to nije bilo nista strasno kako cujem da bebe zeleno akke. I da, postala je bas sluzala, ali tek kasnije se ispostvilo da mu smetaju i jaja ( koja sam neko vreme na dijeti jela, pa opet nekoliko nedelja nisam ) ali i pirinac koji sam jela umesto hleba.
Eto, sve se to vidi kao na dlanu, samo sto neko gleda i vidi, a neko ne ili jednostavno ne zeli da vidi.

E, sada ostaje jedno pitanje na koje cemo imati odgovor tek kroz neku godinu, da li je pametnije dete navikavati na kriticne namirniice i rizikovati i davati mu ih uprkos sumnji na alergiju, ili je pametnije potpuno ga skloniti i zastiti od alergena.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 15:32:25   
Yula
 Daj joj slobodno hleb Christabel. I to sto malo pojede griza dovoljno je. Prati da ne dobije proliv, da ne povraca, da se ne nadima, da nema gasove i slicno. Moj ti je predlog da gluten dajes nekih deset dana, za svaki slucaj. A mozes i mlecno probati uskoro, recimo kada malena napuni 10-11 meseci. Citala sam da su neke bebe imale problema sa mlecnim i posle pauze od 3-4 meseca su bez problema jele mlecno. Eto, mi smo primer. Mada, opet moram spomenuti, moje dete nije jelo mlecno ni ranije, sisao je, nije imao dokazanu alergiju na mleko, ali je postojala sumnja ili na al. ili na netoleranciju. Mada, gastro kod koga smo isli je tvrdila da sve to isto mogu i jaja da izazovu i da nije obavezno da krv i sluz u kaki izaziva samo mleko.

Budi pazljiva samo posebo sa jajima, ona su jak i cest alergen, kao i riba. Za ovo ostalo ( orasasto i bobicasto voce ) mislim da ne treba posebno naglasavati.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 15:40:08   
Yula
 Samo da prijavim, mi smo uveli komorac, jeo ga je tri dana, dopada mu se. Danas sam mu dala opet pasulj i da znate da mu se ne dopada ovakav kakav mi jedemo. Od sada cu mu davati potpuno neslan i ne zaprzen, nije on navikao jos na to. verovatno da ono sto je meni vrlo malo slano, njemu je preslano, jbg. 
Kako god, znaci danas drugo jedenje pasulja i vegete user posted image , a prvo persuna i belog luka user posted image user posted image user posted image
Malo sam pocela da se opustam, nadam se da nece biti nikakvih problema. Za sada ih bar nema.

Inace, ne mogu reci da mi je bebac u potpunosti ozdravio, nije vise imao tempetarturu, zubic izbija, donja desna trojka, beli se ali jos je ne osecam da grebucka, sve oko nje crveno, samo sto nije. Malac po malo nocu kaslje, kao da mu se sliva neki slajm i to ga gusi. Bas sam ga urekla, on nikada nije slinio,a sada malo i to radi, e sad dal od fizioloskog koji mu na kvarno uspricavam, ili ne, nemam pojma. Vazno je da je vec dovoljno veliki da mogu nosic sasvim fino da mu izbrisem papirnom maramicom user posted image

Jao, da, jutros sam mu za dorucak dala kupovnu testeninu po prvi put, nasla sam neku 100% bez jaja. Izmiksala malo nje, malo pavlake i sunke. Ne znam kakvo je stanje kod nas, ali ova sunka ovde ima krs hemije user posted image  i to nije ona stisnjena, vec prava sunka.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 17:11:48   
Anoniman
zasto yula mislis da je stopostotno od hrane. on je to imao cim se rodio, znaci dok jos nije ni poceo da sisa ili pije drugo mleko (ne znam kakva je situacija po tom pitanju kod njih)?

sto se dijete tice, ja jednostavno ne vidim nikakve promene kod K sta god jela. cak namerno ubacim nesto zabranjeno u ishranu, ma njoj apsolutno nista! jedino mi je merodavno kako ona izgleda kada joj dam novu namirnicu, pa gledam. a i to se osipala iskljucivo oko usta, i to odmah po konzumaciji. ako joj smeta, to se odmah vidi, posle par minuta crveni pecati oko usta, cim je umijem i smiri se koza, prodje, kroz 10-ak min obicno. tako nam je i sa boranijom bilo. ma najbolje svako moze da odredi sta njegovom detetu smeta, majcinski instinkt vredi vise od sto testiranja..

