Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 5:53:24
|
|
|
|
New Mom
|
Nista posebno. Radila sam ekg, sve uredno. KKS dobra (nije anemija). Nisam se ugojila vise niti brze nego u prethodnim. Jednostavno mi ova opterecenje za organizam.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 6:43:36
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Grlim vas sve! Dijana nas ne moze nista da zaobidje.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 6:53:00
|
|
|
|
Torbica
|
Poljubac i od mene! Oblacim se, sad cu klince da pakujem za vrtic lagano... NM , jos malo pa gotovo.. Ljubim
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 7:12:54
|
|
|
|
Trcosava
|
Dijana koja bre buVa ujede i da ostavlja plih??? Buve valjda ostavljaju male pečate, ne plihove
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 7:39:50
|
|
|
|
anci kv
|
Al ste poranile..Dobro jutro
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 8:05:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro jutro evo . Ja sam odvela Hanu u vrtic,Filip jos spava a ja pijem kaficu. Vreme je odvratno kisa pada
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 8:16:34
|
|
|
|
doktorkakristal
|
dobro jutro od mene i Dore,dobile smo onaj tepih za igru ali avaj njoj se ne svidja jer moje dete vise voli mobilni i lap top DIJANA mislim da su malo preterali da sinopen ne moze,jako mala kolicina bi se resorbovala,on je antihistaminik,ja sam antihistaminike pila i u trudnoci i dok sam dojila
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 8:16:34
|
|
|
|
Mara1986
|
Drage mame samo da vas i pozovem da glasate za mog guzonju ... "izbor za bebu sanjalicu" mi smo predzadnji Vasilije Veljković ps. danas nam je tačno mesec dana
< Poruku je uredio Mara1986 -- 24.4.2014 8:19:09 >
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 8:31:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I opet kisa. Do kad ce vise ovako Bas me nervira. Teodora je otisla u vrtic. Nas dve sad da se bacimo na sredjivanje po kuci.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 9:01:20
|
|
|
|
jole82
|
Dobro jutro mame T u vrtiću...definitivno ne plače više...čak se i veseli kad prilazimo zgradi.. Juče smo imali tu radionicu...bila gomila nekih šatro stručnjaka koji su snimali, slikali i posmatrali dečju igru skrivalice..citav poligon je bio postavljen..a tete su ih zvečkama navodile na skrivene predmete, koji su oni izvlacili (kese, trake, marame, loptice, čepove od flaša) baš je bilo lepo...T nije prilepčila..igrala se što sama što sa još jednom drugaricom kaoja joj ne najbliža po uzrastu (starija 2 meseca)...ostali su oko 2 godine..jedan bata je jurio da je poljubi, pa je bio malo grublji..udarili su se glavama pa se T razbesnela ..i nju su snimali zasebno kako izvodi "trik" sa lopticama..ubaci ih u kutiju, zatvori je i digne prazne dlanove pogleda okolo..pa ih onda uzme iz kutije i pokaže Pohvalila je psiholog da je vrlo kreativna za svoj uzrast, samostalna i sigurna u sebe, s obzirom da sam ja bila tu i nije se kačila za mene već me je samo izdaleka pogledom i gestovima obevaštavala o toku svoje igre...kao i da razume koncept grupe i hijerarhije, jer kad joj starije dete uzme igračku ona se samo okrene i ide dalje, a kad joj mladji uzmu posebno ako su devojčice ona se bori za igračku i uzimas je nazad..baš sam ponosna na nju Dijo slažem se za ženama i Trćom (Trća je posebno, ne zato što nije žena već se odnosi na ovo za ujed buve) NM još malo, još malo... Stvarno ova glupa kiša me već nervira..
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 9:41:00
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa sto je covek stariji sve manje spava Zivim za ovo.... Doduse, ja spavam izmedju 5-6 sati, nikad vise..... Dijana, kako ne smes antibiotik? Lepo je napisala NM, smes i peniciline i cefalosporine.... A i za mazanje, stvarno nisu normalni.... Obavila sam kupovinu pa da budem vredna, ali prvo malo da iscitam sta ima ovdi..... Jole, bravo za Teicu!
< Poruku je uredio Torbica -- 24.4.2014 9:42:23 >
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 9:48:15
|
|
|
|
Peace*
|
Drugari, može biti buva. Zavisi od čoveka do čoveka. Moj tata, ja, i moja deca na ujede (komarca, buve) reagujemo užasnim otokom i plikom, uvek. Jedina mogućnost da se to izbegne je da vidim kad me je uboo komarac i čim odleti (ili umre pod mojom šakom ) da namažem neku kremu (Synopen, Fenistil).
