|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 106 107 [108]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
22.1.2026 11:20:23   
Mica995
Pozdrav svima,
Nova sam ovde i u procesu sam čitanja cele teme.

Mi smo godinu dana pokušavali, bez uspeha i nakon toga smo krenuli u ispitivanje problema. Sa moje stane za sad sve deluje ok, dok je suprug dobio dijagnozu azospermije nakon 2 spermograma u Genezis klinici u NS. Tamo je rađen spremogram na preporuku dr Artura Bjelice, za kog smo dobili preporuku od prijatelja kojima je pomogao sa obe trudnoće. Na sreću ne poznajemo mnogo parova koji imaju problema, te nemamo previše iskustva i znanja o ovoj temi. Suprug je dobio terapiju CretivPro men, Andrositol + Klomifen 1/2 tableta, terapija 3 meseca i nakon toga da se ponovi spermogram uz najavljenu punkciju testisa. Hormorni FSH je povišen 17,70, LH takođe 9,80, ukupni testosteron u granicama ali niži 3,25 i slobodni testosteron takođe u granicama, ali niži 8,66. Sad smo u fazi uzimanja terapije i čekamo mart da ponovimo spermogram. Ja bih želela da u tom periodu naučim što više i raspitam se kako bismo doneli najbolje odluke. Ja trenutno uzmam Ferticure 2x na dan, ProferilFemail, Aleract i aspirin. Ako neko ima neki savet i preporuku šta da istražimo i gde da pitamo, bila bih vrlo zahvalna. Osecam strah da dam poverenje samo jednom lekaru posebno kad vidim i čitam šta se sve dešava. Hvala svima unapred!

(odgovor članu Aleeks)
Direktna veza do poruke: 2676
22.1.2026 22:37:09   
Nina23
D

(odgovor članu Mica995)
Direktna veza do poruke: 2677
22.1.2026 22:38:55   
Anoniman
Moj ti je savet samo dr Emre i pravac Turska, nasli lekari slabo znaju o azospermiji. Nek partner odradi inhibin B tonje bitan pokazatelj spermatogeneze.

(odgovor članu Mica995)
  Direktna veza do poruke: 2678
22.1.2026 23:37:25   
Miks3109
Slazem se. Ne gubite vreme i novac. Ja bih volela da sam na vreme sve ovo procitala i da me je neko posavetovao pre svega sto smo ovde prosli

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2679
24.1.2026 18:19:43   
Anoniman
Da samo tursku, jer ces u Srbiju samo izgubit nazalost i zivce, novac, obavezno dr Tensal..

(odgovor članu Mica995)
  Direktna veza do poruke: 2680
24.1.2026 22:12:05   
Anoniman

Moj suprug i ja se sa problemom neplodnosti borimo već tri godine. Pre 2 godine mu je dijagnostikovana varikocela i urađena je operacija, ali se kasnije ispostavilo da ona nije bila uzrok problema. Spermogram je od početka pokazivao azoospermiju.Pokušali smo sa terapijama i suplementima, ali bez uspeha. Nakon toga je urađena micro TESE, koja nažalost takođe nije bila uspešna,pronađena su samo tri nezdrava spermatozoida. Nakon uzimanja uzoraka iz oba testisa, postavljena je dijagnoza Sertoli cell-only syndrome.Rečeno nam je da je jedina opcija donacija sperme, ali smo čuli da su neki parovi sa sličnom dijagnozom ipak imali uspeha u Turskoj. Značilo bi nam da čujemo iskustva, savete ili preporuke.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2681
25.1.2026 3:54:31   
Miky85
Kao muško i kao neko ko je sve to prošao sa Azospermijom mogu da kažem samo Turska. Voleo bi da je meni neko to rekao pre 10 godina a ne da gubim pre svega vreme ovde u Srbiji. Ne kažem da su oni svemogući ali za naše " doktore " su izmišljeni. Doktor Emre je pre svega veliki čovek a onda i stručnjak a to bi isto mislio i da nije pronašao spermatozoide preko mikrotese, i sada hvala bogu imamo sina Bogdana. A u Srbiji su rekli da jedino donacija dolazi u obzir. Da se razumemo nisam ni protiv toga ali da sam pre toga siguran da je " crno " zaista " crno " a ne kasnije da je ipak možda i " sivo " . Naši doktori mogu da naprave bebu ako imaju i jajnu ćeliju i spermatozoid ali ako nešto od toga fali onda iz iskustva kažem pravac preko ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2682
25.1.2026 13:21:14   
Anoniman
Srbija je zacarani krug… Ne mogu da verujem da pronadju spermatozoide, pa kakve god, znaci ima ih, daju dijagnozu samo sertoli sindrom… ovde pojma nemaju sto se tice azoospermije. Vrtis se u krug tapkas u mestu. Nama npr ni Tansel nije uspeo pomoci, vise ne znam sta raditi. Problem je sto se spermatogezena odvija do spermatida. Sada smo pri kraju sa Duoansterom pa da vidimo rezultate posel dva meseca. A ako i dalje bude isto, krenucemo sa Prolistemom. Americki lek, preko sajta objavljuju pozitivna iskustva, a kod nas izgleda nema nekih pozitivnih vesti o tom leku. Ako i to ne uspe, onda donacija. Sad smo trenutno na lecenju kvantne mediicine