i slazem se da drugaricom oko testiranja deteta pre trece godine. stvarno je bzvz to raditi kada se detetu sve stalno menja. mi mozemo danas biti na testiranju, a da joj se stanje promeni za samo par nedelja. i sta onda? pa ne mozemo dete non stop voditi na bockanje, nije normalno.
pitam se samo kako je kod dece koja inace "nisu alergicna" ni na sta, ili im bar roditelji nisu toga svesni. npr. majka moze reci, ma nije mu taj ospi od hrane, jer sve ovo sto je sad pojeo jede vec mesecima unazad. pa jeo je mesecima i nije mu smetalo, ali eto od sada mu smeta. i kada bi bilo koje od te "zdrave" dece testirao nas doktor user posted image sigurna sam da bi svakome nasao neku alergiju.

ja sam resila da moje dete postedim onoga sto vidim da joj realno smeta. ali ja kroz moju izhranu joj prenosim u minimalnim kolicinama zabranjene namirnice i smatram da je to korisno. tp ne znaci da krkam, jedem minimalno, a ona prima jos minimalnije, ali dovoljno.


nama izbila donja leva dvojka! i to ko zna kad, mi je tek danas primetili. izbila je cela. sve vreme smo cekali gornju levu jedinicu jer ona fali user posted image nismo ni obracali paznju na donje zube. sad imamo: obe donje jedinice, donju levu dvojku, obe gornje jedinice i gornju desnu dvojku.
user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 21.6.2012 17:12:43 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 484
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 17:47:05   
Verus
Al pazi: deca se izlazu alergenima vec u telu majke: preko hrane koju unosi u telo i daje bebi. Oliver se isto osuo vec 2 dan, a ja sve vreme mislila od mojih hormona...e glupaca, da sam bila pametna ne bih nista mlecno jela ni u trudnoci.
IZVORNA PORUKA: Macaki

zasto yula mislis da je stopostotno od hrane. on je to imao cim se rodio, znaci dok jos nije ni poceo da sisa ili pije drugo mleko (ne znam kakva je situacija po tom pitanju kod njih)?




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 17:52:51   
Verus
Macaki: alergicni ljudi kojima ne pomazu lekovi dobijaju inekcije alergena. Znaci: ako si npr. alergicna na ambroziju primas inekcije koje sadrze taj alergen, prvo u minimalnim kol koje se toom nedelja polako povecavaju tako da vremenom razvijes toleranciju na isti. Tako da mozda to sto ti jedes ponesto utice na isti nacin na tvoju cerku ko zna.

Ja sam licno protiv tih testiranja i ovde (SAD) ne rade to tako maloj deci uopste. Pitam se da li se to kod nas tako spremno radi samo zarad novca?

Verujem u izbegavanje namirnica koje su veoma alergentne, ili vec znamo da stete detetu (kao kod nas soja, mleko-a jaja i psenicu cu uvesti uskoro pa cu ga pratiti=soju i mlecno necu jesti dok god dojim), a ovo ostalo davati polako pa pratiti detete. Mislim da ima puno dece koja budu alergicna tj. intolerantna (pre ce biti ovo drugo), a da roditelji nikad ne znaju....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 18:14:20   
Yula
IZVORNA PORUKA: Yula

Mislis da zato sto ona u to ne veruje ( citaj : ne zeli da poveruje ) da je to i istina?  Naravno da joj dete ima ekceme od rodjenja, bas iz razloga o kome smo pisale na poslednjoj strani.  Ako nju ne brinu ekcemi i bol njenog deteta, sto bi nekog drugog boleli. Mada, kada tako sta cujem toliko se iznerviram, ne mogu vam opisati user posted image

