|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
6.3.2017 23:31:24   
Dragce86
Slazem se sa Malom Elenom, meni je tako bilo u desnoj preponi, bebica glavica mi je pritiskala nerv i trnela mi je i prepona i desna noga...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 551
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
10.3.2017 20:26:02   
Makicaaa93
Bas mi znace vaši odgovori.. 😄 Bas bi trebalo u ponedeljak da idem na kontrolu i bas cu da pitam doktora sta on kaze.. Da vidimo da li se beba malo podigla.. Imam utisak da jeste.. 😄 Nego počela sam opet da osećam bol kad mokrim, verovatno sam se prehladila.. 😣

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 552
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
13.3.2017 22:32:22   
Makicaaa93
Bila sam na kontroli, kaze i dalje je beba nisko pritiska besiku. Produžio mi je utrogestan još 4 nedelje. Sad sam 31n+3d.. Bojim se da se zbog utrogestana necu otvarati kad bude trebalo.. 😞 Inače bebica je teška 1515 grama..😍 Da napomenem samo, da dr u državnoj kaze da je sve ok

😩

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 553
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
14.3.2017 7:02:38   
IvanaSK RR
Nemoj da se plasis, mnogo zenica je uzimalo Utrogeston pa su se lepo otvarale. Nista to ne mora da znaci,sve je individualno.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 554
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
14.3.2017 19:26:21   
Makicaaa93
Uzela sam ustogestan ali danas me boli po dnu stomaka, najviše desna strana i bol mi ide niz nogu. A i ledja me uzas bole.. I kad lezim i kad stojim iato mi je. Osetila sam u jednom ostar bol kroz vaginu..user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 555
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
14.3.2017 19:31:40   
Ana RR
Makice, ja sam pila gynipral koji zacementira grlić pa sam se ekspresno porodila, primljena u 20h a u 23h držala bebu u rukama. E sad, stav moje dr je da utrogestan nema svrhe koristiti nakon 16. nedelje a vidim da ga mnoge žene koriste čitavu trudnoću.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
14.3.2017 19:35:03   
Makicaaa93
Ja cu ga koristiti ove 4 nedelje dok ne udjem u 9 mesec. Da ne bih, ako ne daj Boze nesto bude razbijala glavu. Meni je lično jedan doktor rekao u fazonu da utrogestan nekom pomaže a nekom ne. I mišljenja doktora su podeljena po tom pitanju..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 557
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
18.3.2017 9:14:21   
krin 40
Ja ga koristim celu trudnoću,u ponedeljak ulazim u trideset_u nedelju.Uz njega sam primala i progesteron depo do ulaska u drugo tromesečje na tri dana.Prvo i
drugo tromesečje sam ga pila dva puta dnevno a sada jedan pijem drugi stavljam vaginalno i uveo mi je dr magnezijum.Obzirom da je se u mojoj prošloj
trudnoći koja se loše završila posle svih analiza pokazalo da jedini problem koji imam je nizak progesteron piću ga po preporuci dr do kraja.Jesu mišljenja različita ali kada uporedim ove dve trudnoće mogu
da kažem da u ovoj nisam imala ni jednu glavobolju,grčeve.Nikakav bol,ma ništa.A psihički sam se spremala na sve i svašta

< Poruku je uredio krin 40 -- 18.3.2017 9:18:18 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 558
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
18.3.2017 9:43:18   
Makicaaa93
Iskreno ja sam ga koristia u trećem mesecu i ginekolog mi je rekao da sama odlucim hocu li dalje da ga koristim jer sam se ja isto osećala sa njim i bez njega. Isto i tako sad, već dva dana imam probadanje na dnu stomaka, nekad zigne sa ledja. Često grcenje celog stomaka.. Kad lezim malo je bolje ali čim ustanem, čak i noću do vc zna da ziga..A koristim ga... Ne znam sta da radim..

