|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 77 [78] 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte Pampers pedijatra
19.1.2026 14:56:17   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Poštovanje diječak 10 godina imao povredu koljena otprilike prije 3 mjeseca preporučene obloge danas na turniru odjednom opet jaka bol i ima blagi otok i bol ne može ići uz stepenice zategnuta kao noga nema bol uopće dok miruje samo kad napreze kad je dize opet ćemo doktoru sutra se naručiti.hvala na odg.zsbrinuta mama

Naravno da ste zabrinuti,da li je koleno slikano, da li ste bili kod decijeg ortopeda da on kaze svoje misljenje, on je jedini merodavan, molim vas odmah kod decijeg ortopeda na pregled.

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1926
19.1.2026 15:03:41   
Pampers pedijatar

Djete je jako izbirljivo po pitanju jela i ima jako loš apetit.probali smo apetito,b-complex,plibex....
Sto biste mi preporučili da se potakne apetit?
Djete 11,5godina visok 160 i 40kg
Hvala

Sta da vam prepoucim, nek jede sta hoce ali u normalnoj kolicini, oni u tom uzrastu stalno nesto izmisljaju, nece ovo nece ono. Imala sam jednog koji je stalno jeo samo spagete bez sosa, nije jeo nista vise, majka je plakala, a ja se hvatala za glavu. Porasto je, ima 2 metra, lep momak.

Direktna veza do poruke: 1927
19.1.2026 15:05:17   
Pampers pedijatar

Kako se izboriti sa nekom vrstom histerije u dve i po godine?

Ne znam, molil vas pitajte decijeg psihologa.

Direktna veza do poruke: 1928
19.1.2026 15:10:52   
Pampers pedijatar

Srdačan pozdrav doktorko ,zanima me za stariju devvojcicu 8 godina ima bolove mesecima u grudnom košu tačnije izmedju na sredini malo.ispod oko želuca bol se širi ispod levog i desnog rebra .

Molim vas neophodan je pregled decijeg gastroenterologa. Deca oboljevaju i od gastritisa i od ulkusa, morate to rascistiti. Pise u knjigama da ima u tom uzrastu mnogo vrsta bolova u abdomenu, nepoznatog uzroka. Ali vi cete prvo konsultovati decijeg gastrenterologa.

Direktna veza do poruke: 1929
19.1.2026 15:16:55   
Pampers pedijatar

Za mladju bih pitala kako utvrditi da li postoji astma i da li je izlečivo imala je dva puta do sada bronhitis napunila 4 godine koristimo pumpicu svakodnevno

Postoje deciji pulmolozi koji nakon ispitivanja ce vam sa sigurnoscu reci da li je Asthma ili ne. Ko vam je dao pumpicu svaki dan. Da li ste radili spirometriju, alergo probe. Za vas postoji samo misljenje i objasnjenje decijeg pulmologa

Direktna veza do poruke: 1930
19.1.2026 15:23:38   
marketing RR
Poštovanje,
dečak pet godina povremeno ima problem sa gutanjem hrane,većinom jede bez problema ali odjednom se desi da se guši hranom koja je potpuno sažvakana pa pola ispljune pola proguta i onda posle čitavog dana odbija da jede,uglavnom se to desi sa mesom ili hranom koja je slično njemu da kažem odvaja na vlakna

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 1931
19.1.2026 15:24:52   
marketing RR
Poštovanje ne znam kako i na koji način da podstaknem da dete jede samo ima 3,5 god. jede on po malo sa nama ali to nije jelo dok ga ja ne nahranim kašom ide u vrtić ali ništa od toga da nauči kako

Direktna veza do poruke: 1932
19.1.2026 15:25:23   
marketing RR
Kako spreciti čest laringitis kod deteta od 19 meseci?

Direktna veza do poruke: 1933
20.1.2026 14:41:32   
Pampers pedijatar

Poštovanje,
dečak pet godina povremeno ima problem sa gutanjem hrane,većinom jede bez problema ali odjednom se desi da se guši hranom koja je potpuno sažvakana pa pola ispljune pola proguta i onda posle čitavog dana odbija da jede,uglavnom se to desi sa mesom ili hranom koja je slično njemu da kažem odvaja na vlakna

Stvarno mi je tesko da sa sigurnoscu odgovorim sta je u pitanju. Kao roditelj koji brine ja bih dete pregledala kod decijeg Orl lekara i kod decijeg gasrtoenterologa. I jedan i drugi pregled ce nam mnogo pomoci.