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 11:46:34
|
|
|
|
dijana1*
|
Nije mi ovo prvi put. Posle prvog porodjaja mi se prvi put desilo u septembru, sledece godine ponovo u septembru i posle toga jednom u prolece. A sada u trudnoci me je isto nesto ugrizlo ali samse drugacije osula i samo po ledjima. Ali tada je dr bila ubedjena da me je gricnuo pauk. Prva tri puta sam svaki put bila u prirodi tako da verujem da je neka buva u pitanju. Za tri nedelje kada ovo prodje radice mi alergo testove. Najgore mi je bilo u septembru 2011 e tada ne znam kako sam prezivela. A tada mi niko nije hteo dati terapiju kao proci ce. Secam se da sam u 5 ujutru ustala i kruzila oko zgrade. Njsam znala sta cu vise od sebe. Jednostavno svrab dovodi do ludila. Na sve ovo jutros sam se opekla a Vuk se probudio i kuka da ga boli stomak. Eto kad coveka potera nema kraja Jole bravo za malu smizlu drago mi ja kada procitam da deca nesto uce u vrticu. Ja sam V ispisala jednostavno nista nisu ucili. Tete su samo galamile na njih. A srela sam posle par roditelja i svi imamo isto misljenje. Peace a jel tebi izadje samo jedan plik ili vise njoh. Meni ima po celom telu. Prvo se zacrveni pa raste pa nabubri pa se napuni nekom tecnoscu.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 15:54:40
|
|
|
|
viktori
|
Jole Ja sam juce mm rekla da je N pametniji od nas dvoje zajedno. Prvo nikada ga ne vodimo u igraonicu i sad ovo sugavo vreme on tamo najmanji a neke nazovi animatorke koje samo vicu ne i ne ne mogu o njemu malom da brinu, pa smo se nas dvoje menjali. On se tako dobro snasao iskulira one klince koji vriste i bezobrazni su, pa kad se mrdnu od mesta gde je on hteo on se polako vrati i nastavi. Al vrhunac je bio mala jedna buckasta mozda ima 7 godina sve im kocke krade i N uzme drugu, ona mu otme, opet on drugu...i kad vise nije imalo nijedne van njenih ruku on se iznervira pridje joj i sve joj porusi i pobaca i da drugoj deci. Mi smo bili u soku. Otkud mu to. Znaci nije sebicno uzeo sebi ili plakao ili nas trazio da pomognemo vec uzeo i podelio. Inace smo ostavili dudu najnormalnije ko da je nikad nismo ni nosili. Samo sam ga pratila i vidim polako da bi on mogao bez nje, jeste da glocka sve al vidim da mi nesto to nije to vise. I prespava juce jutarnju dremku, noc i evo danasnju dremku. Ni suzu nije pustio. malo me je samo gledao al vidi ja ne reagujem, okrenuo se i zaspao. kazem ja pametniji od nas x puta. Sad je poceo jednom da nam spava. Kad su vasa deca izbacila dremke posle podne?
