|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 10:40:13   
bokmi
Na trzistu je jedan potpuno nov krema sa nazivom ZASTITNA KREMA JELENA.
Krema je u potpunosti na biljnoj bazi i odlicna je za bebe.
Umiruje bebama grceve , uklanja crvenilo .....



< Poruku je uredio Lilly RR -- 21.8.2011 23:48:51 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1026
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 11:36:00   
Crvenkapa85
IZVORNA PORUKA: Macaki

crvenkapo, ja pocela od danas sa bibilibi cajem. cini mi se sad da mi beba manje kaki nego obicno, ali kao da joj je malko bolje. nisam ni sama pametna...
macaki,ja sam prestala da dajem one kapi espumisan i presla na bibilibi jer nije imao stolicu po tri dana i sav se presavijao od grcica,od kad pijemo bibilibi,mozda ga jednom na dan muce grcici ali nista tako strasno da on vristi ili place...od kad pijemo cajic kaki 2 puta na dan,i to fino...kaka mu je sve lepsa...i ne muci se,samo me obavesti kad se ukaki user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1027
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 22:08:56   
mirjanica
Drugarice, borite li se i dalje sa grcevima? Mi muku mucimo! Znaci, prvo espumisan pa nismo imali kaku, posle je dosla jednom dnevno, ajde to je bilo ok. Onda smo ubacili caj od komoraca, drao se kao magare, pa smo ga odveli lekaru. Ona nam je rekla da promenimo mleko i uzmemo prirodni caj, senjacki, u kome ima kamilice i kima, i da mu ga dajemo izmedju obroka. Od tada cini mi se da su grcevi manji, tj. nema onog urlikanja od 8-10 uvece, ali zato non stop ima gasove i to kao mator cika, em se jako cuju em bas smrde.. jeli to sve normalno za bebu od 3 nedelje? on prducka po ceo dan! Pritom, poceo je jako lose da spava, meskolji se sve vreme, ima tanak san, i onda prducka... mislim da je sve zbog stomacica, danas je jako lose spavao!

Drugarica mi kaze sto mu ne uzmem biogaia kapi i spasim ga muka! Pitam se, da li bi mu pomogle, zao mi je da vise eksperimentisem na njemu a i ne mogu vise da gledam kako se muci, nije fer, od 5. dana... I termofor medu smo nabavili, ali koristili ga jedan dan jer su nam rekli da smo ludi da po ovoj vrucini to stavljamo bebi na stomak... Sta mislite, da li da probam i sa Biogaiom, vise nisam pametna...?


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1028
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 22:25:57   
bubulence
mirjanice probaj sa kapima Biogaia, mozda vam pomognu. ne znam da li su nama pomagale ali bilo je dana kada je mirna. termofor mu slobodno stavi, tako sto ga uzijes u pelenu i drzi 10-15 minuta, nece mu nista biti osim sto ce se smanjiti grcevi. i dobro je sto prducka, da to ne radi mucilo bi ga jos vise... Biogaia ce mu pomoci da vise kaki, Ema je kakila po 7-8 puta na dan od tih kapi, sada 4 do 5 puta. izdrzite jos malo, mi smo se bas mucili prvi mesec, jednostavno neka decica moraju da prodju kroz to, nazalost

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1029
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 22:27:28   
bubulence
i samo jos da ti kazem da budes zadovoljna sto to traje od 8 do 10. nas su mucili u proseku svaki drugi dan, i to se probudi u 6 ujutro i do uvece nema spavanja, samo plakanje tj vristanje... strasno...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1030
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 22:56:13   
Anoniman
evo naseg iskustva..
od utorka do petka smo joj davali bibilibi caj, po preporuci nase drage crvenkape. to je instant caj, mesavina kima i komoraca. ja bih skuvala pola kesice na 50 ml vode, jer ona ni to ne moze da popije u toku dana. konacno je bolje jela, ali je prduckala i kakila. najvise me je ranije pogadjalo to sto dobije grceve cim pocne da sisa. jede 3 minuta i onda dobnije grceve, jer joj valjda stomak prortadi od mleka..onda place, ja je digne, pa nastavimo, pa opet..i tako jedva jede 10 minuta i verovatno ostane gladna na kraju.
onda je moj muz provalio kako je njoj gore od tog caja jer je negde procitao da moze jos vise da nadima. i resio on juce da joj ne daje caj. juce i nije toliko plakala, ali sinoc i danas je bila katastrofa. onda smo joj opet skuvali i pila je 2x po 10-ak kasicica, mada ona malo bljucne, malo popije... danas je opet jako slabo sisala ybog tih grceva koji nam prekidaju podoj i kaka joj je zelena. znaci da mi je dete gladno. user posted image a ja ne znam sta cu sa grudima koliko su pune user posted image
inace, grejemo pelenu, stavljamo termofor, nosamo se, masiramo stomacic, tabane, nemam pojma sta vise ne radimo..

