|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 14:07:33   
Maraj
Rosi i ja sam kao ljisa sto se sisanja tice.
Sto se kakenja tice, pa ne znam , izgleda da bas voli da siki, opusti se i u toku sikenja kaki. Jel ti dugo spava posle toga?

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 851
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 14:08:17   
jess021
Rosita, ukoliko mu je jedna dovoljna to je super, znaci da posisa ono zadnje mleko koje je kvalitetno. Samo tako nastavi ako mozes.
MiLj, nemoj da se ljutis ali to 15min iz jedne 15 iz druge je, pokusavam da nadjem rec, skroz nepravilno.
Verovatno sad zvucim kao New Mom ali pustite bebe da sike koliko hoce. Ako se pelene mokre nema brige.
A za presvlacenje nisam pametna, ja bi verovatno presvlacila nakon sikenja. Bitno da on kakiuser posted image

< Poruku je uredio jess021 -- 11.4.2018 14:12:22 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 852
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 15:43:58   
Rosita
E vec mu je malko crvena guza :(. Bas sam se smorila i onako, kao pocetnica sam. Nista, menjam cim pre pa opet na sisu.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 853
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 15:51:51   
Maraj
Jess meni je i NM rekla tako. Dakle nlr desna prvo pa leva. Sledeci podoj prvo leva(ona s kojom je zavrsen prethodni podoj) jer je sad tu ono jace mleko. Pa kad predje na drugu u ovom slucaju desnu, to mleko je redje pa mu podmiri i zedj nakon jaceg mleka.
Ja sam tako sa L.
Rosi meni se L retko ojeo a i kad se ojede, samo sudokrem pomaze
Ovako smo mazali pavlovicevu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 854
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 16:07:56   
Misha i Ljisha
Da jes to su nama rekli isto u skolici tako s kojom zavrsis s tom pocinjes naredni ali su takodje rekle da od visenja na sisi bebe nemaju nista. Znaci aktivno se sisa i ne spava se na sisi, zato se i skracuje vreme podoja jer sto su stariji vicniji su i brze sisaju. Tako da sta ja znam, sa D je sam sve kao u skolici onako bas bas skolski i ona je super napredovala

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 855
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 16:40:04   
Rosita
Pocela sam sudocrem. Malo sam primetila na guzi. Ne mislim da visi, samo ima udarnu fazu i desertuser posted image . Što bi rekla jedna sestra u porodilištu, pusti ga nek meziuser posted image u svakom slučaju, mislim da je bolje dati istu sisu posle presvlačenja da posisa zadnje mleko.