Direktna veza do poruke: 1934
20.1.2026 14:49:16   
Pampers pedijatar

Poštovanje ne znam kako i na koji način da podstaknem da dete jede samo ima 3,5 god. jede on po malo sa nama ali to nije jelo dok ga ja ne nahranim kašom ide u vrtić ali ništa od toga da nauči kako

Roditelji mnogo brinu, i treba, al ,ine treba ga terati da jede koliko mi mislimo da je dosta, ima dete svoju meru. Moj unuk nije jeo nista u vrticu, za sve vreme boravka, 8 ha porastao je i sve je uredu. Polako, sve prodje nudite ga pa koliko hoce. kad je kod kuce nuditega cesce,

Direktna veza do poruke: 1935
20.1.2026 14:57:40   
Pampers pedijatar

Kako spreciti čest laringitis kod deteta od 19 meseci?

Uzrok laringitisa je u najvecem procentu virus, a u malom procentu alergija. Postoje deca koja su sklona laringitisu, cesce, decaci. Ne mozete ga spreciti, Laringitis se kod nekog gubi sa 5 god, kod nekog sa 7, god, a najnovija saznanja sa 14 god. Kod vaseg deteta obzirom na uzrast verovatno je uzrok virusna infekcija.

Direktna veza do poruke: 1936
21.1.2026 10:25:01   
marketing RR
Djevojcica10god,radjeni nalazi svi od biopsija zelca I crijeva nema cekojkliju bakteriju stolice ok alregeni negativni ali imamo problem čim je više fizicki aktivna žali se na bol pupak I oko pupka povraca sve I nekad I proliv..bol prodje čim se ispovraca crp miruje na ultrazvuku ne vide nista..ovim da su limfaonde malo uvecane ..tegobe ima tacno godinu I po dana pored svih pretraga nema rijesnja..kad miruje nema problema ..komplet nalazi radjeni ali to traje već godinu I po

Direktna veza do poruke: 1937
21.1.2026 10:25:23   
marketing RR
Detetu se sekret iz nosa sliva odmah u grlo, u opste nema sekteta da moze da izduva nos ili da curi napolje. Pa posle 1-2 dana detetu se sve spusti na pluca i krene tesko da dise. Sta koristiti detetu od 5god za nos kada primetimo slivanje da mu se ne spusti na pluca?

Direktna veza do poruke: 1938
21.1.2026 10:26:12   
marketing RR
Postovanje, beba stara 11 meseci je dobila osip. Prvo sam posumnjala na varicele, pored ovog na licu ima na preponama kao plihcici, i po telu ali nije kao ovo vec vise kao crvene teckice. Doktorka sumnja takodje ali joj nije jasno kako nema vise plikcica i rekla nam je da propratimo jos par dana. Da li se boginje mogu ispoljiti i ovako kao kod nas, da nema plihcica dosta, vec kao bubuljicice?
Da li raditi rezultate na antitela?

user posted image

Direktna veza do poruke: 1939
21.1.2026 10:26:42   
marketing RR
Dobro veče, beba za nedelju dana puni 9 meseci. 11. novembra merena u DZ 8300g, juče smo je na kućnoj vagi merili 8700g. Da li je to uredu ili trebamo reagovati? Na dohrani je od rođenja, ima 3 nemlečna obroka u toku dana i popije 4 flasice mleka(oko 600-700ml dnevno).
Sledeća kontrola u savetovalištu nam je u martu.

Direktna veza do poruke: 1940
21.1.2026 10:29:33   
marketing RR
Dobar dan dijete ima stalno problem sa krajnicima i upalu grla 8g,dal moze svaki dan da ispira zalfijom preventivno ,ili vi imate neki savjet

Direktna veza do poruke: 1941
21.1.2026 10:30:43   
marketing RR
Dobar dan. Beban ima 2 ipo meseca i nema redovnu stolicu, samo sisa, nije kakio najviše 5 dana. Šta raditi? Koliko znam bebe bi trebale svaki dan da kake, bar su moje prve dve tako.

Direktna veza do poruke: 1942
21.1.2026 10:32:17   
marketing RR
Dobro veče, dečak 11god ima preterano znojenje dlanova i stopala, baš ga nervira. Molim vas šta preporučujete za to probali smo dr scholl sprej i neku kremu ali nepomaže. Hvala.

Direktna veza do poruke: 1943
21.1.2026 10:32:38   
marketing RR
Postovanje,
Dete ima godinu i po i ima 11 kg mislim da je to malo visoka je 85
Ona jede bas dobro i sve jede.
Kome se treba javiti sta raditi?