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 559
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
18.3.2017 11:08:53   
Maslacak15

Ja mislim iskreno da ti bolovi ne moraju da imaju ama bas nikakve veze sa kontrakcijama niti da tu progesteron ima nekog uticaja. Boli jel beba nezgodno pritiska i to je to. Nebih zelela nikoga da razuveravam, svi naravno slusajte svoje lekare ali ja mislim da je u Srbiji na delu ogromna zloupotreba utrogestana kod trudnih zenja. Tj njegovo potpuno nepotrebno davanje. Narocito svako davanje posle 12 nedelje kada svaka zdrava posteljica proizvodi i vise nego sto je neophodno. I jedini moguci odgovor je " ne moze da steti".
Ja sam iznela dve trudnoce prakticno do termina ( oba puta su bili carski zbog velicine bebe, na 39+0 i 39+4). Porodila sam se u 34 oj i 36 oj. Znaci nisam mlada majka. Gomilu ali gomilu probadanja u stomaku sam imala tokom obe trudnoce, pritisaka bolova. I nikada nikom nije palo na pamet da mi da utrogestan. Zato sto sam uvek bila zatvorena, cvrstog grlica i pisac konktraakcija koji se ovde radi vec od 20 nedelje je uvek bio ravna linjia cak i u momentima kad sam imala jake bolove. Prosto nije svaki bol kontrakcija. Jedno od mogucih objasnjenja koje ja smatram plauzibilnih je da je trudnoca fiziloski nitenzivan proces, materica je primorana da se siri i rasteze, posotoje ligamenti koji matericu pridrzavaju. I prosto to moze da boli. Zavisi od zene. Inace zivim u Nemackoj i smatram da sam imala perfektnu doktorsku negu i nadzor. Isto tako ovde licno neznam ni jednu trudnicu da je bila na progesteronu. A srbiji je on neophodan za 80%?! ili bar ja imam takav utisak.. Cudno :)

Ali ko sto rekoh, nebih da bilo koga sta ubedjujem, svakako je moj prvi savet ako vam nije dobro idite kod lekara. Ja samo mislim da je priroda udesila da trudne zene imaju dovoljno progesterona. I da je procenat zena sa stvarnom progesteronskom deficijencijom minimalan. I kad smo vec kod toga koji procenat doktora u Srbiji stvarno uradi test? Tj stvarno izmeri progesteron u krvi pre nego sto prepise utrogestan?...Ali necu vise da tupim casna rec.

Uzivajte trudniceuser posted image Puno pozdrava.

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 560
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
18.3.2017 12:00:43   
Makicaaa93
Pa znaš kako,i ja iskreno mislim da je precenjen utrogestan.. Ali šta je tu je. A ja osećam kontrakcije, grcenje stomka. A ne prave kontrakcije.. Ne znam ni kako izgledaju prave 😄 Ja kad sam se pozalila na ziganje u donjem delu stomaka, rečeno mi je da mi je nisko beba. Isto takvo ziganje može da znači i otvaranje grlica.. Mnogo je žena koje su to osetile. Imam i bolove u preponama ali to me ne zabrinjava, znam da mora da boli...isto tako i ledja bole,ne žalim se... Ali povremeno zignu. Sasece me bol... Moja drugarica je u orvoj trudnoći ležala u bolnici jer je počela da se otvara u sedmom mesecu, a imala je zigove u ledjima. Eto.. Svaki bol koji je konstantan treba proveriti ja msm...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 561
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
20.3.2017 0:00:41   
Mariya
Ja se slažem sa maslačkom, neki dr zaista prepisuju utrogestan kao da su bombone, bez potrebe. I nakon 3 trudnoće mogu da kažem da trudnoća boli. Sve i svašta žigne, probode, grči,seva.. Moj stari ginekolog je govorio kako je u trudnoći normalno i ono što inače nije, a to su upravo ti svakakvi bolovi.

