|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
7.2.2011 1:36:40   
Verus
bebolino....znam da si cekala obdukciju zbog odgovora koje sada nemas...samo jedno veliko pitanje zasto?  Mislim da ce ti tek biti malo bolje kada budes opet bila trudna.  Znam da ces se plasiti, ali ovaj put ce sve biti u redu, i jos podrobnije cete pratiti zbog ove trudnoce.  JAKO mi je zao.  Ne kazem da nije strasno kada zena u ranoj trudnoci izgubi bebu, ali to sto se tebi desilo je puno gore. 

verice p: i ti budi jaka.  Ne daj te se zene.  Pustite muzeve da vas podrzavaju, maze da budu tu uz vas.  Izguracete to nekako zajedno.

SVe vas grlim puno, puno...

(odgovor članu bebolino)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Spontani pobačaj
8.2.2011 18:27:45   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: tatjan@

Pozdrav svima, molim vas da mi pomognete..
Nazalost dijagnostikovan mi je jutros missed abortion. Trebalo bi da sam 10-a nedelja a beba je zastala na 6-oj.
Nisam imala nikakvih problema di jutros, isla sam na redovnu kontrolu i saznala da se plod ne razvija.. e sad, doktor mi je dao uput za kiretazu, medjutim kad sam dosla kuci pocelo je krvarenje , prvo braon, pa crveno, praceno blagim bolovima.
Da li bi ja mogla ipak da sacekam dva tri dana i vidim da li ce doci do prirodnog pobacaja, ili da odmah trcim na kiretazu?
Nesto mi se cini da je prirodno bolje od kiretaze i sa manje mogucih komplikacija.. Naravno odmah bi posle isla da proverim da li je sve izaslo (jer ako nije mora se raditi ipak kiretaza, tu se onda ne moze nista) da ne bi doslo do infekcije. Prosla sam vec kroz takav pobacaj, znam kako to ide..
Sta bi vi uradile na mom mestu? Cekale malo ili isle odmah?

IZVORNA PORUKA: verolino

Cekala....Ja sam cekala...I otislo je sve samo....
Mada ako si deset_a nedelja, to je vec mnogo za prirodni pobacaj..Konsultuj se sa lekarem..

IZVORNA PORUKA: tatjan@

Znam ali ja imam duge cikluse, ustvari bi trebala da sam 8 nedelja po mojim proracunima (znam i kad mi je bila ovulacija). A bolovi su vec krenuli a i krvarenje, kao kad mi krece menstruacija, mozda ovo i do jutra ode. Nadam se da ce samo otici sve, jezim se kiretaze.. jel tebe boleo spontani, jesi pila neki brufen, nesto?
Mene je prvi boleo strasno kao porodjajni bolovi.. nadam se da nece biti tako i nocas

IZVORNA PORUKA: verolino

Malo me je bolelo...Nije bilo strasno...Ja sam osetila ostar  bol par dana ranije...verovatno je tad pocelo...Ja sam bila 7+5 nedelja...To je to otprilike kao kod tebe....Otislo mi je sve u ogromnim ugruscima, cak sam i dete na toalet papiru videla ...Ali nivo BHCG-a mi je bio prisutan jos dve nedelje...Dr mi je onda rekla da ako posle drugog ciklusa ne bude pao moracu tad na kiretazu...Radila sam testove za trudnocu  jednom nedeljno...Posle dve nedelje BHCG-a nije bilo...

IZVORNA PORUKA: verolino

Pila sam kutiju dovicina posle toga...

IZVORNA PORUKA: nensi27

Uh Tatjana,bas mi je zao

IZVORNA PORUKA: majared

I ja sam nažalost imala missed abortion. Konstatovan je u šestoj nedelji. Doktorka mi je savetovala da sačekam kako bi pobačaj sam krenuo i da je bolje da sve ode prirodnim putem nego da idem na kiretažu. Sledeće dve nedelje ama baš ništa se nije dešavalo tako da sam morala da je odradim. Konsultuj se sa doktorom ali je možda najbolje da sačekaš da ti sve prođe pa na kontrolu da proveriš da li je sve otišlo.



