|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 11:22:54   
Anoniman
Kod nas je ovako: luka i dalje ne jede koricu, pojede jednu aredinu hleba, vec na pola parceta kuka da ne moze vise, a Marko jede dva parceta hleba sa koricom. I ja bih trebala plakati nad lukom, ali ne mogu. Od cega raste, meni je enigma.
Dala sam Marku lubenicu, odusevljen je, ne zna kad je dosta, a Luka se i dalje gadi na nju, do kraja je pljunuo u vratima wc-a a nas slagao da je pojeo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 526
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 11:49:49   
ishler
Macaki
znam draga kako ti je
,ja sam kada smo tek uveli hranu jedno mesec dana imala problem i izigravala cirkus,ludela sam(od tada hvala Bogu super jede,cak se i ubucila malo,posto je mrsavko),
ne znam sta da ti savetujem,verujem da si sve probala,ali ako je raspolozena znaci da nije gladnauser posted image
Macaki moja beka je nekoliko puta pila antibiotik ali ne penicilin,ali kada je popila sinacilin posle treceg dana se sva osula,pa nam je nas porodicni pedijatar rekao da moze biti reakcija i posle sedam dana,i da je 99% od toga.
A inace ne pijemo peniciline,moj pedijatar je protiv njih ne vezano za alergiju.
I ostalo je na tomeuser posted image
Tash
uzivajte,bas mi je drago da se lepo provovdite.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 16:45:40   
Yula
 Ja danas Lazaru dala malo persuna u kasicu, s obzirom da je vec dva puta jeo pasulj sa vegetom u kome ima i persuna, matram ga uvedenim. Ovaj danas je bio svez, dodala sam ga malo u rashladjenu kasicu. Spremala sam mu junetinu sa prazilukom, kasnije dodala cveklu i kupovnu kasicu articoka/krompir. Kada kupim zamrznutu articoku zna da ima malo onog ostrog zeljastog dela i resila sam da ubuduce articoku dajem samo iz kasica. Ne znam sta cu sutra, mozda celer...

Tasho, zar je moguce da je tako brzo proslo?! Pa, ja sve mislim vi tek otisli, a ono zaista, sutra ce nedelju dana kako ste otisli! I Lazaru se veoma dopala lubenica prva dva puta, a sada je vise nece user posted image   Za sada najradje jede banane, breskve, kajsije i tresnje.

Macaki, nemam savet, zao mi je. Koliko sam razumela ona maltene od uvodjenja namirnica ne jede prakticno skoro nista od cvrste hrane, malo gricne i to je to, zar ne? A fascinantno je kako ona i pored toga super napreduje! Mada, kada razmislim, pa i Zilletov mali skoro da nista nije jeo, a super napredovao. Deca su cudo. user posted image

Nego, stalno zaboravim da te pitam, kako je sada njena krvna slika? Uspes li nekako da joj das meso da jede? Jel vam doktor preporucio piletinu ( izvini, zaboravila sam, ne mogu sve da popamtim ) i da li je ona pokazala alergiju na jaja na testu?

Ishler, postavljala ih je ovde, ne znam tacno gde, mozda dvadeset__ak-trideset__ stranica unazad user posted image   Ja sam neke iskopirala, naci cu pa cu postaviti ponovo ovde. Sta planiras sledece da uvodis?  Sta si odlucila za citruse? Sta mislis o ananasu, kiviju i pomorandzi? Ovo je zapravo pitanje i za sve ostale zene, jesu li vam sta doktori rekli kada da uvodite ove vockice???  Ja npr. uvela bez problema avokado i articoku a pojma nisam imala da su alergeni!

Zille, srecan ti sinu rodjendancic! Nek je ziv i zdrav i da ovaj najmladji za sledeci batin rodjendan moze da jede sve pa i rodjendansku tortu! Planirate li jos jedno dete? user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 23.6.2012 16:48:39 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 16:54:04   
Yula
"NAMAZ OD PLAVOG PATLIDŽANA
Meso dinstati na luku što duže. Plavi patlidžan obariti. Zajedno propasirati, posoliti po želji. Staviti na hladno da se stegne.
Može se zamrzavati, u frižideru se može cuvati max 3 dana jer nema konzervans."