< Poruku je uredio Mariya -- 20.3.2017 0:02:07 >

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 562
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
20.3.2017 0:10:03   
Zemunka85
Marija, ja sam upravo to htela da pitam, bas u centar "Da li trudnoca boli?".
Definitivno ima i i jednog i drugog slucaja.
Moja drugarica je bila "tempirana bomba". U jednom trenutku su joj stavili serklaz, lezanja, bolnice, tokolize, nastavljena terapija .. i pored svega toga se porodila u 36 nedelji. Kontrakcije se ne secam da je imala.
Moj slucaj - mene je trudnoca bolela. Kao kamenje da nosim, neprijatno. I kao da ce sve da ispadne. Kontrakcija i preko 30 u danu od cak 16. nedelje pa nadalje. Imam i snimke. Stomak se stvrdne i uspici kao planina, bukvalno ima cosak. Takodje bolnica, tokoliza i mirovanje. Ali iznesoh trudnocu bez problema do kraja, caj L jedva iscupase. Pri tom, Utrogestan nije davao niiiikakva poboljsanja. Obzirom da je tako, preko noci ukinut u 7om mesecu. Sve se isto nastavilo - i kontrakcije i bolovi. No eto, to nije uticalo na otvaranje. Grlic jeste bio skracen.

Razmisljala sam cesto posle, da ja zapravo nisam ni shvatila koji bolovi su opasni, a koji ne. I da li je meni utrogestan bio bespotreban. Da su ti svi bolovi bili normalni, jer se nisam otvarala. I da za sledecu trudnocu ne bih znala sta da radim.
Za sada nosim bolje nego u prosloj, ali .. zaista ne bih znala koji bol je opasan a koji ne a svakako nije svaki opasan. I ok nije na meni da znam, zato postoje DR i informacije ppoput - kakav je grlic, polozaj posteljice, da li se otvaram .. ali on kaze kakvo je stanje trenutno, a ti se vec sutradan pitas da li se promenilo. Tesko je za psihu.

Ovaj put, svakako i kada krenu bolovi, a definitivno sam shvatila da trudnoca mora da boli (malo-malo) potrudicu se da vise odmaram, pre nego bilo kakva terapija ...

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 20.3.2017 0:12:08 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 563
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
20.3.2017 7:08:15   
Mala Elena
Uh Zemunka...meni je druga trudnoca znala da bude nelagodna.user posted image sto kazes, kao kamen da imam, to su bile kontrakcije, 7,8 mesec, posle kad je dosao termin bebi se nije izlazilo...
Saznala sam da magnezijum suplement pomaze kod kontrakcija, umanjuje ih.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 564
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
20.3.2017 20:41:04   
Makicaaa93
Ja danas bila kod doktora.. Skracen mi grlić i strogo mirovanje. Kaze samo da izguram još tri nedelje da udjem u devetii.. Tako da neki bolovi nisu bezazleni..

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 565
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
21.3.2017 9:53:05   
Maslacak15
nisam ja rekla da su svi bolovi bezazleni , naprotiv moj prvi i najvazniji savet kad mi se bilo koja trudnica obrati: ako ti nije dobro idi kod lekara. Bolje jednom otici za dzabe nego ne detektovati problem na vreme ako on postoji.
samo sam misljenja i dalje da se utrogestan zloupotrebljava i te dve stvari se ne iskljucuju. Kao sto su davali ginipral i partusisten oralno decenijama dok nije povucen prosle godine. Naucna literatura je nepobitno pokazala da oni ne deluju ako se daju oralno niti su primereni za dugotrajnu terapiju. Jedino kako deduju je intravenozno, za sprecavanje prevremenih porodjaja u bolnickim uslovima. Sto je najgore imaju vrlo ozbiljne nus pojave....

I jos jedna stvar, posto sam ja naucnik ne mogu da izdrzimuser posted image Ako ste u jednoj trudnoci imali problema i niste koristili utrogestan, a u drugoj nemate i koristite utrogestan to nije ama bas nikakav dokaz da vam utrogestan pomaze. Dve trudnoce su dva razlicita "loto izvlacenja" i takve paralele nisu bas validne.

Puno pozdrava

(odgovor članu Makicaaa93)
Direktna veza do poruke: 566
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
17.4.2017 11:37:29   
Mina70
Zdravo. U 16oj sam nedelji trudnoce. Pre nedelju dana je pocelo da mi curka nesto svetlo braonkasto a pose toga i bolovi u donjem delu stomaka koji su bas jaki i ostri. Isla sam kod dr kaze nije nista, misici se sire, pravi se mesto za bebu. Sad je pocelo da mi curi vise tecnosti tamno braon boje... jos sam i temperaturu dobila... jel imao neko slicne probleme?

