Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 26.1.2026 14:17:18
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Beba 11 mjeseci ima 8.500 kg . Jede tri obroka nemlijecma u danu i također dohranu ,zdrav je sve nalaze smo radili skoro ...veoma je aktivan i nigdje nema mira .. Sta da uradim vise Sto se tice ishrane vidim da je sve uredu, samo povedite racuna da unosi dovoljno mlecnih proizvoda, mleka i kiselog mleka, zbog razvoja kostiju i rasta. Pokretljiva, nema mira, kazete, pa to su inteligentna deca, istrazuju. Vase je da je mazite i da joj sto vise pricate.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 26.1.2026 14:21:36
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postovanje, cerkica 5 godina, dosta cesto joj suze oci na jakom suncu a pogotovo sada kada je hladno, ponrkad cak zna na hladom da kaze i da je bole oci a jako sunce joj smeta. Molim vas za sve informacije i savete obratite se decijem oftalmologu u IMD. Decije oko je osetljivo organ, u razvoju je, i treba pitati samo decijeg oftalmologa. Molim vas otidjite kod njega.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 26.1.2026 14:29:17
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Poštovanje, beba ima mjesec dana, s 12 dana je operirao pilorostenozu. Evo 20 dana nakon operacije beba puno bljuca. Da li je to normalno? Inače se ok ponaša i dobija na težini. Operacija pilprostenoze nema veze sa bljuckanjem. Bebe bljuckaju zbog prejedanja ili slabosti sfinktera izmedju jednjaka i zeludca. sacekajte jer sve je dobro dok beba napreduje. Sazrelice i taj sfikter, beba se ojacati i ako napreduje vi samo posmatarjte.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:53:57
|
|
|
|
marketing RR
|
MMR vakcina, da li je zaista za decake veci rizik za dobijanja autizma ili je to zabluda? Znam da je medicina ZA, pozvani smo iz doma zdravlja, ali pouzdano znam da je decak u vrticu sestrin dobio male boginje vakcinisan.. nas decak ima 2 god i 2 meseca
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:54:15
|
|
|
|
marketing RR
|
Dijete 2 g jos nije prešlo na skroz krutu hranu, jede gnjecenu ili miksanu, tj uopce nema interes da ponudjenu hranu koja je u komadu stavi u usta,a i ako mu se da nesto ono izbaci iz usta. Kao maleno ,od 10 mj je pocelo polako sitne komadiće zvakati i dobilo je bronhitis i kako je odbijalo hranu prešli smo na kasasto i od tada je na tome ostalo. Vise ne znamo sto učiniti. Dijete je veselo, zdravo, zivahno ali ne zeli komadice jesti. A kada mu damo nesto sitno u kasici npr onu malu sitnu pasticu ono to samo proguta. Sta napraviti? Kako dijete nauciti da jede krutu hranu ? Ako mu damo komad imam osjecaj ,a vjerojatno bi bilo tako da bi progutalo bez žvakanja i toga me uzasno strah. Može savjet molim vas ?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:54:27
|
|
|
|
marketing RR
|
Beba 4 mijeseca iam resicu ispod jezika rekli su da ce samo preaijec mada i nemora samo et smetat ce kad pocne pricat nece lijepo izgovarat.I Isto na pregledu su vidjeli kao duplo nepce kazu nije nista tako je rodzena hocel sta smetat
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:54:42
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li je normalno da dete od 23 meseca postavlja pitanja onda samo kada ona zeli,odaziva se na ime ako nije preokupirana necim,ali svoje ime nece da izgovori,na naredbe reaguje obicno sa Ne ne,ali ima stvari koje poslusa i uradi.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:55:30
|
|
|
|
marketing RR
|