Jbg, zaboravila sam da u ovaj namaz ide i meso, ne znam da li cu stici sve to da spremim.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 21:21:10   
Anoniman
sad vidim da ovde pise da se patlidzan bari. Nemoj bariti, namaz nema ukusa. Proprrzi ga na teflonu malo, da tek tek pocrni.
Nije to neki posao. Stavi meso da se dinsta, a u drugu serpu sargarepu da se kuva, na trecoj isprzi patlidzan. Meso podeli naa 3 dela:
1 deo samo meso pasiraj - pasteta
2 deo pasiraj sa barenom sargarepom - namaz od sargarepe
3 deo pasiraj sa patlidzanom - namaz od patlidzana.

Ishler, imas te recepte i u temi Jelovnik dece alergicne na kazein, ili tako nesto, kreni unazad, imas post sa 10 recepata valjda.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 530
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 21:26:30   
lesica
Samo da vam se na tren ubacim za patlidzan user posted image Meni je najlepsi,a i najmanje posla oko njega kada se ispece u rerni. Isecete ga na pola,i u rernu dok se ne ispece tj dok ne pocne da se odvaja kora.

Nego,evo vam ova tema tu ima nekih namaza koje sigurno mozete da iskombinujete i za vase klince KLIK

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.6.2012 23:05:25   
Yula
Hvala lesice, ali mislim da svi znamo za pecenje, ja sam ga ranije pekla, pa zamrzavala posle, ali pitam se sta onda ostane od tog patlidzana? Mozda ne bi bilo lose ispeci ga na teflonu bez ulja, iseckati na kolutice debljine 2cm i zapeci ga sa obe strane dok ne bude pecen, jel radio ko tako?

Tasho, hvala ti za ovaj savet i ideju! Koliko sutra jos cu ovo da pripremim i onda imam vecere za moje cedo! Mada, mislim da cu ja malo te namaze da zacinim da bi dobili na ukusu, mozda negde stavim malo belog luka i persuna...

Nego, jeste off, ali moram ovo da vam kazem, grize me zavest, bas sam krele, umesto da sa detetom provedem neke trenutke slobodnog vremena, ja poslednjih dana visim za kompom... On se mota oko mene, malo se igra, malo hoce paznje i u jednom-dva navrata pocinje da kenka i pekmezi i ja umesto da ga uzmem i da se igramo i mazimo ja ga grdim sto se krevelji user posted image    U jednom trenutku to uradim i odemo u njegovu sobicu da se igramo, odmah se malac smirio i postao veseo i razdragan user posted image   Bas mi ga je bilo zao. Obecala sam i sebi i njemu da cu od sada vise vremena njemu da posveti, ali s punom paznjom, a ne ono igram se desnom rukom a levom drzim mis user posted image   Bas sam za svaku osudu. Samo cu uvece kada on zaspi opusteno da sednem za komp i zavrsim sve sto imam. Inace je jako dobra beba i toliko je poceo u poslednje vreme da me kopira, da hocu da ga pojedem. Mnogo je plakao poslednjih dana kada sam mu sipala fizoloski rastvor u nosic i otimao se ( to od kada je imao T i od kada krklja ) , sto pre nije cinio. Ja probala i na silu, ma jock. I set_im se da mu pokazem kako ja to sebi sipam u nos, malo sebi, malo mm, malo bebi i posle svakog puta tapsem i govorim veselo BRAVO!!! Znaci momentalno je pristao i jos se smeje dok mu ono sipam u nosic, a vidim da mu smeta,  ali je srecan da i on radi sto i mama! Obozavam ga! user posted image user posted image user posted image

P.S. Mislim dacu sutra ujutru na pijacu i videcu da kupim celer i da krenemo sa njim, mada sam cula da zna da bude alergen, ali to najvise u periodu cvetanja breze. Mada, koji ce mi pa i celer on jedino zbog ukusa, kao zacin, ovako mi i nije neophodan u njegovoj ishrani. Videcu, mozda imam i suvi zacinski, pa probam za tim, ako kupim ceo onaj zbun, sta posle da radim sa tim...

