pepino
|
Ovako....ne znam kako bi pocela.... Ja sam u drugoj trudnoci imala bolove,ali uvijek sam kontala to je mozda zbog tog glupog septuma... Nisu bili konstantni,ali sto se tice sjedenja,nije bilo sanse da sjednem na nesto tvrdo (tipa klupe) odma me kao zulja dole,ali to je kao negdje izmedju cmara i vagine,kao da sam se nazuljala,ne znam objasniti.... Onda za vrijeme cuvanja trudnoce u bolnici imala sam bolove ponekad,nisu bas puno jaki,ali su me znali prepasti,govorila sam Dr.,ali on nije ni pitao gdje,kako,ma nista....Samo govorio da me to bole jajnici,kao oni mogu boljeti,nema me sta drugo...Mislim Boljelo me oko materice,pupka,posto sam uglavnom lezala (nisam smjela sjediti),pa kada bi ustajala sa kreveta znala sam osjetiti pritisak,bol,ali cim bi se vratila u lezeci polozaj bilo bi mi bolje... Nikada nisam skontala sta je problem.... Dalje,kada sam izasla iz bolnice (izgubila bebu,imala 2 kiretaze),prvih dana su me ubili gasovi (da izvinete),uzas,imala sam ih i za vrijeme trudnoce,ne samo ja,bilo nas je 4 u 2 sobe,sve smo imale taj problem i to me tada nije plasilo,jer kao normalno je... Ali ta katastrofa kada sam izasla,uzassss Valjda od tih lijekova silnih,pa bilo jos gore,najgore je sto se nisam mogla kontrolisati,stisnuti,ma kakav....Kad se sad sjetim smijesno mi,al tada mukeeee To se smirilo nakon nekih mjesec dana,rekla sam to Dr. kod koje idem privatno,ona kaze da to ne bi trebalo biti sa ginekoloske strane(bol),a gasovi hoce od lijekova i od slatkog(koje sam onako jela tih dana) Tada se manifestovalo (ako sam dobro napisala) kao bol oko pupka,pa se ja stisnem kao da mi se ide u wc,pa tacno osjetim kako od pupka ide prema debelom crijevu.... To se u poslednjih par mjeseci dobro stabilizovalo,hvala Bogu Ali prije 3 dana mi se ujutru javio bol u predjelu desnog jajnika,probudilo me ziganje,kao da me struja strese,ali skroz nisko,blizu kosti,kao da me vagina boli,ne znam da li tu moze biti jajnik,jajovod,tako nisko? Evo vec 3 dana to imam povremeno,par sat nista pa onda kao da me pecne(malo jace),maloprije sjedim i pocese opet oni bolovi oko pupka,prema materici,tacno osjetim kad materica boli,kao neki pritisak.... Je li iko osjecao ikada nesto slicno,zna li kakav je ovo kod mene problem...???? Nadam se da nije endometrioza...!!!??? Ovo sve pitam jer imam strah da ce me i u sledecoj trudnoci tako boljeti,necu se moci opustiti,odmah cu misliti na najgore!!!! Znam da sam komplikovana,ali....
|