IZVORNA PORUKA: tatjan@

Ja sam imala blizance prvi put i videla ih takodje, toliko je curila krv da sam morala stajati u kadi i samo su ispali.. mislila sam da cu da umrem, eto sad da zatvorim oci mogu tu sliku kao fotografiju da vidim, koliko mi se urezala u pamcenje.. grozno
Sacekacu ja koji dan, najkasnije do petka, pa cu u petak ujutru da odem u Betaniju. Ili ranije naravno ako krene pre.. ako ne, u petak sam tamo, pa nek me oni posavetuju.
I ja sam pila antibiotike i sve je proslo u najboljem redu. Jedino sto sam ipak morala na kiretazu, zaostalo malo tkiva u materici, i to mi je prilicno ruzno iskustvo iako sam bila u totalnoj anesteziji. Jako se plasim nedovoljno strucnih lekara, ne daj Boze mi ostete nesto..

IZVORNA PORUKA: tatjan@

Nensi, majared

IZVORNA PORUKA: verolino

Ako krene da krveri  kao jako pojacana menstruacija, najverovatnije ce sve otici samo....Ako ne krene, moras ici...
A da..DR mi je tada rekla da u slucaju nekontrolisanog krvarenja (sa svetlo crvenom krvlju) obavezno moram otici u bolnicu...
Na srecu toga nije  bilo...Ali krvarila sam jako  dugo-12 dana...Prvih sest sam tosila pakovanje ulozaka dnevno....Bilo je kao menstruacija puta tri...Javi se sutra obavezno da vidim sta je bilo
Uh, odmah me podseti...Jako mi je zao Tatjanice

IZVORNA PORUKA: Didy

Nemam iskustva, ali mi logika govori da si u pravu. I ja bih verovatno postupila isto kao ti. Čekala do petka, pa onda tek išla na kontrolu ili na eventualnu kiretažu. Pogotovo ako imaš simptome kao da je krenulo samo...
Žao mi je baš što se tako desilo. Želim ti da se vratiš u prvo tromesečje čim bude sve na svom mestu...

IZVORNA PORUKA: olga75

Tatjana , zao mi je  .
Slazzem se da je kiretaza skoro lutrija i da bi najbolje bilo da to resi priroda ali ako budes jako krvarila ili imala bolove ,znas i sama


IZVORNA PORUKA: majared

Ono moje crnogorče prvo mrzelo da se razvija pa mu bilo muka da izadje sam tako da je kiretaža bila neophodna. Hvala bogu da nije bilo većih problema.

quote]IZVORNA PORUKA: verolino

IZVORNA PORUKA: majared

Ono moje crnogorče prvo mrzelo da se razvija pa mu bilo muka da izadje sam tako da je kiretaža bila neophodna. Hvala bogu da nije bilo većih problema.



IZVORNA PORUKA: choopa choops

tatjana zao mi je jako 

Ja sam imala missed. Pocela sam da krvarim iza seste nedelje, ali je srce kuckalo sve do 10 i po nedelja kada je dr na UZV vidio da je prestalo A tu noc sam pocela i vise da krvarim. Tamno crvena gusta krv u ugruscima mene su odmah poslali na kiretazu. Sa lokalnom anestezijom, koja nije ni stigla da djeluje...Grozno jeste, ali ne znam...nekako misli mda je tada vec moralo tako da se radi. Ne znam sta bih ti rekla. I nemoj da se bojis kako to oni rade (znam i ja sam stvara film u glavi da nisu nesto probusili, presjekli ili sta vec i da necu vise nikad moc ostat trudna), jer ce sve biti u redu Drzi se.