< Poruku je uredio Yula -- 23.6.2012 23:07:36 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 532
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 1:15:47   
Christabel
evo i mene, na kratko. Macaki, pridruzujemo vam se! Ista prica- stisne usta, nece, jedino kad se igra. Isto i na flasicu, a tad se i bacaka, a onda nesto i popije A nece ni da sisa, danju vise ne sisa, a nocu se sad cesce budi, pa sisa. I meni se smucilo na silu, a moja nece ni rukama, tj.dam ja, nesto malo malo zavrsi u ustima, ostalo izmulja. Plus utanjila je napredak, tj.taman se popravi, pa onda ne jede pa smo na pocetku. A i jako je aktivna. Svako jutro cekam zub-nista, mozda je i od ove vrucine.
Ishler, moja je 2x pila cefaleksin i imala drugi put 3 dana visoku temp.i tada se osula treci dan. Dr nam je rekla da je to u stvari virus kad se ospe posle par dana.
Yula, moracu i ja tako za sprej za nos, a isto sam se jako opteretila kojecime i ne posvecujem joj dosta vremena

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 533
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 1:31:27   
Christabel
inace, uvodim psenicu, tj.gluten. Danas bio treci dan. Prvi dan malo griza umuljano u rucak, juce i danas hleb u ruku, za sutra cu videti, isto tako cu. Jedan dan je imala malo vise vetrova, al to je sigurno od kelja / prokelja (ne znam razliku!). Kaki ok, kasasto jer manje cvrste hrane jede-ovih par dana kaki 1x dnevno. Ako sve bude ok, ne verujem da cu svaku zitaricu posebno. Planiram dalje posni keks, cveklu, boraniju (od kad ona sme?), spanac ili blitvu (ako se ne bude gadila), breskvu, lubenicu. Ne znam kojim cu redom. Inace voce nece vec nekoliko dana tako da od juce za uzinu ima povrce, ali moram naci nacina da je privolim jer ni sokove ne pije. Ostaje nam onaj vega test al mi se nesto sad ni ne ide, a i nekako se plasim sta ce da pokaze, nadam se da ce biti ok za hranu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 10:46:22   
Anoniman
M je stao na pcelu, neku skroz crnu. Ubola ga je. :(

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 535
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 12:31:43   
Anoniman
Yula, ja tako pecem pl patlidzan!
Za namaze od zacina koristim crni luk, so i sunc ulje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 536
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 18:02:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula
Macaki, nemam savet, zao mi je. Koliko sam razumela ona maltene od uvodjenja namirnica ne jede prakticno skoro nista od cvrste hrane, malo gricne i to je to, zar ne? A fascinantno je kako ona i pored toga super napreduje! Mada, kada razmislim, pa i Zilletov mali skoro da nista nije jeo, a super napredovao. Deca su cudo. user posted image

Nego, stalno zaboravim da te pitam, kako je sada njena krvna slika? Uspes li nekako da joj das meso da jede? Jel vam doktor preporucio piletinu ( izvini, zaboravila sam, ne mogu sve da popamtim ) i da li je ona pokazala alergiju na jaja na testu?


od sinoc je malo bolje.. ne smem vise nista ni da pricam! mozda je samo zbog vrucine, pa nema apetit. a mozda i zubi, jer treba jos dva da izbiju, samo sto nisu. onda cemo imati 8! user posted image
inace, kada jede nikada ne jede neke narocito velike kolicine. kazem pre neki dan mami ne znam od cega je onda ovako buckasta, a mama kaze od istog onog od cega si ti tako mrsava. user posted image sisa i iako meni izgleda da to nisu narocite kolicine, izgleda da se ona ipak fino narucka.
danas nam je bio treci dan piletine. ubacila sam danas malu kockicu u kasicu, ali je pojela samo pola toga. mozda je uvodim jos dan, dva, videcu.. tj. naredna dva dana cu joj kuvati kasice sa piletinom, jer je prekjuce probala par kockice i vodu od kuvanja, a juce vrlo malo, skoro nista.. sto se jaja tice, dr nam je sad stavio jedan plus, ali je rekao da jaja prolaze. stavio je za svaki slucaj, da ih mi ne bismo uvodili. mada ja nisam ni planirala skorije da eksperimentisem sa njima. tek kada budu sasvim prosla posavetovacu se sa njim kada da ih probamo, zbog mmr vakcine. pitala sam ga i za cureca jaja, rekao je ne. za piletinu i curetinu je rekao da moze. trebalo je zapravo prvo da dam curetinu, jer je manje alergena, ali je ispalo da mi je mama nabavila domacu piletinu i pilecu dzigericu, pa sam onda resila prvo to.
hemoglobin joj je na poslednjoj kontroli kod hematologa bio 118. dr kaze da to nije za lecenje, nego nam je dao savet o ishrani.. junetina, dzigerica.. jaja, spanac isl. sto mi ne smemo. user posted image