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 15:58:39
|
|
|
|
jole82
|
Bravo za zeta pa pametnjaković je on nema šta T izbacila pre 2 -2,5 meseca....reeetko se desi da mora popodne da odspava...i to kad bude, dremne 20 - 25 min i to je to
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 24.4.2014 16:06:29
|
|
|
|
viktori
|
snajka je zmaj. Mislim da je nasa greska sto je toliko vukao i to samo kad spava...Ipka je sisao dugo pa je zadovoljio valjda tu potrebu...Nemam pojma. Al koliko je kukao i vecito bio gladan duda nas je na pocetku koliko toliko spasla. E znaci dobro je moje drugarice navalile kako ti tako jednom spava a aktivan po ceo dan, pa da proverim dal gresimo. al on stvarno ne zeli da spava on se igra i kad hoce uvece da spava trazi da dodje kod mene, kupanje i zna sta je sledece. Znas da ja njega nista ne forsiram nego ga posmatram pa kad ukacim promene reagujem. Do sada je bilo tako. Videcemo. Ubi nas ova dosadna kisa.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 6:30:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro mame. E stvarno je ova kisa grozna, no nije nas sprecila ni juce ni prekjuce dok je zvrckala da budemo napolju. Ako krene vetar a najavili su Kosavu sa nelatima i do 60km/h e onda smo ugasili, onda smo kao zarobljenici u kuci Ja sam svasta radila ovih dana, bila mi je sveki tri dana i iskreno bas mi je prijalo, ja se naradila po dvoristu a ona se zanimala sa Dunjom. Pocrnela sam onako seljacki, samo ruke a ostatak tela beo , al sta da radim tako to svake godine i stalno mi se poznaje razlika jer nikad ne idem u solarijum. Imala sam i casova ovih dana, tako da sam bas bila vredna. D svaki dan nesto novo radi ili kaze. Pocela su opet nocna budjenja tako da ocekujem sad trojke (ii petice kod nje sve nesto s brda s dola sa tim zubima a mozda i sve odjednom ko ce ga znati) Cekam da se probudi frajla pa da uzivamo jer sam kucu sredila a kuvacu kad bude spavala. Inace Viktori moja D je oko godine sama izbacila jednu dremku i pocela onda duze preko dana da spava, umesto dva puta po sat sad odjednom spava dva ili eto juce cak tri sata.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 8:29:46
|
|
|
|
doktorkakristal
|
dobro jutro,Dora se nesto bila probudila oko pola 6 pa je ponovo zaspala i moj dragi muz nije ugasio alarm koji nas je u 7 probudio ,inace zvala me mama sad ce da stigne da cuva Doru i neki rucvak da mi spremi,posto je danas kuci tj ne radi,e vala hvalala joj taman da pozavrsavam po kuci sta imam
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 9:05:05
|
|
|
|
reve84
|
Zdravo drugarice, Ja pokusavam i dalje da se razbudim. Iva me rasturila nocas sa tri budenja umesto standardnim jednim ali zato sad jos uvek spava. Mislim da i nju iritira ovo vreme vise! Ja poludeh sa mojom migrenom vise! Hocu sunce!! Pozz
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 9:26:33
|
|
|
|
anci kv
|
Jutro...mi tek skoro ustali...kafa gotova pa izvolite
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 9:32:09
|
|
|
|
Torbica
|
Ja pijem sejk iz blendera da se napunim energijom pa navaljujem na raspremanje/kuvanje/sivenje! Da iskoristim petak i ovo par sati sto sam sama. Vikendom ne radim nista, zujim sa decicom. Dobar dan!
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 9:51:56
|
|
|
|
cockic
|
nama je tata sa pecanja kad je lena bila beba doneo buvu,ja sam bila sigurna da je buva.jer ujeda bas gadno.ja sam bila izujedana,lena mozda dve tackice,ja sam sve tresla kao luda po stanu.i pekisa mozda par tacikca.ali ja 15tak ujeda.gadno svrbi i ujed je sitan.ali kad napravi na jednom mestu vise ujeda.uzas.bas su gade.sad nam je tata opet isao na pecanje pre dve nedelje i sva sreca nije nam je doneo u goste meni i klincima sam mazala onaj hiperhama gel i jako je dobar za sve ujede sve se bukvalno odmah povuce.moju decu komarci ne vole,nadam se da i nece.nekako ih izbegavamo.svega par ujeda su imali.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 10:02:23
|
|
|
|
emicaa
|
Samo da vam mahnem i nastavljam da se nerviram,od sinoć nemamo interneta i nijednog programa na tv-u,sad čekam da dodje majstor,ovo je već treći put.A i Dora se iznervirala izgleda pa cijelo jutro galami
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 10:14:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro! Nama je jutro od 4. Puni smo slajma. Ukljucila sam sama berodual. Postala je teska za spavanje. Trazim onu temu o uspavljivanju.islim da je Torbica pisala. Tuzna sam zbog bake. Cim se setim placem. Idem na sredjivanje kuci. Veceras imamo goste. Tortu sam napravila za mm-ov rodjendan. Ja napravila. On je filovao. Morala sam da hranim Sofiju.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 25.4.2014 17:50:38
|
|
|
|
mama micki
|
Dobar dan mamike! Ja samo da vam mahnem, juče sam počela da radim, na poslu ludilo i gužva, onda dođem kući pa kuvam za sledeći dan, perem sređujem....Radim i sutra, i to popodne, pa možda stignem da vam se javim ujutru malo. Sve vas pozdravljam! Ljubite dečicu puno!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMirne noći uz Nutrino Sleep WellRoditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Anketa
Млеко.
Admin
Које млеко је здравије давати детету после годину дана: