|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 9:03:22   
*Alexx*
Slažem se sa Jecom user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 9:06:45   
Anoniman
I ja. user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 9:26:34   
LillyT
Ja nisam isprobala svasta nesto, od pocetka pa do sada (uuuu, jos malo pa 4 nedelje) koristimo SebaMed i nama je ok. U principu, Lara nema suvu kozu, pa verujem da bi joj i ostale bile ok.

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 9:42:22   
Anoniman
Nama je Seba Med smetao user posted image Dobijao je osip od svega sto sam kupila Seba Med...

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 12:55:39   
gaganele
pavloviceva je krema napravljena pre 80 godina i nikad nije unapredjivana sadrzi bornu kiselinu za koju je dokazano da ostecuje sluzokozu,probala sam pojede detetu kozicu ma koliko je malo stavfim....jekoderm je zakon za bebu cisto riblje ulje za regeneraciju koze i jedina potpuno prirodna krema za razliku od pavloviceve i pantenola,sto mislim da je jako bitno s obzirom da je mazemno bebama par puta na dan....bebab mi nikada nije imala ojed...nikad iskreno je preporucujem svima

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 12:58:55   
Anoniman
Ti si prva koja je rekla da Pavlovićeva ne valja. Zaista to još ni od koga nisam čula.
A i u Pantenol se kunem. Ne znam šta bih bez njega.

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:00:36   
gaganele
ja licno iamm alergije na dosta toga, a brat od muza koruisti sve seba meduser posted image pa sam ja kad ostane u kupatilu  probala i osula se...proizvodjac ne bi smeo da dozvoli da kreme za bebe ne budu antialergiske.....slicna je cena kao mustela zato je toplo preporucujem jer na svakom proizvodu ima naznaka antialergic i pravi se samo u dve varjante na bazi kamilice i na bazi oligo elemenata...user posted image

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:06:27   
gaganele
meni ne a i sve zene sa kojima sam do sad pricala uvek vicu stavi u sto tanjem sloju da ne pojede kozu na naborima, pa ako je tako dobra zasto kad je stavis malo vise pojede kozu i dobijes crvene llinije? a protiv pantenola nemam nista ja ga licno nekad i koristim ali opet to nije krema na bazi niceg prirodnog pa mi je za bebu bolji jekoderm.... ja garantujem da  ko ga koristi nepostoji sansa ali ni najmanja da mu se dete ojede a ja moju bebu ne presvlacim nocu! user posted image

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:06:27   
Jeca*
Način primene
JEKODERM mast naneti na oštećenu kožu i blago utrljati. U zavisnosti od intenziteta oštećenosti i stepena isušenosti kože, JEKODERM mast se primenjuje 2-4 puta dnevno.

mislim da ne treba preterivati ni sa jekodermom
generacije i generacije su odrasle na pavlovicevoj masti. To nije lek, to je krema. Ja se kunem i u pavlovicevu i u pantenol

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:10:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gaganele

meni ne a i sve zene sa kojima sam do sad pricala uvek vicu stavi u sto tanjem sloju da ne pojede kozu na naborima, pa ako je tako dobra zasto kad je stavis malo vise pojede kozu i dobijes crvene llinije? 


Luka nikada nije imao crvene linije niti mu je pojelo kožu. Jeste jednom imao osip ispod pelene za koji mislim da jeste bio od previše Pavlovićeve, ali tada sam ga namazala tako da mu se valjda koža nije providela od kreme, ne znam šta mi bi, nije ni bitno, detetu se začepile pore, upurnjao se pod pelenu i osuo. Desilo bi mu se isto od bilo koje druge kreme u toj količini.

Meni je Jekoderm lek za ojed i opekotine, i ne mislim da je za svakodnevnu upotrebu.

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 160
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:10:54   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ti si prva koja je rekla da Pavlovićeva ne valja. Zaista to još ni od koga nisam čula.
A i u Pantenol se kunem. Ne znam šta bih bez njega.



Potpisujem!


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:11:50   
gaganele
e ovako sastav jekoderma 1g sadrzi 250mg ribljeg ulja
pavloviceva mast:petrolatum,lanolin,boricid acid,aqua amygdalae amarae,zinc oxide,talc!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:14:35   
gaganele
Borna kiselina, natrijum borat i natrijum perborat imaju približno istu smrtnu dozu za ljude od 0,1 do 0,5 g/kg tjelesne težine. Ove supstance su otrovne za sve ljudske ćelije te se veoma sporo izlučuju iz organizma putem bubrega. Trovanje bubrega boraksom je veoma opasno zbog degeneracije masnoća iz jetre, cerebralnog edema i gastroenteritisa. Naročito je opasna upotreba otopina borne kiseline za ispiranje očiju kod dojenčadi, pogotovo ako se često koristi, a sve zbog spore brzine eliminacije iz organizma.
savetujem zenama da ukucaju na internet borna kiselina sluzokoza bebe i da vide sta ce dobiti, posto ocigledno niko nije upucen u aferu da se jako puno majki bunilo sto pavloviceva sadrzi bornu kiselinu i da je u planu da prestanu da je prave tako i da bornu kiselinu zamene kamilicom....

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:15:42   
gaganele

U cilju zaštite kože beba ispod pelena, osmišljena je mast za bebe, koja se kod nas već tradicionalno pripravlja u apotekama i farmaceutskoj industriji. Ali sa ovim mastima treba biti oprezan jer poseduju bornu kiselinu koja može nepovoljno delovati na kožu bebe. Generacije dece su porasle uz taj delotvoran i nezamenljiv preparat. Ova mast, međutim, između ostalih sastojaka obično sadrži i bornu kiselinu u određenom procentu, koja ima funkciju antiseptika i bakteriostatika.

Nova istraživanja, proistekla iz prijavljenih neželjenih efekata u svetu, bacila su novo svetlo na ovu široko primenjenu supstancu. Naime, poznato je da se borna kiselina vrlo malo resorbuje kroz intaktnu, neoštećenu kožu, pa samim tim i nema neželjenih efekata. Problem nastaje kada se ovi preparati, posebno mast, nanosena kožu novorođenčeta - koja, naročito u toku prvog meseca, nema u potpunosti razvijenu odbrambenu funkciju, kao ni aktivnost lojnih žlezda i melanocita (pigmentnih ćelija), i tek se prilagođava spoljnoj sredini. Takva osetljiva, nežna, tanka koža je više sklona iritacijama, ojedu i upalnim procesima. Resorpcija kroz nju je neuporedivo veća.

U svetu su zabeleženi slučajevi akutnog trovanja kroz veću površinu oštećene kože - koje se manifestuje povraćanjem, buncanjem, grčenjem mišića, bolovima u stomaku, povišenom temperaturom, oštećenjem bubrega, ređe jetre. Na koži potom nastaje osip, koji prelazi na sluzokože, a sve može da se završi kolapsom i šokom - koji, po pravilu, imaju smrtan ishod. I to zbog sporog izlučivanja borne kiseline i česte primene preparata koji je sadrže.

Iz predostrožnosti, zbog mogućih komplikacija, zabranjena je upotreba borne kiseline u mastima i kremovima kao najšire primenjivanim za decu mlađu od tri godine. Ali, zabrana važi i za kupke, šampone, paste za zube, praškove za posipanje - što se tiče istog uzrasta. Preparati za stariju decu i odrasle su takođe strogo ograničeni i kontrolisani.

Borna kiselina se uspešno primenjuje i u lečenju infekcija genitalnog dela, uzrokovanih nekim vrstama gljivica iz roda Candida, pa se može naći u vaginaletama. Ali, eksperimenti na životinjama su pokazali da borna kiselina ima veoma štetan uticaj na razvoj ploda, pa se u periodu planiranja i trajanja trudnoće ne preporučuje korišćenje vaginaleta koje je sadrže. Postoje preparati za tu namenu koji su jednako efikasni, a koje propisuje ginekolog.

U savremenim preparatima za negu dečje kože, antiseptično i pufersko dejstvo (reguliše kiselost i baznost) je uspešno postignuto prirodnim sastojcima. Poznato je dejstvo fermentisanog soka divlje jabuke (Pyrus malus), koja sadrži voćne kiseline, minerale i vitamine, neutrališe kisele produkte urina i fecesa, a pritom nema toksičnih efekata. Umirujuće i protivupalno dejstvo imaju ekstrakti kamilice, nevena i lavande, a često se preparatima dodaje alantoin, bisabolol, biljna ulja i druge supstance za blagotvoran efekat na kožu.

Da bi se izbegle neželjene posledice, savet je da se obrati posebna pažnja na sastav proizvoda koji se kupuje (koji nisu uvek propisno razvrstani po nameni) i da se, po potrebi, zatraži savet pedijatra i farmaceuta.

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:18:03   
gaganele
meni je babica rekla da je jekoderm super i mene je mama odigla na njemu i ja bih uvek pre detetu stavljala cisto riblje ulje nego bilo sta drugo jer riblje ulje nije lek ono je samo neverovatno regeneracisko sredstvo..

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:19:31   
gaganele
Masti za bebe, za zaštitu osjetljive kože ispod pelena, nisu baš bezopasne. Neke od njih još uvijek sadrže bornu kiselinu koja može nepovoljno djelovati na bebinu kožu. Generacije djece mazali smo ovim pripravcima no budući da sadrže i bornu kiselinu - u funkciji antiseptika i bakteriostatika, postoji mogućnost štetnog djelovanja na bebinu kožu, piše mondo.rs.