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1031
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 23:36:05   
mirjanica
Pa da, sve isto kao i kod nas, nego sve mislimo za nasu decu da najvise placu i da ih najgore muce grcici. Ja evo sad kad citam vasa iskustva, ili kad cujem necija, malo se umirim, racunam to tako mora, proci ce.. ali kad jadnice ceo dan kuka, onda mi nije svejedno. Mucili su nas od 8-10 kada smo pili espumisan i taj hipov od komoraca, to je bilo urlikanje nikad gore, zbog toga sam ga i odvela u dz!

Sada od kada smo promenili mleko i ovaj caj sa kimom i kamilicom, on nema u odredjeno vreme grceve i ne vristi onoliko, ali ga sada muci stomacic ceo dan! Slabo spava, jedva ga uspavamo pa se probudi za pola sata, a prducka za medalju! Sad mi u halo bebi rekose da je tako eksplozivno prduckanje zbog kima! I savetuju mi da batalim cajeve i da uzmem biogaiu! To nam je poslednja nada, ako to ne upali bukvalno samo da cekamo da sami prodju! I mi ga nosamo, grejemo pelene, grejali smo i medu, ali vristi i dalje i pored svega... sutra kupujem te kapi i molim Boga da nam to uspe!


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1032
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 23:41:27   
mikica sa
drage moje, moje iskustvo je da nam je pomogao caj od komoraca i ponekad kamilica. grijala sam mu termofor i stavljala ali bi to njemu dojadilo pa ga je sam gurao od sebe. onda bi mama nosala i masirala stomacic dok ne prestane. srecom, nije bilo tako jako i dugo. probala sam i bibilibi caj ali nije nista pomogao. na kraju su mi rekli da uzmem ulje bilo kakvo i masiram u smjeru kazaljke. ne znam sta ali nesto od svega toga je pomoglo.
zelim da im grcici prodju sto prije i da uzivaju kod svojih mama.
da, zamalo da zaboravim, ako im dajete ad mlijeko predjite na Aptamil Comfort, to je i nama savjetovano.

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1033
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 23:43:25   
Joj@
Moje dete od rodjenja ima probleme sa grcevima, jos u bolnici je imao tih problema, neki 5, 6 dan. Sada su vec postali nesnosni i za njega i za mene. Nespava ni danju ni nocu, poslednji put smo spavali (posto sam se sinhronizovala sa njim pa kadon tad i ja) pre 4 dana i to 4 i po sata. Vristi i grci se non stop. Ne mogu iz ruku da ga pustim a imala sam operaciju pa nesmem da ustajem iz kreveta, a muz radi i nije kuci do 7 uvece. Ne znam vise kako da mu pomognem. On inace bas puno jede (preko 100ml po obroku, a jede na sat i po, eventualno dva sata, samo taj jedan put kad je spavao pa nije jeo 4 sata) i posle obroka povrati, ne bljucne nego bas povrati jer se prejede, pa odmah trazi da jede jos. Ja sve mislim, da on stalno trazi da jede jer ga boli stomak, a on ne zna sta je to pa misli da je od gladi. Pijemo senjacki caj,oko flasicu dnevno, masiram mu stomak ali to mu pomogne samo na desetak minuta, taman se uspava i krene nova serija grceva. Ima li neko neki savet?

_____________________________

*They can crush my cookie, but they can NEVER steal my fortune*


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1034
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 23:47:27   
Anoniman
evo ja sad citam za te tapi, to je probiotik. znaci, na skroz drugom principu rade nego ovi cajevi. ajde mirjanice, ako ih budete probali javi mi molim te vasa iskustva. nama su u bolnici pri otpustu preporucili espumisan, ali sam ja ovde na forumu procitala da je mnogo clanica imalo losa iskustva sa njim, pa nisam ni htela da ga probam!

