|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen II deo
17.8.2013 16:18:08   
sana.
Da uvek sam imala i to vise folikula oko 20mm,ja sam cula da se povecava doza samo u slucaju kad se slabo reaguje na lek.Sad pijem 150mg i kao verovatno necu ici na stop inekciju zbog toga sto mi povecava dozu....user posted image Ne znam nista mi bas nije jasno po pitanju toga.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Klomifen II deo
17.8.2013 16:23:13   
*Maki*
Stop inekcija se obavezno daje kada se radi bilo kakva stimulacija jajnika, cilj je da se dobiju folikuli zeljene veličine jer dzaba ako neki prerastu.

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Klomifen II deo
17.8.2013 17:02:28   
sana.
Pa onda cu insistirati da mi da i inekciju,kad vec pijem tolike lekove da mi ne bude bar uzalud sve.Ionako nisam imala nikakve uspesnosti ni i sa inekcijom a ne jos sad i bez nje.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Klomifen II deo
21.8.2013 20:25:22   
glukica
Zdravo svima,imam neka pitanja za sve zene ovde: koliko je klomifen uspesan zenama sa pcos ? Pokusavam da ukapiram od cega sve zavisi uspesnost klomifena i stimulacije ? Iuser posted image A sta se radi posla ta 3 meseca stimulacije,posto sam razumela iz prethodnih poruka da je preporucljivo da se uzima 3 meseca samo pa posle pauza? jel to znaci da posle neke pauze moze opet da se uzima klomifen ili ako ne upali za ta 3 meseca oprestaje se sa njim? puno pozdrava za sve user posted image

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Klomifen II deo
22.8.2013 9:07:00   
Štetica
Glukice klomifen "izdvaja " nekoliko folikula koji rastu i stvaraju O,nebitno je da li si PCOS ili ne do ovulacije ce doci ali nazalos to negarantuje i trudnocu. Pije se 3 ciklusa,neko praktikuje da ga daje 3 ciklusa za redom,neko svaki drugi mesec(ukupno 6meseci),jer ima produzeno dejstvo i na sledeci ciklus. Ako nedodje do trudnoce u okviru ta 3 ciklusa,smatra se da nema efekta dalje ga produzavati,vec se u vecini slucajeva radi inseminacija,ako je spermogram ok. A za stimulaciju za IUI opet ide klomifen,femara ili nesto od ganadotropina(mada retko). To dr odlucuje zavisno od hormonskog profila.
I da klomifen nikako na svoju ruku,vec samo ako ga dr prepise.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Klomifen II deo
22.8.2013 10:01:50   
glukica
Hvala stetice na odgovoru,sad mi je jasnije user posted image taman posla na svoju ruku,ja sam panicar a i ne bih nikada tako nesto radila na svoju ruku,sto ne preporucujem nikome .. cekam rezultate sa hormonima,pa u septembru dajem krv opet za neke analize,kod endokrinologa... a vec sam razgovara sa dr da e mi terapija biti najverovatnije siofor + klomifen,pa zato se pripremam sa informacijama polako... imam termin kod te dr 21.oktobra joj . samo neko cekanje user posted image ali sta ces mora tako...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Klomifen II deo
22.8.2013 14:12:39   
malastrumpfeta
Drage moje javljam vam se i ja da podelim moju pricu sa vama. imam 30 g, ceo zivot neredovne menstruacije. godinama sam bila yasmin i uz njegovu pomoc menstruacije su dolazile u dan, ali cim prestanem sa njim, sve se vrati na staro. par meseci dolazi na 50 dana, a onda je nema tri meseca...onda ponovo yasmin, i tako u krug dok nisam pre godinu dana pozelela da ostanem u dr.stanju. i prestala da ga pijem skroz. uradila sam sve analize, i ispostavio se da imam pcos i blagu insulinsku rezistenciju. pila sam dva meseca glucophage po 500 dnevno koji mi nista nije pomogao, pa mi je dr rekla da samo izbacim slatkise i da prestanem ga pijem. sa druge strane LH mi je 2 dc 18,8 (ref vr 1.1-11.6) sto upucuje na izrazeni pcos. progesteron mi je 21 dc 0,68 (ref vr 13.9-90). osim ova dva svi ostali hormoni su u referentnim vrednostima. dr je odlucila da ovaj ciklus probamo sa klomifenom. pila sam odmah najjacu dozu 3*50 dnevno, od 2 - 7 dc, i rezultat je bio jedan jedini folikul. doduse, rekla je da sve izgleda super, pa mi je kad je narasto na 20mm tj u petak, 16.08. dala pregnil 5000 i rekla da sledeceg petka sto ce biti sutra, uradim progesteron da potvrdimo da li je ovulacije bilo. od trenutka kad sam primila pregnil imala sam odnos na 12 pa na 36 sati, ali bolovi u jajnicima ni nakon 6 dana primanja pregnila ne prestaju, kao ni osetljivost bradavica. Moje pitanje za vas je da li je moguce da taj folikul nije ni pukao tada, i da me jajnici bole zbog toga? da li je moguce da nije pukao ni 6 dana nakon primanja pregnila? takodje, ako je vec videla da mi je progesteron 21 dc uzasno nizak, zasto mi nije odmah dala neki lek (ne znam ni sta se pije za to) kako bi ukoliko uopste dodje do trudnoce postojala podrska plodu da se zakaci? Da li sada zbog tog niskog progesterona postoji mogucnost da sam ja mozda i ostala u dr stanju ali da u prvoj ili drugoj nedelji moze doci do "pobacaja" zato sto je progesteron inace nizak u mom telu? mnogo pitanja.... :) hvala puno

