|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 8:55:10   
Misha i Ljisha
Ajd ovde cu.

Emice sapatniceuser posted image . Sad cu verovatno da oduzim pisanijeuser posted image . Mozda ce ti eto pomoci nesto sto napisem.

Namirnice koje smetaju mojoj cerki su:
voce: kruska, lubenica, sljiva, crno grozdje, vec napisah da joj je ranije smetala jabuka, preterana konzumacija tresanja i visanja sa sve kosticamauser posted image
povrce: grasak, karfiol, manje boranija a verovala ili ne nema problem sa pasuljem i kupusomuser posted image (odnosno prdi ali joj ne smeta tj ne place nocu)
zitarice: proso, milupa 7, one nove kinou i amarant nisam ni htela da isprobavam
keks: plazma ni u kom obliku joj ne odgovara i generalno keksovi koji imaju soje unutra i ostali slatkisi. Od cokolade ima tvrdu stolicu. Kao i od grickalica tipa smoki i td (koje nazalost ne mozemo da izbegnemo u gostima)
KRAVLJE MLEKO! Kozije pije ali ako popije kravlje em joj bude tvrdja stolica em prducka. I to mleko u tom cistom obliku ali ako joj napravim nesto sa mlekom nema problema.
TESTO ne jede za veceru tipa krofne, palacinke i td. Proja ili neke kiflice ok ali kiselo testo nikako. Pogotovo slatko. (zato i palacinke ispadaju za veceru)

Mozda sam sad nesto zaboravila ali to je u principu to. Kazem ti moja D jede SVE. Znaci bez obzira sto joj eto nesto smeta ja njoj dajem po taktici problem namirnice ujutru tj prepodne a popodne samo sigurica namirnice.

Voce niposto jesti odmah nakon nekog obroka. Znaci to voce fermentise i tako stoji u zelucu i stvara joj gasove. Ovo vazi i za odrasle a kod moje cure pogotovo.

Nama je dorucak npr. ovsene pahiljice sa suvim grozdjem i kojecime i to sa jogurtom i malo meda, ili slanina luk hleb i pavlaka, moce i jogurt, cvarci, tunjevina sa lukom i pavlakom, proja sa jogurtom, palacinke, jaja nazalost ne voli ni u kom obliku pa joj podvaljujem npr tu sa tunjevinom i sta ti ja znam u ustipcima i td.

Ako kuci imam voca koje joj stvara gasove to voce dobije kao prepodnevnu uzinu. Znaci sve gore navedeno jede prepodne pre spavanja.

Rucak nam je u 14h, i dajem joj sve da jede pa i problem namirnice. Nekad sve lepo svari do spavanja a nekad se budi nocu i prdi. Zavisi naravno i da li je i koliko kakila taj dan.

Popodnevna uzina nam je sigurica. Znaci dinje, banane, smokve, sad vec i jabuke, orasato voce (obozava sve) i td.

Vecera je isto sigurna. PA nekad ponovim npr ako sam joj za dorucak pravila proju dobije je i uvece. Uglavnom za veceru dam jogurt jer je on dobar za probavu ali ne dajem balans jer se od njega prducka. Dam joj uvek imlekov tj novosadski jogurt. Ako ne bude pavlaka i sl. I tu znaci obicno dobije neku slanu veceru jer od slatkisa znaju i odrasli da imaju gorusicu pa i gasove.

Desi se naravno da ne moze sve da se isplanira. Ali znam onda sta da ocekujem u toku noci. Stenjanje i plakanje.

Ako jede kolace onda pojede posle rucka neki kolac ili pre vecere tj negde izmedju da moze lepo i da vecera.
Kad se pretrpavala tresnjama (to nikako nisam mogla spreciti jer je sama brala sa drveta) uvece joj dam baby linex da je ne muci stomak. Isto tako kad jede te namirnice koje je nadimaju. Procenim naravno ne dam uvek linex ali ako vidim da je "preterala" obavezno dam. Moja jako volli voce i to bas voce koje joj stvara problem a ko u inat mi tog voca u dvoristu na izvoz (stvarno na izvoz jer prodajemo imamo 600 stabala krusaka, prodavali smo lubenice i ove i prosle godine i td)

Plazmu ne jede. Veruj mi jedna jedina plazmica joj smeta. Neverovatno nesto. Ona jede petit keks ili one wellnes keksove i sl ali i to retko jer ja gledam da ja napravim neki kolac tipa medenjaka ili one kolace sa pobockanim visnjama (ne moraju visnje moze i suvo grozdje koje moja D obozava) ili orasnice i td.