Pitanje 5: Dete 5 godina, od pre mesec dana joj se javio ovaj osip. Dali joj urbazon u Domu zdravlja, nista se nije povuklo, poslali nas kod koznog. Dobila Elokom. Dok maze nema nista, cim prestanemo krene opet. Samo se javlja na unutrasnjoj strani butine, guzi i spušta se niz niguce u par plihova. Da napomenem da nisam menjala prasak.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:55:47
|
|
|
|
marketing RR
|
Devojcica 2,5 god..nije primila MMR.U njenoj grupi u vrticu su se pojavile boginje pa me zanima ako ih dobije sta moze da joj bude? (Od sinoc ima temperaturu,tako da od danas neide u vrtic,ali je boravila u vrticu do petka,igrala se najvise sa devojcicom koja trenutno ima boginje). Inace zelim da sto dobije boginje,da zavrsimo i sa tim al se plasim dal nesto lose moze da se desi ako ih dobije?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:56:05
|
|
|
|
marketing RR
|
Devojčica 14g. nakon mononukloze , stalno bolno grlo već drugi mesec , u predelu grkljana . Ujutru najizraženije , dok ne popije malo tečnosti , ne može progutati. Isprobane mnoge septolete , med aloja , trahisan , anaftil sprej .sad kašalj krenuo, nadražajni, ponekad zvuči kao laringitis. Koja je Vaša preporuka? Hvala
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:56:19
|
|
|
|
marketing RR
|
Hpv vakcina za decaka(14 godina) da ili ne i zasto
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:56:37
|
|
|
|
marketing RR
|
Decak 8god, Roditelji u procesu razvoda, dete pati,dobio je dijagnozu Anksioznost. Kako pomoci? Kada treba za vikend da ide kod oca,pomodri u licu i vice da nece da ide kod njega
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:57:01
|
|
|
|
marketing RR
|
Poštovana doktorka, imam tri pitanja: 1.Beba stara 10.5 meseci, neće da pije vodu, ili uzme jedva gutljaj dnevno. ..Imamo problem sa tvrdom stolicom svakih par dana i traje 4-5 dana, kaki kuglice. Kuvam joj suve šljive ali teško da pomognu. Kako rešiti taj problem i kako bebu naterati da pije vodu? Neće da pije ni vodu od kompota. 2. Beba 10.5 meseci je počela da zabacuje glavu i radi levo desno Kada zabaci glavu pozadi to radi kad nešto negoduje, a ovo levo desno radi bez razloga.Šta može biti? 3. Takođe od 6 meseca imamo problem da beba više puta u toku dana(neki dan manje neki dan više) gleda u stranu ka gore, to traje par sekundi i ispušta zvuke ushićenja.Nije vezano za položaj tela, niti da li piški, posle jela, pre jela. Tada smo je vodili kod neurologa i radili smo EEG. Sve je bilo uredno, pre 2 meseca smo išli i kod očnog sve uredno.Pedijatar naš nam kaže da ne brinemo, ali iskreno jezivo izgleda. Šta mislite o tome? Hvala unapred doktorka.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:57:15
|
|
|
|
marketing RR
|
Dete skoro 11 godina, vec godinu dana ima seboreju i gljivice na skalpu glave. Razni samponi i losioni korisceni za ovo vreme i nista ne pomaze.Kosa mu opada. Bude mu trenutno bolje pa opet isto se vrati. Dr kaze da je decak usao u pubertet i da mu hormoni rade i da ce navodno proci samo od sebe. Koje analize trebamo odraditi i koliko ce jos to da traje? Unapred hvala na odgovoru.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:57:30
|
|
|
|
marketing RR
|
Imam bebu prematurusa, rodjen u 28.nedelji trudnoce, sad ima 6m, korigovano 3m, ima BPD, ponekad apneje u snu, visok krvni pritisak( pije terapiju) i CMV( nije urodjeni). Moje pitanje je da li smije da putuje avionom 2 ipo sata?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:57:44
|
|
|
|
marketing RR
|
Devojcica 2 god aidje 3_4 dana zmirka na jedno oko pa prodje 10 dana ne uopste pa opet bila kod oftamologa sve u redu ali ona i dalje tako HVALA PUNO NA ODGOVORU OD ZABRINUTE BAKE 🥰
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:57:55
|
|
|
|
marketing RR
|
