mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Nedja KAKO DA ZNAŠ DA SI POREKLOM IZ SRBIJE? - Kod vas u kući rakija se koristi za lečenje svih bolesti, za proslave u svim prilikama i kao losion za masažu. - Za rođendan te vuku za uši "da porasteš". - Nedelju dana posle Slave, Božića ili Uskrsa još uvek za ručak imaš sarmu. - Kada plačeš, nije neobično da ti otac kaže:"Prestani da cmidriš,u pi*du materinu" - Svako venčanje počinje pesmom "Danas majko ženiš svoga sina". - Otac te naziva "idiotom" kada ne umeš da uradiš ono što i on sam ne ume. - Mama te je još kao malog naučila da "promaja ubija". - Imaš bar jednog rođaka s kojim tvoja porodica ne razgovara. - Zbijaš šale zasnovane na sopstvenoj tragediji. - U svađi si sa kumovima. - Imaš bar jednog rođaka koji peče svoju rakiju. - Misliš da je uglavnom sve neka zavera. - Tvoja baba nikada ne prihvata činjenicu da nisi gladan. - Kada upoznaš nekog stranca, prvo ga naučiš sve psovke. - Tvog tatu uvek bole leđa. - Kada si mali za rođendan uz poklon obavezno dobiješ i čokoladu! - Mamu konstantno moraš da uveravaš da je njena kuhinja najbolja na svetu - Kod babe moraš da ručaš supu, sarmu, hleb, meso, rinflajš, gibanicu, pečenu papriku, krompiriće, ćufte, kiflice, pihtije i vanilice i naljutiće se ako ne pojedeš sve !!! - Govorili su ti da će da ti poraste rep ako piješ kafu kad si mali. - Terorisali su te Babarogom". - Kada dremaš popodne, moraš da prebaciš nešto preko stomaka. - Tvoja mama ima sve lekove koji bi mogli da "zatrebaju". - Kada se isprljaš mama ti kaže "stoko jedna". - Mama ti ne da da piješ hladnu vodu kada si znojav. - Roditelji ti stalno govore :"...kad sam ja bio u tvojim godinama..." - Tvoji roditelji urlaju na telefon kada pričaju sa rođacima u inostranstvu. - Roditelji te zovu "sine" bez obzira da li si dečko ili devojčica. - Nemaš posao, a voziš BMW. - Udaraš po stolu i razbijaš čaše kada si pijan i veseo. - Kada ti rečenica: "Nemoj toliko da se smeješ, plakaćeš" zvuči razumno. - Tvoja majka svaki čas izgovara "Hvala Bogu". - Čitaš mami i tati ovaj spisak, a oni se zgražavaju i govore "Što lažeš, nije istina". - Ako sediš blizu TV-a oćoraviš. - Živiš u zemlji gde je "batina iz raja izašla". - Mama trči za tobom da obučeš potkošulju. - Kada dobiješ poklone koji ti se ne sviđaju, čuvaš da daš nekome za slavu. - DVD, video, štampač i skener su ti pokriveni folijom, da ne pada prašina. - Tvoj otac misli da svi Kinezi imaju crni pojas. - Na svim svadbama je isti meni: "supa, sarma, pečenje, kupus salata, torte". - "Devojke" oko tebe izgledaju kao da imaju 23, a ustvari imaju 15 godina. - Voziš bolji auto nego tvoj otac. - U garaži imaš oko 120 litara rakije i pola tone krša. - Skoro svi koje poznaješ hrču. - Tvoja baba psuje više nego ti. - Oba tvoja roditelja su do škole morali da pešače bosi po snegu, po 5 km uzbrdo. U oba pravca. Preko kamenja... - Tvoja mama seče hleb na kriške debljine 5cm. - Svako ima bezbroj kumova. - Imaš bar jednog rođaka koji je moler. - Vekna hleba se pojede za ručak. - Rakija se pije pre doručka za "cirkulaciju". - Zauvek živiš sa mamom i tatom. - Imaš vunene čarape koje ti je štrikala baba. - Mama ti ne da sediš na betonu zbog jajnika. - Ako si starije dete, uvek moraš da popustiš jer si "pametniji". - Roditelji prebacuju kanal kada su scene ljubljenja na TV-u. - Kad god su ti roditelji rekli:" Videćemo", nije bilo ništa od toga. E, sita sam se ismijala i stvarno ne znam sta bih posebno izdvojila... Dje ovo nadje?! I sto je najinteresantnije - sve je istina!!!!!
< Poruku je uredio mamanp -- 17.12.2009 11:18:13 >