Prvi korak u svemu tome je da vidis sta ti dete jede cesto. Kazes u poslednje dve nedelje. Mozda u poslednje dve nedelje nesto jede cesce nego inace. Ne mora da znaci da si joj uvela nesto novo, mozda si joj prosto samo vise puta dala keks za veceru koji joj pravi problem.

Takodje da li jede slatko i koliko slatkog. Da li si joj uvela cokoladu? Da li ima redovnu stolicu? Sta od namirnica je protera? sta od namirnica joj stegne stolicu? Sve to nekako moras da opazis. Ja bih recimo jedan dan dala sve sigurne namirnice koje joj ne stvaraju gasove. Eto npr dorucak palenta sa pavlakom, uzina banana, rucak klasika sos supa meso, druga uzina npr nek bude sveze cedjen sok od smokava (sokovi su uvek bolja varijanta za decu sa oset_ljivim stomakom ali naravno samo sveze cedjeni ili iz sokovnika), a za veceru joj das opet nesto sto joj ne pravi problem (a da nisu kasice tipa cokolino i td) neku slaninu i hleba i pavlake i sta ti ja znam. To prvo vece ce isto prdeti jer nije izbacila sve gasove od prethodnih dana ali ti onda par dana probas tako samo sa namirnicama koje ne nadimaju. Znas i sama sta tebe vec nadima pa se nekako vodi time. KAd krene lepo da spava a ti onda probas da joj das npr karfiol za rucak, pa vidis da li joj i koliko joj smeta. I td.

Baby linex mozes da joj dajes bez problema. eto pet dana zaredom pa napravis pauzu da vidis da li se stomacic normalizovao.

Problem sa nasom decom je "njihov metabolizam", odnosno oni hranu vare nocu i kod njih se sve desava preko noci. Retko retko mi je D kakila istog dana ono sto je jela za dorucak. (to obrati paznju u peleni) Dok imas dece koja kao grlice unose i izbacujuuser posted image

Hajd ako se set_im jos neceg napisacu ti. Sigurna sam da ima jos mnoooooogo mnooooogo toga

eh da grickanje na minimum svedes (ako gricka mada mala je da bi grickala). Znaci nema stapica i tih slanih zezancija. Takodje i nacin na koji jede i kako pije iz flasice, mozda se naguta vazduha

budala nisam se set_ila da ti posaljem pp ahahha nema veze

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1651
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 8:57:00   
Peace*
emice, piši šta jede. To traje, tipa nekih 3 nedelje da bi ulovila šta je to što smeta.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1652
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 8:58:49   
Misha i Ljisha
Peace je u pravu. Bez obzira sto niste imali problem tokom uvodjenja hrane kazem sad njoj stomacic "efikasnije" vari ne prolazi samo kroz nju ta hrana vec iz namirnica organizam preuzima sve. Znaci ne mora da znaci to sto niste alergicni i sto nije bilo problema u sestom mesecu npr kad ste nesto uveli da joj prosto sad smeta

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1653
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:05:11   
emicaa
E sad još nešto sam zaboravila napisati,ona neće kašica koje ja spremam,uglavnom jede kupovne,svaki dan joj pokušavam uvesti domaće ali i dalje ih odbija.uzme kašiku ili dvije i odma kao da će povratit,jedino voće jede svježe,a krušku ne voli pa joj i ne dajem.a pazim da joj dajem za ručak hranu koja je inače teška za želudac.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1654
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:08:16   
Misha i Ljisha
e vidis moja D je od kupovnih bas imala probleme ja posle nisam ni htela da kupujem te gotove jer je imala i gasove i zatvor od njih (vala stalno dodaju sugavi pirinac).