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1035
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.8.2011 23:53:07   
Anoniman
jos vi meni recite KAD da joj dam da pije caj kad spava izmedju podoja po tri sata bez prestanka? kad pocne da sisa sve bude u redu prva tri minuta, onda joj valjda od mleka proradis tomak, pa pocne grcenje i plakanje. ja je onda malo podignem, pa nastavimo, pa posle minut isto...i tako se mucimo, a ona na kraju ostane gladna iako ja imam dovoljno mleka!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1036
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 1:40:13   
Crvenkapa85
bio gaia jeste ehtra a;lli ja nisam u tom momentu ima hiljadu i nesto dinara pa zam uzela bibilibi od kojeg mu je isto dobro...al za biogaiu mi se svi isto kunu.
elem ja i pijem tokom dana caj za dojilje pa verovatrno i to bebi pomaze kod grceva jer taj caj sadrzi komorac,kim i anis...


< Poruku je uredio Crvenkapa85 -- 22.8.2011 1:42:04 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1037
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 10:27:59   
mirjanica
Crvenkapo, kupila sam ih jutros, oko 1000 din. su, ma samo da pomognu ne zalim dinara! Macaki, javljam naravno, ja sam za njih cula da su odlicne od drugarice ciji je otac lekar, jos pre moje trudnoce, pa za vreme trudnoce... i uopste nisam sama sebi jasna zasto ih odmah nisam uzela nego slusala koje kakve patronazne i ostale... espumisan, mozda nekom pomogne, nama nista! Caj od komoraca, isto tako.. Senjacki, J@ja, nama samo izaziva gasove po citav dan! Prdeo je jadan ovaj vikend ko matori covek! Nit spava, samo se grci, jedino nocu valjda se umori od plakanja pa prespava, mislim da ga je malo umirio taj caj (u sebi ima kamilicu i kim) ali zato gasovi non stop, dete spava i sve vreme se okrece i meskolji!

Cekam sledeci obrok pa da mu dam ove kapi, daju se jednom dnevno po 5 kapi. Kazu treba par dana da se vide rezultati!

J@ja, mozda bi ipak trebala da mu smanjis obroke! Koliko on sada ima? Mi smo sa 15 dana otisli kod dr zbog grceva, rekla sam da pije na tri sata po 100ml mleka, i da stalno bljucka! Pedijatar je rekla da je to previse za njega, da optereti zeludac koji inace jos uvek nije zatvoren kod njih i onda sve preliva i bljuckaju. Ona je nama objasnila da je tehnika hranjenja najbitnija! Posto mi jedemo na flasicu, cucla uvek treba da bude puna i pod uglom od 45 stepeni, treba ga prekidati 2-3 puta u toku jela i podici da podrigne kako bi izbacio vazduh i ostavio mesta za jos mleka. E sad, to je nama problematicno jer kad mu izvuces cuclu i podignes ga krece vriska, sto je i razumljivo. Sve u svemu, probaj malo da mu smanjis obroke, mi recimo preko dana damo i 60 ml, pa se posle probudi ranije i trazi, pa onda 80ml, uvece obicno 90 (tako ide merica na 30ml vode jedna kasicica mleka). I ja sam mislila da je on stalno gladan, ali nije sto posto, a koliko god mu dam on ce izvuci! Izmedju obroka mu daj malo vode, mi smo davali taj senjacki caj ali kazem ti kako je prduckao od njega, pa ga od danas ukidamo! A koje mleko pijete?

Mikice, to Aptamil Comfort smo mu i uzeli!


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1038
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 10:35:03   
IVA 11
Mame, sto ne probate Nourse Harveys sirup, ja se kunem u njega, on je nas spasio, dvije nedjelje je imao grceve, i sirup odlicno djeluje...A i treba da prducka bebica, to je normalno, da mu se isciste crijeva.

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1039
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 11:30:06   
bubulence
mirjanice samo nemojda odustanes i da se razocaras ako ti Biogaia ne pomognu odmah danas... ja sam basbila razocarana ali kazu da nekad treba i 2-3 dana da pocnu zaistada deluju. u svakom slucaju ce bar malo ublaziti. ali moras da dajes tacno 5 kapi, ni vise ni manje i samo jednom u toku dana... moj savet je da ipak kombinujes sa cajem.
znate kako mame, svako dete je razlicito i ne mora da znaci da ce ono sto je pomoglo mom, pomoci i vasem. isto kao i kod nas odraslih, nekom za bolove pomaze brufen, nekom novalgetol, nekom rapten... isprobajte sve pa cete videti sta najbolje deluje...