IZVORNA PORUKA: tatjan@

Divne ste, mnogo mi znaci ovo sto mi pisete, laksa je tuga kada se podeli sa nekim..
Popila sam jedan brufen, dosta me boli, odoh da spavam i javljam se sutra..



IZVORNA PORUKA: tatjan@

choopa bas mi je zao.. ja sam insistirala na totalnoj anesteziji, iako je nisu bas mnogo spominjali, ne znam kako bih to prezivela u lokalnoj.. da ne pozelis vise da zatrudnis majke mi

Jos meni sestra kaze, ali totalna se placa 1000 dinara.. a ja gledam u nju i ne verujem sta me pita..za hiljadu dinara.. kakvih kretena ima

IZVORNA PORUKA: indy_25

Ja sam imala spontani kad sam prvi put ostala trudna u 2 i po mjeseca trudnoce. Meni je samo ispala beba ili fetus kako god ali em uzasno bolilo gore nego kad sam se poradjala oba puta ustvari to je isto kao porodjaj samo sa gorim bolovima. Poslije toga otisla sam u bolnicu pa su me tu jos i cistili a sto je to bolilo nenormalno mslila sam da cu umrijeti.

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Da, bas i to sto kazes  Dala bi sve pare na svijetu..

Nemoj da se sekiras, proci ce s vremenom bol Javljaj kako si


IZVORNA PORUKA: minnica

Ja sam imala missed ab. u 8. nedelji pre ove bebe. Bili su blizanci. Ja sam radila kiretažu, ali meni nije krenulo krvarenje nekoliko dana nakon pregleda i te dijagnoze. Naravno, da je krenulo krvarenje i ja bih sačekala, pa tek onda otišla.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

zao mi je jako draga...slazem se da treba da sacekas, mala je trudnoca, telo to cesto resi samo.  Naravno, u svakom slucaju idi obavezno na pregled, da prekontrolisu da je sve izaslo=da ne bi doslo do infekcije i ne daj boze sepse.  Drzi se

IZVORNA PORUKA: ksena

ja sam imala u 10oj, a krvarila sam po malo od 7e nedelje. tog dana sam imala zakazan pregled i pocela sam jace da krvarim. poslali su me odmah na kiretazu, tj. sledece jutro sam isla. naravno pod potpunom anestezijom. ne znam stvarno kako nekom pada na pamet da je 1000 din vredno mucenja. a i pod potpunom anestezijom su sigurni da ces biti potpuno mirna i samim tim su male sanse da nesto krene lose.

IZVORNA PORUKA: srna001

Ja sam imala dva misseda.Prvi put u sedmoj nedelji, tj. srce nije počelo da kuca, a drugi put je plod stao u 8 nedelji a ja sam prokrvarila u 11. čekajući sledeću kontrolu i tada su mi dijagnostikovali da je srce prestalo da kuca.Prvi put nije bila takva frka ali drugi put s obzirom da je plod bio u materici duže od dve nedelje morala sam da idem na hitnu kiretažu iako su tog jutra uz krvarenje krenule i kontrakcije sa bolovima.A kasnije mi je dr rekla da je to već i samo krenulo.Bez obzira sa tim se ne treba zezati jer infekcija može brzo da nastupi.

Ne znam Tatjana.Šta je bilo bilo je treba prvenstveno da misliš sada na sebe i svoje zdravlje.Koja je svrha čekati ako posle toga opet moraš na sto, samo mučiš sebe.A ako je plod prestao da se razvija u 6- oj nedelji a ti si sada 10. bez obzira na to koliki su ti ciklusi to je već puno vremena za čekanje.