sto se kivija tice, mislim da je ksena pisala na nekoj temi da je dala bebi odmah na pocetku uvodjenja namirinca, znaci sa nekih 5 meseci. ona zivi u grckoj, tako su joj tamo savetovali. za ostalo voce ne znam kada sme..

ja patlidzan uvek grilujem, mislim da je bljak kuvan. a kada ga pecem za ajvar, onda ga samo raspolutim i tako pecem u rerni, kako je lesica rekla. ja sam zaboravila da je meni sad dozvoljen patlidzan, jer i paradajz smem. jeeeeee

inace, i moja beka se igra cesto sama, dok ja buljim u internet. bas sam grozna. ali ona se retko buni, navikla je. user posted image

tash, kako je mare? kada se vracate?

christabel, bravo za gluten! user posted image sad cete moci svasta da ruckate.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 537
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 20:00:40   
Anoniman
1og krecemo kuci

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 538
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 21:30:57   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

M je stao na pcelu, neku skroz crnu. Ubola ga je. :(


Tasho, kako je sada Mare, jel bilo kakvih problema zbog ujeda, otok, al. reakcija???  Vracate se tek prvog? Pa znaci ostajete dve nedelje ako se ne varam? Blago vama! Verujem da vam je divno vreme i topla voda... Jede li Mare i dalje lubenicu, jel Luka popravio apetit? Cudi me da nece na moru da jede, obicno nam se svima tada otvori dizna, ali deca njegovog uzrasta su sva uglavnom takva. Ja sam u to vreme jela samo jaja i krompirice :(

IZVORNA PORUKA: Christabel

inace, uvodim psenicu, tj.gluten. Danas bio treci dan. Prvi dan malo griza umuljano u rucak, juce i danas hleb u ruku, za sutra cu videti, isto tako cu. Jedan dan je imala malo vise vetrova, al to je sigurno od kelja / prokelja (ne znam razliku!). Kaki ok, kasasto jer manje cvrste hrane jede-ovih par dana kaki 1x dnevno. Ako sve bude ok, ne verujem da cu svaku zitaricu posebno. Planiram dalje posni keks, cveklu, boraniju (od kad ona sme?), spanac ili blitvu (ako se ne bude gadila), breskvu, lubenicu. Ne znam kojim cu redom. Inace voce nece vec nekoliko dana tako da od juce za uzinu ima povrce, ali moram naci nacina da je privolim jer ni sokove ne pije.
 

Cuj, sokovi su to totalno nepotrebni, stavise, samo mogu da skode ako se beba navuce na njih, gledaj da forsiras sveze voce, malo po malo, navici ce se. Gledaj da ga miksujes, dajes u komadima, probaj na sve nacine, mislim da ce se polako navici. Jesi li joj uvela bananu? Deca obicno vole banane i odlicno ih jedu sami iz ruke. Smes boraniju, ona se ovde uvodi dosta rano kao jedna od prvih povrcki, ali budi pazljiva, to je mahunarka, zna da bude alergena, ali pak, sta ne zna? Opusteno samo i polako, ako joj smeta - primetices i ne ignorisi simptome. Na tvom mestu bih pre krenula sa blitvom, pa tek onda spanac, jer je on jedan od cescih alergena. Ja bih ovako: cveklu, breskvu, blitvu, lubenicu.  ako gluten prodje dobro, a hoce, nema potrebe da svaku namirnicu uvodis posebno. To ce ti biti veliko olaksanje u smislu izbora namirnica.


