Dora
|
IZVORNA PORUKA: Tash Dakle... treba da se porodim za 10ak dana. Idem na CR, ne gine mi bar 4 dana u porodilištu. I ustvari sada razmišljam, zna li mm kod kog dr vodim dete? Kako se skida temperatura? I tako svašta nešto... Razmišljam, šta bih mu trebala zapisati, da ima na papiru? Mislim, nije on debil, samo nekako nikada nije bio tu, ili sam ja bila u fazonu "Aj mani me!"... Za sada napisah: TEMPERATURA Ako raste, i dostiže 37,7, max 38, dati Brufen, 1 kafenu kašiku. Može da se ponovi posle 4 sata (MINIMUM), a najbolja varijanta je da se nakon 4 sata da Efferalgan sirup, ima kašičica sa kilažom, Luka ima 14kg. Pred spavanje, najbolje dati Brufen, na njega najbolje reaguje. Temperaturi treba oko 30 min da počne da pada, tada ga pokriti da se preznoji. Nije na odmet narendan krompir u čarapama, ali samo ako spava, jer ako je budan, ne da. Ne forsirati alkoholne obloge, ne pomažu, bolje tuširati. Planiram da napišem ime lekara u DZ, treba da izvadim knjižicu iz svog novčanika, i da zapišem br tel privatnog pedijatra. Šta bih još trebala zapisati? Šta je bitno? Onako za "zlu ne trebalo"? Draga, čisto sumnjam da nećete biti "online" dok si u porodilištu. Tebi će biti dosadno pa će ti dobro doći da mu preko telefona objašnjavaš na dugačko i naširoko šta i kako da radi. Najbolje se opusti, mani se brige dal će on moći i znati...veruj mi, sve oni znaju kad ostanu sami s decom, više i bolje nego kad si ti tu pa opušteno ne moraju da rade ništa! Samo idi i porađaj se na miru, tata će se već snaći.
|