Sto se tice kaka, i moje dete je kakilo savrseno zlatno-zuto i nije bilo nikakvih problema osim grceva od 3. dana rodjenja, koje je nekada imao a nekada ne. Ne treba zaboraviti da sam ja cim sam izasla iz porodilista pa narednih meseca dana izbacila sve mlecno iz ishrane jer sam cula da mlecno moze da izazove grceve, te tako u mnogome ublazila to sve.  Neobicno je bilo blago tegljenje kake, kao neke niti koje se razvlace kada se zalepi pelena o pelenu i posle razdvoji i jednom prilikom sam videla i jednu milimetarsku crvenu tackicu. Skoro mi svekrva rece: " Zar si ti zaboravila dahleba.je da biva katkada zelenkasta, ali to nije bilo nista strasno kako cujem da bebe zeleno akke. I da, postala je bas sluzala, ali tek kasnije se ispostvilo da mu smetaju i jaja ( koja sam neko vreme na dijeti jela, pa opet nekoliko nedelja nisam ) ali i pirinac koji sam jela umesto hleba.
Eto, sve se to vidi kao na dlanu, samo sto neko gleda i vidi, a neko ne ili jednostavno ne zeli da vidi.

E, sada ostaje jedno pitanje na koje cemo imati odgovor tek kroz neku godinu, da li je pametnije dete navikavati na kriticne namirniice i rizikovati i davati mu ih uprkos sumnji na alergiju, ili je pametnije potpuno ga skloniti i zastiti od alergena.


Izvinjavam  se, tek sada vidim da mi je bebac napravio haos od poruke, jer dok pisem on mi asistira user posted image  

Trebalo je da pise da me je sveki podset_ila da smo u par navrata u bebinim pelenama kake nasli par tanusnih crvenih "koncica", a bebac tada nije imao ni mesec dana. Ja sam na to bila apsolutno zaboravila, jedva sam se set_ila toga. Znam da sam videla te koncice i svala sam sveki da pogleda i posle nedugog razmisljanja i vecanja sta bi to moglo biti, zakljucile smo da je verovatno progutao neka vlakna od necega crvenog. Jednostavno, nista drugo nam nije padalo na pamet.  Takodje me je podset_ila da je bebac prilicno cesto imao grceve, ali se smirivao sisajuci. Potpuno sam zaboravila da smo mu grejali peskirice peglom i stavljali kao obloge na stomacic.  Ja sam upamtila samo par onih najozbiljnijih koji su trajali po  nekoliko sati, a njih je bilo svega 4.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 18:15:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja sam licno protiv tih testiranja i ovde (SAD) ne rade to tako maloj deci uopste. Pitam se da li se to kod nas tako spremno radi samo zarad novca?




upravo! zasto ne bi testirao bebe? nije bitno sto taj rezultat ne znaci (skoro) nista. on u nama vidi ekonomski interes.

sto se tice soje.. drugarica koju sam juce srela rece da su deca njenih kumova imala alergiju na pkm, pa su pila sojino mleko do prvog rodjendana. posle toga je bilo sve ok...
u onoj knjizi dr komnenovic isto pise.. sojino mleko za alergicnu decu.
a poznata je paralela izmedju kravljeg mleka i soje. e sad, ko ce ga znati, svi imaju razliciti misljenje...
a ja u sebi pomislila ko zna, mozda je i njeno dete upravo na mleko alergicno. jer dok je izvlacio zivu glavu na neonatologiji sigurno su mu davali ad.. cim ona rece da ima ekceme od rodjenja, dok jos nije jeo crvstu hranu. ma ko ce ga sad znati, mi mozemo samo da nagadjamo.
a mozda stvarno neki drugi razlog za izlazenje ekcema.. postavljala je tash da moze da se dese i zbog drugih razloga..

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 488
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 18:49:08   
Yula
 Macaki, Verus je vec odgovorila, da ne ponavljam. I ne mora da znaci da je definitivno do hrane, ali je velika verovatnoca da jeste.  Majka je to vec uveliko mogla da otkrije da ju je zanimalo. Ali, ona misli da to nije alergija i Boze moj.