Ostaje nam onaj vega test al mi se nesto sad ni ne ide, a i nekako se plasim sta ce da pokaze, nadam se da ce biti ok za hranu


Zasto se plasis testa? Zar ti nije bolje da pouzdano znas sta detetu smeta, a ne ovako da zivis u strahu? Ono sto sam ja uspela da zakljucim je da sto je dete starije i sto vise namirnica jede, sve je teze ustanoviti na sta je alergicno, ako se na vreme ne primeti. Mnoge alergije nisu burne i ne manifestuju se momentalno, vec se polako ekcemi aktiviraju. Na tom testu jedino sto mozes da izgubis je vreme i novac. da ima to ovde, a verovatno ima samo sto bih trebala da se raspitam malo bolje, vodila bih dete koliko sutra. Ej, test na 400 alergena!

IZVORNA PORUKA: Macaki

sto se kivija tice, mislim da je ksena pisala na nekoj temi da je dala bebi odmah na pocetku uvodjenja namirinca, znaci sa nekih 5 meseci. ona zivi u grckoj, tako su joj tamo savetovali. za ostalo voce ne znam kada sme..



Pa, ovde u fr jagoda je jedna od prvih vocki! Zapravo, mislim da se prvo uvodi dinja, a sledeca je jagoda user posted image   Ali, neka hvala.

Drzim palceve za piletinu. Ja cu sa zivinom jos sacekati.

Molim te reci mi kako je malena reagovala na PRIC, koliki su joj bili plikovi na namirnice na koje je reagovala, da li se secas toga? Napisi mi molim te, bas mi je vazno da uporedim sa Laletovom reakcijom na jaja. I koliko dugo su plikcici stajali, Lazaru je bio poveci od belanaca, ali je spalo momentalno kada sam samo ovlas obrisala vlaznom maramicom user posted image   i bili su mnogo veci sa pravim jajetom nego tamo kod gastro na prvom PRICU gde je radjen test sa onim rastvorima. I uopste, da li je neko cuo da neko reaguje na zivo a ne na termicki obradjeno jaje???

< Poruku je uredio Yula -- 24.6.2012 21:33:32 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.6.2012 21:51:49   
Yula
 Vec neko vreme iscitavam temu  ishrana dece od 1-2 god. i nalazim dosta korisnih informacija i za sada dosta potvrda da sam namirnice uvodila i pripremala na ispravan nacin. Pa, da podelim sa vama nesto sto sam spominjala u vise navrata, ali nije zgoreg jos jednom. U kasice od povrca gledajte obavezno da stavljate malo maslinovog ulja, ili suncokretovog, ali cedjenog na hladno ( i jedno i drugo ). Dodajete iskljucivo kada se kasica prohladi i kada je spremna za konzumaciju. Nezagrevana ulja su veoma zdrava i potrebena za pravilan razvoj beba! Takodje, odlicno je i ulje od susama, njega jos nisam nabavila jer susam jos bebi nisam uvela. U kupovnim kasicama vec ima ulja, u njih ne dodajete. I da, stavljate kolicinu otprilike jednu kafenu kasikicu na 200gr, ja to otprilike stavim.

Tako sinoc preresim da ne uvodim celer, vec skupim hrabrost i lepo za dorucak Lakiju spremim griz u kravljem mleku! Ljudi moji, bez secera, samo griz i mleko, i to je toliko ukusno i slatko da sam resila da sutra skuvam i sebi porciju! Pravila sam po receptu sa kutije ( imam onaj nas griz sa bebom na kutiji ). Neverovatno je da je bebac primetio razliku, i da mu se bas dopalo! Zaista ne ocekujem neku losu reakciju jer on vec odavno jede sve mlecno, a i ovo mleko koje pije vec mesec dana je neka blaza varijanta kravljeg mleka. Mislim, to i jeste kravlje m. ali prilagodjeno bebama. Sutra cu tako spremiti pirinac, tj. sutlijas, naksutra puding... Da li neko ima ideju do koliko dana bi trebalo reakcija da se pokaze, ako je uopste bude? Pretpostavljam da bi to mogao biti ekcem, sluzave kake sa tragovima krvi... nadam se da ce nas to zaobici.