< Poruku je uredio Rosita -- 11.4.2018 16:42:18 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 856
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
11.4.2018 20:16:50   
milicicak
Rosi, mini buba je dok je samo sisala obavezno kakila uz svaki podoj ili sekund nakon sto zavrsi, ali obavezno. I ja sam je presvlacila odmah posle podoja, danju, nocu, svejedno. Pazila sam da je ne buckam.
A ta praksa kakenja u toku obroka se nastavila dok nije napunila godinu ipo dana mislim, i uvek sam je odmah presvlacila.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 857
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
12.4.2018 22:04:08   
mama Jo
Da li vam se desilo da je sadrzaj pelene bio onako kao pena? Desilo nam se to danas i pre neki dan.... jednom davno mi je patronazna rekla da to znaci da se beba nagutala vazduha pa tako izbacuje... da li vam se desavalo?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 858
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.4.2018 7:28:24   
Maslacak15
dobro jutro, evo ja da se pohvailim da je dete kakilouser posted image . Cisto da bi zene znale sta je normalna pojava. Malecka ima tek 3,5 nedelje i poslednji put je kakila u ponedaljak i evo pre tri sata! Znaci punih 5 dana i kusur je proslo. I nije imala zatvor uopste. Ne mozete da zamislite sta je uradila od pelene kad se konacno odlucila na kakenje.
Sa srednjim sinom bilo je slicno, ali malo kasnije, mozda sa 6-8 nedelja. Bila sam se malo unervozila iskreno jel je tako mala, svugde na netu pise tek sa 4-6 nedelja da pocinju da proredjuju stolice ali me je babica u petak umirila. A posto je A bila i dobro raspoplozena i sve vreme normalno spava i jede i osim prduckanja nije imala nikakvih tegoba nekako sam se iskulirala. E sad ona je iskljucivo dojena, mislim da je to bitan momenat. I nikad nije dobila ni kap niceg drugog osim majcinog mleka. Ni u porodilistu. Ne dajem ni vodu ni caj. Prvih 7-8 dana je bila ko protocni bojler, kakila je u svaku pelenu bukvalno, onda je proredila mic po mic. Imali smo i klasicnu tranziciju od crne mekonijumske stolice preko zelenkaste do senf zute tokom prvih 7-10 dana. Dobija trenutno super na tezini, mislim da smo prebacili 4500 gr, tako da deluje da zna sta radi bebauser posted image
Vazno je znati da svaka dohrana menja pravila igre. Dohrana ima potencijal da zatvara i mislim da je tu bitno da dodje to praznjenja svaki ili najdalje svaki drugi dan.
Eto cisto da prenesem i moje iskustvo, da znate sta sve mozete da ocekujete.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 859
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.4.2018 8:24:42   
Rosita
Da, meni su u porodilištu rekli od jednom u osam dana, do 8* dnevno- sve ok. Iste smo promene imali u boji stolice. Ja preferiram da kaki cesce, ali nakon sto je zaradio linijicu na guzi volim makar da ne strcka oko cmarica kad prducka. Ja nisam merila ni D ni N ne merim, do prvog merenja. Nemam ni vagu.
Bravo za tvoju devojku!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 860
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.4.2018 9:06:51   
Maslacak15
Verovatno je Tako i najbolje Rosita, imas OK iskustvo i samopouzdanje Ali meni je ostala Mala Trauma od prvog deteta, Tako da Imam tu potrebu da ipak kontrolisem. Pricala Sam vec sa starijim sinom Sam pocela da dojim i slsuala price tri sata jedna dojka do kraja itd....Kada Mi je sa dve nedelje imao i dalje 4200 a rodjen sa 4345 Morala Sam da pocnem da dohranjujem. Tajrezim prosto Nije Bio dovoljan Kod mene da uspostavi laktaciju kako treba. I iskreno bila Sam ubedjena u tu pricu " nema doovljno mleka". Al posto Sam u dusi naucnik reko aj da dam drugom sansu Ali Uz strogu kontrolu. On je Bio dosadan ko stenica, Samo je trazio i dokazao sve suprotno. Ja ocigledno nemam hektolitre mleka ali to sto imam je krajnje masnouser posted image Najvece iznenadjenje mog majcinskog Staza. I sad je bilo povuci potegni, mozda i zbog anestezije od carskog reza ili je moj organizma takav traje Malo duze Dok stigne ozbiljnije mleko, Mala je sa 3800 sisla na 3570 (Jos uvek OK jer je manje od 10 posto) dok Nije krenula da okrece U plus. I onda od sedmog osmog dana je pocela ozbiljnije da dobija. Tako da je meni psiholoski potrebna ta kontrola tezine.A i babica je insistirala da je meri svaki Dan ! Kad Smo dosle kuci dok se nije jasno naznacio Trend napredovanja . I zbog te kombjnacije sa zutilom (Nas je bilirubin Bio OK Ali sve jedno). Svi su oni Malo zuti na rodjenju, a bilirubin se brze razgradjuje kad dobro Jedu i vazno je da ne upadnu U tu letargiju, Malo Jedu Puno spavaju kao Sto se i guess desilo U prici sa teme beba ne napreduje. Tako da Sam ja srecna da se i ona izborila Po svemu sudeci za svoj dotok hrane, Pa Malo merenja njje na odmet.
Inace posto je ovde tema praznjenje creva, stariji je brzo Po uvodjenju dohrane dobio tvrdju stolicu, znacajno tvrdju nego Samo na majcinom mleku.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 15.4.2018 9:12:58 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 861
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.4.2018 10:41:06   
Rosita
Ma sve te razumem. Nije toliko kod mene ni samopouzdanje. Ja sam sklona okp- uuser posted image , da imam vagu merila bih cesce nego sto treba i tako podvaljujem svojim tendencijama. Videćemo kako će biti. On se ne ponaša kao gladan, ali videćemo. N je sa 4300 za dva dana spao na 4100, treci 4130, cetvrti 4180, pusteni kuci, to je to od merenja.
Besomucno menjam pelene radi male mrlje da mu izlecim tu osetljivu guzu.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 862
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.4.2018 23:28:34   
Zemunka85
Luka je do 5m imao stolicu skolski. U pocetku je bilo svega a onda se ustalilo na 1dnevno, skolskog izgleda. Inda sa 5m krenu na 3dnaa, pa 5, pa 10,12..ali mene to uoooooopste nije brinulo. Ali basbas ninic. Moja saznanja su bila da je to ok i samo sam cekala. On je iskljucivo dojen od prvog dana bez kapi iceg drugog. I eto desilo se 12. dan opet skolskog izgleda. Onda se ustalilo na 10dana. Sa uvodjenjem dohrane iako i dalje samo licka hranu bude na 2,3,4 dana ali bas zatvor tj tvrda stolica tako da mi to sad jeste problem. Probavam svasta ali za sad nismo nasli resenje...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 863
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 7:56:28   
Rosita
Zemunka, meni se sa D desilo isto. Zatvor sa uvodjenjem č. hrane. Svašta sam isto radila, jedva je prošlo.
N je, čini mi se,2* popio malo ad u porodilištu. Kad sam spuštena u sobu s njim nakon porodjaja i u toku smene te sestre. Nisu mi dali da ustajem 6h valjda. Oba puta je bljucnuo! I to dosta. Kad je to čula dr, u kombinaciji sa pričom o starijem sinu i alergiji, rekla je-mama, samo dojenje. Što sam i planirala. Rekla je da ne brinem puno jer je to bila humana HA.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 864
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 10:24:18   
Zemunka85
Mozda se nisam dobro izrazila kada sam napisala dohrana, mislila sam na cvrstu hranu. AD nikada nije probao tj prva dva hranjenja u porodilistu su bila mesovita.
Rosi, da li si mi to mozda htela skrenuti paznju da ovaj zatvor moze da znaci nesto? Ja sve kontam, polako, mali je, privikavaju se creva ... ali ne pamtim kada je poslednji put samostalno lepo kakio, sve mu ja pomognem, savijajuci mu nogice. Prva hrana su mu bile pirincane pahuljice Milupa, pa onda pirinac+kukuruz Milipa - sa ADom. Ali nije se zatvor tad javio. Kasnije tek .... Mada on taaaako lose jede, svega po 3-5 zalogaja u dva obroka u danu tj skoro nista. Bas nzm odakle ni sto zatvor. Moja ishrana je zdrava, smanjila sam eto slatko sada, povecala kruske npr i tako to. Njemu cak davala caj od kamilice, sljivu, krusku ... za sad ne pali. Stolice su na 3-5dana ali bas tvrde - mada ne brabonjaste, formirane ali tvrde. Kada su bile na 10dana ali normalne, bilo mi ej ok, ovo me bas brine vec.
Da li treba otici do DR ili ishranom pokusavati? Njega ne muci to, vidim po njemu sem kada krene da kaki, ne moze to sam da obavi user posted image .