Probaj da promenis marku tj proizvodjaca. Jel joj dajes iz teglice ili iz tanjira? Mozda ona prosto nece iz tanjira? Nemam pojma sad mi svasta pada na pamet. Pogledaj sastav na teglici. Plus ti njoj vise ne treba ni da gnjecis ni da blendas. Velika je. Moja D je u to vreme sa svoja cela 3 zuba zvakalauser posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1655
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:09:38   
Modessty
emice probaj da kašice koje praviš malo začiniš, npr da ih malo posoliš, dodaš peršun, mirođiju i slično. Ima dece koja jednostavno neće nezačinjenu hranu.
Preporučujem ti da joj u kašice koje kuvaš ubacuješ i po neko zrno kima. Kim je super za stomak. I daj joj vodu prokuvanu sa malo kima (par zrnaca da ne promeni mnogo ukus i miris)

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1656
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:26:32   
Mala Elena
Mod je u pravu, nista ne smeta ako dodas malo zacina-persun , bosiljak, origano cak moze , ...ili malo soli, mozda cak vegetu . Mojoj E je recimo smetalo kada ja jedem vegetu .Sinoc sam te pitala da li ti neku hranu izbegavas zbog nje?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1657
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:27:55   
Modessty
Jooj ne vegetu! Ako ima probleme sa stomakom vegetu nikako! Suviše je jaka. Samo obična so.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1658
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:28:21   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Peace je u pravu. Bez obzira sto niste imali problem tokom uvodjenja hrane kazem sad njoj stomacic "efikasnije" vari ne prolazi samo kroz nju ta hrana vec iz namirnica organizam preuzima sve. Znaci ne mora da znaci to sto niste alergicni i sto nije bilo problema u sestom mesecu npr kad ste nesto uveli da joj prosto sad smeta


Ma ne alergija, pa ja se naduvam od šampinjona recimo.
Prosto, nekad neka hrana ne prija. Samo toliko.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1659
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:40:30   
Misha i Ljisha
bast tako Peace. Osim sto mi ne placemo kad prdimouser posted image

Nego niposto vegetu ja to ionako i za nas ne koristim a kamoli za dete. So najobicnija so malko malko cisto da da ukusa. I zacine koje moze u tom uzrastu. Beli i crni luk lepo daju ukus hrani i td

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1660
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:40:32   
emicaa
elena ne dojim je tako da ja jedem sve,nisam imala mlijeka.
sto se tice stolice,ima redovno,dva puta dnevno...nekad je malo potvrdo ali sa tim kuburimo od rodjenja.
kasice sa komadima i sto ne voli pretjerano,iako ona njih pokusava zvakati ali nema jadnice nijednog zuba pa onako desnama to radi.
inace kasice jede iz teglice,dorucak iz tanjira i ne buni se,cak ga uvjek nesto pipka zanimljiv joj.
obicno joj dodam malo soli kad joj ja spremam,vegetu i ostale zacine nisam jos isprobala,ne znam koliko je dobra vegeta za bebe.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1661
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:43:38   
Misha i Ljisha
znas kako ja se krstila nas drugar bez ijednog zuba zvakao li zvakao ahahah...Ma jede lazanje bas u tom uzrastu (majka nije bas pazila kako i sta uvodi) i se krstila kako on to zvace. A moja D sa tri zuba je isto super zvakala za uzrast ali sumnjam da bi tad mogla savladati lazanjeuser posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1662
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:48:03   
milicicak

IZVORNA PORUKA: emicaa

obicno joj dodam malo soli kad joj ja spremam,vegetu i ostale zacine nisam jos isprobala,ne znam koliko je dobra vegeta za bebe.


vegeta nikako ne bi trebalo da se dodaje u bebin obrok. I ako solite hranu bolje je koristiti kalijumovu so.

Emice, mozda stvarno nece da jede bljutavu hranu (moja nije htela i dan danas nece). Mozes da dodas prvo persun, pa malo mirodjije pa onda bosiljak pa redom zacine koje inace koristis u kuvanju

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1663
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:48:34   
emicaa
inace cu otvorit posebnu temu Teodora u epizodi prvi zub cim se rijesim ovog problema user posted image
Ona zvace kad mi veceramo pa joj dajem recimo makaronice,to uvjek dajem vece komade da se navikava a u kasici kad nadje komad kao da sam joj otrova dala.