Takodje, planiram da nastavim sa uvodjenjem drugih namirnica uporedo sa mlekom, pa ako bude kakvih problema, obustavljacu. Ipak, sacekacu par dana, pa cu videti st acu dalje. celer definitivno ostavljam malo po strani, radije cu probati da mu dam cimet, em je zdrav, em ukusan, a idealan ce biti uz sutlijas i griz!   Kravlje melko kao napitak uopste ne planiram da uvodim pre drugog rodjendana zasigurno, a verovatno ni tada, jer ima ovo adaptirano do 3 godine, samo sto cu kupovati u flasicama, a ne ovo sto se pravi.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 1:19:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula
Molim te reci mi kako je malena reagovala na PRIC, koliki su joj bili plikovi na namirnice na koje je reagovala, da li se secas toga? Napisi mi molim te, bas mi je vazno da uporedim sa Laletovom reakcijom na jaja. I koliko dugo su plikcici stajali, Lazaru je bio poveci od belanaca, ali je spalo momentalno kada sam samo ovlas obrisala vlaznom maramicom user posted image   i bili su mnogo veci sa pravim jajetom nego tamo kod gastro na prvom PRICU gde je radjen test sa onim rastvorima. I uopste, da li je neko cuo da neko reaguje na zivo a ne na termicki obradjeno jaje???


znas kako, nama je test radjen sa rastvorima alergena.. odemo na sprat u laboratoriju i to nam radi sestra. stavi svuda kapljice, onda izbocka i cekamo malo. posle 5-10 min obrise vaticom i tada se vec vidi ima li r-je ili nema. te kapljice alergena su maleckeee, precnika 1-2mm. ona idemo kod dr, ona pogleda.. sacekamo jos malo ako treba. nevazno sto su kapljice obrisane, r-ja se pojavljuje i dalje ako je ima. meni su to sve nijanse, npr. prosli put mi je sve nekako slicno izgledalo, ali dr vidi razliku. sad se na mleko bas videlo da je jaca r-ja, bio je crveni plikcic, velicine.. pa nemam pojma sad iskreno. nije ga dr merio, kao sto je tash pisala d aje njihova dr radila (cini mi se da je maretu bio 7mm, ako se ne varam). recimo da je bio precnika 3-4 mm, mozda! uglavnom, dr nam je pokazao histamin (tu i treba da bude r-je), ovo je bilo puno vece!

sto se tice zivih jaja.. kada smo mi bili mali, deci se hrana uvodila po nekom uputstvu poznatog doktora hadzica. od cini mi se treceg meseca keks je isao u mleko isl.. a od cetvrtog meseca ZIVO jaje u kasice!! moja mama je tako to meni davala!! celo jaje znaci, ne samo zumance. moja tetka (koja je inace alergicna na jaja, jako reaguje, kontaktno) se nije usudjivala da tako daje svojoj deci, nego im je davala kuvano. ni braca ni ja nismo imali nikakve nutritivne alergije kao deca, ali smo zato sada svo troje alergicni na inhalatorne alergene. nase majke kazu da se nismo osipali, jednostavno nisu primecivale da nam je neka hrana smetala. brat je imao anafilakticku reakciju na penicilin sa dve godine. sada ga normalno prima, nije alergicna. a zanimljivo je da tetki smetaju jaja, ali ne uvek! nekada moze cak i da pojede przeno jaje bez problema, a nekada se ospe ako ih dira, recimo ako pohuje meso. znam da si se sigurno puno raspitivala i citala o alergiji na jaja, pa eto.. da znas da je i to moguce.


mi smo danas vodili kseniju u zoo vrt. imamo ovde u gradu mali zoloski vrt, pa smo resili popodne da se prosetamo do tamo sa babom i dedom, da dete malo vidi zivotinje. bila je odusevljena. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 541
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 1:29:02   
Anoniman
yula, znam da je bolje dodavati maslinovo ulje pre blendanja, ali ja sam pocela da joj dodajem u toku kuvanja ulje i to suncokretovo. stavim obavezno i malo luka (mladog luka ili praziluka), malo soli i malo ulja. sve to ne bi li malo bolje jela. onda mi se cini da kasica dobija ukus "prave hrane", da nije onako bljutava. kao da dinstam povrce. mozda gresim, volela bih da se mina javi da ovo prokomentarise. ali uostalom dete bi sa godinu dana vec moglo da jede hranu koju mi jedemo, mislim da je onda previse da jos uvek jede povrce samo kuvano. ja sam cak razmisljala posto ona nece da jede, da nasu ishranu prilagodim njoj. npr. spremim corbicu ili varivo od onih namirnica koje ona jede, pa je posadim sa nama za sto i svi jedemo zajedno! user posted image

sto se zacina tice, mi smo kakao i vanilu uveli kroz kupovne cerealije. bas veceras sam razmisljala da joj u kasicu od voca koju ce jesti za dorucak ubacim nesto od ova dva, ali sam se predomislila. stavila sam samo kasicicu obicnog secera. ali dopada mi se ideja da joj malo zacinjavam hranu koju jede.