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 567
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
30.7.2017 14:15:35   
Sanjica26 RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Drage trudnice i mame, zanimaju me vasa iskustva,jako sam uplasena,ovo mi je prva trudnoca i nemam iskustva.Naime od samog zaceca ja imam bolove u karlici pritisak u donjem stomaku prilikom setanja,u devetoj nedelji sam prokrvarila,obratila se dr.prepisao mi terapiju i krvarenje je nakon cetiri dana prestalo,sad sam u 14. nedelji ali bolovi karlice ne prestaju,pritisak takođe,nekad imam osecaj i da me jajnici bole.Da li je neko imao slicno iskustvo? Hvala



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mina70)
Direktna veza do poruke: 568
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
30.7.2017 14:32:29   
vocicana
Draga Mina70, bolovi su normalni, ali ipak si 16- ta nedelja, ja sam bolover imala na pocetku, negde 5-6 nedelja, mislila sam da je krenuo spontani, toliko me je stomak boleo nisko, ali nisam imala nikakav iscedak, potrazi jos jedno misljenje. Mozda nije nista, a mozda i jeste. Odmaraj

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Mina70)
Direktna veza do poruke: 569
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
30.7.2017 16:20:18   
Duškić
Trazi stvarno jos neko misljenje dr i ultrazvuk. Mene je isto u pocetku boleo stomak, a posle ne. Mada kod svih je drugacije.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 570
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
30.7.2017 16:53:35   
vocicana
Duškicu, i mene tako, ja sam stvarno mislila da jebobacaj poceinjao.
Ipak je to 16 nedelja trudnoce. Najbolje bi biloda potrazi jos neko misljenje.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 571
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
30.7.2017 23:54:37   
Djetelina2
Mene cijelu trudnocu boli stomak kao za vrijeme ciklusa.Krvarenje se pojavilo sa 10 nedelja,trajalo 3 dana u bolnici i prestalo.Bila na terapiji 3x2 duphastona i progesteron depo 7 injekcija.Kazu dr.da se dijete ok razvija i sa plodom je sve uredu.Nekolika dana je znalo prestati pa opet poceti s bolovima.Sad sam 15+4,dr.mi smanjila duphaston na 2x1 al uvela 2x magnezij...od jucer me opet boli,kratko traje pa prestane i sve tako.Na pregledu bila prekljucer...ne znam sta da radim....doktorica nije prekljucer vidjela ni kontrakcije.....sve je bilo ok.Proslu trudnocu nisam imala ove muke,da li ima iko da ga stomak stalno boli za vrijeme trudnoce

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 572
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
1.9.2017 10:34:28   
nevena21
Cao drage trudnice, molim vas za savet...
Trenutno sam 16ta nedelja i nazim se u inostranstvu i tek se za 4 dana vracam a vec treci dan me boli donji stomak,nije nista jako ali me stalno bolucka. A kad ga pipnem imam bas osecaj pritiska. Nemam sekret,samo osecaj kao da me besika bolucka. Pre 10-ak dana sam bola na dabl testu i bilo je sve ok.
Sta mislite jel da trazim ovde nekog doktora ili mogu da sacekam jos 4 dana?
Jako sam se uplasila ali ovde citam da takvi bolovi mogu i normalni da budu...
Unapred hvala puno!

(odgovor članu Djetelina2)
Direktna veza do poruke: 573
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
1.9.2017 10:42:27   
Duškić
Kod mene je to normalno, mene je boleo ne stalno ali zabolk nekako neprijatno u donjem delu stomaka i prvoj i drugoj trudnoci.

(odgovor članu nevena21)
Direktna veza do poruke: 574
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
1.9.2017 10:48:16   
Mala Elena
Nevena21, ne znam da li ti je to prva trudnoca? Mozda je to bol sirenja tj istezanja tamo dole... ako imas pritisak i stomak ti bude tvrd i to se cesto javlja , idi doktoru , mozda su kontrakcije pa ce ti prepisati terapiju uz mirovanje.
Ja sam sada 7.mesec i desava mise da mise beba spusti nisko i gura u besiku, bas je nelagodan osecaj, ali nije bol.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here