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Klomifen II deo
22.8.2013 16:45:21   
Štetica
Aj da pokusam da ti objasnim. Posle pregnila 99,99% folikul je pukao. Ti bolovi u jajnicima su normalni posle klomifena i pregnila ako neprelaze granicu izdrzljivosti. Ja sam 1 ciklus pila klomifen i bas vurno su jajnici reagovali,cak sam pila i baralgin jer su bolovi bili nepodnosljivi.
Progesteron luci zuto telo iz folikula,tako da on raste u drugoj polovini ciklusa tj. posle ovulacije,zato ti je i dala da ga vadis sutra da bi videla kako ti organizam reaguje. To sto je bio nizak u predhodnom ciklusu je znak da nije bilo ovulacije.A ako i dalje bude nizak u sledecem ciklusu ce ti verovatno ukljuciti utrogestan.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Klomifen II deo
23.8.2013 11:35:47   
malastrumpfeta
Stetice, hvala ti na odgovoru. Lakse mi je kad razumem da su ti bolovi uobicajena nuspojava.... Moj progesteron 7 dana nakon ovulacije je 3,43 (ref vr 13.9-90).... user posted image Doktorka takodje tvrdi da je folikul pukao, ali da nije doslo do ovulacije, tj folikul je bio prazan.
Savetuje mi da za nekoliko dana uradim ponovo FSH, LH i prolaktin i da to bude pred narednu menstruaciju. Zeli da potvrdi pcos, mada ja listajuci sve svoje analize koje sam radila ove godine u raznim ciklusima vidim da mi je FSH uvek oko 5 (bio 2dc a ref vr od 2.8-11.3) a LH uvek dva ili tri puta veci od FSH. Prolaktin je takodje u okviru ref vr. Ne razumem da li ima znacaja vaditi FSH.LH i prolaktin 28 dana ciklusa? Mada cu naravno uraditi sve kako mi kaze... bas sam onako...obeshrabljena...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Klomifen II deo
23.8.2013 12:38:55   
Štetica
Dr ti je u pravu,ipak je to bio prazan folikul,a i to je jedna od nuspojava klomifena.
Nevidim svrhu da radis hormone pred M,jer to i nije tako realna slika. Ako vec hoce da utvrdi kvalitet ovulacije,trebalo bi da ti prati estradiol kako raste u prvom delu ciklusa.
Imas temu o hormonima i terapiji na delu problemi sa zatrudnjivanjem,pa ako hoces ispisi poslednje rezultate,pa cemo da komentarisemo,da neidemo u off.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Klomifen II deo
23.8.2013 16:34:19   
*Maki*
Da li je folikul prazan ili ne moze se videti,niti zakljuciti po hormonima, jedno kada se uradi aspiracija folikula,dakle to embriolozi jedino mogu da kazu.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Klomifen II deo
24.8.2013 17:20:52   
malastrumpfeta
Kada kazu da su sigurni da je folikul pukao zbog pregnila, ona ja ne razumem sta znaci da nije bilo ovulacije?user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Klomifen II deo
24.8.2013 17:36:27   
Dusica81
Hello drage moje 
Ja sam nova, i drago mi je da sam pronasla ovako korisno mjesto za sve nase male i velike nedoumice i probleme
Prvo da vas pitam za kumu, a imam i ja svojih kerefeka, o tome cu kasnije
naime, ona ima povisem prolaktin, ima i godina, MM nije radio pretrage, pokusavaju godinu dana ali nista
ona pije Dostinex o,5 mg jednom nedeljno vec drugi mjesec i sada joj kasni 9 dana
radila je test koji funkcionise na principu vrijednosti beta HCG i test je pozitivan bio II
ali kada je izvadila krv beta je bila  5<..dakle negativno
sta mislite, sta je u pitanju...