Direktna veza do poruke: 1944
21.1.2026 10:33:26   
marketing RR
Postovanje beba rodjena sa distazom rektus rekli su nam da će izic.On sad ima 7 mjeseci to I dalje ima.Neki su rekli da je kila.

user posted image [url=https://postimages.org/sr/]

Direktna veza do poruke: 1945
21.1.2026 14:10:51   
Pampers pedijatar

Djevojcica10god,radjeni nalazi svi od biopsija zelca I crijeva nema cekojkliju bakteriju stolice ok alregeni negativni ali imamo problem čim je više fizicki aktivna žali se na bol pupak I oko pupka povraca sve I nekad I proliv..bol prodje čim se ispovraca crp miruje na ultrazvuku ne vide nista..ovim da su limfaonde malo uvecane ..tegobe ima tacno godinu I po dana pored svih pretraga nema rijesnja..kad miruje nema problema ..komplet nalazi radjeni ali to traje već godinu I po

Vidim da ste sve radili i uradili, ali sta kaze deciji gastroenterolog. Nije moralno i nisam dovoljno strucna da vam za ovakav nalaz dam misljenje, to mora da uradi deciji gastroenterolog. Molim vas potrudite se da nadjrte gde radi Prof Rr Vojislav Perisic on je najbolji i njemu verujem.

Direktna veza do poruke: 1946
21.1.2026 14:16:40   
Pampers pedijatar

Detetu se sekret iz nosa sliva odmah u grlo, u opste nema sekteta da moze da izduva nos ili da curi napolje. Pa posle 1-2 dana detetu se sve spusti na pluca i krene tesko da dise. Sta koristiti detetu od 5god za nos kada primetimo slivanje da mu se ne spusti na pluca?

Ne spusti se to na pluca, nos i pluca su istovremeno u problemu, samo se prvo primeti nos. Mozete i treba pokusati sa noskom i aspiracijom sekreta pomocu njega, pokazao se kao efikasan za odklanjanje sekreta iz nosa.

Direktna veza do poruke: 1947
21.1.2026 14:30:19   
Pampers pedijatar

Postovanje, beba stara 11 meseci je dobila osip. Prvo sam posumnjala na varicele, pored ovog na licu ima na preponama kao plihcici, i po telu ali nije kao ovo vec vise kao crvene teckice. Doktorka sumnja takodje ali joj nije jasno kako nema vise plikcica i rekla nam je da propratimo jos par dana. Da li se boginje mogu ispoljiti i ovako kao kod nas, da nema plihcica dosta, vec kao bubuljicice?
Da li raditi rezultate na antitela?

user posted image

Bebe mogu da obole od varicele. Meni je tesko da kazem bilo sta jer ne vidim ospu. Ali ospa je tipicna u vidu plikova ispunjenim tecnoscu i pracena svrabom i temperaturom. Bilo bi dobro da uradite titer antitela na varicelu zbog kasnije, mozda ce te se odluciti za vakcinu od varicele, a ako je prebolela ne treba.

Direktna veza do poruke: 1948
21.1.2026 14:33:33   
Pampers pedijatar

Dobro veče, beba za nedelju dana puni 9 meseci. 11. novembra merena u DZ 8300g, juče smo je na kućnoj vagi merili 8700g. Da li je to uredu ili trebamo reagovati? Na dohrani je od rođenja, ima 3 nemlečna obroka u toku dana i popije 4 flasice mleka(oko 600-700ml dnevno).
Sledeća kontrola u savetovalištu nam je u martu.

Uredu je, mnogo je vaznije kako se dete ponasa, da li prati kad joj se obracate, da li se smeje.Uzivajte.

Direktna veza do poruke: 1949
21.1.2026 14:37:26   
Pampers pedijatar

Dobar dan dijete ima stalno problem sa krajnicima i upalu grla 8g,dal moze svaki dan da ispira zalfijom preventivno ,ili vi imate neki savjet

Moj savet je pregled kod decijeg ORL lekara koji ce pogledati kakav je trevi krajnik, kako izgledaju ova druga dva krajnila. To vam je obaveza jer upala krajnika vise od 4 x godisnje je indikacija za operaciju.

Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 77 [78] 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 77 [78] 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

TIHO NOĆI, MOJE ZLATO SPAVA...
Jedna od najpevanijih Zmajevih pesama, objavljena u okviru zbirke Đulići, je i pesma Tiho noći, moje zlato spava, koja s...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго мислите да дете треба да се доји?

Click Here