|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kolač od "blata"
8.7.2010 13:59:42   
Ana RR
user posted image
Sastojci:
375 ml vode + 3 kašičice Nescafé
60 ml brendija
250 g putera
150 g čokolade za kuvanje
500 g šećera
400 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
2 jaja
1 kašičica vanila ekstrakta

za glazuru:
150 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje

Postupak:
1. Skuvati kafu, i u vruću dodati brendi i puter, utišati vatru i povremeno mešati dok se puter ne rastopi. Ostaviti sa strane da se malo ohladi.
2. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj na 180W.
3. Prosejati brašno, dodati sodu, so, šećer i sve izmešati. Dodati polovinu tečne mešavine (iz tačke 1), izmešati varjačom da se dobije glatka smesa bez grudvica. Zatim umešati otopljenu čokoladu, pa viljuškom razmućena dva jaja, i polako dodavati ostatak tečnosti. Dodati i ekstrakt vanile, sve dobro izmešati (može i bez miksera). Testo će biti retko.
4. Dno pleha (okruglog od 24 cm ili četvrtastog slične površine) obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu unutra. Peći u rerni zagrejanoj na 130-140°C oko sat i po vremena. Ostaviti da se malo ohladi pa prevrnuti na tacnu.
5. Za glazuru - istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom dok se ne dobije glatka sjajna masa. Ostaviti da se ohladi i stegne toliko da postane maziva, pa premazati kolač/tortu sa svih strana. Ohladiti.

< Poruku je uredio Ana RR -- 8.7.2010 14:01:39 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kolač od "blata"
8.7.2010 14:01:01   
Ana RR
Pepino, Nedja user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kolač od "blata"
8.7.2010 14:05:31   
pepino
Hvala Anci,sad sam u guzvi oko odlaska na odmor,a cim stignem pravicu ga!user posted image
Danas je moja kuma pravila Lady mami za rodjendan,ja joj dala recept,kaze da joj nije uspiouser posted image
Ne znam u cemu je stos,bas mi je zaouser posted image
A ona se bas potrudila,kaze nije nadosao lijepo,tanak i ona odma stavila glazuru,ja joj kazem mozda nije dovoljno bio pecen,kaze gotovo je saduser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kolač od "blata"
7.11.2012 15:39:37   
viking
Ana, jesi li pravila ovaj kolač?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kolač od "blata"
8.11.2012 0:16:27   
Ana RR
Jesam Vik, ali tada kada sam postavila recept, nisam više ni jednom. Ne pijemo brendi pa to retko kada imam u kući user posted image




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Bele pihtije
Ringerajin kuvar: Maraj
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here