isidora88
|
IZVORNA PORUKA: mihi IZVORNA PORUKA: isidora88 A malo mi je preterivanje da se deci daje AD do 3,4 godine ,no dobro,svako radi sta misli da je najbolje za njegovo dete Mleka za decu stariju od 12 meseci nisu klasične formule tipa da su proteini obrađeni da se lakše vare, mleko 1+, 2+ ili 3 su korigovana kravlja mleka, obogaćena gvožđem, probioticima, prebioticima, EFA. Da je sreće da sva deca u Srbiji kao u Švajcarskoj, Holandiji, Nemačkoj piju to mleko, pri tom razlika u ceni po konzervi između tog mleka i Kravice AD je manje od 100 dinara. Ne znam šta je tu preterano stvarno. Verujte da kravlje mleko sadrži, mnogo proteina, malo masti i EFA, malo gvožđa, pitanje je sadržaja rezidua antibiotka, somatskih ćelija. U Švajcarskoj se prodaje npr ovo Nestle mleko junior 1+ kao kod nas kravica, tako da je to stvar poznavanja teme o kojoj pričamo i ništa drugo. I mislim da bi bilo potrebno da se malo više radi na edukaciji i pedijatara i nutricionista u ovom pravcu i da se to na validan način prezentuje roditeljima u savetovalištima za decu. znam da nisu klasicne formule ali ja i dalje stojim iza toga da je preterano toliko dugo davati to mleko. sve te potrebe za gvozdjem itd. se moze nadoknaditi i na drugi nacin,no to je moje misljenje,ne zelim svadju,samo sam rekla svoj stav o tome