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Klomifen II deo
25.8.2013 9:56:47   
*Maki*

IZVORNA PORUKA: malastrumpfeta

Kada kazu da su sigurni da je folikul pukao zbog pregnila, ona ja ne razumem sta znaci da nije bilo ovulacije?user posted image


Ovulacija je pucanje folikula i oslobadjanje zrele jajne ćelije. Pucanje folikula se moze utvrditi pregledom na ultrazvuku a da li je u folikulu bilo jajne ćelije to ne moze da se zna dok se ne uradi punkcija i ne pogleda ispod mikroskopa.Po hormonima moze da se nesto pretpostavlja ali uopste ne mora da znaci da je to sigurno,tako da je to samo njeno prognoziranje,sto je po meni neozbiljno.

Štrumfetice jesi li mozda radila nekada proveru AMH (Antimilerovog hormona)?On se radi u privatnim laboratorijama,pokazuje rezervu jajnih celija. Ti imas PCOS,ralizka izmedju LH i FSH ti je veca od 2 kada se podeli sto ukazuje na to,progesteron je jako nizak,a on je jako bitan da se oplodjeno jajašce prikaci za matericu...mislim da bi trebala tu da imas neku terapijicu... Ja bih ti rekla da se posavetujes sa jos nekim doktorom,da cujes jos necije misljenje. Prolaktin moze da se provarava bilo kog dana ciklusa,ne zavisi od toga ne znam zasto ti je trazila da proveris opet ako je u redu,FSH ti je isto dobar. Kiss

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Klomifen II deo
26.8.2013 9:32:56   
malastrumpfeta
Maki, hvala na odgovoru. Nisam radila proveru AMH, do sad mi to niko nije trazio. Verujem da nisu trazili zbog vrednosti FSH koja je dobra. U svakom slucaju cu pitati dr za to.
Sto se doktora tice, ovo mi je treci privatni kod koga idem, a bila sam i kod drzavnog lekara...ni jednim nisam bila zadovoljna, a za ovu dr kod koje sam sada me ubedjuju da je veliki strucnjak za neplodnost i da je potrebno samo veeeeliiiikooo strpljenje.
Juce sam dobila, 26dc, i danas cu da vidim sa dr da li cemo ponovo probati sa klomifenom. Kada inace vi pijete klomifen i kako? ako pijete dve ili tri da li pijete odjednom u isto vreme svakog dana, ili po jednu npr na nekoliko sati?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Klomifen II deo
26.8.2013 10:12:55   
Štetica
I klomifen i femaru sam pila 2×1,na 12h.
Imas temu preporucite ginekologa,prelistaj sta su zene pisale,pa mozda nadjes nekog iz tvog kraja,neznam odakle si.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Klomifen II deo
26.8.2013 10:41:54   
*Maki*
Štrumfetice, ne mora los FSH da bude uslov da se AMH proverava.Niko ti to nece ni traziti. Jel tvoj suprug proveravao spermogram?Ne znam sta ste sve od analiza radili..jako je bitno da se provere sve analize pa da se onda napravi plan sta da se radi.

Pila sam i 1 tabletu klomifena i dve odjednom (samo jedan ciklus da vidimo kako cu da reagujem na vecu dozu,isto sam reagovala kao i sa jednom tabletom),pila od 2-5 dana ciklusa,mozes da pijes bilo kada (ja sam ujutro) ali uvek u isto vreme neka bude.

Napisi mi sta ste sve od analiza radili u privatnoj poruci,kiss

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 10:02:11   
malastrumpfeta
Dr mi je ponovo prepisala klomifen, 3*50gr...s tim sto mi je to javila u pola 8 uvece, i ja sam sve tri popila tacno u 8 :) nadam se da je to u redu, posto mi kaze da treba da pijem od 2 - 7 dc.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 10:12:21   
Štetica
Ok je to,sad nastavi tako do kraja,i javi rezultate.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 10:48:02   
glukica
malastrumpfeta koji ti je ovo mesec sa klomifenom? user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 10:48:58   
malastrumpfeta
drugi pokusaj. prvi je rezultirao sa jednim folikulom. a pila sam najvecu dozu.

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 11:10:42   
glukica
Navijam da sada bude dobitni!!user posted image

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 11:25:24   
malastrumpfeta
hvalaaaa!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Klomifen II deo
27.8.2013 12:03:53   
Jole84
Mala štrumpfeta bolje je i da bude jedan ali sa kvalitetnom jajnom ćelijom nego više nekvalitetnih. To je bar mišljenje moje dr.
Srećno user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Klomifen II deo
11.9.2013 18:21:43   
mirelaf
drage moje lijep pozzz,pisem nakon duugo vremena,ja sam prvu trudnocu ostvarila uz pomoc klomifena,iz prve ture,sad ponovo zelim bebaca i opet klomifen,jajnik je reagovao 11dc,folikul 16mm,mjerila 19 dc folikul nije pukao i iznosi 22 mm dali je moguce da ovulacija nastupi 19,20 dc i da se zakaci mrvica nije li to kasno za trudnocu, inace imam redovan menzes ,endometrij je odlican 12mm

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here