IZVORNA PORUKA: magde

ja sam bila u 8 nedelji kad su mi rekli da srce ne radi ali cekala sam zasto ovde eho je katastrofa i mozda i nisu dobro videli a i citala da do 10 nedelju moze da se saceka...ali.....pocela sam da krvarim otisla u bolnici tamo sam prestojala jedno 5 dana i to svaki dan sam se budila skrvom oko mene i cudilo me zasto me muce ovako zasto ne odluce da mi rade kiretazu..pustili su me kuci...nije mi jasno zasto...otiisla kuci okupala sam se otspavala i dobila bolke kao da radgam.otisla opet u bolnici i plod se odlepio ceo i pao u materici e tad su mi radili kiretazu nisu kornile plo nego sam pao u materici ali cistenje je bilo bez nikakvu anesteziju.HVALA BOGU DA NAKON OVO IMAM JOS JEDNU BEBU JOVAN koji su mi rekle da navodno i ovo ne valja nesto pa evo ga ziv i zdrav nek mi ga BOG cuva kao JOVAN tako i NIKOLINA.TATJANA tako mi je zao znam kako ti je bas znam.BUDI SAMO HRABRA



_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Spontani pobačaj
8.2.2011 22:27:48   
tatjan@
Hvala vam svima sto mislite na mene. user posted image
Jos se nije mnogo promenilo, krvarim malo jace i imam blage bolove.. i ipak sutra idem u Betaniju, tetka mi je dogovorila pregled kod ginekologa koji mi je vodio prvu trudnocu, jako fin covek i veoma strucan, smatraju ga tamo jednim od najboljih za rani ultrazvuk. On ce mi uraditi jos jedan pregled i posavetovati me sta da radim, da li da jos cekam ili da radim odmah kiretazu.On ce mi valjda onda i naci nekog dobrog lekara za to.. eh nista bez veze..
Danas mi je inace rodjendan, bas sam lep poklon dobila user posted image


_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Spontani pobačaj
8.2.2011 22:29:29   
jance
joj duso user posted image
mislicu na tebe sutra

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Spontani pobačaj
8.2.2011 22:33:57   
Anoniman
tatjana user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 330
   RE: Spontani pobačaj
8.2.2011 22:38:29   
Verus
tatjana, zao mi je....bice sve u redu sledeci put; jeste da je tesko prihvatiti, ali uvek pomislim da moram da biram bolje da je rano, nego ne daj boze kasno kao nekim zenicama ovde....

Drzi se draga i javi nam kako siuser posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:37:02   
tatjan@
Eto da javim sta je bilo.. sinoc sam imala neko bas gadno krvarenje, sve sa kontrakcijama i kao da mi je vodenjak pukao (lupam sada, ne znam ni da li postoji vodenjak u 2 mesecu trudnoce..)imala sam osecaj da sam se upiskila uglavnom, dosta tecnosti je izaslo i zatim i jedan komad velicine manje narandze, vrlo pravilnog oblika.. mislila sam to je to, posle toga su bolovi prestali i ja sam jutros otisla u betaniju da me pregledaju da li je nesto ostalo. Kada na moje iznenadjenje, gestaciona vrecica tu sve sa plodom user posted image
Uradjena mi je kiretaza, dobro je proslo, nista me nije bolelo.. ne boli me ni sada (sem duse malo..) I sad je ostalo u meni pitanje, sta je to ispalo? Pomislila sam da nije moguce da sam imala blizance i da jednog nisu videli na UZ-u?user posted image Sta vi mislite da li je moguce tako nesto? Ili je to bila samo zgrusana krv (mada uopste nije tako izgledalo..)
Bas me sad to muci..