Sto se tice PRIC tetsova, o njima nemam neko posebno msiljenje. nama je gastroenterolog, na nase iznenadjenje uradila PRIC kada je babac imao 6 meseci. Mi mislili da ce uraditi proveru debelog creva onom kamericom, da sa ssigurnoscu znamo da li mu je ostaceno ili ne ( muz nije bio za to, ali ja jesam ), kao i da ce nam dati neki savet i smernice sta dalje sa ishranom. Ona uradi tetst. Doduse, samo na jaja i mleko.

Sada sa navrsenom godinom radicemo test, najvise zbog jaja, da vidimo dokle je ta alergija stigla, u suprotnom, trazice nam da probamo jaja zbog MMR vakcine koja je kao sto znate obavezna.

Kada sam uvodila namirnice, ako primetim da neka bebi smeta, momentalno je povlacim i pokusam kroz 2-3 meseca. Imali smo sumnju na sargarepu, pirinac i krusku. Sargarepu i pirinac uspesno jede, mada je pirinac uvodjen tri puta, i tek iz treceg puta ( pre neki dan ) je proslo bez osipa. Nije to bio jak osip, ali mi je bio dovoljan znak da ukocim, nije imalo potrebe da srljam.  


Sutra bi trebalo da uradimo test na jaja, ribu i krusku. Mislim da ni na sta drugo necemo raditi, jer sve uglavnom jede sto je predvidjeno za ovaj uzrast, a to sto nosi visok rizik od alergija cemo probati kada za to dodje vreme.

Meni je ipak, olaksavajuca okolnost bila specijalna formula koju je bebac pio u vreme kada smo uvodili namirnice, tako da sam tacno znala da li je u pitanju ono sto jede, a ne moja ishrana. Takodje, mnogo mi je pomoglo Tashino iskustvo koje je bilo gotovo identicno nasem. Slusala sam njene savete ( uglavnom ) i sad, dal' zbog svega toga ili ne, uglavnom, moj bebac se dosta uspesno izborio sa alergijama.  I uopste, za sve sto smo uspeli najzasluzniji je ovaj forum i iskustva drugih mama sa istim ili slicnim problemima. Pa, mi smo kod alergologa otisli tek pre mesec-dva i to cisto na razgovor, jer nas je pedijatrica uputila, da bi proverili alergiju na jaja i mleko.



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 20:40:03   
Anoniman
Evo nas jos uvek na brdu user posted image U utorak treba da idemo kod alergologa, pa cemo do tad da se vratimo kuci. Da ne idemo na tu konrolu ostali bi ovde bar jos nedelju dana. Cist vazduh, voda,zanimljiva mesta za setnju... Dodje mi da ae preselim ovde, da pobegnem od one glupe vojvpdjanske ravnice.
Uvela sam visnje i breskve, i to nisam davala po tri dana, vec jedan dan dam, pa par dana ne dajem. Visnje sam i ranije davala pa se osipao, a breskve su brand new namirnica user posted image I da znate da sam potpuno opustena sto se tice tog uvodjenja. Polako, mic po mic, jesce moja beba svasta. Ja bas i ne nameravam da uvodim u ishranu ono sto ja ne jedem.
Yula jedva cekam sutra da nam javis svoje impresije sa Prick -a. Nadam se da ga je sve proslo.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 490
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 21:41:14   
ishler
YULA
drzim fige da sve bude okuser posted image
Nisi mi odgovorila za ribu?
Macaki
Ne znam sta da kazem ja ne volim testove,mislim da je alergologija neistrazena oblast i zato se ne opterecujem previse.Moja beka je ekcem dobila sa dva meseca iako niko od nas nema,niti je na nesto alergican.
Zato je do sada nisam vodila sem kod dermatologa,mislim da sve te elimanicione dijete vise stete nego sto pomazuuser posted image
Zille
bicete vi dobro,sve cete ruckati....
Mi u ponedeljak kod alergologa po prvi put jer moramo videti zbog mmr vakcine,ali da se ja pitam ne bih isla.Inace smo dobro dajem joj sve sveze voce,bas uziva.Sutra nameravam kupus...
Inace radim na odvikavanju od dojenja ali tesko ideuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 22:12:59   
Anoniman
joj macaki, nemoj d se ljutis n mene, ali meni po nekada stane pamet od tvojih postova.
Tu mamu sto ima bebu sa ranama bih ja tukla. pitam se, dal bi bila tako lezerna da njoj otpada koza, zna li ona uopste koliko to svrbi, a posle, kad su rane, koliko boli? Kako mozes da pomislis da je ona u pravu sto nece da vodi dete lekaru? I kako je moguce da mozes da kazes da je tvoje dete bilo zdravo dok alergolog nije uradio testove? Kako se mom detetu vec dve godine pojavljuje na testovima alergija samo na mleko, a ne na druge namirnice? Tako sto nije na njih alergicno.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 492
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 22:19:44   
Anoniman
Verus, ta prica sa vakcinama je napustena. U NS je do nedavno to radio jedan covek, koji je sada otisao u penziju valjda, i vise niko to ne radi.
Zille, uzivajte!
Yula, drzim fige!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 493
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 22:31:25   
ishler
Slazem se sa tim ljudi su nemarni,moja poznanica je detetu sa 6m dala pasulj i jos kojesta,pa je dete sa godinu dobilo ekcem i na kraju zaglavili bolnicu,ali njoj je to okuser posted image
Tash kako se provodite