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1040
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 11:39:40   
cockic
ja ne znam da li gresim meni kutija tih kapi nije ovde pa
ne znam da li cu reci tacan naziv kapi ali su super

mada mi smo imali grceve 5 dana i kupili njih i sve stade
dojila sam ga da li ima veze ne znam.

sab simplex moracu da proverim da li sam ubola naziv
bilo je pre 16meseciuser posted image

mislim da su austrijske

davala sam mu ih nekih mesec dana i to je to i ja sam pila
hipp caj za dojilje onaj instant.


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1041
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 12:55:12   
mirjanica
Ne znam bubi s kojim cajem da kombinujem? Ne bih da kupujem neki treci, imam hipov od komoraca i ovaj senjacki sa kimom i kamilicom od kog dete ubise gasovi! Znam da je dobro kad ih ispusta, ali bas po ceo dan, pa on vise ne spava normalno nego se sve vreme vrti zbog tih gasova!

A nourse harvey sirup vise ne moze da se nadje... a te austrijske kapi, nisam za njih cula, ali nadam se da cemo sa biogaiom zavrsiti, previse je da bas sve isprobamo.. sto rece bubi, svako dete razlicito reaguje, nekom je pomogao i espumisan, i komorac, i kim, i meda termofor, al nama jok... cekamo reakciju na kapi, i to bar 2-5 dana... drzite nam fige!

_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1042
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:24:05   
Irence
Evo moje iskustvo.Probali smo:espumisan,Nurse Harvey's,senjacki caj,caj od komoraca HIPP,termofor.Na kraju kupili Biogaia kapi i spasili se.A pre neki dan mi je Jecina dr.rekla da Biogaia kapi mogu slobodno da se koriste i kada grcevi skroz prestanu jer je to probiotik.Inace termofor nam je haos napravio.Stavljala sam joj preko pelene ali od nosenja bebe pomerio se i napravio blage opekotine,proslo je za dva dana ali nije bilo sanse vise da joj ga stavljam.Zavrsio je u kanti.Tako da oprez!!!

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1043
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:26:58   
Anoniman
bubika, jel stavljate jos uvek termofor?
mi smo joj jutros stavili i cim joj se malo ugreje stomacic odmah zaspi. to mi bas i ne odgovara jer ne sisa kad bi trebalo, nego spava, ali hajde..
da li je u redu da joj ga stavljam po ovoj vrucini? ionako je skuvana.. koliko puta dnevno smem da joj ga stavljam?

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1044
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:39:52   
bubulence
mirjanice ja sam kombinovala sa humana cajem koji joj jos uvek dajem... popije dnevno oko 50ml cajica i isto toliko vode pored sisanja...
macaki mi ne stavljamo vise jer hvala bogu nemamo problema sa grcevima. poslednji put sam joj stavila pre nedelju dana jer je bila kenjkava a nisam znala sta joj je. i Ema odmah zaspi kada joj stavim termofor ali meni je to uglavnom bio cilj jer dok su je mucili grcici znala je po 10 i vise sati da uopste ne spava, samo place... mozes da joj stavljas koliko hoces, ali zbog vrucina ja bih stavila 2-3 puta na dan po 10-15 min...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1045
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:52:52   
Anoniman
hvala draga user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1046
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:56:00   
Ana RR
Moja drugarica mi jutros reče da su nabavili neke engleske kapi za grčeve i konačno maleckom popuštaju, baš su se namučili. Mogu je pitati kako se zovu pa da vam napišem, možda se mogu i ovde nabaviti.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1047
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 13:59:40   
Jeca*
da nisu nurse harveys?

user posted image

nama je samo to pomagalo!

znam da ih jedno vreme nije bilo po apotekama, ne znam kakvo je sad stanje

< Poruku je uredio Jeca* -- 22.8.2011 14:00:38 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1048
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 14:03:36   
IVA 11
I ja NH stalno pominjem, jedino nam je on pomagao, ali sve zavisi od bebe do bebe...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1049
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.8.2011 14:14:56   
Ana RR
Ne znam, Jeco, nisam je pitala kako se zovu. Sad ću joj pustiti sms.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here