(odgovor članu Miky85)
  Direktna veza do poruke: 2683
25.1.2026 13:33:25   
Rekica00
A ta probate u bahceci klinici?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2684
25.1.2026 19:03:24   
Maya20
Zdravo svima, dugo nisam bila na forumu, ali pratim sve vaše priče. Kao što sam već pisala ovde, mi smo par koji je 10 godina u borbi sa azoospermijom. Obišli smo sve moguće klinike u Srbiji. Smatram da se ovde jako malo zna o tome i da se sve svodi na zavlačenje i uzimanje novca. Mi smo Takodje bili kod dr Emrea, dve godine kasnije i kod dr Tansela. Sa Emreom smo bili prezadovoljni, iako nismo imali uspeha u pronalaženju spermatozoida, a dr Tansel nam je ulivao ogromnu nadu i isto naravno ništa. Ipak je dr Emre na nas ostavio najjači utisak, jer je pre svega veliki čovek a zatim i stručnjak. Sada isčitavamo sve o lečenju matičnim ćelijama, kako bi pronašli makar neku šansu za nas. Moj suprug kao i većina ima dijagnozu sertoli cell only. Ako neko ima nešto korisno, neka podeli sa nama. Želim svako dobro svima vama. Pozdrav

(odgovor članu Rekica00)
Direktna veza do poruke: 2685
26.1.2026 10:30:16   
Anoniman
Maya20, da li ste probali sa prolistemom? Pogledajte njiihove price na instagram stranici…

(odgovor članu Maya20)
  Direktna veza do poruke: 2686
26.1.2026 10:31:59   
Anoniman
Dosta parova od samo sertol je dosli do nekoliko miliona spermatozoida zahvaljujuci Prolistemu… i da li je neko od clanova foruma probao sa kvantnom medicininom?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2687
26.1.2026 10:39:19   
Maya20
Nismo probali, moraću da pronadjem nešto više o tome pa da iscitam. Inače, sve drugo smo isprobali ali nazalost ništa. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2688
26.1.2026 10:58:01   
Mica995
Hvala svima na odgovoru. Doktorima u Turskoj mogu da pišem putem emaila?

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 2689
26.1.2026 11:02:55   
Maya20
Tako je, proguglajte i pišite im. Moja najiskrenija preporuka je da pre svega kontaktirate dr Emrea.

(odgovor članu Mica995)
Direktna veza do poruke: 2690
26.1.2026 21:28:28   
Anoniman
Maya20, sta ste vi jos sve probali poslije neuspesne micro tese? Ovde se niko nije oglasio izgleda da je nekome nesto pomoglo posle toga.. ja poznajem par gde je suprug imao azoos. I tek u 5 mesecu saznali su da je trudna. Bog je veliki. Cuda se desavaju… 

(odgovor članu Maya20)
  Direktna veza do poruke: 2691
26.1.2026 21:58:45   
Anoniman

Možeš li, ako nije problem, da podeliš šta su tačno radili ili probali pre nego što je došlo do trudnoće? Bilo bi nam zaista korisno da znamo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2692
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 106 107 [108]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 106 107 [108]
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго мислите да дете треба да се доји?

Click Here