< Poruku je uredio ishler -- 21.6.2012 22:33:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 23:14:47   
Yula
Izvini Ishler, previdela sam to pitanje. Ne, nisam davala ribu i strah me je od nje jer je visoko alergena namirnica, ali valjalo bi je probati i bas sam mislila da postavim to pitanje ovde vama, sta mislite od kada bi deca sklona alergijama ili ona koja imaju alergiju na neku namirnicu, kako vam volja, mogla da probaju ribu? Ne bih da brzam, ali valjalo bi da malac navikne da je jede, jer ja nisam neki ljubitelj...  Kupila sam lososa za sutra za PRIC. Sta li ce biti Boga pitaj, ja jbt ko da idem kod vraca a ne kod doktora user posted image user posted image user posted image   Sve se mislim, da nije moja svekrva nesto pogresno zenu razumela... Ja cu da cutim i cekam sta ce ona da kaze, ako bude trazila namirnice, tek onda cu izvaditi. Spremila sam: kuvano jaje, sveze jaje, teglicu piletine, krusku i file lososa user posted image    U teglici piletine ima jos i kukuruza i rize, a u krusci vitamin C. Ma, mislim da cu se ja sutra bolje snaci sama nego sa prevodiocima, u svakom slucaju javljam kako smo prosli.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.6.2012 23:18:15   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, ta prica sa vakcinama je napustena. U NS je do nedavno to radio jedan covek, koji je sada otisao u penziju valjda, i vise niko to ne radi.
Zille, uzivajte!
Yula, drzim fige!


Tasho, kako je na moru, jel udarila jeftinoca u Grckoj? user posted image    Sta uvodite posle zitarica? Hajde budi srce pa me podseti kako ide onaj tvoj spisak planiranih namirnica.

I ja sam cula da se to vise ne radi, neko je pisao o tome, jance ili ko vec.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 0:36:58   
Anoniman
zille user posted image bravo za visnju i breskvu! samo napred, mnogo se radujem zbog vas!!!

ishler, isto mislim sto i ti!
nisam ti jos cestitala trudnocu...CESTITAM! user posted image
kako se osecas?

IZVORNA PORUKA: Tash

joj macaki, nemoj d se ljutis n mene, ali meni po nekada stane pamet od tvojih postova.
Tu mamu sto ima bebu sa ranama bih ja tukla. pitam se, dal bi bila tako lezerna da njoj otpada koza, zna li ona uopste koliko to svrbi, a posle, kad su rane, koliko boli? Kako mozes da pomislis da je ona u pravu sto nece da vodi dete lekaru? I kako je moguce da mozes da kazes da je tvoje dete bilo zdravo dok alergolog nije uradio testove? Kako se mom detetu vec dve godine pojavljuje na testovima alergija samo na mleko, a ne na druge namirnice? Tako sto nije na njih alergicno.