Nova istraživanja, nakon niz nuspojava koje su se uzvještavale tijekom godina, bacaju novo svjetlo na ovu široko primjenjenu supstancu. Borna kiselina se vrlo slabo upija kroz neoštećenu zrelu kožu pa je opasnost od nuspojava iznimno mala. No poblem nastaje kada se ovi preparati, posebno mast, nanose na kožu novorođenčeta - koja, naročito u toku prvog meseca, nema u potpunosti razvijenu obrambenu funkciju, kao ni aktivnost lojnih žlezda i melanocita (pigmentnih ćelija), i tek se prilagođava banjskoj sredini. Takva osetljiva, nježna, tanka koža je sklonija iritacijama i upalnim procesima. Resorpcija kroz nju je neuporedivo veća.

U svijeetu su zabilježeni slučajevi akutnog trovanja kroz veću površinu oštećene kože - sa simptomima povraćanja, buncanjem, grčenjem mišića, bolovima u želucu, povišenom temperaturom, oštećenjem bubrega, a rjeđe i jetre. Na koži potom nastaje osip, koji prelazi na sluzokože, a sve može završiti šokom - koji, po pravilu, ima smrtan ishod. Uzrok je sporo izlučivanje borne kiseline i česta primjene preparata koji je sadrže.

Iz predostrožnosti, zbog mogućih komplikacija, zabranjena je upotreba borne kiseline u mastima i kremama za decu mlađu od tri godine. Ista zabrana vrijedi i za kupke, šampone, paste za zube, pudere.

Borna kiselina se uspješno primjenjuje i u liječenju infekcija genitalija, uzrokovanih nekim vrstama gljivica iz roda Candida, pa se može naći u vaginaletama. Međutim, eksperimenti na životinjama su pokazali da borna kiselina ima vrlo štetan utjecaj na razvoj ploda, pa se u prilikom planiranja i trajanja trudnoće ne preporučuje korištenje vaginaleta koje je sadrže.

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:20:34   
Anoniman
A šta fali tom sastavu?

Petrolatum - for scrapes, burns, and cuts
Lanolin - znamo šta je, mazale smo ga na bradavice, i ne spira se pre dojenja
acidi borici - isto znamo šta je, služi za svašta, između ostalog da se brišu mesta gde se pojavi ojed
aqua amygdalae amarae - Ne znam šta je, ne shvatih, ali se koristi u homeopatiji, ako dobro shvatih, vrsta ulja
Zinc oxide - isto se koristi kod ojeda
Talc - takođe se koristi kod ojeda

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 167
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:20:39   
Mishica 77
U, bre gaganele, da nisi malo preterala?
Izvini.


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:23:12   
gaganele
nadam se da se ne ljutite na opsirnosti, svako ima svoje misljenje ne pokusavam da nametnem svoje vec jednostavno ni ja nisam mogla da verujem pa sam dosta istrazivala o tome...u drugim zemljama se ne koriste vise kreme slicne toj ali kao i uvek mi smo zaostali i dok nam na   tv ne izadje da ima trajno stetna dejstva i da je kiselina otrov mi cemo decu idalje mazati njom, pa ako su majke nase gresile ne moramo i mi....

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:24:04   
Anoniman
Ali ja ne vidim da u sastavu pavlovićeve ima kiseline? user posted image

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 170
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:24:59   
gaganele
u sastavu je sve dobro osim acid boricida, zatio i kazem da je bilo u novinama da ce promeniti to u kamilicu....e ovo nisam nista ja pisala to su clanci u novinama... ukucajte sta sam rekla pa cete videti... 

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:25:54   
gaganele
pise ti na kutiji pavloviceve boricid acid...to je borna kiselina....

(odgovor članu gaganele)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:26:42   
Anoniman
Ma nisam mislila da si ti pisala. user posted image

Samo ne razumem tu celu priču za acidi borici, pobogu, koristi se kod bolesti oka! Što ne bi moglo onda na guzicu da se maže? Eto, ja se ne slažem sa tim stručnim textovima. user posted image

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 173
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:27:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gaganele

pise ti na kutiji pavloviceve boricid acid...to je borna kiselina....


Da. user posted image

Moje shvatanje kiseline je, sipam je na nešto, ono počne da se puši, i napravi rupu.
A borna kiselina se koristi u medicini, i ne mislim da je opasna kiselina.



< Poruku je uredio Tasha RR -- 29.4.2010 13:29:33 >

(odgovor članu gaganele)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Kozmetika za bebe..
29.4.2010 13:30:14   
gaganele
tasha velika razlika je da se koristilo za lecenje oka i da je  novo istrazivanje shvatilo da nevalja samo se kod nas jos koristi u hrvatskoj i svugde drugde je zabranjeno zato kazem.... nazalost kod nas jos nije...user posted image mislim ako neko ne voli jekoderm da je bolje koristiti ciste cinkove kreme

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here