ja sam se setila da sam juce na pijaci kupila kajsije da sa njima krenemo u ponedeljak. ipak cu krenuti sa njima, dacu joj par kockica zive, nekuvane kajsije. a piletinu ce jesti u kasici, stavila sam malecku kockicu.
tata nam sutra pocinje da radi, koristio je ove nedelje neki stari odmor. bas mi je bedak, idemo ujutru odmah kod babe i dede!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 542
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 5:22:26   
Verus
Ne stizem sve da iscitamuser posted image Tash kako je Mare? Sta je bilo sa ujedom? Mi smo ok. Oli je dobro, zadnja dva dana da ne ureknem super, manje povraca. Uveli smo sargarepuuser posted image Za jedno 10tak dana jagnjetinu, pa ce moci fino da jede sargarepu sa mesom. Sve je to jos po 1 ili 2 male kasicice, ali dobro, voli ne mrsti se, i jede kao veliki. Tako lepo uzima kasikom da mogu bez problema da ga hranim bez portikle. Samo da ovako nastavi, dace Bog...

Odoh, vec je skoro ponoc a sutra se mora raditi...

Tash: i ako se kuca ne proda, ja sa kevom i decom stizem negde u avgustu, pa se vidimo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 10:41:44   
ishler
Dobar dan,da se na brzinu javnem
Mm je beki dao mleko u pire krompiru,a zatim sam ja dala sledece jutro u grizu,nije nesto bila odusevljena,nema reakcije za sada...
Inace sam odustala od kupusa jer je mucio stomak,tesko joj je pao.
Sutra idemo kod alergologa drzite nam figeuser posted image
Ljubim vas sveuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 544
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 10:50:19   
Snelle
KLIK
 
Barem se negde ovome pridaje pažnja. Ali je svakako frapantna činjenca da se za 10 godina udvostručio broj alergija na hranu.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 12:38:47   
Anoniman
Treci dan lubenice, Maki je pljuje i nece da jede. Sutra ili proso, ili jecam ili dinje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 546
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 17:14:42   
Anoniman
snelle, umreh od radoznalosti sta je pod klikom, ali sa mob mislim da ce dugo trajati da otkrijem, mozda uvece zvirnem preko e pad-a.
Verus, super, jedva cekam da sednemo. :)
Marko hoda kao da nista nije bilo. Meni se juce cinilo da je jedna iglica ostala u nogici, mama kaze da tripujem. Danas, malo belog pod kozom, gnoj - nemam pojma, mozda je i od mora, rane od mora pobele. Mama kaze da se ne sekiram jer cak i da je gnoj zbog iglice, puci ce i izbaciti iglicu. Nisam pametna. Imate sliku pcele na temi Ujed - ubod insekta.
Meni je poceo da curi nos, ne mogu da se sagnem jer kaplje. Jos i mendza stigla juce, pa sam sad ostala u sobi, prepodne sam bila sama sa decom na plazi.
Pricali smo sa mm na skype, deca se zbunila, Luka pocrveneo rekao cao i pobegao, a Marko je samo ponavljao tata tu je! <3 bas mi fali muzic!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 547
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 20:04:37   
maslackic
vec sam pitala negde ali mi niuko nije odgovorio..

deca koja su alergicna na mlecne proteine, predpostavljam da im se kasnije uvodi pavlaka,sir i ostale mlecne preradjevine, ima li slucajeva da deca prerastu tu alergiju i kada i kada se kod te dece uvode mlecne preradjevine, i sta u ishrani moze da ih menja? da li Allernova AR moze da zadovolji sve potrebe , naravno uz cvrstu klopu regularno..