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 865
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 12:21:29   
Rosita
Zemunka, nisam htela ni na sta da ukazem, isto mislim da je tako moralo biti, privikavanje creva. Ja sam sa 4.5 sa D krenula malo sa vocem, pa povrce, pa tako svasta bez nekog reda, najmanje je hteo zitarice, mislim da je prihvatio samo palentu i nestle 8 zitarica... Isto sam mu pomagala, znao je da ima i brabonjke, posadim ga u sedeci i on se crveni i nateze... isli smo mi i kod gastro u sklopu alergije i za to, nista posebno nije rekla, sem sto mi je recimo ostalo da je bas bila protiv jabuke u slucaju zatvora, a za grasak, pasulj... ne secam se da je ista posebno pomoglo. Mozda neka kombinacija proso i voce, amarant i voce, amarant posle nikad jeo nije, ali za kaku cini mi se da je pomagao. Dakle, nista, sve je to ok, privikavaju se creva, jos ako ga ne muci, opusti se, procice. Puno zagrljaja

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 866
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 14:33:37   
mama Jo
Evo mi nikako da kakimo onako bas lepo zuto... bude neka boja izmedju zute, zelene i braon... kako kad, i uglavnom je sluzava. Vec dva puta sam na kontroli to rekla dr, ona kaze da je sve to u redu - prosto nekada zadrzi duze mleko u crevima, cisti se...
Redovno kaki, ne muci se, lepo siki, lepo je raspolozena... samo ta boja me nervira. Iz vaseg iskustva- da li imate nesto da mi preporucite, da li da ,,radim" nesto po tom pitanju?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 867
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 14:35:33   
Rosita
Ako je sve lepo i lepo napreduje, mislim da nemas razloga za brigu.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 868
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 14:44:51   
mama Jo
Da, lepo napreduje, prvi mesec je dobila vise od kile, drugi 570 g, treci sad 750 g... i lepo je raspolozena, najveci deo dana se smeje 😊
Nego mi je J.uvek imala zlatno zutu bez greske, a U.sada eto ne, pa ne znam ni sama da li nesto da radim, iako dr uvek kaze da ne brinem, i verujem joj naravno, opet sama sebi bez razloga dajem opterecenje da mislim o tome

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 869
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 15:26:15   
isidora88
Mama jo mozda ima slajma pa izbacuje putem stolice. Ja bih dala stolicu na analizu za svaki slucaj.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 870
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 15:47:03   
Sanjica26 RR
I ja bih odnela na analizu pogotovo ako ima sluzi. Moze da bude slajm ako ga ima ona uopste, a ne mora da bude.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 871
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 16:08:50   
mama Jo
Ne osetim da ima slajma, ne cujem zapravo, nije joj zapusen nos, a i dr je slusala pluca pre neki dan nista nije cula. Pitala sam je da odnesem na analizu ona je u fazonu ma nema potrebe to je normalno sve user posted image
Malo me nervira taj stav iskreno.



_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 872
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 16:10:40   
Sanjica26 RR
Mama jo, ima privatna laboratorija, pa odnesi.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 873
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 16:22:13   
mama Jo
Bas o tome i razmisljala, i hocu, moram.biti mirna.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 874
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
16.4.2018 17:04:37   
Maslacak15
a sta ocekujete da ce da nadju kad tako nosite uzorke. ako dete nema probleme, ne zali se, normalno je raspolozeno ima na kraju krajeva i redovnu stolicu ja ne razumem u cemu je problem. Ko zna sta je uzrok malo off boje. Ja sam ubedjena da u tom labu nece naci odgovor na to pitanje... Ja nikad nisam odnela detetu uzorak stolice u labuser posted image u zivotu. I ne mislim da sam nesto propustila... ali nebih nikod da zadrzavam. Cisto mi je neobicno posto ja ocigledno drugacije razmisljam.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here