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1664
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 9:50:58   
mirkam
Emice, moram da se nadovezem na pricu o kasicam mada mozda nije direktno vezano za temu.
Mozda joj nesto iz kupovnih slanih kasica stvara problem (neki sastojak). Velika je razika izmedju domacih i kupovnih, i po ukusu i po kvalitetu. Probaj sto kazu zenice da dodas malo soli i zacina tipa nabrojanih persun i sl.Moj M nikako nije jeo slane domace kasice bez malo pavlake, pa eto probaj i to.
Izvinjavam se ako sam off

< Poruku je uredio mirkam -- 22.9.2014 9:52:16 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1665
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 10:21:58   
Mala Elena
Moja doktorka meni kaze : "Ja sam sve pametovala mojim cerkicama da spremam domace kasice ali nisu htele ni slane ni slatke. Samo kupovne." Ne pitah je da li je dodavala zacine , valjda je ona doktorka a ne ja user posted image
Vegetu nemoj da dajes , poslusaj ostale. E je imala problem i grceve , a i biber joj je smetao i sampinjoni pa jedva izbaci gasove ( i mm nije daleko user posted image )
Jesi li joj u kasu stavljala pavlaku ili sir, to je vec slano i osvezava ?

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1666
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 10:40:50   
emicaa
Jesam oboje i neće,pavlaku i sir samo hoće sa hljebom

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1667
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 11:02:52   
Mala Elena
Bas cudno .... meni je grcki Dukatos zakon! Odoh u drugu temu da pitam vezano za to.
E nece pirinac ako bas dobro ne izblendam..ako nadje kakvu mrvicu tera je da povraca .

Sto se tice teme, za grceve smo koristili termofor medu i dosta je pomogao, nikakve lekice i kapi nismo koristili.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1668
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 11:05:15   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

E je imala problem i grceve , a i biber joj je smetao i sampinjoni pa jedva izbaci gasove ( i mm nije daleko user posted image )
Jesi li joj u kasu stavljala pavlaku ili sir, to je vec slano i osvezava ?

???? JEsam li ja dobro razumela ti si dala svojoj bebici nesto sa biberom i sampinjonima? Znas li ti da neko ne preporucuje ni jednu vrstu pecuraka pre 12 god zivota?

Emice jednog dana ce morati da pocne da jede kuvano. Mislim sta da ti kazem. Bolje ranije nego kasnije.Ne znam da li planiras jaslice za nju. sta mislis da ce joj dati??? Neka se dernja tri dana cetvrti dan ce pojesti ono sto skuvas. user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1669
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 11:55:39   
emicaa
Joj mi odošmo skroz u off radiće bič ali još samo ovo da napišem...
Neće ići u jaslice,bar ne za sad jer ja radim samo vikendom naveče a jaslice su puno skupo pa mi se ne isplati,jedino ako nadjem normalan posao onda će ići.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1670
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
22.9.2014 21:42:25   
doktorkakristal
LJISA je u pravu moras da sama vidis sta joj smeta,eto i moja D ima problem samo drugaciji ,kiselina,ona voce ne tolerise tj prolazi jedan period pa kad krene kuknjava ja ukidam i tako u krug

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1671
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
23.9.2014 0:43:26   
Sanchy
MiLJ,jesi mislila za pecurke pre 12 meseci ili godina?Nesto mi 12 godina punouser posted image ..iskreno ono sto sam ja citala za pecurke jeste uvodjenje nakon prve godine a ako dete ima alergiju na samo jednu namirnicu onda nakon trece..inace M.jos nije jeo pecurke ne zato smo smatram da one nisu hranljive ,cak stavise,nego zato sto su jako kvarljive i iskreno po meni cak i opasne...skoro je bilo u novinama da se citava familija otrovala pecurkama,,Ja ih volim ali M.ih jos nece jesti..Takodje mislim da jako mogu da doprinesu problemima sa stomakom koje mala deca mogu da imaju upravo zbog glikoproteina koje sadrze

< Poruku je uredio Sanchy -- 23.9.2014 0:46:51 >


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1672
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
23.9.2014 8:11:16   
Misha i Ljisha
Sanchy 12 goduser posted image , verovala ili ne. ali mislim da to napominju sirove ne davati pre 12god a termicki obradjene moze.Sirove idu u salatu i sta ja znam. Da stvaraju im puno problema pecurke.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1673
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
24.9.2014 0:40:40   
Sanchy
Pa da ima smisla za siroveuser posted image ..svakako sto kasnije..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1674
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.10.2014 15:28:25   
pozitiva
Poz mame! Ja sam ovde novajlija,i ocajnicki trazim pomoc! Moja bebana ima 2nedelje i STRASNE GRCEVE, pa bih vas zamolila da mi neko kaze kako da spremim taj caj od kima,jer nam plantex nista ne pomaze! Hvala vam. unapred!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here