Beba 4 meseca ima ekcem ,sta koristiti,od kupke,kreme dati savet vezan za ekcem? Hvala
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:58:07
|
|
|
|
marketing RR
|
Kako postupiti kada beba ima refluks? Uzdignutog zaglavlje i držanje posle podoja pomažu ali ne dovoljno. Beba je plačljiva, ima jako jako često nagon za povećanje a ne povrati, beba sisa. Beba ima 2,5 meseca.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:58:22
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li dete treba pdvikavati od noćnih podoja ili ne treba pustiti da sama izbaci?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:58:47
|
|
|
|
marketing RR
|
Bio je ujed insekta slicno blandi komarca....sutra dan je postalo ovakvo
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 1:59:14
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li je normalno da beba zabaca glavu unazad, i kad se uspavljuje pomera levo desno. (moram da napomenem da sam i ja kad sam bila mala radila nesto slično) Beba ima 6 mes.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 9:17:43
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR MMR vakcina, da li je zaista za decake veci rizik za dobijanja autizma ili je to zabluda? Znam da je medicina ZA, pozvani smo iz doma zdravlja, ali pouzdano znam da je decak u vrticu sestrin dobio male boginje vakcinisan.. nas decak ima 2 god i 2 meseca Ja stvarno nisam nigde procitala u naucnoj literaturi nista o tome, moguce je da dete dobije blazi oblik morbila, zauski i rubeole, ali o autizmu ne pise i ja za ceo moj radni staz nisam imala ni jedan slucaj.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 9:21:30
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dijete 2 g jos nije prešlo na skroz krutu hranu, jede gnjecenu ili miksanu, tj uopce nema interes da ponudjenu hranu koja je u komadu stavi u usta,a i ako mu se da nesto ono izbaci iz usta. Kao maleno ,od 10 mj je pocelo polako sitne komadiće zvakati i dobilo je bronhitis i kako je odbijalo hranu prešli smo na kasasto i od tada je na tome ostalo. Vise ne znamo sto učiniti. Dijete je veselo, zdravo, zivahno ali ne zeli komadice jesti. A kada mu damo nesto sitno u kasici npr onu malu sitnu pasticu ono to samo proguta. Sta napraviti? Kako dijete nauciti da jede krutu hranu ? Ako mu damo komad imam osjecaj ,a vjerojatno bi bilo tako da bi progutalo bez žvakanja i toga me uzasno strah. Može savjet molim vas ? Polako sve ce to proci sa sazrevanjem deteta, kad podje u skolu nece jesti pasiranu hranu, ne brinite. Vazno je da jede i da se pravilno razvija.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 9:27:41
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Beba 4 mijeseca iam resicu ispod jezika rekli su da ce samo preaijec mada i nemora samo et smetat ce kad pocne pricat nece lijepo izgovarat.I Isto na pregledu su vidjeli kao duplo nepce kazu nije nista tako je rodzena hocel sta smetat Resicu treba deciji Orl lekar da presece sto je dete mladje jer ga nece boleti i nece krvariti, dileme nema, Kako dete raste resica postaje prokrvljejina i inervisanija zato sto pre to uradite, pitajte doktora i za nepce on je najmerodavniji za te probleme.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.3.2026 9:30:05
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Da li je normalno da dete od 23 meseca postavlja pitanja onda samo kada ona zeli,odaziva se na ime ako nije preokupirana necim,ali svoje ime nece da izgovori,na naredbe reaguje obicno sa Ne ne,ali ima stvari koje poslusa i uradi. Na te dileme najbolji odgovor moze dati vas pedijatar koji vidi, pregleda i posmatra dete.
|
|
|
|
Anketa
Секс.
пеперутка16
После секса са мужем, ти?