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:41:36   
Anoniman
uh user posted image  stvarno ne znam.jesi li ih pitala?
sad je najbitnije da se ti oporavis, i fizicki i psihicki. user posted image

(odgovor članu tatjan@)
  Direktna veza do poruke: 333
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:46:00   
Anoniman
Tatjan@, dobro je da se sve zavrsilo...
To nije mogao biti plod-jednostavno, ne moze biti te velicine u drugom mesecuuser posted image
Mora da je bila zgrusana krv...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 334
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:53:03   
tatjan@
Nisam ih pitala, bila sam u soku kad sam videla bebu na ultrazvuku.. a meni je to izgledalo kao gestacijska vrecica, i odgovaralo je toj velicini sa udubljenjem u sredini i tu je bilo nesto okruglo kao kliker, ma original oblik kao na ultrazvuku.. e ne mogu vise da mislim o tome, ovo je suvise za mene user posted image
Treba mi ipak malo vremena iako sam se u startu prilicno dobro osecala, cak i psihicki.
Jedva cekam da mi pocnu predavanja na faksu user posted image

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:57:12   
Dada81
Tatjan@ ,neka je prošlo i važno da je dobro završilo,to mnogo znači za novi početakuser posted image A,ne znam za to što se desilo,šta bih rekla.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 21:58:51   
JMPM
Tatjana,samo zelim da te user posted image i da ti kazem da se drzis i da se sto pre oporavis od svega user posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 22:05:05   
tatjan@
Hvala vam devojke divne ste user posted image
Odbolovacu malo, pa u nove pobede..

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 22:12:42   
JMPM
Tako treba,pozitivno sa glavom gore user posted image !Mi smo tu sta god da treba user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Spontani pobačaj
9.2.2011 22:24:55   
Suncicabg
Tatjana user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Spontani pobačaj
10.2.2011 20:59:43   
srna001
Tatjana samo hrabro user posted image

To se verovatno zid materice oljuštio pošto se on zadebljava tokom trudnoće.U principu oni tokom kiretaže osim meška skidaju i to.
Bolje što si otišla, sad lezi odmori se.Vreme leči sve.

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Spontani pobačaj
11.2.2011 1:14:48   
Vesna 1975
Tatjana samo da kažem jako mi je žao, ali u istoj smo situaciji i možemo samo da tešimo jedna drugu, na žalost posle skoro tri nedelje i ja sam izgubila bitku,
plod se nije razvijao kako treba, otkucaji srca samo 80 a ja nisam želela da prekinem trudnoću jer je srce ipak kucalo, čekala sam da skroz stane i stalo je u sredu
doktorka me pitala da li želim da idem kući i da čekam spontani, koji bi bio vrlo bolan i sa obilnim krvarenjem i sa ugrušcima, ja sam odmah rekla da to ne želim pitala me kad želim
na kiretažu i rekla sam joj odmah! Tako da sam u sredu imala zakazanu kiretažu u totalnoj anesteziji ničega se nisam sećala i ništa nisam ni čula ni videla što je za mene bilo vrlo bitno,
jer sam tri nedelje živela u nadi da će sve biti dobro, produžavala sebi agoniju i plakala danima tako da sam odlučila da što pre završim sa tim.
Meni je ovo na žalost već treća kiretaža jer nije bilo srčane akcije, ali na sreću imam dva sina, zdrava i prava i neću se predati jer želim i treće dete!
Samo želim da kažem svoje mišljenje, mnogo je bolje odraditi kiretažu, jer ponekad i posle spontanog mora da se odradi dodatna kiretaža a to je za ženu samo dodatna patnja.
Ja sam krvarenje imala samo u sredu i to vrlo malo kao pred kraj ciklusa, a evo danas gotovo da nema ništa.
Tatjana samo hrabro i biće bebica!

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Spontani pobačaj
15.2.2011 21:53:01   
Vesna 1975
Posle koliko vremena su vama rekli da možete da pokušate ponovo, mislim koliku pauzu su vam preporučivali, ja sam uvek posle takvog gubitka žurila da nadoknadim prazninu koju sam osećala tako je i sada....... koliku pauzu moram da napravim, neko kaže šest meseci, neko tri, neko kaže može i posle prvog ciklusa ako su nalazi u redu, šta su vama preporučivali,
ja idem sutra kod doktorke na kontrolu, nedelju dana posle kiretaže, pa ću je pitati kad smem, hoću svoju bebicu nazad user posted image