tash, sve mi je jasno sta mislis, i meni je tog malog juce bilo zao. on izgleda super, veseo je, raspolozen, napredan.. ali ima to cudo po licu. user posted image
ja sam samo shvatila da sam se jaaako preopteretila i da sam od nas dve zdrave napravila dva bolesnika (sto se mene tice vise psihickog user posted image ). salu na stranu, shvatila sam da se to desava i drugima, ko zna kome sve ne.. i da se sva deca izvuku iz toga na kraju. sve mi se cini da ce njeno dete na kraju ispasti manje kilavo od moga.
ne kazem da je moje dete bilo zdravo, ali od kada smo poceli sa rezimom koji nam je on nalozio, sve nam je krenulo nizbrdo. cinjenica. user posted image
sta sada znam posle 3 pric testa? ono sto me jedino zanima je kako napredujemo sto se mleka i jaja tice, zbog toga cu pre mmr otici ponovo na pric kod njega. ako bude normalno primila vakcinu (naravno tek posle negativnog testa i uvodjenja jajate u ishranu) necu je vise voditi. spanaci, breskve, lesnici isl. me ne interesuje. jer to danas ima, kroz nedelju dana mozda ne. i ako ne bude nikada jela nije neka steta.


< Poruku je uredio Macaki -- 22.6.2012 0:50:59 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 497
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 5:23:17   
Verus

Ne znam sta da ti kazem...ovde je to redovan tretman za ljude koji imaju alergije (na bilo sta ne samo na hranu) a lekovi za alergije im ne pomazu...Radi se i po bolnicama i redovnim klinikama (onim specijalizovanim za alergije). Ja sam davno isla jer sam imala strasne probleme, nisam reagovala na topole, a ispalo da mi je to pravilo takve ekceme i probleme da od svraba bukvalno nisam spavala. Pa su planirali to da mi rade. A mi se odselili iz te kuce, gde je dvoriste bilo puno topola i meni sunce svanulo.
IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, ta prica sa vakcinama je napustena. U NS je do nedavno to radio jedan covek, koji je sada otisao u penziju valjda, i vise niko to ne radi.
Zille, uzivajte!
Yula, drzim fige!


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 6:39:22   
minavb
Macaki, nisam se mucila sa alergijom ali sam se mucila sa necim drugim. Ne slusaj druge ljude, gledaj da tvom detetu bude sve kako treba, a nije joj sve kako treba ako ima ekceme. Danas je to ekcem, sutra mozda uleracija na crevima. Mene su svi ubedjivali da od zdravog deteta pravim bolesno, da fantaziram, da ga mucim pregledima i na kraju dijagnostickim metodama, ali kad su videli dijagnozu, ucutali i ostavili me na miru. Bio je nasmejan, napredovao, lepo se razvijalo, ali je imao muku i ja nisam odustala dok nisam nasla nacin da mu pomognem. Ne odustaj, izbori se se alergijom i drzi se dalje od potencijalnih jakih alergena. Danas mozda nije alergicna na lesnik, ali sutra moze da ima i anafilakticku reakciju. Moj ti je savet, pre trece godine ne uvodi nista sa spiska jakih alergena. I da, alergija na mleko i soju su cesto udruzene. Za takvu decu postoji i pirincano mleko, ovseno mleko... Ja bih se drzala Alernove. Ne znam jel ona to hoce da pije.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.6.2012 12:37:12   
Anoniman
Bas zbog toga sto si nakon treceg pricka na pocetaku se deca ne vode na prick svaki mesec. Ako see utvrdi jedna alergija, do prvog ili treceg rodj se ukidaju jaki alergeni.
Yula, nemam ovde spisak. Uveli smo ovsene pahuljice, ovde sam ponela jos proso, jecam, svinjski zelatin, vanil secer i cimet, i ima da se kupe dinje i lubenice. Mislim da cemo sutra lubaje. :)
More se smirilo i iscistilo, Luka skinuo misice, opet je dobio alergiju na sunce po vratu, mazem sinopenom i dala sam mu Aerius. Marko je napokon seo u pesak, prvih dana nije hteo ni noge da spusti u njega. :) Uzasne su vrucine, sunce je bas nenormalno, ali meni je bas lepo sa decom. <3

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here