_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 548
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 20:30:26   
Anoniman
Zdravo zene! Mi stigli kucici slobodici u subotu uvece. Tog dana prepodne je P pojeo neku mrvu, ne znam čega, i posle dva sata se osuo po celom telu. Videla sam kad je nesto stavio u usta, prala sam sudove i gledala u njega, i pokusala sam da mu izvadim ali je stisnuo usne i sladio se tom prokletinjom. Može biti parče kiflice, ili keksa, iliko zna šta su tog dana ovi moji ˝veliki˝ jeli. Krenuli smo popodne kući. Pola puta je prespavao, drugu se češao kao sumanut. Prepone su mu bile potpuno raščešane, do krvi. Još uvek je sav u ogrebotinama. Uveče sam ga namazala Elocom-om, i do jutra se svesmirilo. Evo danas je super, sem što svuda ima ogrebotine od češanja, pa kao da su ga divlje mačke dohvatile user posted image
Sutra idemo kod alergologa. Ne očekujem da će mi Bog zna šta reći. Sve sam mislila da ni ne idemo, da ostanemojoš u Banji, ali ajde, ipak sam se predomislila. Da ne kažu da sam neodgovorna majka.

Tash dušo user posted image I ja najviše volim kad sam na odmoru sa mužićeem i decom, ali kad bih na njega čekala onda bismo samo jednom godišnje negde putovali. Ovako mi sami odemo svaka 2-3 meseca. Uživajte i za nas na moru !

Yula pitala si me da li planiramo još jedno dete. Pa odgovor je ne. Troje sam htele i rodila, sad već ima 35 godina i svilene živce. Od mene toliko user posted image Nismo išli na to da dobijemo devojčicu, bilo nam je svejedno šta će biti. Dete je dete, tako da smo zadovoljni jer je brojno stanje ispunjeno. A što se tiče onog što si pisala o vremenu provedenom sa detetom, iz iskustva ti pišem da nije dobro da mu posvetiš 100% svog vremena. Dete treba i samo da se igra, to je za njegovo dobro. Ako ga ti zabavljaš stalno činiš mu medveđu uslugu, neće naučiti da se samostalno zabavlja, i kad poraste će stalno tražiti pažnju, a to je izuzetno naporno. Ja sam tako pogrešila sa prvim detetom(većina roditelja to radi), i skakala sam na svaki njegov kmek. Sad ima 6 godina i očekuje od mene da mu osmislim zabavu!!! Za drugo dete nisam imala dovoljno vremena pa sam ga ostavljala samog u ogradici da se igra. Tako je naučio da se zabavlja sam, i super je jer je prilično samostalan. Ovog trećeg zbog alergije malo više mazim, ali i on ume lep o da se zabavlja sam. I da, majka mora da ima svoje slobodno vreme, da se posveti sebi. To je dobro za sve ukućane. Ako je majka zadovoljna sobom, onda će i sve u kući biti kako treba user posted image Nemoj ovo shvatiti kao kritiku, jer mi nije bila namera da solim pamet bilo kome, već sam samo htela da iskažem svoje iskustvo. Možda nekom dobro dođe user posted image

Jedno pitanje, šta je to VEGA test?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 549
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.6.2012 20:41:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: maslackic

vec sam pitala negde ali mi niuko nije odgovorio..

deca koja su alergicna na mlecne proteine, predpostavljam da im se kasnije uvodi pavlaka,sir i ostale mlecne preradjevine, ima li slucajeva da deca prerastu tu alergiju i kada i kada se kod te dece uvode mlecne preradjevine, i sta u ishrani moze da ih menja? da li Allernova AR moze da zadovolji sve potrebe , naravno uz cvrstu klopu regularno..


Evo ja ću prva user posted image
Verovatno je da će dete da preraste alergiju na mlečne proteine. Mislim da sam negde pročitala da u 95% slučajeva deca prerastu. Neka deca sa godinu dana, neka sa 3, ili 7, ili tek u pubertetu! Mislim da ih do tada treba čuvati, tj ne uvoditi im u ishranu. Kako ćeš znati da li je preraslo? Ili pomoću testova, ili pomoću uvođenja u ishranu.
Allernova zadovoljava potreba deteta za vitaminima i mineralima. Moje dete je pije običnu Allernovu i jede svega 5 namirnica, a napreduje fantastično. I krvna slika mu je dobra. Takoda bez brige Maslačkić, samo dijetica i strpljenje user posted image

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here