(odgovor članu bubisarba)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Spontani pobačaj
17.2.2011 22:43:36   
Anoniman
Vesna, jako mi je zaouser posted image Drzi se...
U principu mislim da je to individualno...Neko kaze tri, neko sest, ali ja smatram da zenina materica tacno zna kad je spremna za novu trudnocu...Ono sto je jako bitno, jeste biti i psihicki spreman...
Ja navijam za tebe i grlim te punouser posted image

(odgovor članu Vesna 1975)
  Direktna veza do poruke: 344
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:30:02   
Vesna 1975
Verolino hvala na odgovoru, konačno se neko javio! I ja odprilike mislim tako biće nova trudnoća kada materica bude spremna, a psihički ja sam spremna odmah!
Posle svakog missed-a ja sam uvek želela da što pre nadoknadim svoj gubitak, tako je i sad! Osećam se nekako prazno i još uvek imam u glavi taj osećaj, trudna sam, bolela me glava
pre neki dan i posegnem za brufenom, pa sam stala i razmišljam jel smem da ga popijem i o nda klik u glavi, budalo pa nisi više trudna! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:32:28   
Anoniman
Razumem teuser posted image ...Jesi li utvrdjivala uzroke pobacaja??Analize??

(odgovor članu Vesna 1975)
  Direktna veza do poruke: 346
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:34:23   
Anoniman
da, lepo je verolino rekla - bitno je biti i psihicki spreman. vec sam ranije pisala da mi je dr rekla da je potrebno pauzirati toliko koliko si bila u drugom stanju, ali da nije neki poseban problem ni ostati odmah. na drugim mestima sam citala da je bolje cekati 6 meseci. pa sad, u principu ispada da sve moze biti ok, a i ne mora.

(odgovor članu Vesna 1975)
  Direktna veza do poruke: 347
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:36:19   
indy_25
IZVORNA PORUKA: Vesna 1975

Posle koliko vremena su vama rekli da možete da pokušate ponovo, mislim koliku pauzu su vam preporučivali, ja sam uvek posle takvog gubitka žurila da nadoknadim prazninu koju sam osećala tako je i sada....... koliku pauzu moram da napravim, neko kaže šest meseci, neko tri, neko kaže može i posle prvog ciklusa ako su nalazi u redu, šta su vama preporučivali,
ja idem sutra kod doktorke na kontrolu, nedelju dana posle kiretaže, pa ću je pitati kad smem, hoću svoju bebicu nazad user posted image


U Holandiji doktori kazu odmah da se pocne praviti s bebom poslije spontanog zato sto je tada najplodnija zena drugarica mi je imala spontani ovdje i rekli su joj tako.

(odgovor članu Vesna 1975)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:38:33   
indy_25
A drugarica mi je imala abortus zato sto je ostala trudna sa crncem i prevarila muza dok je bio u inostranstvu izvrsila je abortus krajem novembra muz dosao u decembru u januaru saznala da je ostala trudna s muzem. Znaci odmah poslije abortusa je zatrudnila i rodila divnu djevojcicu. A prije toga nije mogla 2 godine da ima zatrudni.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Spontani pobačaj
19.2.2011 13:48:22   
Vika
Vesna, žao mi je, ali glavu gore, i biće bebice! Meni su savetovali genetska ispitivanja jer sam imala 2 spontana tj. 1 missed u 11. nedelji i spontani u šestoj. Nisam ih uradila ali bi trebalo da uradiš sve analize na hlamidiju, micoplazmu, ureaplazmu... Takođe sam imala konizaciju grlića nakon koje sam ostala trudna i rečeno mi je da su te promene mogle biti uzrok pobačajima jer drugih, vidljivih, nije bilo.
Na žalost, u 99% slučajeva se uzrok ne zna ali obavi preglede na koje možeš da utičeš.
Puno sreće draga!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here