Ana RR
|
Evo jedan lep recept, može kao kolač, može kao torta : Biskvit 5 belanaca 6 kašika šećera 4 kašike ulja 4 kašike glatkog brašna 2 kašike kakaa 1/2 paketića praška za pecivo 2 kašike mleka za natopiti pečeni biskvit Fil 5 žumanaca 120 g šećera 3 paketića vanil šećera 4 kašike gustina 500 ml mleka 220 g maslaca 100 g čokolade za kuvanje 50 g čokolade za kuvanje 70% kakaa Još potrebno oko 200g Petit Beurre keksa mleka za namočiti kekse 4 kašike marmelade (neke kiselkaste) 1 šlag krema od čokolade 2 šlag kreme od vanilije čokoladne mrvice za posipanje Fil : Umutiti žumance, gustin i dve kašike mleka i dodati u vruće mleko sa šećerom i vanil šećerom. Kad je krema čvrsta i kuvana dodavati po malo maslaca i mešati da se istopi. Na kraju dodati istopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti. Dok se hladi povremeno mešati. Biskvit: Izmiksati belance skoro do kraja, dodati šećer i ulje pa miksati do kraja. Laaaaagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Razvući kašikom u namašćenom i pobrašnjenom plehu i peći 15ak minuta na 180 stepeni. Kad je pečeno preliti ga sa dve kašike mleka, po potrebi ga pre toga izboockati čačkalicom. Slaganje: biskvit, pola kreme, keks umočen u mleko, marmelada, druga polovina kreme (preko možete poređati još jedan sloj keksa ali i ne morate, po želji), ukrasiti umućenim krem šlagom. Nemojte (kao ja) koristit preveliki pleh, najbolje je da bude 20x30, 21x35 ili u kalupu za torte od 26cm. Recept je sa coolinarke.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|